Gość: tinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 22:49 podoba mi się nowa inwestycja TMB na ul. Rakietowej, czy ktoś wie jak tam jest z samolotami. Chciałabym tam kupić mieszkanie, ale obawiam sie o lotnisko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drops Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.07, 19:20 Nie jest źle....Mieszkałem kiedyś na stancji na Buczackiej i praktycznie nic nie słychać. Podobno na oporowie jest dużo gorzej... A sama inwestycja ciekawa, przynajmniej inwencaja grafika:)Zobaczymy jak wybudują, bo często rzeczywistość nie jest już tak różowa. No i nie mają zbyt tanio, dzwoniłem i pytałem - ok 6 tys. za metr...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Rakietowa TMB IP: *.lanet.net.pl 17.07.07, 18:50 Drops, to normalna Wrocławska cena. Coś Ty się z choinki urwał:) Też dzwoniłem, i jest 6 tys za metr + garaż:). Ale każde mieszkanie inne, w sumie fajna inwestycja. Szkoda, że na Muchoborze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.07, 16:23 No to chyba się spóźniłem, bo już jest więcej niż 6 za metr. Mi wyliczyli razem z tareasami i komórkami ponad 7 za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rakietowa TMB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:17 Nie obawiaj się o lotnisko. Nawet jeśli zamieszkasz to na Rakietowej to lotnisko to przetrzyma :) A tak poważnie - akurat tam to lotnisko w zasadzie niezauważalne jest. Głośniej pewnie będzie od AOW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacuła Re: Rakietowa TMB IP: *.lanet.net.pl 16.07.07, 20:32 ale AOW będzie miała ekrany zapewne i hyba nie bedzie az tak blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Rakietowa TMB IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.07.07, 10:25 Bedzie miala ekrany i bedzie bardzo blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikie Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.mm.pl 19.07.07, 22:33 Jak ją wybuduja:) Bo u nas to nic nie wiadomo. A wiesz jak bardzo blisko??? Bo tam jest jeszcze budynek na buczackiej i drzewa. No przynajmniej na zdjęciach na stronce tak to wygląda. Wiesz gdzi można sprawdzić plany AOW??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia mizia Re: Rakietowa TMB IP: *.lanet.net.pl 04.09.07, 21:45 Nie ma co dyskutować, jest mapa na stronie www.tmb.pl/files/realizacje/Obwodnica1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrus Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.mm.pl 12.09.07, 20:31 Dla mnie to akurat fajnie, że aow bedzie oddalona jedynie o kilkasetmetrów. "sto lat" czekamy na obwodnice, a jak ma byc to wszyscy narzekają. Polozenie osiedla dojazdowo bedzie super.A i samo osiedle robi dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.08, 11:33 maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=105754579467281080552.0004457aceb293cafd342&ie=UTF8&ll=51.098698,16.938472&spn=0.005956,0.014591&t=k&z=16 pokazana jest Obwodnica i tzw. Oś inkubacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.08, 11:36 maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=105754579467281080552.0004457aceb293cafd342&ie=UTF8&ll=51.098698,16.938472&spn=0.005956,0.014591&t=k&z=16 obwodnica może być około 500 metrów od osiedla TMB. Jak beda ekrany to nie powinno być tak źle. Tak z innej beczki to słyszałem że autka będą dawać też do mieszkań na Osiedlu Horyzont - rakietowej. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.07, 16:27 Głośniej to będzie pewnie z powodu bliskości kościoła. Ja tam się obwodnicy nie obawiam...chociaż od tygodnia nie mogę się doprosić planów autostraduwki od sprzedawcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchoborzanka Re: Rakietowa TMB IP: 195.205.181.* 22.08.07, 10:12 obwodnica będzie przebiegała za ogrodzonym blokiem na ul. Rakietowej (dokładnie za posiadłością, która stoi za nim w stronę lotniska wojskwoego). Można się pofatygować i przejść w tamtą stronę, widać już pierwsze przygotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchoborzanka Re: Rakietowa TMB IP: 195.205.181.* 22.08.07, 10:13 dużym problemem będzie pewnie też droga prowadząca do Smolca, po południ jest tam taki ruch, ze nie można przejść na drugą stronę ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchoborzanin Re: Rakietowa TMB IP: *.dream.net.pl 29.08.07, 08:21 Ogólnie to tak tragicznei nie jest. Ale jak zamknęli Avicceny to faktycznie niezły kocioł się zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rakietowa TMB IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.08.07, 10:45 a ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy oddają te mieszkanka i czy osiedle ma być ogrodzone? coś się nie mogę do niech dodzwonić, dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
greymanho Re: Rakietowa TMB 29.08.07, 11:02 Rzeczywiście inwestycja wygląda przyjemnie, tylko że... Lotnisko? AOW? Kościół? To nic. Najgorsza jest Kasina. Budynek będzie bardzo blisko tej rzeczki. Wygląda niepozornie, ale wiadomo, że nawet strumyk może się zamienić w rwący potok. No i poza tym komary, żyły wodne... Nie nie nie, na pewno nie chciałbym mieszkać tak blisko rzeki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Rakietowa TMB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.07, 19:53 Faaaajne to osiedle. TMB całkiem nieźle wymyśla te swoje budyneczki. Widziałem ich śliczny budynek wielorodzinny na Ołtaszyńskiej. Mało takich we Wrocku. Może cena nie taka niska, ale w porównaniu do tego, co budują inni - to należy przyznać, że przynajmniej z zewnątrz wyglądają ich inwestycje atrakcyjnie. Każda lokalizacja we Wrocławiu pozostawia wiele do życzenia, nie ma już takich całkiem ustronnych miejsc :-( To osiedle mają oddać na początku 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Rakietowa TMB IP: *.218.150.13.telsat.wroc.pl 29.10.07, 20:58 nie ma czegos takiego jak zyla wodna tylko WODA GRUNTOWA. jesli zarowno fundament jak i sciany piwnic nie beda prawidlowo zabezpieczone w garazu moze pojawic sie woda a naprawa i ponowne tym razem prawidlowe zabezpieczenie scian zajmie kilka tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: Rakietowa TMB IP: *.218.150.13.telsat.wroc.pl 29.10.07, 20:46 witam wszystkich jakis czas temu koleżanka kupila mieszkanie wlasnie u TMB na rakietowej, wiec postanowilem sprawdzic info o tej firmie no i o planowanej inwestycji. ceny raczej wygorowane biorac pod uwage jakosc materialow z jakich zostanie wykonany bud jak i samej znajomosci branzy budowlanej czlowieka odpowiedzialnego za opisy informacyjne na stronie developera. najpierw czesciowy opis ze strony developera a potem uwagi do tego. moze pomoge niektorym przyszlym/obecnym nabywcom blizsze przyjrzenie sie inwestycji i technologii w jakiej jest wykonywany budynek Standard nieruchomości: - strop nad piwnicą -żelbetowy, wylewany typu Filigran - stropy nad poziomami mieszkalnymi – Terriva - elewacja – cegła betonowa elewacyjna, tynk mineralny - klatki schodowe: malowane farbą lateksową, podłogi wyłożone gresem, balustrady stalowe, pochwyty drewniane, - centralna kotłownia – ogrzewanie gazowe MOJE UWAGI: strop nad piwnica wykonany jest z Filigranu natomiast juz nad poziomami mieszkalnymi strop nie jest monolityczny tylko gęstożebrowy typu Terriva - problem:efekt kasetonowania;nie ma czegos takiego jak cegla betonowa. albo mamy doczynienia z cegla ceramiczna albo plytka betonowa-elewacyjna.ogrzewanie - rok temu wprowadzilem sie do domu wielorodzinnego ogrzewanego kotlem gazowym. czasem w okresie zimowym byly problemy z dostawami gazu. Standard wykończenia mieszkań: - ściany wewnętrzne - Silikat, - tynki wewnętrzne maszynowe, gipsowe, - stolarka okienna drewniana - instalacje wewnętrzne: elektryczna, gazowa wraz z grzejnikami,wod.-kan., telefoniczna, TV, internetowa. MOJE UWAGI:sciany wew. - zwróćcie uwage na to jakiej grubosci beda sciany odzielace mieszkania; tynki gipsowe maja sklonnosci do szybkich pekniec; instalacje wew.:(...)gazowa (...) - zwroccie uwage na szyby wentylacje w kuchni i lazience. w lazience jest obowiazkowa z wiadomych przyczyn ale w kuchni powinny byc otwarte dwa przewody-jeden do cyrkulacji powietrza, drugi do okapu. przy wentylacji grawitacyjnej kazdy szyb powinien byc otwarty tylko jeden raz a niestety czesto zdarzały sie obiekty zle zaprojektowane przez projektantow, albo zle wykonane przez glownego wykonawce-oszczednosc na materialach bud. Jesli ktokolwiek bedzie mial jakies pytania lub watpliwosci to zapraszam do wlaczenia sie do forum. pozdrawiam przyszlych mieszkańcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoireMoress Re: Rakietowa TMB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:04 Witam, kupiliśmy mieszkanie na Rakietowej, uwazam, że po 6 miesiącach przebierania w ofercie, cena w TMB nie jest ani wygorowana ani standard zbyt niski. Wilu innych deweloperów oferuje taki sam, bądź niższy (np. same plastikowe okna) w wyższej cenie ok. 7000 zł za metr. Ponadto budowa na rakietowej idzie prężnie - robotnicy pracuja od conajmniej 7 rano - wiem bo mieszkam na Hłaski czyli tuż obok i codziennie jadę przez Stanisławowska obok kościoła do pracy. Obecnie widać już bloczki na parterze. zwracam uwage na inne budowy i muszę powiedzieć że na wielu prace idą bardzo powoli, stoją dźwigi, nie ma ludzi. Zapraszam nowych sąsiadów do wpisów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibislo Re: Rakietowa TMB ostrzegam kazdego przed TMB!!!!! IP: *.statestreet.com 18.06.08, 14:52 Moje mieszaknie TMB wybudowalo juz jakis czas temu, do dzisiaj mam problemy, w trakcie budiwy popelniono szereg bledow do ktorych TMB sie nie przyznaje a ich prezes (wyglada jak licealista) rzuca k... mi w trakcie rozmowy z klientem. Nie mam czasu i ochoty opisawac szczegolow, powiem krotko jesli chcecie sie miec problemy ze swoim mieszkanie kilkam kolejnycyh lat i chcecie sie uzerac z developerem i jego pracownikami to spokojnie mozecie od TMB kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Rakietowa TMB ostrzegam kazdego przed TMB!!!! IP: 217.153.66.* 19.06.08, 10:00 Dlaczego sączy Pan jad w ten sposób? TMB buduje obecnie pierwsze mieszkania, wcześniej wybudowali tylko domy. Jestem ich klientką, kupiłam u nich mieszkanie i nie chcę się denerwować takimi informacjami, bo ja nie mam żadnych kłopotów. Mieszkanie na tym etapie nie ma żadnych usterek, jak zresztą mogłabym je teraz stwierdzić skoro trwa budowa. Gdzie kupiłeś mieszkanie, kiedy i jakie usterki zgłosiłeś? Udowodnij to, co piszesz... A poza tym - jak Pan wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś