Gość: mtr Re: As-bau IP: *.os1.kn.pl 04.11.06, 14:24 Uzyj mocy i wpisz te nazwe do wyszukiwarki forum. Zadziwi Cie potega opcji "szukaj". Tylko ostrzegam, wyniki moga nie byc piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 13:43 oszusci, klamcy i naciagacze....szczerze odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: As-bau 07.11.06, 10:43 poczytaj, jak bedzie dzialal link: as-bau.wroclaw.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
szarak1 Re: As-bau 07.11.06, 20:18 Mnie nie naciągnęli , nie oszukali , nie okłamali . Co prawda , budynek na Kunickiego , będzie oddany z 3-mieśięcznym opóźnieniem , ale wpływ na to as-bau był znikomy. Po prostu wykonawcy zwiali robotnicy do Irl. Umowę można negocjować , deweloper posiada świetną strone internetową , osiedla wybudowane przez Asa sa najładniejsze jakie widziałem .Atw to sam idź na osiedle , do biura i się zorientuj . P.S. Negatywne opinie o developerze wyraża może kilka osób . Obawiam się ,że niezadowolenie ze wszystkiego , to ich sposób na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtr Re: As-bau IP: *.crowley.pl 08.11.06, 11:55 A to akurat ciekawe. Bo na forum osiedla raczej kilku jest takich, co maja cos dobrego do powiedzenia. Reszta wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:07 Na forum jest kilku zawodowych utyskiwaczy. Narzekanie to ich żywioł .Reszta woli się nie odzywać , bo z łatwością zostają obrzuceni inwektywami . Mnie obrzucono , zarzucono kłamstwo i "kazano " wypie.... Tylko dlatego że mi się podoba . Smutne to Polskie piekiełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erta Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:36 Witam Szarak1 - szczerze podziwiam Twój optymizm (naprawdę) i życzę Ci aby Ciebie ominęły te wszystkie "przyjemności", które nas na tym osiedlu spotykały i spotykają. Nie chcę kolejny raz zaczynać tej samej dyskusji - rzeczywiście wiele można dowiedzieć się z forum (chwilowo padł serwer providera ale za parę dni pewnie ruszy). Staram się być obiektywna i dlatego sądzę, że potencjalni klienci powinni nie tylko przyjść na osiedle, ale również zapytać jego mieszkańców o to co sądzą o developerze (dowolnych mieszkańców, choćby spotkanych na ulicach). Tym którzy lubią mocne wrażenia - proponuję napisać na forum osiedla, że chcą na przykład zobaczyć 2 lata rosnącego grzyba w mieszkaniu czy też zawilgocone do wysokości 1 m sciany mieszkaniu - nie ma problemu z zorganizowaniem wizji lokalnej. Z drugiej strony są również pozytywne strony np. 1/ As-Bau deklaruje, ze wyciagnal wnioski z bledow popelnionych wczesniej i poprawil wszystko na nowej budowie (czego Wam zycze ale nam niewiele z tego) 2/ As-Bau zaczął deklarować ze naprawi usterki - dobre i to po ponad 2 latach - a jest co usuwac 3/ Nowy prezes jest człowiekiem z ktorym mozna porozmawiac (a wczesniej nie bylo to specjalnie mozliwe) Czyli sa sygnaly ze moze bedzie lepiej. I moze nie bedzie tak jak na wczorajszym spotkaniu wpolwlascicieli z ktorego lwia czesc uczestnikow wyszla w trakcie nie widzac szansy na choćby nić porozumienia z As-Bau. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 19:48 Erta , rozumiem Twoje rozgoryczenie . W moim obecnym mieszkaniu , tez wychodzi grzyb , a chałupa nie ma jeszcze dziesięciu lat . Jestem pewien ,że AS wynajął firmę budowlaną w dobrej wierze ,że ta nie spartoli roboty . Teraz wykonawca się ulotnił i pewnie nie wiedzą co z tym fantem ( usterkami ) robić. P.S.Na grzyba i wilgoć jest tylko jedna rada : grzac na maksa i wietrzyć . Asy Ci w tym niestety nie pomoga . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunik Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 22:44 Szarak, Wiesz co, zgadzam sie z Tobą w 100procentach. Jest mi przykro, że czesc mieszkanców ma kłopoty z mieszkaniami ASA ale ja, kupujac mieszkanie na Kunickiego, spotkałem sie z bardzo dużą elastycznoscia i bardzo dobra obsługą. Mieszkania jeszcze nie mam i może stąd optymizm ale tak samo na forum dostałem po d.... tylko dlatego, że deweloper mi sie podoba i go nie krytykowałem. Jak dotąd ( i nie jest to tylko moje zdanie ) deweloper sprawuje sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: As-bau IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.06, 22:50 witam. nie ma interesu to piszac, ale racze wszystkim co sa zainteresowani pogadac z ludzmi, ktorzy znaja wczesniejsze budowle tej firmy. Ja osobiscie rozmawialam tylko z jednym mieszkancem z MW, ktory powiedzial zebym obejrzala budynki wczesniejszych inwestycji, ponoc pekaja. ale powiem szczerze nie sprawdzalam , bo cena byla zbyt wysoka, ale jesli sie ktos zdecyduje moze sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 07:13 Większe budynki prawie zawsze pekają.Nawet do kilku lat po wybudowaniu . Pogadaj z jakimkolwiek inżynierem budownictwa.Poza tym , As jest inwestorem zastępczym .Zleca robotę i tyle. Wkonawca to inna bajka. Na Kunika buduje Blockpol. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: As-bau 10.11.06, 10:18 Dziwie ci sie szarak ze zabierasz glos nie majac jeszcze mieszkania. To tak jakby oceniac smak cukierka ktorego widzialo sie na wystawie. Juz w tym momencie AB cie wykiwal wprowadzajac opoznienie 3 mies. Tlumaczenie ze wykonawcy uciekli jest smieszne. Jesli zaplaci sie odpowiednio to zostana. Oczywiscie AB woli zrzucic koszty opoznienia na inwestorow zmuszajac ich do podpisania aneksu. Tak jak juz kilka osob pisalo schody zaczynaja sie po odbiorze kiedy wychodza wszystkie usterki. Jak wyglada osiedle kazdy moze zobaczyc wjezdzajac od strony Gagarina i czy jest ono najladniejsze to raczej watpliwe. Proporcje osob zadowolonych/narzekajacych sa dokladnie odwrotne niz piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:53 Garym,As mnie nie wykiwał opóźniając oddanie . Pokrył wszelkie koszta ,z tym związane . Jakie nie mogę napisac . tajemnica handlowa . Nikt w biurze nie mówił o ucieczce budowlańców. bezpośrednio na budowie dowidziałem się w czym problem i skąd opóźnienia . Co do samego mieszkana : byłem w nim wielokrotnie . Wnętrze jest takie jakie sobie życzyłem . Tynki , kable ,scianki , okna . Naprawde nie czuję się oszukany.na razie nie wnerwia mnie brak śmietników ,z oczywistych względów . Natomiast drażni mnie to ,ze np właściciele piesków wyprowadzają swoje pupile pod mój balkon . Boję się , że się przyzwyczają , i znowu będe się potykał o psie kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: As-bau 13.11.06, 10:06 Informacje o zmuszaniu do podpisywania aneksow zasiegnalem z forum: www.as-bau.wroclaw.pl/forum/viewtopic.php?t=66 jesli ciebie potraktowano szczegolnie to gratulacje Moze cos sie zmienia w polityce firmy bo nawet u nas ostatnio poprawiano usterki. Smietniki zapewne sa tylko budowlane na razie bo w koncu to jest jeszcze budowa. Z kupkami bedziesz musial walczyc osobiscie. Pomimo ze miejsca naokolo jest mnostwo to wlasciciele psow z lenistwa wypuszczaja je na pierwszy kawalek zieleni. Bryluja w tym mieszkancy szeregowek ktorzy sa bardzo oburzeni gdy zwroci im sie uwage. Nie dociera do nich fakt ze jest to teren prywatny do ktorego nie maja zadnych praw (nie naleza do wspolnoty ktora jest wlascicielem tego terenu). Pewna dama nawet zrugala mnie ze ona kupila dom razem z terenem rekreacyjnym i zebym pretensje mial do AS-BAU (nie wiem o co). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:12 garym mnie nie zmuszono .po prostu poproszono . Prawdę mówiąc wolałem sie dogadać , a nie szrpać . Zwykłe biznesowe negocjacje . Nic szczególnego . Naprawde . A z kupkami to zrobie jak bohater filmu dzień świra . albo pożyczę dużego bokserka od sąsiada . robi naprawde duże kupki . i będzie robił nie na "terenach rekraacyjnych , tylko pod szergówkami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:06 ci , którzy pozytywnie wypowiadają się o tym developerku , są w 99 % pracownikami as-a i mieszkają na osiedlu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podstawiony Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 02:13 Do "orientowanego", wszedzie widzisz spisek i "układ". To chyba ostatnio w Polsce modne. Ja nie jestem w żaden sposób związany z as-bau oprócz tego, że kupiłem od nich mieszkanie i jestem zadowolony. Tak jak Ty masz prawo być niezadowolony tak samo daj prawo innym do bycia zadowolonymi i nie obrażaj nikogo jakimis pomówieniami o związki z deweloperem! Jestem ogólnie rzecz biorąc zadowolony i mam w d...że inni nie są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 07:59 no właśnie , jak wszyscy w tym kraju , a szczególnie nasz ukochany developer , masz wszystko w dup... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:41 Juz kiedyś zaproponowałem zakład na forum osiedla . Chodziło o to ,że jeden z niezadowolonych zarzucił mi prace na rzecz as-bau. Stawką była butelka Łyskacza . I jak zorientowany , to ty wymiękłeś i pożałowałeś 40 zł ? nic dziwnego ,że wieczny z Ciebie narzekacz. P.S. ostatnio poczytałem sobie relacje z zebrania mieszkańców osiedla Drohobycka. No comments . Polecam tą lekturę ku uwadze ew . przyszłym developerom. Nigdy w Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:05 sorki , ale nie kumam tematu , nigdy się z nikim na osiedlu o flaszkę nie zakładałem , przykro mi pomyliłeś adres. P.S. jestem pewien , że pracujesz u as- a. Odpowiedz Link Zgłoś
szarak1 Re: As-bau 15.11.06, 08:42 Zorientowany , zobacz na forum Drhobyckiej . Tam mnie zarzucono prace dla Asa . Jak chcesz wygrać flaszkę jasia wędrowniczka to się załóż . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:34 szarak1, spoko , stać mnie jeszcze na flaszkę , a piekiełko to mamy przez as- a , a nie przez sąsiadów , bo na forum można sobie podyskutować i wymienić poglądy i nikomu nic nie ubędzie , a as-y nas wszystkich oszukały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:52 A ja na tym zebraniu bylem i jesli uwazasz ze: 1/ jest fair zwolywanie zebrania w momencie gdy za miesiac ma sie oddac ludziom akty notarialne (czyli pozwolic im wspoldecydowac) 2/ jest w porzadku glosowanie regulaminu z bledami formalnymi 3/ jest ok zwolywanie zebrania na podstawie art 30 UoWL podczas gdy nie ma ona zastosowania a tym samym podstawa moze byc KC- lecz to utrudnia glosowania dla Dev. 4/ jest w porzadku wybieranie sie na przewodniczacego zebrania przez prezesa samodzielnie wlasnymi glosami (ponad 70%) 5/ jest w porzadku wreczanie planu gospodarczego do uchwalenia w trakcie zebrania to ok - my sie pienimy a ty masz racje. Tylko ze tu chodzi o to zebybyl dialog. Zycze Ci abys na Kunickiego nie poczul tego o czym ja pisze Odpowiedz Link Zgłoś
szarak1 Re: As-bau 15.11.06, 08:45 A , czytam wasze forum i widzę co to znaczy polskie piekiełko . Ale to wasze osiedle . "Dogadujcie" się na nim jak chcecie . Ja jeżeli będe miał takich walecznych sąsiadów sprzedam swoje metry i kupie domek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:05 Człowieku czy Ty naprawdę nie widzisz kto nam to piekiełko zafundował czy tylko udajesz? Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:46 Do szaraka, naprawde Cie podziwiam i to, że Ci sie podoba wynika tylko i wyłącznie z Twojej naiwności, poczytaj forum i przeanalizuj sobie to. Wszyscy Ci ktorzy wypowiadają się negatywnie o Asbau, zwrócili uwage jak to super było przy podpisywaniu umowy i jacy to niby oni elastyczni nie byli (a może kawka, może herbatka). Atmosfera super. Schody zaczynają sie potem, im bliżej odbioru. Już nie jesteś dla nich super klientem tylko złapanym klientem. Dziwne,że rok temu podwykonawca też zawalił u Asbau, mają coś pecha do wyboru podwykonawców, ale wtedy nie tłumaczyli się, że im robotnicy pouciekali. Teraz jest taka wymówka na czasie.My mielismy tez oddane mieszkania z opoźnieniem. Do tej pory nie mamy usunietych usterek, poprawionej elewacji przeszło rok a była wiosna, lato i kawałek ciepłej jesieni, zadziwiające,że przez tyle m-cy nie mogli pomalować balkonów od wewnątrz. Teraz idzie zima wiec kolejna wymówka "że jest już za zimno".A czy wiesz, że nie mamy jeszcze aktów? a w umowie Asbau zastrzegł, że akty bedą najpóźniej 6 m-cy od podpisania protokołu odbioru. Asbau spoznia sie już przeszło pół roku. To też jest elastyczność wg Ciebie?Asbau nie poczuwa sie do niczego, wszyscy są winni oprócz developera.Szkoda tylko, że nasi podwykonawcy na budowie mówili ze Asbau im nie płaci. Moze to dlatego uciekają podwykonawcy od Asbau. Moja koleżanka gdzie indziej odbiera mieszkanie 2 m-ce przed terminem.Jak myslisz od czego zależy coś takiego. Tamci nie uciekli za granice?Ale jak chcesz w to wierzyć to wierz i usprawiedliwiaj developerka, który da Ci popalić, czego Ci nie życzę. Nie wiem jak może Ci sie podobać to osiedle, mała ilość śmietników, niewykończone rzeczy, te garby na nowych drogach i doły - cóż widać nie dużo wymagasz. Zobacz na inne nowe osiedla jak wszystko wygląda jak jest już oddane, wszystko jest tak poukładane jak puzzle. U nas panuje jeden wielki chaos we wszystkim i ze wszystkim. Jedyne co dobre to lokalizacja tego osiedla i to ze ma sie takie mieszkanie jakie sie chce mieć ale sporo nerwów to kosztowało i kosztuje nadal a powinno być chyba inaczej bo jakby nie bylo wiekszość ludzi zobowiązuje się niekiedy na większość życia na spłacanie jakis kredytów zeby miec swoje wymarzone mieszkanie a tutaj taki developer robi sobie z ludzi idiotów tylko dlatego, że jak to nie bedziesz Ty to będzie kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz1 Re: As-bau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:58 U mnie przyjemnie było przy podpisywaniu umowy i za każdym razem jak potem byłem w siedzibie firmy . Nawet wtedy , gdy as musiał podjąc decyzję niekorzystną ,dla siebie ,finansowo . Co do płatności : as płaci blockopolowi . Na drogach będa doły . jeździ nimi ciężki sprzet. Co do chaosu... , trudno , budowa to budowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drake Re: As-bau IP: *.lanet.net.pl 12.11.06, 00:29 juz dajcie koledze 'sz1' spokój, bo mam wrażenie, że jest tak zaczarowany że w przypadku zniknięcia developera powiedziałby "no to normalne, miał problemy, wierzycieli na głowie - a że potrzebował pieniędzy -> to zniknął" ;) pozdrawiam naiwnych, których nie sieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: As-bau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:04 śmieszni są ci ludzie z Kunickiego , naiwni do nieprzytomności (widać to również na osiedlowym forum) ! Powinni lepiej poznaać starsze części osiedla , żeby cokolwiek móc powiedzieć o tym przesympatycznym developerze. Nie wiem czy widzieli w najstarszej części bloczków brak domofonów w większościz nich , wyjście z tarasów na teren wspólny (czytaj dostępny dla wszystkich) , o grzybach , pękających ścianaach itd już tu pisano. Odpowiedz Link Zgłoś