Dodaj do ulubionych

sprzedam 55 m2

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.07, 21:27
Sprzedam bez pośredników mieszkanie 3-pokojowe 55 m2 na Ipiętrze w
bloku 10-cio piętrowym, 3 pokoje , kuchnia, komórka lokatorska na
piętrze. Wolne od marca 2008. cena 350000. pln. Osiedle Huby.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: sprzedam 55 m2 IP: *.umwd.pl 10.12.07, 08:05
      z ktorego roku bolk?
      • Gość: regina Re: sprzedam 55 m2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.07, 15:14
        blok 1975 rok bubowy
    • Gość: Gr Re: sprzedam 55 m2 IP: *.chello.pl 10.12.07, 17:50
      Za droga cena teraz mieszkania tanieją, nowe są po 5400-5600
      • Gość: iza Re: sprzedam 55 m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 19:03
        5600-5800 to na obrzeżach miasta i z terminem oddania koniec 2800
        roku sa to też mieszkania o wysokich metrazach, czesto jest to
        5800+VAT + dodatkowo platny balkon, domofon itp dodatki. Radze
        dokładniej zapoznac sie z oferta developerów.
        • Gość: kojak Re: sprzedam 55 m2 IP: *.gprs.plus.pl 16.12.07, 20:54
          to ja juz wole poczekac do 2800 roku i mieszkac w nowym, niz w bloku z plyty z 1975 roku ktory za 15-20 lat trzeba bedzie wyburzyc ;) i wole dojezdzac chocby rowerkiem na psie pole!
          • dorkasz1 Re: sprzedam 55 m2 17.12.07, 09:31
            A tak swoją drogą to ciekawi mnie Wasza opinia na temat skuteczności Agencji
            Nieruchomości. Od sierpnia mam wystawione na sprzedaż mieszkanie 62 m2 w 5
            piętrowym bloku z cegły z 1993r, cena aktualna to 375.000 PLN czyli 6.048 za m2.
            Lokalizacja świetna, bo pośrodku między AE i AM. Minus to 5 piętro bez windy.
            Nie wydaje mi się więc, aby cena była z kosmosu. Szczególnie, że jest dobrze
            położone, bo jest ciche, a w pobliżu są szkoły, sklepy, parki, przystanki
            autobusowe i tramwajowe (ale nie pod oknem). Mieszkanie się nie sprzedało,
            chociaż są jakieś dwie rezerwacje.Zastanawiam się i dochodzę do wniosku, że
            Agencje Nieruchomości sprzedawały mieszkania wtedy, gdy SAME się sprzedawały. Co
            Wy na to? Czy macie podobne odczucia? Złośliwych komentarzy proszę nie wstawiać.
            Nie mam mieszkania na sprzedaż dlatego, że jestem spekulantką. Mam jedno.
            Wybudowałam dom, więc mieszkanie chcę sprzedać. Pozdrawiam.
            • mynia_pynia Re: sprzedam 55 m2 17.12.07, 18:57
              Bo zależy, w jakiej konstrukcji masz to mieszkanie. Moja koleżanka
              ma ładne mieszkanie, z ‘89 -’90 ale wielka płyta i ogólnie nie
              powiedziałabym, że ten blok jest taki "młody”, bo bloki o 10 lat
              młodsze wyglądają tak samo.
              Inna bajka że ludzie tak się cieszą tymi nowymi mieszkaniami a są
              one tak fatalnie na szybko robione, za kilka lat wyjdą te nie
              doróbki, a bum budowlany 2005 - 2008 będzie miał swoją nazwę,
              np. "BUM :)"

Już widzę też nazwę dla tych domków za miastem o powierzchni 80 -
              100m2 - coś jak obecnie mówi się o "klockach" z lat '70-'80.
              • Gość: magda Re: sprzedam 55 m2 IP: *.media4.pl 17.12.07, 20:28
                musze przyznac racje poprzedniczce. jestem inzynierem budownictwa i kilka
                projektow tych nowych budynkow zrobilam, wiem jak to bylo budowane. Nie wydaje
                mi sie zeby bylo tam lepiej niz w wielkiej plycie, no oczywiscie moze z
                wyjątkiem tego ze material scian zdrowszy, ale tak samo mostki termiczne(wiec
                grzyb za niedlugo sie pokaze), akustyka pozostawia tez wiele do życzenia i mozna
                by tak wiele wymieniac. no a przedewszystkim ta odleglosc miedzy budynkami. ja
                mam mieszkanie w bloku z lat 80. zadbane osiedle, skapane w zieleni, place zabaw
                dla dzieci. zrobione lewacje, wymienione okna w klatkach, pomalowane sciany jest
                ladnie gdyby nie to ze ludzie z nowych "blok przy bloku" przychodza do nas ze
                swoimi dzieciakami no i niestety psami na nasze podworka.
                ja oczywiscie nie generalizuje w kwestii tych nowych mieszkan, no ale np taki
                DACHBUD no to jest prawdziwa kaszana. a w projekcie fundamentow penych budynkow
                tej firmy była narysowana jedna stopa i było napisane "uwaga niektore stopy
                inne":)))))
                • dorkasz1 Re: sprzedam 55 m2 18.12.07, 09:31
                  Hmmm... Mynia Pynia i Magda, czy Wy odpowiedziałyście na mój post? Bo troszkę
                  się pogubiłam... Moje mieszkanie jest z cegły, a nie nowo wybudowane. Od 1993
                  roku, to grzyb by już raczej wyszedł, a co do mostków cieplnych to gdyby takowe
                  były to w zimie byłoby zimno, a w upały nieznośnie gorąco. Tymczasem mieszkanie
                  jest naprawdę ciepłe w zimie i tak dobrze izolowane, że w czasie upałów różnica
                  temperatur między mieszkaniem a dworem, wynosiła nawet 10 stopni. Czego się nie
                  da powiedzieć o najnowszych mieszkaniach.
                  Byłam ciekawa opinii na temat skuteczności Biur Nieruchomości w czasie, gdy
                  mieszkania nie "sprzedają się same". Czy ktoś ma jakieś godne polecenia biuro?
                  • mynia_pynia Re: sprzedam 55 m2 18.12.07, 13:47
                    To było tak proforma :).
                    A odnośnie biur pośrednictwa obrotem nieruchomościami - Ja bym nigdy
                    nie zleciła sprzedaży mojego mieszkania poprzez takowe biuro.
                    Po pierwsze prowizja pobierana z obu stron, a jeśli nawet mówią ci,
                    że nie pobierają to podwyższą cenę przy ogłoszeniu. Jest tyle
                    możliwości sprzedaży bezpośredniej, można wystawić na stronach
                    autogiełdy, allegro, gratki, interi.
                    A że biura pośrednictwa mówią że oni gwarantują osoby chętne
                    zakupem, a nie "oglądaczy" to kłamią, bo gdyby tak było to twoje
                    mieszkanie oglądnęłaby jedna osoba która odrazu kupuje :).
                    Moi znajomi z biurem oglądnęli z 20 mieszkań z czego tylko 2 byli od
                    początku zainteresowani a 18 to tak sobie pozwiedzać.

Jeśli ktoś wie, co chce i co sprawdzić to kupuje sam, to tak samo
                    jak branie kredytu, albo bierzesz osobiście i sam sprawdzasz banki,
                    bo wiesz, czego chcesz i o co się pytać, albo idziesz do doradców i
                    ufasz że te oferty co oni ci przedstawiają są "the best" - i nie
                    wiesz że oni mają podpisana lojalkę z 1-2 bankami.
                    • dorkasz1 Re: sprzedam 55 m2 19.12.07, 09:26
                      Dzięki Mynia Pynia :) No cóż, zrobiłam błąd... Umowa podpisana i jeszcze jakiś
                      czas obowiązuje. Wygląda na to, że w czasie jej trwania nic się nie wydarzy,
                      więc za jakiś czas zajmę się tym sama. Pozdrawiam świątecznie i noworocznie :)
    • Gość: Andras Re: sprzedam 55 m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 09:47
      A ja sprzedam 35 mkw ul.Kaszubskiej 0601 72 86 22
      • fido1979 buahaha, staram się nie komentować ofert, ale tym 22.12.07, 11:41
        razem nie mogę się powstrzymać. Na pewno, skoro apartament, to
        będzie za 300-350 tys. z widokiem na sypiące się kamienice, bo
        ostatnie piętra, które dawałyby widok na wieże rynkowe i z ostrowa
        są sprzedawane dopiero teraz przez Gant.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka