Dodaj do ulubionych

WPB, Osobowice, Witkowska

IP: *.lanet.net.pl 04.11.07, 13:29
witam,

zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, wiecie moze po
ile jest m2?,
przeraza mnie bliskosc rzeki, tak na oko ok. 50m, mam jeszcze w
pamieci obrazy z 1997:(,
co o myslicie o tej inwestycji?

pozdrawiam,
krzysiek
Obserwuj wątek
    • fido1979 Re: WPB, Osobowice, Witkowska 04.11.07, 13:33
      Tam to jest masakra jeśli chodzi o cenę, bodajże koło 8 tys. za mkw.
      SZOK! Za co?
      • Gość: krzysiek Re: WPB, Osobowice, Witkowska IP: *.lanet.net.pl 04.11.07, 14:56
        ups, 8k za m2 to chyba przesada, moze placi sie za dodatkowe
        wrazenia, jak np. co roczne niebezpieczenstwo powodzi
        • Gość: Tom Re: WPB, Osobowice, Witkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 17:48
          Mieszkam ponad 10 lat na osobowicach.
          Jeśli chodzi o ryzyko zalania, możesz być spokojny. W czasie powodzi
          w 1997 woda nie zalała tych terenów natomiast przelała sie na
          kozanów bo tam jest niżej. Okolica jest fajna, spokój, lasy.
          Natomiast to jest moje zdanie. Auto tam jest konieczne, mimo iż do
          centrum nie jest daleko to komunikacja miejska jest jeszcze słabo
          rozwinięta. Co do ceny to nie mam pojęcia. Jeśli faktycznie 8 tys za
          metr to wg mnie stanowczo za drogo.

Pozdro.
          • Gość: ron5 Re: WPB, Osobowice, Witkowska IP: 87.105.182.* 05.11.07, 10:38
            Osobowice to bardzo ciekawe miejsce-blisko rzeki,lasu.Ale wyglada
            fatalnie,jak zaraz po wojnie,rudery straszne.
            Czy na tym osiedlu czuć smród od pól irygacyjnych?
            Czy te pola będą kiedyś zlikwidowane?
            Pozdrawiam
            • Gość: MK Re: WPB, Osobowice, Witkowska IP: *.magma-net.pl 05.11.07, 19:20
              Latem czasem trochę czuć pola. Na razie jest zakaz wylewania zanieczyszczeń w tamtych okolicach, ale nie raz i nie dwa widziałam tam "szambowozy".
              • tompiast Re: WPB, Osobowice, Witkowska 05.11.07, 22:07
                Witam,
                jeśli chodzi o wrażenia,to latem jak zawieje od pól irygacyjnych to
                trzeba okna zamykać,od kilku lat je już zamykają, ale efektów nie
                widać (tylko szambowozy jak potajemnie wylewają szambo)oprócz tego
                to plaga komarów,nie do wytrzymania.Co do zalewania to w miejscu
                gdzie budują bloki nie było powodzi.Zaletą jest cisza i spokój.Choć
                dzielnica przypomina trochę wioskę.Jeśli chodzi o cene to jest ona
                nieadekwatna do miejsca.Chociaż może za kilka lat powstanie super
                dzielnica...
    • Gość: expo Beznadziejna okolica!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 19:00
      Sorry, ale patrząc obiektywnie okolica jest beznadziejna. Czasami jeżdżę tam
      rowerem i muszę przyznać, że jak nie śmierdzi to w każdym rowie gość z flaszką
      wódki lub piwem. Okolica wygląda na b. zaniedbaną, droga, budynki itd. Poza tym
      mają tam niedaleko budować nowe schronisko dla psów. Aż dziw bierze, że to
      dzielnica / osiedle we Wrocławiu. Osobiście nigdy bym tam nie zamieszkał. Trzeba
      chyba tam się od dziecka wychowywać, by czuć jakiś sentyment do tej okolicy. Jak
      WPB to mają inne ciekawsze lokalizacje w swojej ofercie. Jedyne co jest fajne to
      ten lasek, ale ponoć nie zawsze bezpieczny.
      • gosi1 Re: Beznadziejna okolica!!! 06.11.07, 20:00
        Fakt,to schronisko dla psów od osiedla to jakies 700m .
        • Gość: ep Re: Beznadziejna okolica!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 23:08
          smierdzi jak jasna cholera za kilka tysia ze metr, to chyba kiepski
          interes.
          • edek.leszczyk Re: Beznadziejna okolica!!! 12.11.07, 21:19
            Śmierdzi czasem. Dojazd do centrum jest ok, korki czasem na milenijnym, ale w
            porównaniu ze średnią wrocławską, jest wporządku bliskość obwodnicy robi swoje,
            oczywiście trzeba mieć samochód. Mało usług, sklepy, etc. po zatym jest wporządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka