Gość: MoNa IP: *.magma-net.pl 18.03.07, 08:23 Kupił ktoś z Was tam mieszkanie? A może ktoś ma zamiar? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fakir Re: Legnicka Park Popowice IP: *.as.kn.pl 18.03.07, 10:10 Czy chodzi o budynek miedzy ruchliwą Legnicką, linią wysokiego napięcia , biurowcem i blokami od pn? Może dobre pod wynajem czy biura ale do mieszkania na stałe... Ale to oczywiście moje subiektywne stwierdzenie :) Podobne cudo - a pewnie jeszcze lepsze - powstaje przy Strzegomskiej obok torów na Wrocław Mikołajów . Lubię odgłos ruchu kolejowego to jednak chyba byłoby jednak zbyt blisko i zbyt często... Ciekawe jak ceny sie kształtują mimo takich z mojego punktu widzenia dużych niegodnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 18.03.07, 10:25 no właśnie ceny nie odbiegają od cen innych inwestycji i to jest chore!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoNa Re: Legnicka Park Popowice IP: *.magma-net.pl 18.03.07, 16:59 no generalnie tak... ale jak ktoś lubi ciszę i spokój to chyba w ogóle nie powinien mieszkać we Wrocławiu. a ceny... ponad 6tys za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Legnicka Park Popowice IP: *.as.kn.pl 18.03.07, 18:26 Po prostu są miejsca lepsze i gorsze. Gwarantuje ci że są miejsca nawet na blokowiskach gdzie jest spokój i cisza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoNa Re: Legnicka Park Popowice IP: *.magma-net.pl 19.03.07, 08:00 Ok. przyznaję, że masz trochę racji:) są takie miejsca we Wrocławiu. Ale czy jest na tym forum ktoś komu podoba się ta inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadja Re: Legnicka Park Popowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 13:13 Generalnie lokalizacja jest OK, ale raczej na wynajem. Jednak bliskość bardzo ruchliwej ulicy Legnickiej jest zdecydowanie na minus. O otwarciu okien raczej będzie można pomarzyć. Ale jeśli komuś to nie przeszkadza, to w porządku. Myślę jednak, że nie jest to najlepsze miejsce dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Legnicka Park Popowice IP: *.magma-net.pl 19.03.07, 21:44 Mieszkania dobre, ale pod wynajem. Jako mieszkanie dla siebie nie za bardzo, chyba, że ktoś lubi odgłosy i zapachy miasta. Powodów jest kilka: 1. Ruchliwa całą dobę ulica Legnicka, po której w sezonie letnim odbywają się w nocy "wyścigi" motocyklistów. Można, więc zapomnieć o otwieraniu okien w mieszkaniach położonych od południa zarówno ze względu na smród spalin jak i hałas. 2. Linia wysokiego napięcia usytuowana w bezpośrednim sąsiedztwie mieszkań leżących od stony zachodniej. 3. Od strony wschodniej bardzo bliskie sąsiedztwo biurowca Quadro (przepraszam jesli napisałem źle jego nazwę) zabierające resztki światła. 4. Zwarta budowa całego kompleksu co może przekładać się na słebe nasłonecznienie mieszkań leżących od strony "podwórka". Niewątpliwym plusem jest: 1. rewelacyjne skomunikowanie kompleksu - liczne linie tramwajowe 3,10,12,21,22, nieopodal przystanki autobusowe E,103,403,122,128,119,129,126 plus autobusy nocne. 2. obecność przybytków konsumenta - Kaufland, Astra, Biedronka, niedługo Galeria Legnicka 3. bliskość przychodni wraz z podstacją pogotowia ratunkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Legnicka Park Popowice IP: *.magma-net.pl 23.03.07, 11:19 Mieszkam przy ulicy Legnickiej już parę lat i w mieszkaniu właściwie nie słychać hałasu z ulicy ( jedynie karetki) także to kwestia wyciszenia. Dobre okna i materiały budowlane są w stanie zniwelować wszelkie niedogodności związane z ruchem na Legnickiej. A komunikacja jest rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Legnicka Park Popowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.07, 11:44 No tak, ale chyba kiedyś te okna otwierasz, i co wtedy? Słychać potworny hałas i do tego te spaliny .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 23.03.07, 12:35 z drugiej strony (przy parku)ul dluga (Popowice) jest owiele lepiej. (jakis widok ) mniej halasu. Przy Legnickiej to jest cos okropnego. Halas, Ruch, Tramwaje, Spaliny etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika Re: Legnicka Park Popowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.07, 13:08 To raczej ul. Popowicka, a dalej Długa, ale w pełni się z Toba zgodzę, tamtejsze rejony są dużo bardziej przyjemne. W Legnickiej Park Popowice nie podoba mi się także to, że budynki są ustawione blisko siebie - okno w okno, do tego prostopadle ustawiony budynek biurowy. W mieszkaniach położonych najbliżej tego obiektu nie będzie mowy o jakiejkolwiek intymności, ale jeszcze gorsze jest to, że budynek przesłania południową stronę, więc będzie w tych mieszkaniach ciemno wskutek rzucanego przezeń cienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Legnicka Park Popowice IP: *.e-wro.net.pl 23.03.07, 15:01 Masz racje Marika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubin Re: Legnicka Park Popowice IP: *.magma-net.pl 29.03.07, 16:42 To ja lubię zapachy i odgłosy miasta:) Inwestycja mi się bardzo podoba... ale zapłacić ponad 400 tys za mieszkanie pod wynajem... do końca życia by się nie zwróciło... no... zależy ile kto ma lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Legnicka Park Popowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:38 Przymierzam sie do kupna, martwi mnie jednak hałas. Natomiast lokalizacja jest ok. Ciekawa jestem czy znacie developera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Legnicka Park Popowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:02 ja tam kupiłam.Może i blisko drogi - ale jeśli ktos chce mieszkac w mieście, a nie na wsi, to niestety musi sie na to zdecydować. Oczywiście są lepsze lokalizacje, ale kazdy dokonuje wyboru sam, więc nie rozumiem tego negowania tej inwestycji. Nie podoba się - to nie kupuję. Co do hałasu - pewnie macie rację, ale miedzy budynkami będzie ekran - a nie biurowiec, jak to ktoś spekulował, więc nikt nie będzie zaglądał w okna. Według umów budynek ma mieć podwyższony standard wykończenia - byc może to zniweluje hałasy.Developer - trudno powiedzieć. Umowę podpisałam w zeszłym roku i do tej pory jakoś zgrzytów nie było. Cena - fakt wysoka,ale płaci się właśnie za standard i za lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontika Re: Legnicka Park Popowice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 09:37 Ok, każdy zawsze broni swojej decyzji. Ale nie spodziewaj się cudów po podwyższonym standardzie. Hałas będzie i to spory. Spaliny też. A w mieście można znaleźć naprawdę spokojniejsze miejsca. Jednak ja nie neguję totalnie tej lokalizacji - jeśli komuś się podoba, to czemu nie? Blisko do centrum, bardzo dobra komunikacja, infrastruktura ... Byłoby idealnie, gdyby właśnie nie bliskość Legnickiej. Wiem, co mówię, bo mieszkam na Popowicach w sporej odległości od niej, mój budynek jest przesłonięty innym, więc jakaś bariera przed hałasem niby jest, a i tak trudno w nocy spać przy otwartym oknie, bo ciągle słychać tłukące się ciężarówki i tramwaje. Nie jestem specjalnie wyczulona na hałas, ale od jakiegoś czasu zaczęło mi to przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoNa Re: Legnicka Park Popowice IP: *.magma-net.pl 14.04.07, 10:10 Ja też kupiłam i już nie mogę się doczekać efektu końcowego. Z "lepszych lokalizacji" czyli (według opinii większości na tym forum) z tych bardziej cichych zazwyczaj jest trudniejszy dojazd do centrum co mi przeszkadza bardziej niż odgłosy miasta...i właśnie to należy pozostawić indywidualnym decyzjom.np na Muchoborze blok buduje się chyba 100 metrów od torów kolejowych... tam to dopiero będzie hałas i linia wysokiego napięcia. Porównując legnicka jest moim zdaniem świetnym wyborem.Pozdrawiam wszystkich:) Ps. Mira w której części kupiłaś swoje M? Odpowiedz Link Zgłoś