Gość: Marzenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:25 jest ktoś kto kupuje mieszkanie w tym etapie? Ja się zdecydowałam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dalia Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.07, 12:03 A jakie mieszkanie kupiłaś? Wiem, że były problemy z kupnem, bo oczywiście popyt znacznie przewyższał podaż, do tego część mieszkań została wykupiona przez fundusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: 89.174.12.* 21.03.07, 12:24 witam kupiłem 49m jeszcze w 2006 , czekam na umowę Jeśli wolno ile placilaś za metr ( ja 5200) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:31 ja płaciłam już 5800 kupiłam 65m ale to i tak nie takie wysokie ceny w porównaniu z innymi ofertami. Przez jaki fundusz zostały zajęte mieszkania? Z tego co wiem to były zarezerwowane przez inwestora, ale chyba im się zwrócą większe mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: 89.174.12.* 21.03.07, 12:47 nazwy funduszu nie pamiętam wiem że kupili cały segment. 5800 to sporo ale to bardzo dobra lokalizacja . 15 lat mieszkalem na Latawcowej. gotowe mieszkania Pod Skrzydłami sprzedają się nawet po 8 za metr. to nie żart - prywatnie handluję mieszkaniami ale tozostawiam dla siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalia Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.07, 15:12 Również uważam, że lokalizacja jest bardzo dobra, ja tam już mieszkam (we wcześniejszym etapie) i sobie chwalę. :-) I faktycznie, już gotowe mieszkania są na tym osiedlu bardzo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: 89.174.12.* 21.03.07, 15:47 czy znacie już termin umowy i wpłaty pierwszej raty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:40 w kwietniu umowa i ustalanie planu spłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTO Cena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.07, 13:35 My tez kupujemy:) szybka decyzja bo zostało niewiele mieszkan, bierzemy 4 pokojowe. Niestety nie podoba mi sie umowa przedwstepna, analizowałam to co tam pisza i jako prawnik nie podpisałabym niegdy. Ale rynek jest taki że podpisujemy, bo warto a deweloper sprawdzony. Zdajecie sobie sprawę, że cena może się zmienic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: Cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:22 jak to cena może się zmienić? Rozmawiałam w biurze i mówili, że się nie zmieni, a zresztą podpisaliśmy umowę, w której jest podana cena i nic nie ma o możliwości jej zmiany. A w której części to 4pokojowe mieszkanie, bo mi mówili, że nie mają takich :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:22 Dlaczego cena miałaby się zmienić? Przeciez nie będzie podwyzki VAT'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oto Re: Cena IP: *.as.kn.pl 23.03.07, 07:06 Czy państwo orientują się choć pobieżnie w zasadch budownictwa spółdzielczego? Wyjaśniam w skrócie, ale wszystko jest w umowie, tylko trzeba umieć ją czytać:) Nasz deweloper to jedynie inwestor zastępczy,prawda? A więć wciąż głównym jest spółdzielnia.Zgodnie z ust. o spółdzielniach, ten kto chce miec tam wybudowane mieszkanie, wnosi wkład budowlany, który jest rozliczany po zakończeniu budowy (o wzrost ceny materiałów,robocizny etc - P.S.jeszcze się nie zdarzyło by jakas spółdz. zwróciła komuś nadpłatę,oni zawsze sobie to tak rozliczą,jak trzeba:)W umowie przedwstępnej stoi jak byk,że cena jest wkładem budowlanym = podlega rozliczeniu. A pani w dziale sprzedaży to może powiedzieć co jej się podoba. Umowa jest tu podstawą. Nie twierdzę że cena wzrośnie na 100%,ale informuję,oświecam, że taka możliwośc jest. Myślę, że ewentualny wzrost nie przekroczy 5-7%. Ponadto zwracam uwagę na zapisy dotyczące terminów oddania inwestycji. W praktyce oznaczają, że przedłużanie może się odbywać ile wlezie, bez żadnych kar finansowych, choć pobieżne przeczytanie umowy sugeruje coś innego.No i oczywiście brak formy notarialnej wyklucza możliwość dochodzenia sprzedaży mieszkania, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalia Re: Cena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.03.07, 10:05 Dokładnie tak samo było z mieszkaniami w poprzednich etapach. Ja nie musiałam nic dopłacać, jedynie ArC2 waloryzowało kwartalnie cenę mieszkania - taki zapis był wtedy w umowie, nie wiem, jak jest teraz, ale nie były to wówczas duże sumy, przy obecnych horrendalnych cenach mieszkań być może będzie to już odczuwalne dla kieszeni. Co do samej spółdzielni to mam doświadczenie z innymi i uważam, że "Szóstka" nie jest taka najgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Cena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.07, 11:12 Cena jest obecnie na dzien dzisiejszy 5800zl za m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.as.kn.pl 26.03.07, 17:21 co tak cicho, więcej chetnych brak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:31 nie ma nikogo więcej z przyszłych sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.07, 15:21 ja tez:)i mam nadzieje,ze ta zyciowa decyzja jest jak najbardziej O.K:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: 89.174.53.* 25.04.07, 10:56 To witam sasiadow!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
druop22 Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV 25.04.07, 16:36 osiedle jest ok. choc musze przyznac ze wczesniej bylo lepiej, teraz jest tam juz bardzo gesto i zrobilo sie typowe blokowisko, trudno zaparkowac itp. dwa pierwsze etapy by wystarczyly, no ale coz ludzie musza przeciez gdzies mieszkac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: sąsiedzi "Osiedla pod skrzydłami" etap IV IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.07, 10:30 hej sasiadko:)w ktorym budynku kupilas mieszkanko,jesli mozna wiedziec?na stronie arc pojawily sie juz pierwsze wizualizacje.wyglada calkiem O.K. oto link:www.arc2.com.pl/61.html pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka katka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:58 dzięki za link dawno tam nie zaglądałam i nie wiedziałam, że coś dodali. Sprawdzę, który to budynek i dam znać, a ty w którym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: katka-->Marzenka IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.07, 11:46 jak tez w K:)fajnie,nie ma to,jak poznac sasiad w wirtualnej rzeczywistosci:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: budynek K IP: 89.174.53.* 10.05.07, 17:48 Wszyscy mamy mieszkania w budynku K!! Kupujecie i nie wiecie??HAHAHA Przeciez tam ma stanac tylko jeden budynek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: budynek K IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.07, 08:35 aaaa,ewka,ja myslalam,ze bedzie ich 4,skoro powstaja na planie kwadratu...a tu sie okazuje,ze jest traktowany jako jeden budynek:)no to za jakis czas bedziemy sie wymieniac numerami klatek:)pzdr Odpowiedz Link Zgłoś