Gość: Ania IP: *.chello.pl 30.10.06, 17:01 Czy ktoś może coś powiedzieć na temat Zielonego Archipelagu w Chrząstawie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wrocławianin Re: Chrząstawa Wielka IP: *.brochow.net 23.11.06, 23:13 Cen domów nie znam, ale to ładna okolica, dużo lasów i spokojnie. Ceny ziemi ładnie rosną. Jak zrobią wschodnią obwodnicę będzie jeszcze lepiej. Dziś jeździ 1 linia autobusowa do dworca PKP. Niedaleko mam działkę budowlaną i wszyscy mi jej zazdroszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Re: Chrząstawa Wielka IP: *.qubushotel.com 24.11.06, 12:24 Pojedź tam najlepiej zimą, jak śnieg spadnie to zobaczysz jaki to koniec świata. Ogólnie fajnie ale... jak myslisz ze dziecko pójdzie samo do szkoły, czy też bedzie blisko do sklepu to raczej bedzie odwrotnie. Za 10 lat bedzie tam ładnie, ale teraz to straszne zadupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Chrząstawa Wielka IP: *.lanet.net.pl 25.11.06, 12:19 a ta dziura nie nazywa sie przypadkiem Chrząstowa a nie Chrząstawa, tak wynika przyjamniej z mapy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Chrząstawa Wielka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.06, 16:21 dokladnie tez nie wiem czemu wszyscy mowia Chrzastawa zadupie totalne, owszem ladnie - zielono a jak zyc, miejsce dla kogos kto uprawia wolny zawod nie dla godzinowcow codziennie tracic po 2 godz na dojazd, ni mam zamiaru zostac szoferem dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
dekar Re: Chrząstawa Wielka 27.11.06, 12:11 Chrząstowa to stara nazwa, teraz to jest Chrząstawa. Nie na wszystkich mapach to jest uwzględnione. Wioska sama w sobie, nie zachwyca, ale samo osiedle jest ładnie położone. Pewnie dlatego, że leży na uboczu. Z jednej strony gwarantuje to sielskość z drugiej to jednak odludzie, więc coś za coś. Droga do wsi, wąska i kręta, jak wyskoczył nam kiedyś traktor to praktycznie bez szans na minięcie, przez to strasznie dłuży się droga. Czas dojazdu do centrum ok. 40-45 minut bez większych korków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Chrząstawa Wielka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.06, 12:36 Dokładnie, zgadzam się. Miejsce fajne, ale na co dzień ta odległość, jeśli ktoś musi rano dojeżdżać do pracy do Wrocławia, zawieźć dzieci do przedszkola/szkoły, zrobić większe zakupy, robi się problematyczna. Ja zrezygnowałam właśnie z tych powodów, chociaż znam osoby, którym się tam dobrze mieszka i których to nie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: bzdury piszecie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.12.06, 21:24 ty jestes jedna wielka bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati cdn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:41 wiec to raczej troche duzo patrzac na to co oferuja, ponadto nie mozesz wybrac wlasnego projektu tylko wybrac jeden z ich oferty. rozmawialam tez z ludzmi ktorzy sie tam wybudowali i nie wypowiadali sie dobrze o wykonawcy, mowili ze nie wywiazuja sie z umow i terminow.na koniec radze ci przejrzec autogielde doln. w ktorej jest duzo ogloszen osob ktore wlasnie chca sprzedac kupiona tam dzialke po przystepnych cenach-to daje do myslenia. my z mezem z powodu w/w zrezygnowalismy z budowania sie z zielonym archipelagiem, ale okolica jest naprawde piekna dlatego kupilismy tam dzialke i niedlugo ruszamy z budowa domu z inna firma-prywatna pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati bzdury piszecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:31 po pierwsze autor listu ma gdzies wasze wywodu na temat pochodzenia , tudziez wymowy słowa "CHrząstawa". tak sie sklada ze mam tam dzialke i jakos dojazd nie zajmuje mi 2 godz.!!! tylko przecietnie 20-25 min do pl.grunwaldzkiego-bo tam to juz zaczyna sie inna bajka. wiec jezeli nie macie nic ciekawego do powiedzenia na temat aktualnych tematow, a chcecie sobie "poklikac" to zapraszam na chat do pokoju "samotnicy". do autora postu-jezeli chodzi o ceny archipelagu to licza sobie za wszystko bardzo duzo, cena domu z dzialka do st. developerskiego to ok 400tys zl-cdn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff czas dojazdu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:49 do pati: jezeli ktos pisze , ze dojazd zajmuje 2 godziny dziennie tzn 1 godz do Wrocławia i drugą godzine zajmuje powrót do domu, a nie jak myslałeś/aś 2 godz w jedna strone.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: czas dojazdu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.06, 01:09 nie tlumacz bo to dla panny i tak za trudne w 25 min kochana to mozesz jechac do grunwaldu w niedziele obiadowa pora jesli masz prace limitowana i za grunwaldem daj sobie spokoj codziennie godzinka w plecy Odpowiedz Link Zgłoś