Dodaj do ulubionych

Wymień dowód osobisty

01.05.06, 22:25
Na stronie internetowej jest zamieszczony wniosek w postaci zeskanowanego
papierowego formularza z plamami. Bardzo sensowne...
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Wymień dowód osobisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:02
      biznasman Milewski powiniem dać nam te dowody za darmo
      • skrzydlak Re: Wymień dowód osobisty 01.05.06, 23:23
        Nikt mi za darmo nie musi dawać. Chodzi o to, że jak coś jest zamieszczone, to
        niech będzie to sensowne, a nie na odwal.
    • Gość: docent oj panie redaktorze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 06:32
      >dowód opłaty (30 zł można wpłacić w kasie UM, I piętro pok. 143 C).<
      Zanim się coś napisze to dobrze by było to sprawdzić. Tak się składa, że
      właśnie złożyłem wniosek, ale zapłaciłem 20 zł, a nie 30...
      • Gość: klient Re: oj panie redaktorze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:08
        nie wiem ja załatwiłeś dowód za 20 skoro jest za 30 wyglada to na korupcję
        Uważaj bo prokuratura jest już na Twoim tropie:))
    • Gość: kepek Re: Wymień dowód osobisty IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.05.06, 10:31
      Może mi ktoś wyjaśni po co nam dowód osobisty? Ja swój wyrobiłem bo wymagany na
      uczelni- w bankach, urzedach "działa" prawo jazdy. Przypomnę tylko, że w kilku
      krajach świata dowodów nie ma, a awantura jaka podniosła w GB po projekcie
      wprowadzenia dowodów zjednoczyła chyba cały kraj przeciw admninistracji. Wiec
      po co nam te dowody?
      • skrzydlak Re: Wymień dowód osobisty 02.05.06, 10:40
        Gość portalu: kepek napisał(a):

> Może mi ktoś wyjaśni po co nam dowód osobisty? Ja swój wyrobiłem bo wymagany
        na uczelni- w bankach, urzedach "działa" prawo jazdy.

Nie każdy ma prawo jazdy i co wtedy? Skoro dowody są, niech będą, ale pomyślane
        z głową itd.
        • Gość: kepek Re: Wymień dowód osobisty IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.05.06, 14:21
          paszporty, legitymacja ubezepieczeniowa, prawo jazdy powinny być alternatywą
          dla dowodu osobistego a nie bezwartosciowym de facto papierem w potfelu ;)
    • Gość: fika Re: Wymień dowód osobisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:06
      Czy stary dowodzik trzeba oddać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka