Dodaj do ulubionych

Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy

IP: 89.174.53.* 12.04.07, 14:15
Witam, Jadę jutro podpisać umowę z Arc2, mam sporo wątpliwości co do zapisków
jakie się w niej znajdują. Czy ktoś wie czy można negocjować zapisy? I co z
tą wpłatą 15 tyś?? Czy nie wydaje Wam się za duża? Fajnie jakby odezwały się
osoby które już mieszkają na tym osiedlu (chciałabym dowiedzieć się jak
najwięcej o procedurze np. czy nie było problemów, ile się spóźnili z
oddaniem itd.)jak również osoby które podpisały umowę na zakup mieszkań w IV
etapie. Pozdrawiam-Promyczek:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ulla Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 15:56
      <mam sporo wątpliwości co do zapisków jakie się w niej znajdują. Czy ktoś wie
      czy można negocjować zapisy?>

Niestety, ani mi ani nikomu, kogo znam, nie udało się nic wynegocjować :-( Fakt,
      że umowa jest niezbyt korzystna dla nabywcy.

<I co z tą wpłatą 15 tyś?? Czy nie wydaje Wam się za duża?>

Za co ta wpłata???

<Fajnie jakby odezwały się osoby które już mieszkają na tym osiedlu (chciałabym
      dowiedzieć się jak najwięcej o procedurze np. czy nie było problemów, ile się
      spóźnili z oddaniem itd.)>

Spóźnienia w oddaniu mieszkań były kilkumiesięczne, wiem, że niektórzy
      mieszkańcy próbowali odzyskać odsetki za zwłokę, ale bez powodzenia, same
      odbiory w miarę sprawne, ale z niektórymi sprawami trzeba było mocno naciskać.
      Generalnie deweloper bez rewelacji, ale i bez większych problemów.
      • Gość: mimi Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.as.kn.pl 13.04.07, 16:27
        nie zdecydowałam sie na kupno mieszkania w iv etapie, był juz taki watek na
        forum, umowa jest niekorzystna, a cena ostateczna i tak wzrośnie wzrośnie;
        umowa jest tak skonstruowana ze nic im nie grozi za opóxnienia które wiadomo ze
        będą.
        • druop22 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy 16.04.07, 17:47
          ale znajdz developera ktory ma w umowie odsetki karne za zwloke... ciekawe co
          na to urzad ochrony praw konsumenta..
          1 wplata zwyczajowo wynosi 5% kwoty, cena sprzedazy powinna byc zagwarantowana
          w umowie, jedynie co moze sie zmienic to metraz np. +-3% i to rowniez powinno
          byc ujete w umowie (doplata/zwrot w zaleznosci od roznic w metrazu)..
          poza tym sa jeszcze mieszkania dostepne ktore maja spore szanse byc oddane w
          tym roku - poszukaj dobrze i poczekasz gora 0,5 roku a nie 2lata..
    • Gość: ewka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 89.174.53.* 18.04.07, 18:34
      Witam, witam, a ja nie mam zadnych obaw apropo ARC2. Mimo ze umowa zeczywiscie
      jest kiepska to patrzac na poprzednie inwestycje mysle ze bedzie dobrze:) Ktos
      ma podobne zdanie??
      • Gość: latajacy Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-wro.net.pl 18.04.07, 18:55
        Ja rowniez mysle pozytywnie. Gdyby jeszcze pani obslugujaca klientow nie olewala tak ludzi ktorzy maja czelnosc kupowac mniej niz 10 mieszkan... ;) pozdrawiam i do zobaczenia na skrzydlatej! ;) (teraz mi sie skojarzylo: Pod Skrzydlami IV == Alternatywy IV??? ;))
    • Gość: katka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.07, 15:17
      hej!ja tez niedawno podpisalam z nimi umowe i jestem optymistycznie nastawiona.
      bedzie dobrze:)a te dwa latka jakos zleca,mam nadzieje;)pzdr
    • Gość: Nisz Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 159.134.94.* 19.06.07, 17:57
      Ja wlasnie podpisalam z nimi umowe wstepna. Mam teraz wplacic te 15 tys. Nie
      podoba mi sie jedna rzecz. Oni cos mowia o osobnej cenie gruntu. W moim
      przypadku to 9 tys zl. Czy wam tez cos takiego mowiono? 150 zl za m2. W umowie
      wstepnej nie nie mowia na ten temat ale Pani...ktora rzeczywiscie laske robie
      tak mi powiedziala. Pozdrawiam
      • Gość: YaBol Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.as.kn.pl 25.06.07, 20:40
        A jaka jest obecnie cena za m2? Dużo jeszcze mają wolnych mieszkań?
    • Gość: oczekujacy Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.crowley.pl 25.06.07, 15:53
      Witam, ciekawe ile jeszcze sobie poczekamy zanim zaczna podpisywac umowy
      wlasciwe (nie rezerwacyjne) bo na razie od kilku miesiecy termin ten byl
      kilkakrotnie przekladany...
    • Gość: AlternatywyIV Czy warto czekac...? IP: *.e-wro.net.pl 26.06.07, 22:15
      Mieszkanie oddane ze dwa lata (wariant optymistyczny) - to nie brzmi zbyt zachecajaco, a przynajmniej dla kilku osób. Sypnelo rezygnacjami..
      • Gość: Promyczek1982 Re: Czy warto czekac...? IP: 89.174.53.* 27.06.07, 19:06
        Oj warto czekac warto:) Osiedle jest pirwsza klasa, jestem zakochana od kiedy
        zaczelam tam wynajmowac pokoik w mieszkaniu studenckim:)
        Rozmawialam ostatnio z pracownikiej spółdzielni "6"- w tym tygodniu notarialnie
        przekazuja w uzytkowanie wieczyste teren pod zabudowe. Tak wiec w lipcu napewno
        podpisza z nami umowy:)
        Zreszta maja czas do 30 czerwca (wiadomo ze sie nie wywiaza).
        A tak na marginesie duzo osob rezygnuje?? Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: alka Re: Czy warto czekac...? IP: *.magma-net.pl 02.07.07, 19:12
          ja tez zaczynam mież dość czekania... słyszałm coś juz o cenie parkinu 25000..
          no i cena piwnicy tez dodatkow.. coraż lepsza cena wychodzi..
          • Gość: mała Re: Czy warto czekac...? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.07, 09:10
            Jak to, czyli za piwnicę trzeba będzie płacić coś extra? W poprzednich etapach
            była za darmo, podobnie jak tarasy/balkony!
            • Gość: alka Re: Czy warto czekac...? IP: *.magma-net.pl 04.07.07, 09:32
              tu mi powiedzieli ze może nie starczyc dla wszystkich... i dletego trzeba
              kupić... Inni deweloperzy też tak robią.. i biorą z nich przykład na zbijanie
              kapuchy.. też mi sie to nie podoba.. ciekawa jestem jaka bedzie cena końcowa..
              • Gość: Promyczek1982 Re: Czy warto czekac...? IP: 89.174.53.* 04.07.07, 11:39
                Proszę Państwa o takie rzeczy trzeba było zapytać sie przed podpisaniem umowy.
                Ja wypytalam sie o wszystkie szczegóły i takie "nowości" w ogole mnie nie
                dziwia:) Ja juz sie nie moge doczekac pierwszej lopaty w ziemi. A Wy??
                Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: alka Re: Czy warto czekac...? IP: *.magma-net.pl 04.07.07, 15:12
                  ja tez... i wiedzialam o tym, ze piwnice trzeba kupic sobie dodatkowo.. ale
                  termin rozpoczęcia budowy to odległa sprawa.. od uzyskania pozwolenia na budowę
                  musi być uprawomocnienei decyzji, potem oststeczność decyzji, a potem jeszcze
                  zgłoszenie rozpoczęcia budowy, potem dziennik budowy po minimu miesiącu.. to
                  trwa ładych kilka miesięcy.. nie liczcie na rozpoczęcie budowy w tym roku,
                  chyba że znowu będzie zima jak w tym roku.. wtedy oddanie w 2010 roku. ARC2
                  jeszcze nic nie oddało na czas.. ja tylko radze byc realistą, też kupiłma tam
                  mieszkanie..
                • Gość: Marzenka Re: Czy warto czekac...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:17
                  mnie też nie dziwią te "nowości" bo kilka razy dzwoniłam z pytaniami jak mi się
                  coś przypomniało.
                  Rozpoczęcie budowy w tym roku jest dla mnie bardzo realistyczne mimo wszystko.
        • Gość: katka do-->Promyczek1982 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.07, 11:26
          hej Promyczku:)ja też już się nie mogę doczekać rozpoczęcia prac i,podobnie jak
          Ty,uważam,że warto poczekać.możesz troszkę poopowiadać o osiedlu,jak Ci się tam
          mieszkało itd. komunikacja z centrum jest wg mnie super,a co powiesz o
          bezpieczeństwie w tej okolicy?mnie troszkę przeraża sąsiedztwo blokowiska...
          pozdrowionka
          • Gość: vivienn Re: do-->Promyczek1982 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.07, 13:59
            Mieszkam na tym osiedlu od kilku lat i sobie chwalę. Lokalizacja jest bardzo
            dobra pod wieloma względami - dogodny dojazd do centrum miasta i innych
            dzielnic, dużo sklepów, szkoła, przedszkole, park itd. Jakość wykonania - raczej
            przeciętna, architektura i zagospodarowanie osiedla - OK. Mieszkania są dość
            akustyczne, ale ciepłe (zimą grzejniki były przykręcone do minimum, a i tak było
            bardzo ciepło). Problemem jest niedobór miejsc parkingowych, menele w
            śmietnikach (uważam, że śmietniki powinny być zamykane tak jak na wielu innych
            osiedlach, wtedy ten problem by się rozwiązał), w weekendy czasem głośno
            zachowująca się młodzież, która wydziera się pod oknami późno w nocy, wysiadując
            na osiedlowych ławkach. Ale to są problemy, których nie brak i na innych
            osiedlach. Ogólnie rzecz biorąc, jest dosyć bezpiecznie i czysto, mieszka sporo
            rodzin z dziećmi, jest też trochę mieszkań studenckich, jednak mieszkają tu
            raczej spokojni ludzie, tak więc nie masz się czego obawiać. Z pewnością plusy
            przeważają nad minusami :-)
          • Gość: Promyczek1982 Re: do-->Promyczek1982 IP: 89.174.53.* 06.07.07, 12:13
            Witam:)
            Droga KATKO nie ma co się martwić o sąsiedztwo blokowisk. Wiadomo są różni
            ludzi ale generalnie (mieszkam w tamtych rejonach juz od 6 lat) jest to
            bezpieczna okolica. Obecnie mieszkam na Szybowcowej i nie spotkalam sie jeszcze
            z jakimis nieprzyjemnosciami. Jezeli chodzi o komunikacje jest ok, tramwaje,
            autobusy nocne pod nosem:)
            Tak jak pisalam juz wczesniej zycze Ci duzo cierpliwosci i w koncu doczekania
            sie wlasnego M:) Ja juz zbieram na uzadzenie mieszkanka:)
            A tak na marginesie orjentujesz sie jaki przewaza wiek naszych sasiadow??:)
            Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: katka Re: do-->Promyczek1982 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.07, 09:38
              cześć Promyczek,
              właśnie o te autobusy nocne chodzi:)Z cierpliwością u mnie nie jest najgorzej,
              nie spieszy mi się bardzo,a poza tym zawsze to więcej czasu na zebranie kaski,
              by się fajnie urządzić:)Jeśli chodzi o wiek sąsiadów to nie mam pojęcia,ale
              domyślam się,że raczej młodzi ludzie.
              P.S.jeśli patrzeć na Twoją ksywkę,to powiem Ci,że rocznikowo jesteśmy niemal
              rówieśniczkami;)ja jestem '81
              pozdrowionka
              • druop22 Re: do-->Promyczek1982 09.07.07, 10:00
                bierzcie od razu garaże jak będą w nowym etapie! zobaczcie też na plan
                zagospodarowania ile będzie miejsc parkingowych podziemnych oraz tych ogólnie
                dostepnych na zewnątrz - to jest według mnie kluczowe,
                obecnie to ogromna zmora tego osiedla... na poczatku było (1i2 etap) miło i
                przyjemnie, a teraz zaparkować wieczorem to cud niemal.. nie wspomne już o tym
                iż można się niemiło zdziwić rano gdy np. z tylnego zderzaka mało co zostało bo
                ktoś z hakiem nieumiejętnie cofał...
                Ja przenoszę się na Przyjźni 2/4, tam każdy ma swój garaż(obowiązkowy :) )
                osiedle jest ogrodzone i ma być monitorowane, tylko 5 bloków docelowo, kupiłem
                w kwietniu, może mają jeszcze jakieś wolne mieszkania warto zadzwonić,
                aha no i odbiór za miesiąc a nie za 2lata..
                • Gość: katka Re: do-->Promyczek1982 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.07, 15:49
                  hej druop22,
                  bedziesz mieszkał w Radiu Eska?:P żartuję sobie,oczywiście.mógłbyś podać nazwę
                  tego osiedla?
                  pzdr
                  • druop22 Re: do-->Promyczek1982 10.07.07, 15:01
                    radio eska (stary garnizonowiec) zniknie, na jego miejscu GTC wybuduje biurowce
                    (oddanie w 2009),
                    które mam nadzieje skutecznie będą tłumić hałas od karkonoskiej,
                    z drugiej strony chyba Temar buduje swój budynek,

a tu masz stronke osiedla:
                    www.belvederepark.pl/kontakt.html
                    a tutaj trochę fotek:
                    forum.belvederepark.wroclaw.pl/index.php?action=gallery
    • Gość: Promyczek1982 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 89.174.53.* 24.07.07, 09:18
      Sluchajcie jak podpisujecie umowe? W formie aktu??
      • Gość: Magda Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.as.kn.pl 05.08.07, 19:01
        Hej, w tamtym tygodniu miałam podpisać już umowę przedwstępną, ale
        zrezygnowałam- chcę spróbować coś wynegocjować. Wzór umowy dałam do oceny radcy
        prawnemu, który wcześniej zajmował się umowami deweloperskimi i wskazał mi 2
        zapisy, które są podobne do tych niedozwolonych przez UOKiK. Poza tym jest w
        umowie pełno zapisów bez konkretnych dat, co jest oczywiście niekorzystne dla
        klienta Czy ktoś zdołał cokolwiek zmienić w swojej umowie przedwstępnej? Czy są
        one rzeczywiście podpisywane za poświadczeniem notarialnym tak jak obiecywali?
        • Gość: ls Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-net.pl 05.08.07, 21:10
          Raczej nic nie da sie wynegocjować - raczej arc2 stosuje podejscie jak sie nie
          podoba to nie trzeba podpisywac... beda nastepni i juz...
          • Gość: arturo Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:29
            Rzeczywiście zapisów umowy nie można nagocjować, bo Arc2 i tak sprzeda te
            mieszkania bez problemu wg tych umów, które nam przedstawiają. Przecież i cena
            i miejsce jest b. atrakcyjne. Ja podpisałem w zeszłym tygodniu umowę. Moi
            znajomi kupowali juz w Arc2 mieszkania w poprzednich etapach budowy i wszystko
            grało, więc sądzę, że firma jest uczciwa. Pewnie gdyby było tak, że to
            developer szuka klienta, a nie odwrotnie, to moznaby negocjować, ale cóż, nie
            te czasy:( Zauważcie, że o sprzedaży tych mieszkań nie ma informacji nawet na
            stronie internetowej Arc2, a i tak prawie wszystkie są sprzedane, firma nawet
            złotówki nie wydała na reklamę i ogłoszenia.
            pozdro
            • Gość: 555555 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 62.29.160.* 06.08.07, 11:59
              WŁASNIE NIE CHCA PODPIsywac umowy w formie aktu notarialnego
              • Gość: kanton Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.crowley.pl 07.08.07, 10:50
                Orientuje się ktoś jak się ma sprawa z komórkami lokatorskimi? Czy są opcjonalne
                czy obowiązkowe i ile kosztują?
                • Gość: arturo Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 11:55
                  Obowiązkowe na pewno nie są, natomiast ile kosztuja nie pamietam. W
                  każdym razie są drogie, bo gdy dowiedziałem sie kilka miesięcy temu
                  jaka jest cena, to zrezygnowałem z kupna natychmiast.
                  pozdro
                  • Gość: gościu Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.pl 07.08.07, 15:12
                    tak trzymać!; komu je sprzedadzą?!; poczekajcie i kupicie za grosze;
                  • Gość: miodek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-wro.net.pl 08.08.07, 21:31
                    okolo 3500 za metr - a metrow okolo 3 czyli dycha za komorke?? chmmm. No comments!
                    • Gość: ls Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-net.pl 08.08.07, 23:06
                      z tego co mi wiadomo to cena komórki to 3000zl ale to nie zmienia faktu ze
                      drogo... :/
                      • Gość: agrawa Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-wro.net.pl 09.08.07, 20:58
                        3000? za calosc czy za metr? bo jak za metr to jeszcze jeszcze ale jak za calosc to juz (wedlug mnie) zdecydowanie za duzo- zakladajac ze moze byc okolo 3 m
                        • Gość: Magda Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.as.kn.pl 19.08.07, 21:54
                          Czy ktoś podpisał umowę przedwstępną za poświadczeniem notarialnym? Kilka
                          miesięcy temu była o tym mowa u dewelopera, ale z tego, co widziałam w biurze,
                          to proces podpisywania umów wygląda tak samo jak przy podpisywaniu umów
                          rezerwacyjnych, czyli klient podpisuje i zostawia umowę do podpisania przez
                          firmę i tyle. Poza tym, czy biorąc kredyt we frankach, ktoś już się dogadał z
                          bankiem na temat pokrycia ewentualnej różnicy kwoty, która wpłynie na konto
                          dewelopera po przeliczeniu franków na złotówki?
                          • Gość: Pathfinder Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.devs.futuro.pl 19.08.07, 22:22
                            Witam

Zastanawia mnie tempo budowy IV etapu... a właściwie to jego brak.
                            Czy wiecie Państwo kiedy rozpoczną się jakieś prace?

pozdrawiam:)
                            • Gość: aa Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.07, 10:24
                              w październiku najwcześniej
                              • Gość: ls Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-net.pl 22.08.07, 20:58
                                Tez tak slyszalem ze wrzesien/pazdziernik dopiero ruszy budowa.
                                A dostaliscie juz informacje od spoldzielni Szostka zeby oplacic skladke
                                członkowską (wpisowe)?
                                • Gość: Marzenka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 23:19
                                  ja dostałam i opłaciłam. Trochę mnie zdziwiło, że tak prędko to
                                  poszło :/
                                • Gość: AlternatywyIV Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:50
                                  No pewnie ze dostalem - pierwszy raz cos dzieje sie zaskakujaco szybko w zwiazku z mieszkaniem "pod skrzydlami". Szkoda ze tempo prac nie jest rownie imponujace ;) A swoja droga to ciekawe ze musimy wykupic udzial w spoldzielni przed pierwszym wbiciem lopaty... na dwa lata przed zamieszkaniem (ciagle jestem optymista). Ciekawe czy rowniez wkrotce bedziemy musieli placic czynsz oraz oplaty typu "wywoz smieci". ;) Pozdrawiam.
        • 1annamariap Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy 15.09.07, 23:21
          Dalas rade cos wynegocjowac?Moim zdaniem ta umowa jest niekorzystna dla nas
          kupujacych, ale arc2 nie chce nic zmienic, uwaza, ze umowa jest wspaniala.
          • Gość: katka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.core.lanet.net.pl 16.09.07, 15:52
            witam Forumowiczów:) faktycznie,warunków nie można negocjować,ale
            wydaje mi się,że u innych developerów to rzadkość.jestem dobrej myśli
            wydaje mi się,że to całe ArC jest sprawdzone.orientujecie się może
            kiedy rozpoczynają się jakiekolwiek prace?chodzi mi chociaż o
            przysłowiowe "wbicie łopaty":) pozdrowionka
            • Gość: Kolo Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.generacja.pl 28.09.07, 15:20
              Witam. My również usiłujemy kupić mieszkanie i to już od początku bieżącego
              roku. Najpierw wpłaciliśmy 15 000zł i podpisaliśmy " Umowę przyrzeczenia kupna".
              Na samym początku obiecali nam skompletować dokumenty do końca marca 2007r i do
              tej pory nadal nie mają odpisu z księgi wieczystej na zakup gruntów pod budowę
              osiedla. Ale ostatnio wpadli na jeszcze lepszy pomysł. Chcą zaproponować
              wszystkim swoim klientom jakiś bank który udzieli nam wszystkim kredytu na
              mieszkanie na podstawie aktu notarialnego zakupu działki! Ponieważ inne banki na
              to nie wyrażają zgody! Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
              • Gość: katka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.core.lanet.net.pl 28.09.07, 21:47
                hej.jeśli chodzi o kredyt,to mnie z kolei poinformowano,że
                "negocjują z bankami",by udzielały kredytu bez części dokumentów...
                trochę to wszystko dziwne i ciągnie się niemiłosiernie długo.wg mnie
                obsuwę 'zawdzięczamy' akcji związanej z wykupem gruntów.pzdr
                • Gość: :/ Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.e-net.pl 29.09.07, 09:57
                  slyszalem ze negocjacje maja byc ale tylko z 2-3 bankami... co nie znaczy ze
                  bedzie to dla nas korzystne. Jak na razie Arc tylko sciemnia - bez zadnych
                  konkretow. Chyba najlepiej bedzie poczekac jak juz bede mieli ten wpis do KW.
                  Smieszne jest to ze ten papierek zwany umowa ktory podpisujemy to tak naprawde
                  jest nic nie warty. Pewnie niedlugo bede sie umawial na kolejne juz podpisywanie
                  umowy i nic z tego nie wynika...
                  • Gość: TeK Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 08:03
                    Witam sąsiadów :)
                    Z tego co sie wlasnie dowiedzialem, Arc2 wynegocjowalo warunki tylko z jednym
                    bankiem, ktorym jest BPH. Warunki podobno ciekawe, kredyt tylko w zlotowkach.
                    Problem w tym ze kazdy ma swoj typ jesli chodzi o bank, a zaden, jak mi wiadomo,
                    na razie nie zgadza sie kredytowac mieszkania, bez odpowiedniego wpisu do KW.
                    Arc2 w tej sytuacji po raz kolejny postepuje bardzo NIELADNIE, posrednio poprzez
                    sztywne terminy wplat transz, brak KW, do podpisania umowy kredytowej z
                    narzuconym przez siebie bankiem.

Pozdrawiam.TeK
                    • Gość: Kolo Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.generacja.pl 09.10.07, 21:33
                      Witam wszystkich niedoszłych sąsiadów:) Chyba jednak nie uda nam się kupić
                      mieszkania na "Osiedlu pod Skrzydłami" pomimo wszelkich starań i zdeterminowania
                      w naszych działaniach zmierzających do podpisania umowy i otrzymania kompletu
                      dokumentów. Ponieważ jak się dowiedziałem dzisiaj od naszego kochanego
                      developera odpis z księgi wieczystej może będzie w Styczniu 2008r a bez tego
                      dokumentu nie ma mowy o kredycie mieszkaniowym. A Bank BPH który się podjął jako
                      jedyny skredytowania nieruchomości oferuje najniższą kwotę kredytu na całym
                      rynku!!! Czy ktoś coś wie więcej na ten temat??? A może jest ktoś komu udało mu
                      się otrzymać kredyt już na mieszkanie w innym banku niż BPH !!! Na przykład
                      Milenium :))) Pozdrawiam
                      • Gość: ja Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.generacja.pl 10.10.07, 11:27
                        Witam!
                        To co robi Arc2 zaczyna być śmieszne!! Termin wpłaty pierwszej raty
                        za mieszkanie zostaje bez zmian (koniec października lub w drodze
                        wyjątku do końca listopada)a o komplecie dokumentów potrzebnych do
                        uzyskania kredytu można zapomnieć na co najmniej 3miesiące! Wpis do
                        księgi wieczystej najwcześniej będzie na początku przyszłego roku!
                        Zastanawia mnie tylko jedno-czy wszyscy mają tyle pieniędzy,że nie
                        potrzebują kredytu na to mieszkanie?? :/
                        Komuś z Was Arc2 powiedział podobne rzeczy??
                        Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!
                        • Gość: niezdecydowani Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:17
                          Mnie również to bardzo dziwi. Czy wszyscy kupują za gotówkę? Zastanawiamy się
                          nad podpisaniem umowy z Arc2 jednak te sprawy kredytowe związują nam ręce. Nie
                          weźmiemy kredytu w BPH, gdyż mamy złe doświadczenia z kredytem w tym banku, poza
                          tym rata wychodzi prawie tysiąc złoty większa niż w innych bankach (ze względu
                          na walutę i krótszy okres spłaty. Z tego co nam powiedzieli w Arc2 to rozmawiali
                          i z Milenium i z mbank i kilkoma innymi i centrale nie wyraziły zgody na
                          udzielenie kredytu, więc nie ma się co nawet starać. Procedura trochę trwa a na
                          koniec okazuje się że decyzja jest odmowna. Mamy duzą ochotę na miezkanie tam,
                          ale bez kredytu nie damy rady. Może na tę pierwszą 58tyś coś byśmy uzbierali,
                          ale co potem. nam również powiedzieli, ze na wpis w tym roku nie ma szans.
                          Pozdrawiam również
                      • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.mortin.pl 22.10.07, 21:36
                        Dziś, dnia 22.10.2007 został dokonany wpis do Ksiegi Wieczystej
                        działek budowlanych na naszą nwestycje. Och te niedowiarki...
                        Pozdro
                        • Gość: katka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.07, 09:51
                          hej,świetna wiadomość-nareszcie!:)
                        • Gość: TeK Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.07, 07:29
                          daj spokoj koles z tymi niedowiarkami, lepiej sprawdzic 1000 razy i upewnic sie
                          niz pozniej kwiczec i zalewac sie lzami.
                          kapitalizm nie ma nic wspolnego z wiarą !
                          • Gość: MateuszO Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.pl 24.10.07, 08:00
                            Hej,100% racji; musimy odsiać "sponsorowanych" lub z gruntu rzeczy
                            naiwnych. Nie zmieniam zdania o Tobie i pozostałych rozsądnych. pzdr
                            Mat
                          • Gość: 1annamariap Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.as.kn.pl 24.10.07, 13:23
                            Popieram Twoja opinie Tek,a Kasia i Tomek albo sa tak naiwni, albo pracuja w
                            arc2 lub Spoldzielnii.
                            • Gość: Promyczek1982 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 89.174.53.* 24.10.07, 13:53
                              Widzę że najwiecej zamieszania na tym forum robi 1annamariap. Coś
                              nerwowa jestes:) Troszkę więcej luzu:) A jak coś Ci nie odpowiada to
                              przecież możesz zakupić mieszkanie u innego dewelopera. Nikt nikogo
                              za rączę nie trzyma. Pozdro
                              • Gość: 1annamariap Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.as.kn.pl 24.10.07, 15:11
                                Szkoda mi czasu na polemike z Toba.Nie rozumiem tez o co Ci chodzi.Nie wiem czy
                                kupujesz czy nie, ale widac, ze nawet nie wiesz od kogo.Powtorze jeszcze raz w
                                tym przypadku to jest inwestor zastepczy a nie deweloper.Nie potrzebuje Twoich
                                rad ani trzymania za raczke, jak piszesz, a kupie gdzie bede chciala.Jesli nie
                                jestes zainteresowana spotkaniem to po co sie dopytujesz jak bylo i je
                                wysmiewasz.Przyszli Ci ktorzy mieli ochote.A poza tym zaczelo padac 17.45, a
                                deszcz nie zabija jedynie moze troche zmoczyc. Nie musisz tez czytac moich
                                opinii jesli Ci nie odpowiadaja.
                              • Gość: MateuszO Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.pl 24.10.07, 15:18
                                Pseudo ładne, a takie nieładne zachowanie wobec, być może sąsiadki.
                                Zdrowy rozsądek nikomu jeszcze krzywdy nie zrobił. Może masz coś
                                Koleżanko do ukrycia? ... Z drugiej strony należy pamiętać o pięknej
                                maksymie - "KLIENT nas PAN" - czy Sz.Koleżanka (może sąsiadka, no i
                                tu mam obawy o przyszłość nie tylko swoją)widzi takie postępowanie
                                spółdzielni i dewelopera? - chyba,że patrzymy przez różowe okulary.
                                Kto płaci "ciężkie pieniądze" za - na ten moment, jakby nie było -
                                kota w worku?! Inny deweloper nie jest rozwiązaniem, bo wszyscy na
                                rynku dobrze się znają i nie mają zamiaru sobie robić krzywdy. Mat
                                • Gość: Promyczek1982 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 89.174.53.* 25.10.07, 08:50
                                  Pozdro dla optymistów i ludzi patrzących przez różowe okulary!!:)
                                  Trzeba zorganizować jakieś spotkanko dla tych mniej drętwych
                                  sąsiadów!!:)
                                  • Gość: MateuszO Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.pl 25.10.07, 10:29
                                    Jeśli chcesz je zorganizować na następnie -
                                    cytat "Witam sąsiadów!:)
                                    Był ktoś z Was wczoraj na tym spotkaniu? Czekam na relacje:) A kto
                                    będzie tak dobry i podeśle mi fotki z placu budowy?:)
                                    Pozdrawiam"
                                    to pozdrawiam RÓŻOWYCH !!!
                                    • Gość: alka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.gazoprojekt.com.pl 25.10.07, 12:18
                                      jeśli chodzi o spotkanie z przyszłymi sąsiadami, to ja jestem
                                      chętna.. niestety za późno przeczytałam to forum i nie dotarłam na
                                      poprzednie.. Chciałabym wiedziec co z terminem konca ażdziernika
                                      wpłaty drugiej transzy.. Może warto wystapić aby została przesunieta
                                      dla wszystkich.. Mnie nie bardzo interesuje wpłata gotówki (mam
                                      tylko na 1 transze) a potem będę brała drogi kredyt, bo w innym
                                      banku nie dostane atrakcyjnego kredytu.. jestem za tym, zeby ARC
                                      uregulowało sprawy prawne, a potem brało od nas kase..
                                      Pozdrawiam..
                            • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.mortin.pl 25.10.07, 19:27
                              Zastanawiam sie tylko po co kupiłeś to mieszkanie skoro wszystko Ci
                              nie pasuje, kazał Ci ktoś. Śmieszne na maksa...
                            • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.mortin.pl 25.10.07, 19:28
                              Zastanawiam sie tylko po co kupiłaś to mieszkanie skoro wszystko Ci
                              nie pasuje, kazał Ci ktoś. Śmieszne...
                            • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 62.87.130.* 26.10.07, 07:17
                              Ok ale forma waszych wypowiedzi jest śmieszna. O statusie gruntów i
                              o tym jak szybko bedzie cokolwiek w tym temacie poczynione ja
                              wiedziałem już w grudniu tamtego roku podpiosująć umowę
                              rezerwacyjną... To wyglada tak jakbyś wyszedł z salonu Opla kupując
                              nowe auto i pierwsze co powiedział to, ze Ople to padaczka i
                              najgorsze auto na swiecie. Ludzie sami sobie zaprzeczacie, przecież
                              nikt was nie zmuszał do kupwania tak beznadziejanej jak piszecie
                              inwestycji... Polska - wieczne niezadowolenie i zrzędzenie na zapas
                              a naprawde nie ma nad czym zrzędzić bo juz od 3 tygodni zaczęły sie
                              ruchy na placu bodowy i tematy "papierkowe" są w 90% na ukończeniu.
                          • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.mortin.pl 25.10.07, 19:24
                            Zastanawiam sie tylko po co kupiłem to mieszkanie skoro wszystko Ci
                    • 1annamariap Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy 10.10.07, 19:16
                      Powtorze sie, juz pisalam o tym na forum.Nie chodzi tak naprawde o brak KW,
                      nawet jesli bedzie i tak wiekszosc bankow nie
                      udzieli kredytu. Chodzi o to, ze Spoldzielnia jest wlascicielem 5 dzialek, 2 sa
                      w uzytkowaniu wieczystym, w takiej sytuacji nie da sie wyodrebnic wlasnosci
                      lokalu.Widocznie banki nie chca ryzykowac i nie wierza, ze ta sytuacja sie
                      zmieni(podobno Spoldzielnia stara sie o kupno tych dzialek od Miasta).Ja nie
                      podpisalam umowy przedwstepnej w zwiazku z brakiem tych dokumentow i skierowalam
                      w tej sprawie oficjalne pismo do arc2, do dzis bez odpowiedzi.Sytuacja jest
                      wyjatkowo nie fair, bo nawet jesli zdecydowac sie na w zasadzie jak na razie 2
                      banki, ktore udziela kredytu to nie dosc, ze nie da sie wybrac korzystnej
                      finansowo oferty, bo brak jest konkurencji to jeszcze czlowiek ryzykuje, ze
                      nigdy nie bedzie wlascicielem.Samo to, ze tak sie upieraja zeby podpisywac juz
                      umowy, a brak im dokumentow jest dziwne, poza tym nie zgadzaja sie na forme aktu
                      notarialnego.A najgorsze jest to, ze maja nasze 15 tys, a do dzis nawet nie
                      ogrodzili palcu budowy, nic sie tam nie dzieje, jak tak dalej pojdzie, to termin
                      oddania jest nierealny.Mi tez zalezy na tym mieszkaniu, bo tu sie swietnie
                      mieszka, ale nie wiem czy zaryzykuje kredyt na niekorzystnych warunkach i taka
                      syuacje prawna nieruchomosci.
    • Gość: Promyczek1982 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 89.174.53.* 28.08.07, 09:51
      Mnie troszeczkę zaskoczyło tempo wpisu do Spółdzielni i wiążąca się
      z tym opłata. Babka w ARC2 zapewniała mnie że ta kwota 1170 zł
      płatna będzie dopiero przed odbiorem mieszkań, a tu pisemko i 2 tyg
      na wpłatę. Ale dobrze że chociaż coś się dzieje:) Teraz czekam na
      pierwszą dziurę w ziemi:) Pozdrawiam sąsiadów!!:)
      • Gość: M44 Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.pl 28.08.07, 11:38
        polecam obserwację "nieba"; ostatnio dość często pojawiają
        się "nieoczekiwane zjawiska", za które władcy "nieba" nie chcą brać
        odpowiedzialności "z przyczyn niezależnych ..."
        swoją drogą - nie ruszyli "łopatą" a już biorą kasę !
        a przy okazji - "nie wierz nigdy kobiecie, dobrą radę ci dam"
        życzę słoneczka
        • Gość: Kasia & Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 62.87.130.* 29.08.07, 07:50
          Widzę, że watek ciagnie się juz od bardzooooooo dawana. Podsumowujać
          wszystkie (a przynajlmniej większość z nich) można napisać:
          1. Samo Arc-2 - faktycznie pod wieloma względamo trochę dziwne, bo
          nie chcą negocjować warunków, mówią wprost - prosze nie podpisywać,
          to mieszkanie i tak sie sprzeda... Ale z drugiej strony cóz im się
          dziwić, faktycznie ta inwestycja nie była totalnie nigdzie
          reklamowana nawet w wykazie realizowanych inwestycji w Wyborczej nie
          ujęto jej ponieważ Arc-2 o to nie prosił. I tak chyba mają komplet
          sprzedanych małych mieszkań (duze zawsze dłużej sie sprzedają).
          Ludzie walili tam oknami i drzwiami bez żadnej reklamy. Przecież 3
          etampy bez żadnej wpadki. Poza oczywiście małymi wpadkami
          technicznymi opóźnieniami. I teraz to co najważniejsze. CZEKAM na
          przynajmniej jeden przykła osiedla oddanego we wrocku bez opóźnienia
          i bez wpadek technicznych. NIE MA !!!!
          2. Co do ceny. Umowę przedwstępną podpisaliśmy jeszcze w 2006 roku.
          Obecnie podpisaliśmy umowę docelową. Co do wpłat za umowe
          przedwstępną to owszem było 15 000 jako zwykła zaliczka, normalka
          wszędzie, przechodzi na poczet mieszkania. CENA z roku ubiegłego,
          jaki developer dziś Ci taką da... Owszem dodatkowo koszt piwnicy ale
          spotkałem sie z osiedlami gdzie np. za balkon sie płaci, a tu proszę
          balkon 5 m2 za free. Oweszem wzrosła cena mieszkania o 90 zł/m2 z
          tytułu wykupu gruntu ale o tym była mowa wcześniej. A sama
          potencjalna zmiana ceny o waloryzację o której mowa w umowie, no
          prosze wystarczy śledzić na jakim poziomie jest współczynnik a robię
          to od prawie roku i widzę w jakim idzie kierunku i inaczej nie
          podpisywałbym takiej umowy. I wątek podpisywania umowy notarialnie.
          Znowu słucham i czekam na przykłady gdzie taką można podpisać...
          Ludzie realnie przecież wszystkie te tamaty, które poruszacie i
          które byście chcieli zmienić występują praktycznie u wszystkich
          developerów. A ilu jest niepewnych i nieuczciwych na rynku którzy
          tylko czychają na błąd klienta. A tu macie żywy dowód 3 wcześniejsze
          bądź co bądź dobrze zrealizowane etapy. Poza tym coś za coś to
          przecież spółdzielna sprzedaje więc cena lepsza niż u zwykłego
          developera ale za to troche komuny, normalka, zresztą jak wszędzie
          jeszzce w tym kraju.
          3. Reasumując, wiele szumu o nic. Ludzie bierzcie i cieszcie sie,
          zę cenę macie sprzed roku i sprubujcie w takiej lokalizacji i i na
          takim standardzie kupić gdzieś mieszkanie za 5500 zł/m2...
          Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na Skrzydlatej mam nadzieję
          już niedługo. Oczywiscie posymistów i tych którzy piszą negatywnie
          tylko po to, że sami nie kupują bo ich nie stać więc innym też
          prubują życie "umilić" pisząc takie rzeczy również pozdrawiam...
          Pozdro.
          • Gość: ar Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 14:57
            znam gościa, który postanowił nie odbierać mieszkania aż do czasu usunięcia
            usterek (mówił o dużej ilości usterek)
            na to firma straszy go odstąpieniem od umowy i sprzedażą mieszkania po
            aktualnych cenach innemu człowiekowi

fajna firma
            nie da się negocjować umów
            "nie podoba się to cześć"
            nie da się usunąć usterek
            "kręcisz nosem?inni kupią z chęcią"

jak za komuny : bierz póki jest, jakie by nie było ??????
            dziki wschód!!!!!!
            kuszą ceną
            a w umowach jest zapis, o możliwości zmian cen
            zgodnie ze współczynnikiem ogłaszanym przez ministra bud.
            • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.mortin.pl 22.10.07, 21:40
              Ta zmiana cen miałaby być uzależniona od wskaźnika cen towarów i
              usług konsumpcyjnych (większego od 1%). Polecam stronkę
              www.stat.gov.pl/gus/45_2665_PLK_HTML.htm i tam kolega się
              dowie jakie są trandy tego współczynnnika. Polecam nie słuchać tylko
              plotek tylko wykazac sie inicjatywą, popatrzeć samemu na notowanie
              ww. wskaźnika i być mężczyzną a nie "ciotką", ltóra tylko słucha
              lotek zazdrośników, któzy sami chcielby mieć tam mieszkanie ale się
              spóźnili bo zostały wykupione juz w zeszłym roku. KTO PIERWSZY TEN
              LEPSZY :-))
              See ya...
              • Gość: MateuszO Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.pl 23.10.07, 07:45
                A opłatę rezerwacyjną też rewaloryzują wg tego współczynnika?!
                Lepiej schowaj się kolego z tymi "tekstami sponsorowanymi", bo kiedy
                zgaśnie światło w bramie... może być różnie. Przy okazji - nie
                zaniżaj poziomu forum, albo zwijaj żagle. (Mat)
                • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.mortin.pl 25.10.07, 19:26
                  Zastanawiam sie tylko po co kupiłeś to mieszkanie skoro wszystko Ci
                  • Gość: MateuszO Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.07, 23:15
                    Kpisz czy o drogę do bramy pytasz?!! Z całą pewnością nie dla
                    wskaźnika. Nie jestem też handlarzem, któremu zależałoby, aby wokół
                    osiedla było cicho. Wymiana informacji zaoszczędzi wielu z tych,
                    którzy zainwestowali ciężko zdobytą "mamonę" na zakup własnego M
                    (nie darowanego!!) wielu kłopotów (od kredytu po odbiór M i
                    gwarancję włącznie), których może nie być, jeśli będziemy dobrze
                    poinformowani, a przede wszystkim, jeśli będziemy trzymali wspólny
                    front. W końcu i tak będziemy bliższymi lub dalszymi, ale sąsiadami.
                    Śmieszne to dopiero może być (oby nie przez łzy) kiedy będąc niby
                    właścicielem mieszkania (tego twojego, wymarzonego) przez brak
                    regulacji we własności gruntów, tak naprawdę będziesz miał wyjątkowo
                    drogi papierek do toalety. Zapomniałeś o Marchewkowej, Motylkowej i
                    innych tego typu inwestycjach (oglądałeś dzisiejszą TV3 W-w!). To na
                    co chcemy zwrócić uwagę ja, TeK, AnnaMaria itd - to ROZSĄDEK, a nie
                    hurra optymizm. Przypomnę jeszcze raz - to my jesteśmy KLIENTAMI i
                    chcemy dostać ze tę kasę to, co jest jej warte, a nie knota
                    budowlanego czy fatamorganę. Tyle, Mat
                    • Gość: Tomek Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: 62.87.130.* 26.10.07, 07:16
                      Ok ale forma waszych wypowiedzi jest śmieszna. O statusie gruntów i
                      o tym jak szybko bedzie cokolwiek w tym temaci poczynione ja
                      wiedziałem już w grudnio tamtego roku podpiosująć umowę
                      rezerwacyjną... To wyglada tak jakbyś wyszedł z salonu Opla kupując
                      nowe auto i pierwsze co powiedział to, ze Ople to padaczka i
                      najgorsze auto na swiecie. Ludzie sami sobie zaprzeczacie, przecież
                      nikt was nie zmuszał do kupwania tak beznadziejanej jak piszecie
                      inwestycji... Polska - wieczne niezadowolenie i zrzędzenie na zapas
                      a naprawde nie ma nad czym zrzędzić bo juz od 3 tygodni zaczęły sie
                      ruchy na placu bodowy i tematy "papierkowe" są w 90% na ukończeniu.
                      • Gość: Magda Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.leclerc.pl 26.10.07, 11:02
                        Wczoraj poczytałam sobie wasze wypowiedzi, bo miałam "zaległości" i
                        jestem w szoku, że zaczynają się kłótnie na takie glupie tematy.
                        Sprawa uregulowania własności jest tu niezwykle istotna i do tego
                        nie ma żadnych wątpliwości. Szczerze mówiąc włos mi się jeży na myśl
                        o sytuacji, gdzie trzeba będzie posilać się pomocą jakiegoś prawnika
                        i płacić za to grube pieniądze. Lepiej jeszcze w przedbiegach
                        zapewnić sobie klarowną sytuację. A taka na marginesie, to w
                        spółdzielni powiedziano mi, że na te 2 nieszczęsne działki będące
                        obecnie w użytkowaniu wieczystym zostało już wydane oświadczenie PKO
                        o zwolnieniu z hipoteki, co oznacza, ze będzie można założyć na nie
                        KW bez obciążeń. Jednakże nie otrzymałam odpowiedzi na pytanie,
                        kiedy spółdzielnia będzie składać o to wniosek do sądu. A co do
                        terenu ogrodzonego -tam jest pewien obszar poza płotem nieomyłkowo,
                        on już nie będzie przeznaczony pod budynek.
                        Mam pytanie do osób, które podpisały umowy i mają zamiar płacić w
                        ratach- czy dostaliście pismo z informacją o naliczonej waloryzacji?
                        Pytałam w ARC jak oni mogą naliczać waloryzację, skoro ludzie
                        jeszcze nie mogą uzyskać kredytu, bez odpowiedzi. Proszę o
                        informacje od was, jak wy sobie chcecie poradzić z tym fantem.
                        Pozdrawiam.
                      • Gość: klocek Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 14:43
                        Przechadzając sie po okolicach ulicy Bajana natknąłem sie na plac
                        budowy IV etapu. Pytając gościa który tam przebywał mówił że
                        planowany termin oddania to początek 1 kwartału 2009. Skąd takie
                        rozbieżności (spółdzielnia mówi czerwiec).Czyżby takie
                        przyspieszenie prac?
                        • Gość: katka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.08, 11:09
                          pewnie zostawiają sobie margines czasowy na odbiory itp.myślę,że ze
                          względu na niezbyt srogą zimę-nadgonią:)pzdr
                          • Gość: E Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.magma-net.pl 23.03.08, 23:57
                            ja mam odbiór na koniec czerwca 2009r.Z ARC otrzymałam informację że
                            termin ten przedłuży się o 3 miesiące
                            • Gość: arturo Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 00:16
                              No nie żartuj; a dokładnie skąd masz takie informacje, od pani z
                              działu sprzedaży? I czy to pewne, czy tylko taka możliwość. Napisz
                              proszę coś więcej. Już tyle było przekładań różnych terminów, że
                              miałem nadzieję, że to juz koniec złych wieści.
                              • Gość: alka Re: Osiedle pod Skrzydłami IV etap budowy IP: *.magma-net.pl 25.03.08, 15:13
                                Arturo.. w umowie mamy wpisane, żę opóżnienie bez żadnych kar może
                                być do 60 dni..JAk znam realizacje ARC, to jeszcze nic nie oddali w
                                terminie.. Nie szykuj się na przeprowadzkę w wakacje.. Pozdrawiam..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka