Dodaj do ulubionych

Litewska 2 i 4 Mieszkańcy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 08:54
Witam
Szukam ludzi ktorzy kupili mieszkanie na ulicy
Litewskiej w bramie 2 lub 4.
Jestem ciekawa na jakim etapie jestescie urządzania własnego M :)
Wpisujcie sie i dyskutujcie na temat naszej investycji.
Pozdrawiam :)

Obserwuj wątek
    • glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 14.03.08, 16:55
      :) próbowałam założyć podobny wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=76501571
      my jesteśmy z litewskiej 4 i jeszcze załatwiamy kredyt, ale mam nadzieję, że
      wszystko będzie ok. pozdrawiam!
      • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 15:45
        Litewska 2 wita :-)
        w piatek mielismy dopiero odbior techniczny, takze do jakichkoliek
        robot w mieszkaniu jeszcze troche . pozdrawiam
        • embriao Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 15.03.08, 21:57
          No mi dopiero 31 marca prunt podłączają. ;)
          • Gość: lukk Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 212.244.52.* 17.03.08, 12:39
            juz nie dlugo tez tam zawitam. jestem juz po odbiorze technicznym i
            w tym tygodniu mam podpisac umowe notarialną. a jak z tym prądem ??
            trzeba sie pofatygować do energetyki i zlozyc jakis wniosek o
            podłączenie czy jakos inaczej sie to załatwia. bede wdzieczny za
            wyczerpującą informację na ten temat. aha ma ktos jakies uwagi
            odnośnie notariusza (bardzo zdziera ???) litewska 2 ruez !!!
            • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.08, 14:28
              wlasnie, ile za notariusza narzuconego odgornie z DACHBUDU??
    • Gość: jas fasola Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wro.vectranet.pl 16.03.08, 15:44
      nie czujecie sie jeleniami kupujac mieszkanie w stanie deweloperskim w wiezowcu
      za 5 tys?? Przeciez do tego trzeba doliczyc MINUMUM 50tys na wykonczenie.
      Zapraszam do odwiedzenia wieczorem blokowiska na Orzechowej (lub Nowy Dwor). Za
      ok 1015 lat jak dzieciarnia podrosnie bedziedzie miec tam takie same atrakcje
      jak w innych mrowkowcach.
      • fido1979 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 16.03.08, 16:56
        Gość portalu: jas fasola napisał(a):

> nie czujecie sie jeleniami kupujac mieszkanie w stanie
        deweloperskim w wiezowcu
        > za 5 tys?? Przeciez do tego trzeba doliczyc MINUMUM 50tys na
        wykonczenie.

A jak kupisz w "kameralnym" z parterem, piętrem i skośnym poddaszem,
        to trzeba mniej niż 50 tys. na wykończenie?

> Zapraszam do odwiedzenia wieczorem blokowiska na Orzechowej (lub
        Nowy Dwor). Za
        > ok 1015 lat jak dzieciarnia podrosnie bedziedzie miec tam takie
        same atrakcje
        > jak w innych mrowkowcach.

A co masz na myśli pisząc o "mrówkowcu" i tych atrakcjach?

Pytam poważnie, bo zawsze śmieszy mnie takie myślenie. W innych
        krajach dobry teren wykorzystuje się budując wysokościowce i jest to
        naturalne. Polak woli w byle miejscu skośny daszek i jest dumny,
        nawet jak wyjdzie z mieszkania i ma kałuże, błoto. Ale jest gość, bo
        jest to mniej podobne do... Może to wynika z kompleksu blokowisk
        PRLowksich, może... z nie wiem czego.

PS Znów wyjdzie, że jestem za DachBudem, ale tak naprawdę tyczy się
        to wszystkich budynków, które mają więcej niż 3 piętra.
    • Gość: jarek+magda Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 89.100.191.* 16.03.08, 18:39
      my kupilismy i juz wiekszosc urzadzona, w przyszly piatek grill na balkonie -
      everyone welcome
      • Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:52
        że też zawsze musi się znaleźć taki "jaś fasola" - ciekawi mnie gdzie Ty kupiłeś
        mieszkanie i ile Cię kosztowało wykończenie. Jednego jestem pewna 50tys. to
        naprawdę przesada
    • bossmat Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 17.03.08, 14:34
      Witam,

Ja z narzeczona dopiero dzisiaj podpisalismy umowe przedwstepna i
      bedziemy zaczynac procedury bankowe i tak dalej (mam nadzieje z
      powodzeniem).

Podajcie prosze wiek w jakim jestescie (bedzie mozna sie
      zorientowac, czy mloda paczka sie kreci, czy duzo "statecznych" :-)
      sie znajdzie) - choc na forum to raczej i tak <35 wpadaja. My
      jestesmy 27+27 klatka 4.

Co do tego wykonczenia, to tak szczerze mowiac my z narzeczona tez
      zakladamy raczej kolo 50 tys na wykonczenie calosci (lacznie ze
      sprzetem AGD-RTV, armatura, kafelkami, gladziami, panelami itd.,
      itp.)
      • Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 17:13
        no to witam sąsiada :) my z narzeczonym też z klatki 4 i mamy 27+27 :) ale
        zakładamy mniej niż 50 tys na wykończenie - zastosujemy oszczędny wariant :)
        koleżanka teraz wykańczała 53m2 i ją wyniosło to 35 tys. zobaczymy! pozdrawiam
        • Gość: madzia Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.08, 13:59
          LITEWSKA 4 WITA;-))
    • Gość: flamenco Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 08:22
      Witam sąsiadów :) Co to znaczy 27+27? My tez brama 4 :)
      • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.08, 08:44
        26+28, klatka 2
        :-)
        • Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 20:15
          27+27 to nasz wiek-z narzeczonym mamy po 27 lat :) pozdrawiam ciepło!
          • Gość: Karolina Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 195.136.189.* 18.03.08, 20:27
            29+30 klatka 2, chyba najstarsi na tym forum :P
            • Gość: M Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 12:48
              30+30, Litewska 2:)
    • Gość: ATeam Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.as.kn.pl 18.03.08, 21:55
      Zapraszamy na forum www.litewska.net - forum mieszkańców Litewskiej
      6-16.
      • Gość: Fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 15:18
        Ja ze swoim narzeczonym 24+25lat,litewska 4,już po odbiorze technicznym jesteśmy
        za tydzień podpisujemy akt notarialny i do roboty.Czy ktoś może nam powiedzieć
        ile sie czeka na podłączenie tego prądu od dnia złożenia podania?Fajnie że taka
        młoda ekipa będzie zamieszkiwać litewską. :) Pozdrowienia i do zobaczenia>)
        • Gość: gosc Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.connecta.pl 24.03.08, 16:33
          Ja czekalam 5 dni na podlaczenie pradu bylam umowiona z panem na 9
          rano do 15 mial przyjechac.Do mieszkania pojechalam przed 9 i pan
          juz na mnie czekal w samochodzie podlaczal mi ok 10min.
          • damianbsc Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 24.03.08, 19:00
            zycze wszystkim zadowolenia z nowych mieszkan :-)
          • Gość: e Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.nsn.uu3.net 25.03.08, 09:02
            a ja musze czekac prawie 3 tygodznie!
            • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 09:33
              naprawdę ????na podłączenie prądu? czemuż to tak...straszny zastój przez to sie
              robi;/
    • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 25.03.08, 10:30
      Czy ktoś już występował o pozwolenie na wyburzenie ścianki działowej
      kuchnia-salon? DB bierze za to 100zł,ale za to nie przepadnie u nich gwarancja
      (tak mówią). Ciekawi mnie czy to wszystkie wymagane pozwolenia, ktoś wie?
      Litewska 2 :-)
      • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 10:39
        zaczerpnęłam wiele opinii osób które sie na tym znają i każdy mi mówi ze po
        podpisaniu aktu notarialnego nikt nic mi nie może zrobić jak wyburzę sobie
        ściankę( oczywiście mówie o ściance działowej ) bo działowe to inna bajka.Tez
        mam zamiar sobie ja zlikwidować.
        • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 10:42
          korekta
          * bo nośna to inna bajka.
        • Gość: kidy Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 11:44
          No więc w DB jeśli wyburzysz ściankę bez ich zgody tracisz gwarancję na
          wszystkie prace murarskie w swoim mieszkaniu. I żądają 100zł za to żeby tą
          gwarancję zachować po własnych przeróbkach.
          • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 11:52
            a jaki polecacie salon mebli kuchennych? mam z tym spory kłopot czy wybrac jakąs
            mała firme meblowa czy salon w stylu Black Red White... jakies rady?
            • Gość: Karolina Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 195.136.189.* 28.03.08, 12:44
              A ja chciałam sie podpytać,czy ktoś z was będzie obniżał sufit w mieszkaniu? o
              złej akustyce w poprzednich inwestycjach Dach-budu chodzą już legendy,ze słychać
              co sąsiad ogląda w tv,czy nawet całe rozmowy. Litewska jest z cegły i to ponoć
              już mniej przewodzi odgłosy,ale jednak..Każdy zapewne będzie miał panele i
              kafle,a to przewodzi najmniejszy stukot.. Z drugiej strony obniżenie sufitu to
              spory wydatek.
              • Gość: aga Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.as.kn.pl 28.03.08, 17:53
                Mieszkamy 3 lata w 12-ce i nic nie słychać co się dzieje piętro
                niżej a dzieciaków nad nami nie brakuje. zawsze zastanawiam się kto
                wymyśla takie historie>>
              • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 28.03.08, 19:21
                Wykańczanie tych mieszkań należy od tego zacząć. Wygłuszamy cały sufit
                styropianem (organika-akustic), 4,3cm grubości. W Castoramie 115zł/m3, trzeba
                czekać ok.2 tygodnie. Ale na pewno warto. Nasze M-3, to wydatek na ok.3 m3 ( +
                położenie), więc nie tak wiele :)
                • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 28.03.08, 19:38
                  ***sprostowanie***
                  Nie w Castoramie ale w specjalistycznej hurtowni na Grabiszyńskiej, ale popytac
                  warto tam, gdzie komu bliżej.
                  Warto też kupić dobry klej (nie tani)
                • Gość: Karolina Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 195.136.189.* 28.03.08, 20:46
                  Wiesz co,nie zrozumiałam Cię..Ile wynosi na całym mieszkaniu wyciszenie
                  styropianem? 3 x 115 zł+ klej= czyli ok 500zł ?? Druga rzecz-przyklejasz
                  styropian do sufitu? i co potem na to? zawsze sądziłam,ze podwiesza sie na jakiś
                  szynach,zostawia sie odstęp między płytą a sufitem i tam sie jeszcze wełnę
                  mineralną kładzie...Twój sposób jest sprawdzony?
                  • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 28.03.08, 22:40
                    Cena za materiał na tą wersję jest mniej więcej taka.
                    Zajmuje sie tym profesjonalnie, więc po krótce wyjaśniam.
                    Te sufity które teraz są- typu filigran, nie nadają się do bezpośrdniego malowania,a nawet tynkowania, bo zawsze będzie pękać na połączeniach dylatacyjnych. Więc cos trzeba z nimi zrobić.
                    Można dać styropian, ale to pod warunkiem,że zakładasz oświetlenie tradycyjne ( tzw.kabelek z sufitu). To, przy dobrym położeniu, jest bazą pod np.gładż ( zainwestuj w fachowca ! )
                    Przy oświetleniu typu halogen wytwarza się na tyle dużo ciepła ( oraz ze wzgl. na samą technike montażu),ze musi mieć odstęp od sufitu. Wtedy stusuje się konstrukcję podwieszaną (60-70zł/m2-robocizna),a cena za sufit w calym mieszkaniu w tej technologii rośnie do około 5 tyś. Wygłuszeniem tu będzie wełna,choć mniej skuteczna od styropianu.

Wszystko więc zależy od tego jaki typ oświetlenia wybierzesz.
                    • fido1979 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 28.03.08, 22:43
                      nosze_bambosze napisała:

>Wygłuszeniem tu będzie wełna,choć mnie
                      > j skuteczna od styropianu.

Wtrącę się do dyskusji-dlaczego? Przecież wełna bezwzględnie
                      bardziej wygłusza?
                      • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 29.03.08, 18:20
                        mówimy tu o styropianie specjalistycznym, a nie elewacyjnym. Mają one inne
                        parametry :)
                    • Gość: Karolina Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 195.136.189.* 28.03.08, 22:54
                      Dziękuję. Jestem laikiem w tej kwestii,a tu nabrało to sensu. czyli mam szukać
                      styropianu (organika-akustic), 4,3cm grubości ? Grabiszyńska jest mi bardzo
                      dobrze znana,ale nie kojarzę hurtowni,będę szukać..A może doradziłbyś jakiś klej
                      w takim razie? i czy np. można przy styropianie dać lampę sufitową? bo w
                      łazience taka chyba najlepsza..
                      • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 29.03.08, 18:32
                        Hurtownia "Aris", koło Lidla, styropian na specj. zamówienie, czeka sie ok. 2-3
                        tyg. Tam wszystko doradzą.
                        Klej do styropianu np.Ceresit CM-17 ( wcześniej grunt), do zatapiania siatki
                        jakiś klej Organiki ( tej konstrukcji nie kołkujemy !)
                        Przy styropianie oświetlenie typu plafon, można montowac bez problemu, ale nie
                        halogeny.
                        pozdrawiam
                        • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 29.03.08, 18:54
                          www.termoorganika.com.pl/produkty/2/8/dach_i_podloga/superakustic_dach_i_podloga/
                          www.budujemydom.pl/termoorganika
                          • Gość: Karolina Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 195.136.189.* 30.03.08, 21:47
                            Dziękuje za wskazówki i porady. Nie omieszkam skorzystać z nich:) Pozdrawiam!
                            • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.08, 08:20
                              wczoraj odebralismy klucze, za tydzien podlaczenie pradu i mozna
                              dzialac :)
                              • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 11:03
                                zazdroszczę my dopiero odbieramy w poniedziałek....;)jakieś są opłaty za
                                podłączenie prądu?
                                • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.08, 10:41
                                  przy podpisywaniu umowy o podlaczenie nie sa pobierane zadne oplaty,
                                  wystarczy akt notarialny + wypelniony formularz umowy x2
                                  • florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 08.04.08, 14:18
                                    nikt sie wiecej nie ujawnia? :-)
                                    u nas dzisiaj podlaczyli prad takze mozna wjezdzac z robota

pozdrawiam
                                    florin
                                    • kati4 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 08.04.08, 14:59
                                      a kiedy się wprowadzacie bo ja już za miesiąc
                                      • embriao Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 08.04.08, 16:23
                                        a ja w tym tygodniu :)
                                        • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 09:38

OMG ale szybko;)
                                          mi dopiero prąd w czwartek podlanczają... i troche minie zanim sie wprowadzimy...
                                          • Gość: M Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 14:45
                                            Hejka. A wiecie może czy trzeba podpisywać jakąś umowę z Zakładem Komunalnym?
                                        • embriao Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 13.04.08, 22:42
                                          No i słowo ciałem się stało - od dwóch dni. :)

Pierwsze wrażenia: zimno... strasznie zimno! :-)
                          • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 09.04.08, 23:51
                            My dopiero wywaliliśmy ściankę kuchnia-salon. Sądząc po drganiach pod nami
                            sąsiad robi to samo :)
                            • Gość: M Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:16
                              hejka
                              pytanko...kładziecie gładzie na ściany czy je tylko wygładzacie po załataniu
                              nierówności? co robicie z sufitami?
                              • Gość: M Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:28
                                No w końcu...dzisiaj nam założyli licznik:))
                          • Gość: Mateo do nosze_babmbosze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.08, 19:58

Mam do Ciebie pytanie. Czy poleciłbyś kogoś znajomego do zrobienia takiego
                            sufitu?pytałam się kilku "fachowców' i nie wiedzą jak się zabrać do tego
                            styropianu:( wspominałeś,że zajmujesz sie tym profesjonalnie,więc może mógłbyś
                            dać kontakt do kogoś? Pozdr.
                        • Gość: Mateo do nosze_babmbosze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.08, 19:57
                          Mam do Ciebie pytanie. Czy poleciłbyś kogoś znajomego do zrobienia takiego
                          sufitu?pytałam się kilku "fachowców' i nie wiedzą jak się zabrać do tego
                          styropianu:( wspominałeś,że zajmujesz sie tym profesjonalnie,więc może mógłbyś
                          dać kontakt do kogoś? Pozdr.
                          • nosze_bambosze Re: do nosze_babmbosze 17.04.08, 19:11
                            Chwilowo brak mocy przerobowych, wszyscy fachowcy mają wolne bardzo odległe
                            terminy. Sory :)
    • Gość: fukus Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 10:21
      Jak u was wyszły koszty robocizny łazienki całkowicie zrobionej??? wogóle
      kładzenie płytek ceramicznych... ?
      • Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 14:36
        kiedy planujecie wprowadzkę? w sumie, to nawet nie sprzedali wszystkich
        mieszkań, więc te osoby, które planują szybką przeprowadzkę będą miały
        utrudnienia w postaci remontów.
      • embriao Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 14.04.08, 16:47
        licz 70zl/m2.
        • florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 17.04.08, 12:33
          embriao - II pietro?
          • nosze_bambosze Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 17.04.08, 19:13
            Proponuję przenieść dyskusję do
            www.litewska.net/index.php
            Nasz blok ma już własną zakładkę !
            • Gość: atarii Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 18:10
              bylem na tej zakladce naszego bloku, ale narazie nic sie tam nie
              dzieje:)

lecialem sobie przez ten wątek i zastanawiałem się czy posty pisane
              przez urzytkownika fukuś to przypadkiem nie pisała moja narzeczona
              ponieważ:
              - tez jesteśmy z 4
              - tez mamy 25+24 lata
              - w ten sam dzien odbieraliśmy klucze
              - w ten sam dzien nam prąd podłaczali:)

przypadek?

dobra fukuś bierz się z tym swoim szybko do robót wykończeniowych bo
              my się max za 2-3 tygodnie wprowadzamy:)

pozdrawiam wszystkich mieszkańców naszego cudu architektury!!!:)))
              • Gość: fukus Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 18:20
                do atarii- hmm to raczej fajny zbieg okoliczności , chyba zę podasz więcej
                szczegółów to sie wyjaśni czyja jestem narzyczoną:)
    • Gość: flamenco Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 20:45
      Moi Drodzy mam pytanie...Narazie sen z powiek spedza mi wizja nowych
      ościeznic do drzwi wewnetrznych. Dajcie znac jak wy rozwizaliscie
      ten problem i jakie drzwi kupiliscie. Czy do tych ościeżnic z
      Dacbudu pasują drzwi z Porty?
      Pozdrawiam
      • Gość: MARIUSZ Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.eranet.pl 23.04.08, 22:53
        WY SIE CIESZYCIE ŻE MACIE REMONTY A MY BIEGAMY OD BANKU DO DACH BUDU
        KLATKA NR4 31-29 6-5
        • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 08:50
          w związku z czym biegasz?
          • Gość: mariusz Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 24.04.08, 17:00
            kredyt i wogule ale dzisiaj podpisałem w banku ostatni papierek i
            czekamy tylko na kase aż przeleją pordrawiam
      • embriao Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 24.04.08, 11:37
        Normalne drzwi osiemdziesiątki kupiłem i mam to z bani. Nawet regulować nie trzeba było.
        • Gość: flamenco Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 15:55
          jakiej firmy kupiłes drzwi? czy malowałes oscieznice i czy uzywałes
          jakies maskownic?
          Pozdr
          • Gość: Fantek Meble kuchenne!!! IP: 195.136.189.* 24.04.08, 19:02
            Proszę o pomoc,teraz wyborze firmy,która niedrogo zrobi meble.W miarę
            nowoczesne,ale bez przesady!właśnie dostałam wycenę jednej z firm,gdzie
            najtańsza opcja na 3 metrową ścianę kosztuje 7700zł!! przyznam,że mnie
            "zmroziło"..czas nagli!Proszę doradźcie!
            • Gość: kris Re: Meble kuchenne!!! IP: *.as.kn.pl 24.04.08, 22:32
              "Kamil" Sklep Meblowy W. Duczmal (Meble kuchenne na wymiar)
              51-312 Wrocław, Bolesława Krzywoustego 286
              tel. 071 3456448, fax 071 3990862
              • Gość: fukus Re: Meble kuchenne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 16:47
                hmm czy możesz mi powiedzieć czy Ty zamawiałeś meble u niego,bo ekspozycje to ma
                kiepską,ciekawa jestem jak wyglądają jego realizacje,bo cena niska,ale na
                wykonaniu mi zależy najbardziej.mały wybór frontów i blatów a o systemach do
                półek już nie wspomnę ze nawet nie wie ze istnieją aventosy. troche sie boje.
                • Gość: kris Re: Meble kuchenne!!! IP: *.as.kn.pl 28.04.08, 20:39
                  No cóż miało być tanio więc nowinek technicznych się nie spodziewaj. Z
                  zamówionych mebli jestem zadowolony wglądają naprawdę pięknie (spędziłem dwa
                  tygodnie nad projektem). Najlepiej przyjść z własnym gotowym projektem (albo
                  zdjęciem) bo jak sama piszesz ekspozycja kiepska. Natomiast to co stoi na
                  sklepie w zupełności wystarcza żeby ocenić jakość wykonania. Firma oferuje
                  bardzo dobry stosunek jakości do ceny i to mnie do niej przekonało.
            • Gość: fukuś Re: Meble kuchenne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 08:40
              Fantek ja bym chciała żeby mi na 7700zł wycenili...wszędzie gdzie nie pojde to
              albo 14tys,albo 10tyś...nic poniżej... jeśli ktoś jeszcze ma jakieś propozycje
              na dobra i tania firmę. Narazie z kuchnią mam największy problem
              • Gość: Fantek Re: Meble kuchenne!!! IP: 193.30.160.* 25.04.08, 10:42
                Nie kapuje..przeciez to 330cm...żadna wielka kuchnia..Przed chwilą
                dzwoniłam do jednej z firm z Sycowa,znalazłam ją na forum,iwdziałam
                forki. Pomyślałam,że taniej i szybciej...Pani powiedziałą,ze termin
                wolny-październik..
                Fikuś,jesli stac Cie na podstawowe wykończenie za 7700zł, z
                najprostszych materiałów -to wybierz sie do DEKORDU na ul. Św.
                Antoniego..Ja im podziekuje..Skoończy sie na kuchni z
                Ikei..najszybciej i najtaniej!
                • Gość: fukuś Re: Meble kuchenne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 10:58
                  w sumie mnie interesuje tez zabudowa pod oknem wiec to nie będzie 330cm tylko z
                  500cm..na pewno finansowo to wyjdzie drożej.no i nie wiem czy to co ja wybrałam
                  jest najtańsze. cholerka racja.żeby za meble tyle kasy brać.co do Ikei to wiem
                  ze najwygodniej i taniej.ale z tego co słyszałam to są podzielone opinie co do
                  ich wykonania itp... no nic będę intensywnie jeszcze szukać jakiejś firmy. aaa
                  pyzatym można także kupić meble z wyprzedaży ekspozycji razem ze sprzętem
                  agd..to ten nie głupi pomysł
                  • Gość: Meble Re: Meble kuchenne!!! IP: *.as.kn.pl 05.05.08, 19:39
                    Pracujemy dla różnych firm w tym BRW. Wykonujemi również sami meble i szafy wnękowe. Jeżeli jesteście zainteresowani dzwonić na numer 502 228 883. Jesteśmy z Litewskiej. Przyjedziemy, zrobimy pomiar i projekt wraz z wyceną. Myśle, że warto. Pozdrawiam.
                    • Gość: Arek Meble kuchenne - zakład stolarski IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.08, 22:02
                      Witam, zachęcam do skorzystania z oferty mojej firmy. Od lat zajmuję
                      się realizacją mebli kuchennych w Polsce jak i w Niemczech i
                      Luksemburgu. Na wykonane usługi udzielam gwarancji.Wykonuje rownież
                      zabudowy, garderoby, biblioteczki oraz meble nietypowe. Arkadiusz
                      tel. 500 505 343
    • Gość: flamenco Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 12:17
      Jakie drzwi wewenetrzne macie?
      • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.08, 12:46
        i jakie zewnetrzne? :-)
        • Gość: flamenco Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 12:55
          zewnetrzne to ja juz wiem :D metalowe z zamkami gerdy czas
          oczekiwania ok 1 tyg wiec szybko i bezproblemowo :)
          • Gość: fukus Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 17:04
            my mamy drzwi wewnętrzne manhatan ,czekamy na nie już około 3 tygodnie.a
            zewnętrzne firmy greomix antywłamaniowe (fakt były gotowe po tygodniu)
            • Gość: elem Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wro.vectranet.pl 28.04.08, 20:56
              Polacam sklepik na pulaskiego (www.drzwi.pl)Ja kupilem u nich drzwi
              zewnetrzne 'Firmowe Wzmocnione'. jestem zadowolony. jakość taka sama
              jak gerda a cena nizsza. polecam. nad wewnetrznymi jeszcze sie
              zastanawiam, ale mozliwie ze kupie w tym samym sklepie sosnowe
              (model Klasyczne) ale jeszcze sie ostatecznie nie zdecydowalem.
              • Gość: fukus Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 09:03
                Ja tez tam drzwi zakupiłam właśnie i zewnętrzne i wewnętrzne. Będa mi montować w
                środę właśnie;)
                • Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 22:07
                  a kogo moglibyście polecić od zabudowanych szaf?:) pozdrawiam!
                  • Gość: Meble Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.as.kn.pl 05.05.08, 19:41
                    Pracujemy dla różnych firm w tym BRW. Wykonujemi również sami meble i szafy wnękowe. Jeżeli jesteście zainteresowani dzwonić na numer 502 228 883. Jesteśmy z Litewskiej. Przyjedziemy, zrobimy pomiar i projekt wraz z wyceną. Myśle, że warto. Pozdrawiam.
                    • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.08, 08:19
                      czy ktos zamawial lub zna kogos kto skorzystal z uslug Pawła
                      Matczaka w temacie mebli kuchennych? Jesli tak to podzielcie sie
                      uwagai jak i wrazeniami. Nie chodzi mi o koszty, wyceny itp tylko
                      samo wykonanie, jak z realizacja? jakoscia, terminowoscia itp ?
                      • Gość: MARIUSZ Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 09.05.08, 19:28
                        szanowni przyszli sąsiedzi powiedzcie mi ile kasował was NOTARIUSZ
                        pozdrawiam do zobaczenia niedługo
                        • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 19:53
                          ok 3,5 tys łacznie z wpisem do ksiegi
                          • Gość: elem Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wro.vectranet.pl 12.05.08, 21:39
                            Sugeruje potargowac sie troszke z notariuszem. Mozana cos urwac, nam
                            udalo sie umowe notarialną podpisać za 2,5tys (mieszaknie 50m kw)
                            ale wpis hipoteki do KW zalatwialismy sami tzn nie przez notariusza.
                            • Gość: MARIUSZ Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.eranet.pl 12.05.08, 22:14
                              odbiór techniczny mam w piątek a kiedy dostane klucze
                              • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 10:40
                                po podpisaniu aktu notarialnego, nawet tego samego dnia można.:)
                                • Gość: atarii Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: 195.85.249.* 13.05.08, 15:50
                                  a ja juz sobie mieszkam...

wprowadzajcie sie szybciej bo pusto:) nawet nie mozna do sasiada po
                                  cukier wyskoczyc:)

• Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 16:00
                                    jak jest z usterkami, które się zgłosiło przy przeglądzie technicznym? Czy
                                    dach-bud komuś już je poprawiał? - wszystko było ok? coś może zakwestionowali
                                    (nie chcieli poprawić)? pozdrawiam :)
                                  • Gość: kogh Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.nsn.uu3.net 13.05.08, 17:10
                                    i zamykajcie drzwi bo wiater ze zlodziejami po domu pizga.
                                    • Gość: MARIUSZ Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.eranet.pl 13.05.08, 19:08
                                      w piątek we wtorek notariusz i w środe zaczynamy zabawe
                                      • pawel0071 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy 14.05.08, 07:43
                                        Nie zapominaj o podłączeniu prądu...wczoraj byłem podpisać umowę,a
                                        aktualnie założenie licznika chilkę trwa, więc całą zabawę zaczniesz
                                        trochę później niż środa
                                        Pzdr
    • Gość: fukus Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 10:35
      a tak btw. ktoś z was zamawiał meble kuchenne z ul.Łęczyckiej? ciekawa jestem
      czy zadowoleni jesteście z wykonania?
      • Gość: florin Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.05.08, 13:13
        przylaczam sie do pytania, czy ktos z nich korzystal?
        • Gość: MARIUSZ Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.08, 20:10
          Odbiór poszedł pomyślnie czekamy do wtorku na notariusza i klucze
          pierwsza wódka w środe po pracy pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: as-ag Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 19:08
            i jak się mieszka, tym co już się wprowadzili? :) przed nami jeszcze remont. pzdr
    • Gość: MARIUSZ Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.08, 20:17
      Koleś jest nie przekupny niechciał dać kluczy dzisiaj za żadną kase
      szkoda
      • Gość: as-ag Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:25
        czy możecie powiedzieć, co robiliście ze ścianami i sufitem. Na ściany
        kładliście gładzie, czy może robiliście coś innego? a sufit? pozdrawiam
        • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 08:37
          na sufit obowiązkowo gładź,2 razy, później gruntowanie i malowanie, a na ściany
          miejscowo gładź i przecierka i tez gruntowanie i malowanie.
          • Gość: as-ag Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 15:54
            dzięki!zastanawiam się, czy można położyć na sufit od razu farbę strukturalną?
            • Gość: fukuś Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:48
              za bardzo sie nie orientuje ale podsyłam Ci link, powinien Ci sie przydać

www.muratordom.pl/wnetrza/materialy-wykonczeniowe/farby-do-efektow-specjalnych,6456_2451.htm
              • Gość: dzaga Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:43
                Cześć wszystkim. My mieszkamy w 4 na sufit przecierka,grut, gładź*2
                a potem na biało wyszło bardzo dobrze, sufit bielutki żadnych
                przebarwien i kropek. Ściany przecierka, grunt, gładź, na biało i
                kolor*2, nie ma żadnych przebarwień kolor wyszedł bardzo dobrze.
                Może duzo roboty ale efekt jest bardzo dobry, mieszkanie słoneczne i
                nawet jak słońce swieci to kolor i ściana wygląda super. Denerwuje
                mnie tylko to, że jest pełno śmieci dzwoniłam do Lokatora kilka
                razy, ale ze środka dalej tych kartonów nie zabrali.
                • Gość: glo1004 Re: Litewska 2 i 4 Mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 17:07
                  a orientujecie się co zamierzają postawić na tym terenie, gdzie teraz leży góra
                  ziemi i rosną na niej maki :) podobno ma tam stać jakiś niższy budynek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka