Dodaj do ulubionych

Grekor - Smolec

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.07, 15:26
Witam,
po ostatnim artykule w Wyborczej Nieruchomosci zwrocilem uwage na
dewelopera Grekor i ich nowa inwestycje w Smolcu: mieszkania,
szeregowki i domki jednorodzinne.
Niestety na forum nie odnalazlem konkretnych opinii nt. Grekor'a
wiec mam pytanie, czy ktos mial z nimi juz jakies doswiadczenia:
- mieszka, wynajmuje mieszkanie/lokal uslugowy w budynku
realizowanym przez ta firme
- interesowal sie u dewelopera o "Osiedle Lawendowe" w Smolcu (na
stronie internetowej sa przykladowe rzuty, niestety brak cen)
- zawarl umowe (chocby rezerwacyjna) z Grekorem i moze podzielic sie
swoimi wrazeniami z obslugi i dotychczasowej wspolpracy oraz
wypowiedziec merytorycznie nt. tresci samej umowy oraz planowanych
terminow zakonczenia poszczegolnych etapow?

Z gory dziekuje za informacje i pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kika Re: Grekor - Smolec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.10.07, 17:08
      Co do opinii o developerze to nie slyszalam zadnej. Natomiast cena
      metra w tych mieszkaniach: 5850 -5950 PLZ. Mieszkania beda od 32,5
      do 67,5 m2 wiec cena calosci analog. 193732 do 393530 PLZ.

Pozdrawiam
      • Gość: KOKO Re: Grekor - Smolec IP: *.k.pl 14.10.07, 18:53
        Trzeba byc debilem zeby kupywac mieskzanie po prawie 6tysl za metr w smolcu nie
        wykonczone,przeciez mozna we wrocku znalesc takie oferty,niby gdzie ta
        oszczednosc tutaj??
      • Gość: Kika Re: Grekor - Smolec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.07, 17:22
        Osobiscie wolalabym Smolec (nie Wroclaw) niz np.Kielczowska, Zakrzow
        czy Brochow ( niby Wroclaw ) ba, zaplacilabym nawet w Smolcu wiecej
        za metr. A do debili sie raczej nie zaliczam. Wiec? zdania raczej
        podzielone.
        • Gość: gość Re: Grekor - Smolec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 19:17
          Jedni wola wioche a inni wola ta Kielczowska itp gdzie mozna dojechac busem po
          imprezie z miasta nie placac 100 zeta za taksowke. Nie rozumiem jak mozna placic
          tyle kasy za mieszkanie na wsi ehhh
          • Gość: koko Re: Grekor - Smolec IP: *.k.pl 16.10.07, 01:07
            Odwozac dziecko do przedszkola do wro,2 dziecko do szkoly,a ty sama na jakies
            zajecia jestes w ciaglym ruchu.Polskie wsie nie maja zadnej praktycznie
            infraktustury,wiejskie drogi(klepiska). Po kliku latach jezdzenia w te i
            spowrotem i kilku awariach auta w miedzy czasie(czego nie zycze) bedziesz
            najprawdopodobnie rozgladac sie za powrotem do miasta..
          • fido1979 A ja nie rozumiem fenomenu Smolca czy Wysokiej 16.10.07, 09:53
            j.w., po prostu nieuzasadnione dla mnie są ceny takie jak we
            Wrocławiu lub wyższe w tych miejscach. I wolałbym mieszkać na
            terenie Wrocławia niemalże w każdej inwestycji, poczynając od
            partynic, a na DachBudowskim klocku przy Litewskiej kończąc.
            • Gość: pawko autostrada IP: *.intec.pl 19.10.07, 13:01
              jeżeli chodzi o tą inwestycję to uważam że jest zbyt blisko AOW
              (autostradowej obwodnicy Wrocławia) - żadna to cisza i spokój.
              No ale z drugiej strony każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo.
              Pozdrawiam
              • Gość: me Re: autostrada IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.08, 10:40
                Czy 2 km to za mało? Jaka powinna być twoim zdaniem minimalna odległośc?
            • Gość: kibol Re: A ja nie rozumiem fenomenu Smolca czy Wysokie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 08:42
              A rozumiesz fenomen np. Ołtaszyna czy Jagodna? 15 lat temu to były
              wiochy gorsze niż teraz Smolec czy Wysoka. Miasto się rozrasta, nie
              zatrzymasz tego. Poza tym władze Wrocławia same ten proces kreują
              przeznaczając swoje tereny wyłącznie pod budownictwo wielorodzinne
              bądź przemysłowe. Postaraj się o pozwolenie na budowę domu
              jednorodzinnego we Wrocławiu i np. w gminie Kąty Wrocławskie, to
              zobaczysz różnicę
            • Gość: cyniczna Re: A ja nie rozumiem fenomenu Smolca czy Wysokie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 01:16
              wytlumaczeniem - koszmarnie nakrecone ceny gruntow w tej okolicy, teraz za
              wioche trzeba placic po wroclawsku
    • Gość: Maroni82 Re: Grekor - Smolec IP: *.e-wro.net.pl 09.11.07, 02:05
      Witam!
      Idę w przyszłym tygodniu podpisać umowę o mieszkanie. Obsługa super można się
      wszystkiego dowiedzieć i uzyskać wyczerpującą informację. Oczywiście z umową idę
      do radcy...
      • Gość: gosciu Re: Grekor - Smolec IP: *.telsat.wroc.pl 10.11.07, 14:26
        czy to ta sama spolka ktora byla w upadłości? trzeba koniecznie
        sprawdzic kapitaly bo jak z kredytów buduja to bylbym ostraozny.
    • Gość: rodineusz Re: Grekor - Smolec IP: *.as.kn.pl 09.06.08, 19:27
      zastanawiam się nad kupnem szeregówki na tym osiedlu
      czy osoby, które już to zrobiły / wiem, że wewnętrzne szeregi są sprzedawane
      /mogłyby się podzielić wrażeniami, odnośnie postępującej budowy, zawarcia
      transakcji itd.
      • Gość: giga Re: Grekor - Smolec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.08, 21:34
        Owszem obsługa super. Prace postępują. Mieliśmy na oku szeregówkę ale byliśmy
        zbyt upierdliwymi klientami i przestali z nami gadać. Umowa - przykład jak umowa
        nie powinna wyglądać. Radca prawny określił- "kaszan". Niby można było
        negocjować ale jak przyszło co do czego to nie pozwoli nic zmienić: płacisz
        100% do daty odbioru bez aktu notarialnego, zgłaszasz sam do użytkowania, oni
        mogą odstąpić od umowy do czasu podpisania aktu ty tylko do odbioru, jeśli
        zawalą termin z własnej winy to płacą kary (mini)ale dopiero 30 dni od miesiąca
        w którym miało być oddanie ( czyli miesiąc za friko itd itd Może dla niektórych
        kupujących nie miało to znaczenia ale my mieliśmy wiele do stracenia. Nie
        zniechęcam bo każdy jest w innej sytuacji.
        • Gość: dziękuję ale nie Re: Grekor - Smolec IP: *.telsat.wroc.pl 12.06.08, 17:31
          Mam takie same przemyślenia. Umowa tragiczna. Płatne tak naprawdę z
          góry bo 100% przed uzyskaniem praw do czegokolwiek. Kapitał spółki
          minimalny wg prawa. Zabawna jest zakładka wiarygodność na stronie
          internetowej. Ziemia wg informacji z ich biura sprzedaży zadłużona w
          banku a budują za kasę przyszłych mieszkańców. Czyli sami nie mają
          właściwie nic oprócz dobrych (zakładam) chęci. Całe ryzyko po
          stronie kupującego. Drogi wewnętrzne oczywiście będą .. kiedyś jak
          zbudują II etap. O ile zbudują. Ale zapłać już teraz przy
          pierwszym. Dziękuję ale nie.
          • Gość: rodineusz Re: Grekor - Smolec IP: *.as.kn.pl 16.06.08, 10:34
            aż tak źle?
            co do dróg wewn. to właśnie zaczęli je robić- w tej części, w której oddają I etap
            ale z ziemią rzeczywiście warto sprawdzić

z drugiej strony wszystkie banki, które udzielają kredytów przy tej konkretnie
            inwestycji, uważają tego developera za bardzo wiarygodnego / mam takie info z co
            najmniej pięciu /
            a nie o wszystkich obecnie budujących taka opinia
            • Gość: giga Re: Grekor - Smolec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.08, 22:37
              Co do wiarygodności - nie neguję firmy bo są w stanie przedstawić wszystkie
              papiery o które ich się prosi. Większość developerów bierze kredyt na zakup
              działek i samą budowę. Drogi muszą wybudować bo szeregi muszą oddać w stanie
              umożliwiającym pełne użytkowanie i korzystanie z mediów - z umowy to nie wynika
              . W ogóle umowa jest niekorzystna i jednostronna - nie są elastyczni, nie idą na
              kompromis a klienta traktują po macoszemu "płać, bierz i nie gderaj a jak nie
              to spadaj". To jest spora inwestycja i mogliby chociaż wynegocjować z
              notariuszem (skoro go wszystkim narzucają)mniejsze taksy notarialne a tak nie
              masz prawa wyboru własnego notariusza i negocjacji taksy bo ich notariusz bierze
              100%
              • Gość: rodineusz Re: Grekor - Smolec IP: *.as.kn.pl 25.06.08, 14:02
                umowa jest faktycznie niekorzystna
                zawiera m.in. tzw. klauzule zakazane, co jest niezgodne z przepisami
                czy są elastyczni, niebawem będę wiedział, jestem jeszcze przed konkretną rozmową
                z notariuszem też jest niekorzystnie, jeśli się nie zgodzą na ``mój wybór``/
                przyjęte jest, że klient wybiera rejenta, na zasadzie tzw, ``dobrych obyczajów
                ``- płaci, więc ma możliwość wyboru /, będę się musiał poważnie zastanowić,
                chyba, że są w stanie zagwarantować mi identyczną, niższą stawkę
                co do budowy, przebiega jak dotychczas dość szybko... inaczej- cały czas idzie
                do przodu
                ale kluczem jest elastyczność odnośnie umowy
                w takiej formie, jaką proponują, jest absolutnie nie do zaakceptowania
                mam nadzieję jednak, że uda się z firmą porozumieć
                • tilaa-a Re: Grekor - Smolec 06.07.08, 13:25
                  A czy jest na tym forum ktoś, kto kupił od nich szeregówkę lub też mieszkanie? Ja poważnie rozważam podpisanie umowy, ale faktycznie pozmieniali tylko to, co było średnio istotne, a te najważniejsze punkty pozostały bez zmian. Czy ktoś podpisał z nimi już umowę? Jak wyglądała współpraca po podpisaniu umowy? Mogę prosić o szczegółowe info na prywatnego maila? neolith@poczta.fm
                  • Gość: mgl Forum internetowe mieszkancow osiedla IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 11:39

Widze, ze nie tylko ja szukam sasiadow! :)

Zalozylem przed chwila forum internetowe dla wszystkich z naszego osiedla, zeby latwiej nam bylo zgromadzic sie w jednym miejscu, bardzo zapraszam do zarejestrowania sie i opublikowania pierwszej wiadomosci w temacie "Poznajmy sie", razem zawsze bedzie nam razniej...

Adres forum: osiedlelawendowe.fora.pl

Pozdrawiam,
                    Michal
        • Gość: kolor Re: Grekor - Smolec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.08, 21:19
          Trochę jest tu kłamstw gdyż ja podpisałem umowę notarialnie bez problemów
          • Gość: rodineusz Re: Grekor - Smolec IP: *.as.kn.pl 26.10.08, 17:30
            dlaczego piszesz o kłamstwach ?
            co to za argument, że podpisałeś umowę notarialnie bez problemów?
            dlaczego miałbyś mieć problemy z podpisaniem
            pytanie jednak, ile w tej umowie udało Ci się zmienić / np. rozdział Vat-u, a to
            tylko przykład absolutnie niekorzystnych zapisów dla klienta, których w niej sporo/
            każdy notariusz zauważy te zapisy, bo to jego podstawowa wiedza
            klauzule zakazane to nie mit- wystarczy spytać prawnika

poza tym, bardzo zwolniło tempo budowy- jeżdżę tam od pół roku
            doszedł też jakiś absurdalny pomysł odprowadzania wody z szeregów / a właściwie
            jego brak /
            byłem bliski podpisania umowy, ale teraz obserwuję rozwój sytuacji
            nie zabraniam jednak nikomu kupować, ale nie kłamię, więc nie pisz o kłamstwach !
    • Gość: mgl Forum internetowe mieszkancow osiedla IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 11:38
      Widze, ze nie tylko ja szukam sasiadow! :)

Zalozylem przed chwila forum internetowe dla wszystkich z naszego osiedla, zeby
      latwiej nam bylo zgromadzic sie w jednym miejscu, bardzo zapraszam do
      zarejestrowania sie i opublikowania pierwszej wiadomosci w temacie "Poznajmy
      sie", razem zawsze bedzie nam razniej...

Adres forum: osiedlelawendowe.fora.pl

Pozdrawiam,
      Michal
    • Gość: przeciw AS-BAU Re: Grekor - Smolec IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.08, 18:51
      Nie mogą być gorsi od AS-BAU, bo Ci są oszustami jedynymi w swoim rodzaju!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka