Dodaj do ulubionych

ul Mosiężna

IP: *.e-wro.net.pl 28.01.07, 22:16
nie jestem z Wrocławia dlatego prosze o pomoc, zastanawiam sie nad kupnem
mieszkania na ul. Mosiężnej( przy ul Grabiszynskiej-Lokum telnet) czy w tej
okolicy jest raczej stara zabudowa? czy moze jest pusto i powstaja nowe
budynki? (wiem, ze powstaja tez nowe budynki m.in. na ul Spizowej)poza tym
ktos mial moze jakis kontakt z tym developerem? z gory dziekuje za wszelkie
informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: oro11 Re: ul Mosiężna IP: 213.25.141.* 29.01.07, 08:30
      Wokół jest stara zabudowa, są też blokowiska z czasów komuny i są też
      stosunkowo nowe budynki. I jeszcze fabryka - Fadroma - jest obok, choć ponoć
      nie hałasuje już. Ogólnie okolica jest taka sobie jesli chodzi o sąsiedztwo,
      ale bardzo dobra lokalizacja w sensie komunikacyjnym.
      A developer jest według mnie jak dotąd w porządku (mam nadzieję że się nie
      mylę, bo niedługo mam odebrac mieszkanie ;-))
      • Gość: ''' Re: ul Mosiężna IP: *.ukonline.co.uk 29.01.07, 08:43
        zgadza sie najwiecej jest starych kamienic i starych blokow. Nowego budownictwa
        bardzo malo. Grabiszynska (obok Mosieznej)to ruchliwa ulica z tranwajami.
        Dojazd to centrum bardzo dobry. Wszystko jak napisal przedmowca.Pod wzgleme
        bezpieczensywa srednio, raczej nie zalecane nocne spacery.
        • Gość: brzeszczot Re: ul Mosiężna IP: *.crowley.pl 29.01.07, 10:09
          Niechce byc zlosliwy ale w zakladzie obok jest czynna lakiernia. Choc faktem
          jest ze zaklad praktycznie za kilka lat powiniem byc rozebrany.
    • Gość: Dok Re: ul Mosiężna IP: *.nat.tvk.wroc.pl 29.01.07, 14:03
      To dosyć dobre miejsce, bo komunikacja z centrum super. Fadroma może trochę przeszkadzać, stare bloki też, ale coś za coś.
      Telnet-Lokum to chyba dobry deweloper i ja też kupiłem tam mieszkanie. Nasza budowa nie ma opóźnienia, a wręcz przeciwnie - oddanie budynku nastąpi chyba szybciej, co w dzisiejszych czasach nie jest spotykane.

Lokum nadal ma tam wolne mieszkania? W jakiej cenie? My kupowaliśmy za coś koło 3.800/m2
      • Gość: wir Re: ul Mosiężna IP: *.e-wro.net.pl 29.01.07, 14:34
        dzis dzwonilem, sprzedaz jest aktualnie wstrzymana, moze czekaja zeby podwyzszyc
        cene ale z tego co wiem ostatnio sprzedane mieszkania przekroczyly juz 6 tys/m2!
        szczesciarz z Ciebie...
    • Gość: M Re: ul Mosiężna IP: *.wro.vectranet.pl 30.01.07, 14:39
      Wejdż na forum przyszłych mieszkańców www.mosiezna.prv.pl i pogadaj. Ceny 6500
      za m2, jak na razie raczej wyprzedane. Ma być Mosiężna 2 za jakiś czas budowana.
      A z zakazem nocnych spacerów to zdecydowana przesada, mieszkam nieopodal od
      dłuższego czasu i meneli zdecydowanie mniej niż chociażby w ścisłym centrum
      możnaby spotkać.
      • gg_ii_tt Zapraszamy na forum mieszkańców Mosiężna 01.02.07, 09:49
        Zapraszamy na forum! (dokładnie tak jak M napisał)
        www.mosiezna.prv.pl
        lub www.cyfrowe.fc.pl/forum
        tam wiele informacji na temat budowy, zdjęcia i bieżace tematy

A co do mieszkan to sugerowalbym niewybieranie tych z widokiem na zach (tzn z
        widokiem na sześciu śpiących braci Fadromy... ;). no chyba ze ktos lubi "not
        anymore modern industrial landscape" za oknem ;)
        pozdrawiam
      • Gość: Mlody Re: ul Mosiężna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.07, 02:32
        Okolica jest bardzo normalna, nawet trochę senna, z wyjtkiem niedyskretnej
        zabudowy przemysłowej. Ja również, za względnie, nie długo odbiore swoje
        mieszkanko, co mnie skłoniło do dokładnego rozeznanie okolicy i tak jak się
        spodziewałem to wszystko ok. po za tym dużo będzie zależeć od samych lokatorów.
        a hałas od grabiszyńskiej nie jest uciażliw, bo przecież zabudowę osiedla
        usytułowano trochę "w głębi".
    • Gość: klient Re: ul Mosiężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:20
      zalecam ostroznosc
      po umowieniu sie na konkretna cene zadzwonili ze nie moga
      utrzymac danych warunkow

kilka klauzul niedozwolonych zawartych w umowie, uwaga!!!!!

obsluga troche jak w sklepie miesnym za komuny jak chcesz to birz i plac i
      ciesz sie ze masz! poczekajmy jak rynek zrobi sie wymagajacy ilu z tych pseudo
      deweloperow sie utrzyma
      • Gość: re Re: ul Mosiężna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 01:00
        Nie jestem pewna, ale zdaje mi sie, ze koło tej inwestycji biegnie tor i jezdza
        pociągi ( pytanie czy towarowe, czy osobowe, no i jak często ).
        • Gość: Jolka Re: ul Mosiężna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 14:11
          masz rację, Ściślej - TORY , nie tor.I to bardzo ruchliwe,
          Mieszkań z "widokiem" - nie ma, Zostały przy torach, a widok - na zamkniete
          podwórko albo na blok (okna w okna)
    • Gość: tomek Re: ul Mosiężna IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.07, 19:14
      o jejku, odradzam stanowczo, no chyba ze jestes fanem zabudowy industrialnej;)
      Fabryka wyglada koszmarnie, z drugiej strony jakies paskudne bloki, obok tory
      kolejowe i żule;)Cena nie adekwatna do jakości!pozdro
      • Gość: Jolka Re: ul Mosiężna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.07, 19:14
        te rozwazalam zakup,
        Po dokladnym obejrzeniu okolicy i potencjalnych "widokow z okna" przeszlo mi jak
        reka odjal,Sa jakies granice koszmaru ;)
        • Gość: gość Re: ul Mosiężna IP: *.crowley.pl 03.04.07, 09:59
          to zależy kto co lubi..
          ja z Mosiężnej do centrum jadę 5 minut
          możesz zamieszkać na Partynicach - będzie miał zielono, ale tak samo zielony
          będziesz, gdy każdego ranka w końcu po 40 minutach "jazdy" dotrzesz do centrum
          w momencie, gdy kolega z Partynic wsiada do auta - ja wstaję z łóżka
          w pracy pojawiam się wyspany i zadowolony - on wkurzony na cały świat i
          wrocławskie drogi :)
          • Gość: Jolka Re: ul Mosiężna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 17:43
            eee..tam:)
            zaraz na partynicach.....kupiłam z wtórnego, w ślicznej plombie i tyle, a do
            centrum mam bliżej niż Ty,
            Za to torów kolejowych obok nie mam, ani starych ruder, same zalety
            pozdrawiam szukających
            • Gość: Tomek Re: ul Mosiężna IP: 195.205.147.* 16.04.07, 17:45
              Ja kupiem mieszkanie na Mosiężnej no i mam okna od stony Fadromy. Przez to
              płaciłem tylko 3300zł/m2 podczas, gdy ceny mieszkań z widokiem na inne strony
              były od około 3700-3800zł/m2 (ceny brutto - stan z marca 2006). Do tego
              skłoniła mnie głównie sytuacja finansowa, bo nie miłaem dać za mieszkanie
              więcej jak 150 tyś. Ale nie nażekam Fadroma praktycznie upada i za parę lat
              ptrzestanie istnieć (rozmawiałem z mieszkańcami z tamtej okolicy), a widok nie
              jest aż taki straszny (sam blok jest naprawdę ładny). Moi znajomi, którzy
              kupili mieszkanie na obrzeżach w i oglądali moją nieruchomość byli naprawdę pod
              zachwytem wykańczanego budynku. Do centrum naprawdę bardzo blisko. Wracając z
              jakiejś knajpy z wrocławskiego rynku mozna się przespacerować i w 30 min można
              spokojnie dojść. Z tą niebezpieczną okolica to też przesada. Mieszkałem w tej
              okolicy 5 lat na studiach i moim zdaniem okolica ta nie jest bardziej
              niebezpieczna niż wrocławski rynek. Developer wydaje się być bardzo solidny.
              Mój znajomy prawnik zakładał mu spółkę i zna go od paru lat. Jeżdziłem tez
              oglądać jego pierwszą inwestycję (jest to niestety bardzo młody developer)
              rozmawiałem z mieszkańcami, oglądałem ich mieszkania. Nikt nie miał z
              developerem żadnych problemów. Moje mieszkanie będzie oddane pare miesięcy
              przed terminem. Umowa była dobra (w porównaniu z tym co oferują inni
              developerzy: płatność w transzach bez odsetek, żadnych klauzul na podstawie,
              których developer może domagać się znacznego wzrostu ceny mieszkania). Papiery
              (pozwolenie na budowę, warunki zabudowy i zagospodarowania terenu) tez w
              pożądku.
              Wartość mojego mieszkania (jeszcze go nie odebrałem) wzrosła o około 80-90%.
              Dobara inwestycja pomimo: "Fadromy za płotem" i "rosypujących się ruder w
              około".
              • Gość: gotuff co do Fadromy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 21:57
                to są plany zbudowania na jej miejscu osiedla mieszkaniowego
                więc cierpliwości za 3-4 lata, będziesz miał cywilizowany widok za oknem, a
                nawet kawałek parku nieopodal ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka