antyk24.pl 26.01.08, 15:56 Fajne miejsce, blisko petli 17. Czy ktos kupil? Prosze o opinie na temat tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yellow10 Re: Przyjazni 66 - Developer Korona 30.01.08, 22:26 Bylem na stronie DS Nieruchomosci, jeszcze duzo wolnych mieszkan, cena powyzej 5 tys netto, ale chyba nie jest wygorowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.nsn-inter.net 01.02.08, 11:06 no właśnie ja się zastanawiam czy kupic mieszkanko tam. czy ktoś coś słyszał co to za developer? czy jest ok? trochę budzi moją waptliwość, że to już tak długo budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.centertel.pl 03.02.08, 06:57 A ja byłem jakies pół roku już w biurze DS Nieruchomości. Cena była wtedy tylko pozornie taka niska, ponieważ należy zapłacić za tak zwana część wspólną tzn korytarze prowadzące do twojego mieszkania, klatkę schodową i jak się to wszystko policzy co nie jest już tak rewelacyjnie. Poza tym mowiono nam wtedy że budowa idzie pełną parą, ale jeździmy tam bardzo często i przynajmniej z zewnątrz ślimaczy się to bardzo. Nie wspomną już o takich rewelacjach pani z biura że pan Dewloper buduje coraz szybciej ponieważ teraz jest już właścicielem jakiejś super maszyny do lania betonu i teraz to się już na pewno rozhula.Ale raczej nic z tego nie wyszło :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:42 Przybyłem, zobaczyłem łaziłem tam cały tydzień... i po tygodniu namysłu kupiłem. Przekonały mnie porządne materiały z jakich wybudowano ten budynek i ...zdenerwowanie przedstawicieli firm "od" drzwi, "od" okien, "od" wind itd. Wszyscy narzekali, że deweloper czepia się najmniejszych szczegółów przy odbiorze prac. Deweloper w pierwszym kontakcie "trudny" ale zyskuje w miarę poznania. Facet pochodzi z Kanady i przyzwyczajony jest do innych standardów dlatego faktycznie jest upierdliwy dla podwykonawców (ale w końcu to on płaci... więc wymaga) Na miejscu jest ochrona 24h/dobę i powiem, że chyba zbyt gorliwie ochraniają- jak chciałem przed kupnem pooglądać mieszkania to nie wpuścili mnie do środka budynku tylko stałem jak kołek przy dyżurce i czekałem 20 min. aż przyjdzie ktoś kto mnie oprowadził (i tak za każdym razem...) Dużym plusem jest położenie. Budynek jest przy parku a remont infrastruktury drogowej jest juz klepnięty w UM. Mieszkania można oczywiście kupić taniej ale wartości nieruchomości w takim standardzie i lokalizacji niewątpliwie wzrośnie. Mieszkania kupiło tam już kilku znanych ludzi ze swiata polityki, sztuki, kilku menagerów więc nie obawiam się burd czy braku porządku. Poza tym mam "wszędzie blisko"! Minusem dla mnie jest to, że jeszcze nie jeżdżą windy ( a działają już od dawna!!!) Pytałem jakiegoś kierownika to mi powiedział, że firma która zakładała windy nie dostarczyła jeszcze kopletu dokumentów technicznych a deweloper woli dmuchać na zimne bo w razie "W" nie chce mieć kłopotów. Może i racja ale DLACZEGO TAK DŁUGO!? Rada: jak chcecie być konkretnie obsłużeni i oprowadzeni po budynku a do tego jesteście "upierdliwie aptekarscy" :) to poproście Ochroniarza albo kierownika budowy aby zajął się Wami Pan Tomek. Facet jest niezwykle miły, cierpliwy i poświęci Wam tyle czasu ile potrzebujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.09, 11:50 Świetne, najlepsze to z działającymi windami (ale niejeżdzącymi - to logiczne), poproszę o więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.lanet.net.pl 20.02.08, 14:30 up. Też jestem ciekawa. Coś wolno im ta robota idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z pobliża Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.ikatel.pl 20.02.08, 18:39 Mieszkam w pobliżu i obserwuję tę budowę z okien. Budują faktycznie powoli - i to od poczatku (zaczęli latem 2006 r), choć o ile pamiętam, widziałem gdzieś datę zakończenia na IV kwartał 2008, więc jeśli nadal taką datę podają, to chyba jest w miarę realistyczne. Myślę, że wolne tempo budowy wynika z ograniczonej liczby robotników - nigdy nie było ich tam szczególnie dużo - i kiedy pracowali w innej części budynku, przez kilka dni wcale ich nie było widać. Jeżeli chodzi o położenie, to mieszka się tu dość dobrze, choć akurat ten budynek jest blisko ulicy. Dopóki nie wyremontują ulicy Wałbrzyskiej/Przyjaźni (może ok. 2010), będzie przy niej bardzo głośno - bruk i dużo dziur. No i w planach jest przebudowa skrzyżowania - obok budynku będzie wybudowane przedłużenie ulicy Jeździeckiej, wychodzące wprost na Krzycką) i wtedy budynek będzie stał wprost przy skrzyżowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.as.kn.pl 10.07.08, 05:47 Pracuje na tej budowie i wiem ze pan Piotr próbuje tanim kosztem zakończyć prace tynkarskie proponując śmieszną cenę za tą usługę. Do wtorku były 4 firmy tynkarskie ale jedna już zrezygnowała i zanosi się że to nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.srv.volvo.com 14.10.08, 07:58 Witam, czy kupiliście tam mieszkania, tak jak planowaliście? Jedno co moge powiedzieć, prace na budowie idą BARDZO POWOLI!!!, Pan Piotr Drobnicki zapewnia, że to juz prawie koniec, a końca nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totalna porażka Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.gprs.plus.pl 23.10.08, 15:48 Ja już nie mam sił do tego gościa, uważam że prośby i rozmowa nic nie dają, bo developer mówi to co my - mieszkańcy chcemy usłyszeć, a jego słowo niewiele jest warte. Mam wrażenie że kpi sobie z nas w żywe oczy. Trzeba się poważnie zastanowić nad innymi działaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~mmm Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:10 Czy ktoś wie jaki jest realny termin oddania budynku do użytku? Z tego co widzę na razie się na to nie zanosi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 22:50 b]Przybyłem, zobaczyłem łaziłem tam cały tydzień... i po tygodniu namysłu kupiłem. Przekonały mnie porządne materiały z jakich wybudowano ten budynek i ...zdenerwowanie przedstawicieli firm "od" drzwi, "od" okien, "od" wind itd. Wszyscy narzekali, że deweloper czepia się najmniejszych szczegółów przy odbiorze prac. Deweloper w pierwszym kontakcie "trudny" ale zyskuje w miarę poznania. Facet pochodzi z Kanady i przyzwyczajony jest do innych standardów dlatego faktycznie jest upierdliwy dla podwykonawców (ale w końcu to on płaci... więc wymaga) Na miejscu jest ochrona 24h/dobę i powiem, że chyba zbyt gorliwie ochraniają- jak chciałem przed kupnem pooglądać mieszkania to nie wpuścili mnie do środka budynku tylko stałem jak kołek przy dyżurce i czekałem 20 min. aż przyjdzie ktoś kto mnie oprowadził (i tak za każdym razem...) Dużym plusem jest położenie. Budynek jest przy parku a remont infrastruktury drogowej jest juz klepnięty w UM. Mieszkania można oczywiście kupić taniej ale wartości nieruchomości w takim standardzie i lokalizacji niewątpliwie wzrośnie. Mieszkania kupiło tam już kilku znanych ludzi ze swiata polityki, sztuki, kilku menagerów więc nie obawiam się burd czy braku porządku. Poza tym mam "wszędzie blisko"! Minusem dla mnie jest to, że jeszcze nie jeżdżą windy ( a działają już od dawna!!!) Pytałem jakiegoś kierownika to mi powiedział, że firma która zakładała windy nie dostarczyła jeszcze kopletu dokumentów technicznych a deweloper woli dmuchać na zimne bo w razie "W" nie chce mieć kłopotów. Może i racja ale DLACZEGO TAK DŁUGO!? Rada: jak chcecie być konkretnie obsłużeni i oprowadzeni po budynku a do tego jesteście "upierdliwie aptekarscy" :) to poproście Ochroniarza albo kierownika budowy aby zajął się Wami Pan Tomek. Facet jest niezwykle miły, cierpliwy i poświęci Wam tyle czasu ile potrzebujecie.[/b] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 23:37 o kurcze, czegoś takiego na tym forum jeszcze nie czytałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Zabrakło dopisku: Tekst Sponsorowany IP: *.206.112.26.static.telsat.wroc.pl 28.06.09, 00:26 B. ładny tekst, jak reklama w TV :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zabrakło dopisku: Tekst Sponsorowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 01:01 Dwa lata temu przeczytałam coś takiego o ich inwestycji na Wiwulskiego. Tarzałam się ze śmichu - żal mi było klientów, ale tekst rewelacja. Po odbiorze mieszkania pewien klient napisał, cytuję: Ej no nie badzmy drobiazgowi:) Te rzeczy o ktore pytasz to margines, detal wrecz. Ja sie tam ciesze bo mam ladne mieszkanie, prawie to ktore chcialem, prawie bez usterek, oddane prawie w terminie z garazem do ktorego prawie moge wjechac :) Pani Basia co na kolaudacji te protokoly wszystkie podpisuje z wupebeem ladnie sie usmiecha, jest mila, niezle obsluguje komore wydzwaniajac do kolejnych osob w celu dowiedzenia sie migiem niczego konkretnego n/t terminow, technologii wykonania, ew. usterek i innych bzdur (to znaczy nie no w koncu wie i mi powiedziala, ze wszystko bedzie gotowe...jak juz skoncza). Pani Basia i taka druga pani z naszej nowej administracji co tez jeszcze nic nie wie oprocz tego moze, ze wie ze koniecznie potrzebujemy ochroniarza po 150 zeta od chaty na miesiac (stoi to w kwitach od lutego), te dwie wlasnie panie daja na koniec na tzw. "gorke" zaczarowana papierowa torbe happy meal a w niej do chaty za taczke pieniedzy dostajemy (uwaga!!!) za pelne friko 5 dlugopisow "wupebeemmojdom" (dwa pisza !!!), 6 niebieskich dzyndzli "wupebeemmojdom" ktore po wyciagnieciu ukrytej zawleczki migaja 3 razy niebieskim swiatlem jak ruska komorka (jeden mignal az 5 razy bo mial chyba troche mniej zardzewiala baterie niz te co migly 3 razy !!!). Liste prezentow za pelna darmoche dopelniaja gustowne etui ze skory z weza od pralki (uwaga tu zmiana loga na "rezydencjadabie")oraz rozne ciekawe wydawnictwa okolicznosciowo- urodzinowe wupebeem, z ktorych jedno przykuwa szczegolnie uwage czytelnika :))))) Minanowicie w na stronie trzeciej chyba od konca tego dziela, apostolowie dobrej roboty budowlanej i awantgarda developerki polskiej(panowie Piotrek, Pawel i Tomek) zapewniaja nas o: 1.Piotrek: o gwarantowanej terminowosci i finansowaniu interesu z wlasnej kasy 2.Pawel: ze lubi pokombinowac i ma niecodzienne pomysly i cieszy sie ze mna ogolnie mentalnie kiedy mi przekazywano wczoraj chate. (Skadinand zupelnie wiem ze lubi kombinowac bo obiecal mi jeden telefon we waznej dla mnie sprawie jakies dwa lata temu i do dzis kombinuje jak tu sie do mnie dodzwonic. Zgubil numer czy co... 3.Tomek: potwierdzil slowa Piotrka, ze za cholere sie nie spozniaja z terminami chocby nie wiem co bo nigdy sie do tej pory nie spoznili i juz :))) Fajna i pouczajaca to jest ksiazka bo ma ladne obrazki i ogolnie polecam wszystkim jej lekture bo na przyklad na dole kazdej strony mozna jak sie chce przecwiczyc takie pojecia jak "jakosc", "fachowosc" i "rzetelnosc" bo sa one wziete w ramki poniewaz te to slowa cechuja wlasnie naszego dewelopera w sposob szczegolny. Jest tam jeszcze slowo "zawsze" uzyte w kontekscie np. profesjonalnej obslugi czy tez wspomnianej juz terminowosci. Goraco polecam lekture bo wesolo (naprawde wesolo !!!) sie to czyta odbierajac mieszkanie sfinansowane w 100% jak pan Piotrek nr 1. twierdzi z wlasnej (czyli mojej) kasy, 3 miesiace po terminie w bloku, ktory wewnatrz (i na zewnatrz) przypomina do zludzenia ten na ul. Alternatywy 4 z ta roznica ze nasz stoi w srodku trzesawiska. Pozdrawiam sasiadow P.s. Fajnie bylo jeszcze na koncu z kluczami do brudnych klatek (konkretnie mojej klatki)z powybijanymi szybami i nie dzialajacymi windami bo przypadkiem troche zupelnie nie pasowaly. Wiec pani Basia zlapala za komorke zadzwonila do pana ktory wiedzial ze ma zadzwonic do drugiego pana, ktory mial zmienic zamki tylko juz dawno mowil temu pierwszemu panu ze zalozy dopiero jak costam costam (tu nastepuje szereg wyjasnien trwajacy ze dwa pacierze na oko). Za sprawa blyskawicznej interwencji pani Basi, szybko i sprawnie i precyzyjnie dowiedzielismy sie ze "niebawem" czyli "za jakis czas" czyli dokladniej rzecz biorac "wkrotce" bedziemy juz mogli "prawdopodobnie" wchodzic do wlasnych domow za pol banki w prestizowej rezydencj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:45 Och prrroszę Cie. Jak kula ze śmiechu się tulam:) Te porządne materiały najbardziej mnie rozbawiły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutek Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.09, 12:53 Czy mógłbyś napisać coś więcej o " znanych politykach , ludziach biznesu czy menegerach " choćby dwa najbardziej znane nazwiska ,please ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde44 Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.09, 20:37 :DDDD naprawdę niezłe, developer oszczędza, "marketing szeptany" zdecydowanie z niższej półki :) ktoś tu chyba próbuje się czegoś nauczyć na duuużych błędach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość he he he he IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.09, 08:58 Niezła jazda. Jak tu takie osobistości zamieszkują to i może jakiś reżyser - mógłby nakręcić ciąg dalszy "Alteratywy 4"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasyl Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.chello.pl 16.08.09, 23:44 też mi się wydaje, że troszkę przegięcie z tymi znanymi osobami i brzmi to wszystko trochę tendencyjnie. Nie zauważyłem tu jakoś żadnego VIPa... oprócz jednego posła. Nie mówiąc już o jakimś Panu Tomku... nie znam człowieka, normalnie się jutro zapytam ochrony to wam napiszę czy to ściema z tymi vipami i wogóle.Widzxiałem raz czterech Koreańców w gajerach od Versace, więc może to jakieś Vipy:) Powiem tak: mieszka się fajnie, koszty czynszu OK, problem z parkowaniem jak ktoś nie ma prywatnego miejsca parkingowego i auto trzeba stawiać za bramą. faktycznie z komunikacją zero problemu. Windy raz chodzą raz nie... nie wiem o co chodzi ale mam to w d.... bo to w końcu nie wieżowiec. Nie zgadzam się, że jest brudno bo to nie prawda (ludzie jeszcze remontują więc może jakiś incydentalny przypadek) ale kontener budowlany na zewnątrz przed głównym wejściem do którego wrzucają śmieci to nie jest ładny widok. w czwartek czy w piątek widziałem dwie panie jadące na szmacie z góry na dół, a jak wracałem ze sklepu (O! do sklepu z buta jest trochę za daleko jak dla mnie)to widziałem jak jedna z nich meczyła się ze szpachelką próbując usunąć coś z posadzki klnąc przy tym jak szewc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:31 witam, a ja zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na tym osiedlu...zostalo jeszcze kilka wolnych...napiszcie mi co z aktami notarialnymi, czy sa, czy juz podpisywaliscie...no i generalnie jakies wskazowki czy warto...wiekszosc z Was kupowala chyba dziure w ziemi i brneliscie wraz z developerem przez wszystkie etapy budowy wiec rozumiem o czym piszecie...ale mnie interesuje jak jest teraz gdy blok juz wszystko stoi...jakies uwagi? polecacie czy nie? pozdrawiam i dzieki za kazde info.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~p Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.chello.pl 17.11.09, 13:10 Mieszkam tu i chyba nie narzekam, choć mam trochę zastrzeżeń. Aktów natorialnych jeszcze nie ma ale platności już są :) Szkoda ,że to forum umarło... może odezwie się ktoś z mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yellow10 Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.09, 08:23 Witam, zobacz wątek Apartamenty Korona. Wczoraj tam byłam i bardzo zaskoczyło mnie,że w głównym holu jest bardzo ciepło a spodziewałam się raczej chłodu. Ponieważ nie zauważyłam na ścianach grzejników, dotknęłam podłogi i okazało się, że jest ona gorąca. Mam pytanie czy to nie przesada, aby przy temperaturze na dworze 10-15 C tak grzać? Ciekawe kto za to będzie płacił? Chyba,że to tylko mnie dziwi, może osobom, które już tam mieszkają, to nie przeszkadza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: 82.177.102.* 21.11.09, 09:20 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: 82.177.102.* 21.11.09, 09:22 ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 10:55 Myślę , ze dobrze byłoby zorganizowac spotkanie osób , które wykupily mieszkania,bo brak aktów notarialnych ciągle sie oddala!!! prosze o kontakt na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.09, 20:53 Jestem za spotkaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec [...] IP: *.chello.pl 15.12.09, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzz.... Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.chello.pl 08.01.10, 23:17 A czy mogliby Państwo napisać w jakiej wysokości jest czynsz oraz inne opłaty w tym budynku Odpowiedz Link Zgłoś
krasnalzgrilla Re: Przyjazni 66 - Developer Korona 04.02.10, 09:24 za lokal 66 m2 420 zł/m-c w tym zaliczkowe media. za 40 m2 sąsiad płaci ok 300 zł/m-c obecnie czekamy na rozliczenie mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1961 Re: Przyjazni 66 - Developer Korona IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.11.10, 17:20 Kto jest zarządcą tej nieruchomości? Gdzie należy zgłaszać uwagi ? Czy domofony były już instalowane, bo nigdzie nie ma żadnej informacji? Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel Przyjazni 66 - Developer Korona - DNO IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 10:23 Witam. Znalazłem ten wątek, ponieważ jestem właścicielem mieszkania i żałuję. Pomijając to, że właściciel budynku jest bucem z jakimi dawno nie miałem doczynienia. Widocznie tkanka tłuszczowa zlepiła mu styki w głowie. Po krótce opiszę jak wygląda życie w tym budynku. 1. Właściciela w ogóle nie obchodzi co się dzieje na terenie. (wywiesił informację, że nie załatwia spraw wspólnoty mieszkaniowej). Natomiast firma, która zajmuje się budynkiem odsyła do Grubasa. 2. Płaci się za portiera (który nie odpowiada za nic), jak było w przypadku kradzieży. 3. Płaci się za śmieszny monitoring, który nie jest w stanie pokazać twarzy (wg. zarządcy i portiera). Dodatkowo, cały podgląd można sobie bez problemu oglądać zza okna (przez co wiadomo co i gdzie się znajduje. To się także tyczy garażu podziemnego (bezpieczeństwa samochodów) 4. Zarządca budynku (KATEGORYCZNIE) zabrania przypinania rowerów do barierek na zewnątrz, ponieważ uważa, że mu to psuje wygląd, natomiast sam notorycznie rezerwuje sobie najlepsze miejsca wiadrami czy pachołkami. A z tego co wiem, to nie jest to jego prywatne miejsce. 5. A NAJWIĘKSZYM ABSURDEM JEST WPROWADZENIE ZAMYKANIA DRZWI OD GARAŻU NA KLUCZ. WYTŁUMACZENIEM JEST OSZCZĘDZANIA CIEPŁA. Ponadto koleżka nie sprzedał dużej części mieszkań, przez co posiada większość głosów jako jedna osoba. Kupno mieszkania od DROBNICKI (wiejski) Developer było największym błędem ostatnich lat. Zamiast cieszyć się z mieszkania, cały czas wprowadzają śmieszne zarządzenia, przez co człowieka trafia szlag i nie ma nikogo, kto by wytłumaczył tę kolej rzeczy. JEŚLI SĄ NA TYM FORUM MIESZKAŃCY TEGO "APARTAMENTOWCA" I MAJĄ PODOBNE PROBLEMY MOŻE WARTO SIĘ ZEBRAĆ O COŚ Z TYM ZROBIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renifer Re: Przyjazni 66 - Developer Korona - DNO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.13, 12:12 Witam, chciałbym lekko odświeżyć temat i dowiedzieć się jak wygląda na dzień dzisiejszy mieszkanie w tym bloku gdyż zastanawiam się nad zakupem tam mieszkania, a posty tutaj napisane nie napawają optymizmem, jednak po takim czasie może coś się ruszyło w dobrą stronę? Dziękuję za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Przyjazni 66 - Developer Korona - DNO IP: *.static.chello.pl 17.08.13, 19:58 3800 za metr ? Chyba mowi za siebie. Kupcow brak !!! Bo daremny deweloper, głośna ulica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Re: Przyjazni 66 - Developer Korona - DNO IP: *.siemens.pl 02.09.13, 16:56 Byłem zainteresowany mieszkaniem w tym budynku dlatego napiszę o co chodzi (niska cena a chętnych brak) żeby inni nie tracili czasu. Głównym problemem tego budynku jest kotłownia wydzielona jako lokal użytkowy (właścicielem jest firma żony właściciela) a nie częścią wspólną. To samo w sobie jest absurdem bo właściciel kotłowni sprzedaje ciepło mieszkańcom doliczając do tego VAT. Być może wspólnocie uda się odkupić kotłownię po cenie podyktowanej przez dewelopera tylko wspólnota obecnie jest na łasce dewelopera który wciąż nią zarządza. Problem trwa od 3 lat a koszt 1 GJ energii wynosi chyba już ponad 200 zł. Nie wiadomo kiedy się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Przyjazni 66 - Developer Korona - DNO IP: *.geotag.pl 23.10.13, 13:29 Witam, jak ma się sprawa obecnie, słyszałem że bardzo wysokie czynsze w mieszkaniach. Jestem zainteresowany zakupem, jednak deweloper coś ciągle kreci. Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Przyjazni 66 - Developer Korona - DNO IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 19:44 Witam, postaram się opowiedzieć jak wygląda sprawa w odniesieniu do informacji z wcześniejszych postów. 1. Co do tego, że jest głośno... Cóż, jest to budynek w mieście. Wiele zależy od mieszkania - w zależności od tego czy jest od strony ulicy czy też nie poziom hałasu jest różny. Najlepiej sprawdzić to samemu oglądając kilka mieszkań. 2. Jeśli chodzi o osobę dewelopera - nie ma już większości udziałów jak jest to podane, w którymś ze starszych wpisów. 3. Drogie ogrzewanie - trudno mi się odnieść, bo mieszkam tu od niedawna. Co jednak da się zauważyć - mieszkanie jest naprawdę ciepłe. Dopiero powoli zaczynam odkręcać kaloryfery. 4. To, że jest tu portier i monitoring to akurat raczej plusy tego budynku... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś