Dodaj do ulubionych

Samoloty nadWojszycami

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.07, 05:53
Czy lądujące samoloty są uciążliwe dla Wojszyc?Zastanawiam się nad kupnem
szeregówki tam i jak oglądałem to widziałem,że całkiem nisko latają.
Czy pas nalotu pozostanie docelowo w tym zabudowanym miejscu?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość portalu Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.07, 07:55
      Jest głośno. A będzie jeszcze jeden pas!
      • Gość: tabs Re: Samoloty nadWojszycami IP: 87.105.182.* 29.05.07, 09:50
        a nie planuja przypadkiem zmainy trasy ladowań?
        • Gość: mieszkaniec Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.07, 20:58
          witam własnie mieszkam nad tym pasem nalotu i jest jak dla mnie
          cicho a mieszkam juz ładnych lat kilkanascie
    • Gość: ewa Re: Samoloty nadWojszycami IP: 62.87.244.* 29.05.07, 10:05
      jest głośno, szczególnie dla osob, które wcześniej samolotów nad głowami nie
      miały.
      Mnie trudno jest się przyzwyczaić, ale moja sąsiadka wogole ich nie słyszy (
      mieszkała kolo lotniska) :-)
      • Gość: kate Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:11
        W dzień mi nie przeszkadza, ale ten samolot w okolicach 24 to grr (*$%$, no
        wyjątkowo głośny jest..
        Jeszcze mają to lotnisko powiększać, powinni zmienić trasę lądowań :/
        Ale czasami były niesamowite widoki np. jak Rusłan tak nisko przelatywał :)
        • Gość: ann1 Re: Samoloty nadWojszycami IP: 217.153.60.* 29.05.07, 12:07
          Zastanawiam się czy mieszkamy na tych samych Wojszycach. Mnie one w ogóle nie
          przeszkadzają. Jak chcę się do czegoś przyczepić, to nawet usłyszę szczek
          sztućców u sąsiadów z naprzeciwka (nie mówiąc o rozmowach).
          Mnie się bardzo dobrze mieszk na Wojszycach, a Rusłany - to rzeczywiście był
          widok!
          • Gość: tabs Re: Samoloty nadWojszycami IP: 87.105.182.* 29.05.07, 12:34
            no ale jak lataja samoloty nad głowa to nie czepiania,hałas przecież jest!!
            • Gość: ann1 Re: Samoloty nadWojszycami IP: 217.153.60.* 29.05.07, 13:34
              może i jest, ale nie większy niż ruchliwa droga przed domem. wolę samoloty,
              śpiew ptaków i rechotanie żab, niż ruchliwą Grota Roweckiego przed oknem. Ale
              najlepiej się o tym przekonasz, jeśli przyjedziesz i zobaczysz - a raczej
              posłuchasz :-)
    • the_sound_of_silence Re: Samoloty nadWojszycami 29.05.07, 17:44
      zawsze mi się wydawało, że schodzą bardziej nad ołtaszynem...

jeśli masz awersję do tego dźwięku - rezygnuj, bo może Ci to nie przejść i
      skończy się na inwestowaniu w psychiatrę :)
      jeśli aktualnie jesteś neutralny, to jest szansa, że wręcz polubisz; a nawet
      jeśli nie to najprawdopodobniej zobojętniejesz po kilku miesiącach...

znajomi, którzy się powprowadzali niedawno nie narzekają ani trochę :)
    • Gość: owocowa Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.as.kn.pl 29.05.07, 20:49
      Mieszkałam na Wojszycach 7 lat i rzeczywiście widać i słychać było trochę te
      samoloty, ale nie było to wcale takie uciążliwe, zresztą nie latają przecież co
      5 minut. Samoloty są tam rzeczywiście już dość nisko, ale hałas nie jest wcale
      taki duży, ja nie zwracałam na nie uwagi, a mam bardzo czuły słuch ;-) Zgadzam
      się, że dużo gorsza jest ruchliwa ulica. Na Wojszycach bardzo fajnie się
      mieszka, żałuję czasem, że stamtąd się wyprowadziłam. Na pewno i Wam się
      spodoba, więc nie przejmujcie się tymi samolotami, bo to naprawdę nie jest żaden
      problem!
      • Gość: tabs Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.07, 21:48
        dzięki za informacje-do wariatkowa przez samoloty nie trafię,tylko mnie to
        trochę zdziwiło,ze nad zabudowanym terenem mają nalot.mogli by moze jakos
        bardziej nad autostradą a potem nad trasą przemysłową nalatywać.
        Pozdrawiam,
        • Gość: kate Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:15
          tak jak pisałam, mi nie przeszkadzają oprócz tego grata późnym wieczorem,
          ale wlasnie czytalam o rozbudowie lotniska i zastanawiam się co bedzie za kilka
          lat :/
          moim zdanie też powinny latac troche inna trasa..
          • Gość: majka Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 19:19
            Mieszkałam przez ponad rok na Wijszycach. Rusłana tez widziałam :- )
            Nie przejmuj sie samolotami, zupełnie nie przeszkadzają. Jakos gubia sie w
            dzwiękach dnia codziennego. Jestem nadwrazliwa na hałas, szukam spokoju po
            nerwowej pracy, ale na Wojszycach zupełnie było cicho i spokojnie. Moze kiedys
            znowu tam sie przeprowadze, mam nadzieje, ze do własnego domu. Więc, jesli
            tylko samoloty Cie martwia, to szybko o nich zapomnij, kupuj szereg i mieszkaj.
            Pozdrawiam.
            • Gość: jeżyk Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.20.54.194.generacja.pl 30.05.07, 22:12
              Takie są po prostu uroki mieszkania w mieście: w jednym miejscu samoloty, w
              drugim tramwaje, gdzie indziej pociąg, ruchliwa ulica, głośna dyskoteka, gwarna
              knajpa, spalarnia odpadów, boisko szkolne itd, itp.
              • Gość: Rex Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.dream.net.pl 01.08.07, 21:29

Mieszkam tam od 15 lat i moge powiedzieć ,że jest to oaza ciszy i spokoju.
                Bardzo blisko do centrum a jednak kameralnie. Jesli chodzi o samoloty to nie
                przeszkadzają zupełnie dużo gorzej jest na Oporowie bo mam tam znajomych i
                zdołałem się przekonać będąc z wizytą. Kupuj szereg bez obawy. Może będziemy
                sąsiadami.
                • ptysia78 Re: Samoloty nadWojszycami 03.08.07, 15:07
                  mieszkam na wojszycach ale samoloty mi nie przeszkadzaja :)
    • wredna2 Re: Samoloty nad Wojszycami 04.08.07, 20:12
      a dalej lecą nad Oporowem, jeszcze niżej:)
      nie tyle, że nie przeszkadzaja, ale jeszcze mozna wg nich zegarki regulowac! :)
      a na dodatek dzieciaki maja radoche!
    • Gość: gość Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:32
      Latające samoloty to nie problem, problem to najdrobniejsza awaria wtedy mają
      obowiązek przed lądowaniem wypompować paliwo na ścieżce podejścia. Ale się
      popisuję wiedzą !!!!!.Na szczęście nikomu to nie zaszkodzi a może pomogę w
      podjęciu decyzji.
      • Gość: xxx Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.scansafe.net 10.08.07, 11:41
        Kazde lotnisko ma okreslony korytarz startu i ladowania.
        Korytarz ladowania dla lotniska wroclawskiego akurat biegnie nad
        Wojszycami i nie ma powodu, by to sie zmienilo.
        • Gość: tabs Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 07:26
          A czy nie obawiacie się,że te samoloty i hałas spowodują w perspektywie czasu
          spadek cen nieruchomości narażonych na tą niedogodność?
          Niektórzy twierdzą,że im hałas nie przeszkadza,ale inni twierdzą,że jednak jest
          głośno.Co tym sądzicie?
          Pozdrawiam
          • Gość: Urszula Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.07, 13:36
            Moim zdaniem - nie. Wojszyce są na tyle atrakcyjną dzielnicą, że to nie będzie
            miało wpływu. Zresztą - ten hałas naprawdę nie jest taki uciążliwy. Ja ze
            swojego okna widzę nisko przelatujące samoloty - jak lecą dokładnie nad moim
            dachem (mieszkam na ostatnim piętrze), to oczywiście słychać to, ale to moment,
            a poza tym nie jest to hałas świdrujący w uszach. Uważam, że problem jest nieco
            wyolbrzymiony, chyba że to ja jestem już przygłucha ;-) Ale sąsiedzi na osiedlu
            również przeważnie nie zwracają na te samoloty uwagi.
          • Gość: ceny spadną ceny spadną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.07, 15:32
            ...oprócz tego samoloty mogą zrzucać paliwo awaryjnie i to jest
            jeszcze większe zagrożenie - w smolcu ludzie już pozbywają się
            nieruchomości bo jak port lotniczy się rozbuduje to dopiero będzie
            ruch.....
            • ron5 Re: ceny spadną 13.11.07, 18:41
              sorry a co nad Smolcem też latają??
              • Gość: też Re: ceny spadną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.07, 20:42
                też popatrz na mapę....
                • Gość: tabs Re: ceny spadną IP: 87.105.182.* 14.11.07, 14:14
                  Smolec jest na południe od lotniska i chyba nad Smolcem nie latają-
                  lądują przecież z kierunku Wojszyc i Oporowa a startują w kierunku
                  na Pn-Zachód.
                  Tak ze nie wiem jaki problem dla Smolca.Pozdrawiam,
                  • Gość: bullet Re: ceny spadną IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.07, 14:55
                    od dawna wiadomo, ze samoloty lataja nad smolcem.
                    • Gość: tabs Re: ceny spadną IP: 87.105.182.* 14.11.07, 15:34
                      to ciekawe.Nie wiedziałem.Rozumiem ,że nadlatują np z północy,lecą
                      nad Smolcem w kierunku wschodnim,potem zawracają i lecą nad
                      Wojnowem,terenami
                      wodonośnymi,Jagodnem,Wojszycami,Krzykami,Oporowem,Muchoborem Wlk i
                      lądują.
                      Nie wiem tylko po co robią takie kółko?Zawsze sie laduje z jednej
                      strony?
                      • Gość: ww Jest HAŁAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 17:52
                        Nie ma co sie oszukiwac, jest hałas i może on doprowadzić do szału, całe
                        wojszyce partynice klecina są objęte latajacymi spodkami, jak ktoś tam nie
                        mieszkał to ODRADZAM
                        • Gość: frygg Re: Jest HAŁAS IP: *.as.kn.pl 14.11.07, 21:25
                          Ja mieszkałam tam do niedawna (ul. Szarych Szeregów) i w ogóle żadnych samolotów
                          nie było słychać, a to b. spokojna okolica, więc nie zagłuszałby go żaden ruch
                          uliczny itd.chyba że coś sie zmieniło w ciągu ostatnich 5 miesięcy.
                      • Gość: bullet Re: ceny spadną IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.07, 23:50
                        juz wyjasniam jak to jest ze samoloty zataczaja takie kolo. No bo owszem
                        zataczaja. Tzn samolot z powiedzmy londynu czyli za zachodu przelatyje nad
                        lotniskiem kierujac sie na wschod, robi pętle i podchodzi do lądowania bedac
                        skierowanym w kierunku zachodznim.
                        Po za tym poruszasz sprawe samolotow nad innymi czasciami wroclawia.
                        odpowiedz jest prosta. Samoloty lataja z roznych kierunkow, np warszawa (wtedy
                        samolot leci nad sepolnem i biskupinem.
                        Pewnie jak cos leci z gdanska to moze byc wlasnie nad szewcami.
    • Gość: Torgeist Re: Samoloty nadWojszycami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.01.08, 13:47
      Jaja to były w latach 80., kiedy na Starachowicach stacjonowały jednostki lotnictwa wojskowego. Nad Wojszycami i Ołtaszynem latały wtedy MiG-i-21, czasem na wysokości kilkudziesięciu metrów. Huk był potężny. Ale frajda dla dzieciaków też, chociaż w sumie szybko to powszedniało. Skończyło się z rozformowaniem pułków, potem jeszcze jakiś czas widać było latające samotnie Iskry, które jednak kilka lat temu zniknąły. Ostatnia manifestacja obecności lotnictwa wojskowego to wielkie manewry NATO w 2003, można było sobie popodziwiać kręcące się Mirage czy F-16...

Korytarz powietrzny, linia kolejowa na wiadukcie i na Brochowie (czasem w nocy słychać stuk pociągu, jeżeli się wejdzie na dach, można nawet pociąg nagle zobaczyć, zagrożenie dla osób ze słabą psychiką)... Tak, powinno się te mieszkania dawać za darmo i jeszcze dopłacać, żeby ktoś chciał mieszkać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka