Dodaj do ulubionych

Uwaga na Verona Building

31.03.08, 11:58
Witam,

jako pechowy klient tego dewelopera chciałbym wszystkich przestrzec i prosić o
zastanowienie się przed rozpoczęciem współpracy z nim lub nawet zakupem czegoś
na rynku wtórnym. Wymienię tylko kilka grzechów głównych dotyczących
inwestycji Rondo Verona we Wrocławiu:

1) Bardzo długi czas przewidziany na budowę. Oddanie miało nastąpić w marcu
2008 po 30 miesiącach prac. Nie uda się to do czerwca, to już pewne. Ponadto
były zapewnienia, że tak długi termin został przewidziany z ogromnym zapasem i
musiałaby stać się tragedia aby go nie dotrzymać... cóż... Włosi = tragedia
2) Ogromne zaniedbania dotyczące nadzoru inwestycji doprowadziły do dewastacji
lokali jeszcze przed oddaniem. Stan zadaszony udało się osiągnąć dopiero po
czerwcu 2007. Do tej pory powstające wewnątrz ścianki GK pięknie chłonęły
wodę, która przez długi czas stała sprzyjając powstawaniu pleśni i grzybów na
ścianach.
3) Niewykwalifikowane ekipy wykańczają lokale kładąc płyty GK niezgodnie ze
sztuką budowlaną. Płyty powinny być kładzione na kratę tak aby brzeg jednej
warstwy wypadał w środku poprzedniej, dzięki temu nie będą pękać, jednak
robotnicy o tym nie wiedzieli.
4) Beznadziejna jakość wykończenia innych elementów, rozjeżdżają się odstępy
między ościeżnicami i wykończeniami parapetów.
5) Robotnicy nie mają zapewne dostępu do toalet, bo w całym mieszkaniu mocno
jedzie moczem.
6) Bardzo zły kontakt z deweloperem. We Wrocławiu otwarte jest jedynie biuro
sprzedaży, reszta w Krakowie. Kontakt przypomina zabawę w głuchy telefon. Nikt
nic nie wie, nikt nie chce się wypowiedzieć, bo ktoś inny (oczywiście w
Krakowie) się tym zajmuje, ale często nawet nie wiadomo do kogo się zwrócić. A
na końcu odsyłają do Włochów, którzy wszystko i wszystkich mają w d..ie.

Są na pewno też jakieś plusy:
1) Ładna architektura
2) Miła współpraca do momentu podpisania umowy
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 23:04
      Niestety potwierdzam zarzuty przedmówcy. Też kupiłam mieszkanie w tej
      inwestycji, z tym, że odbiór miał być we wrześniu 2007 i cały czas czekamy. Na
      kontakt z inwestorem nie mogę narzekać, ale czekanie ponad pól roku to za dużo.
      Tym bardziej, że żadnego terminu na razie nie widać. Widzieliśmy swoje
      mieszkanie w listopadzie i sądząc po ówczesnym stanie zaawansowania robót można
      było je odbierać za dwa tygodnie (na tyle szacuję gruntowanie i malowanie płyt
      G-K, położenie brakującego parkietu na 5 m kw + cyklinowanie i lakierowanie
      całości, montaż kabiny prysznicowej i umywalki, montaż drzwi i ościeżnic). Nie
      mam pojęcia, co inwestor robi do tej pory. Co do jakości wykończenia u nas tylko
      drzwi były uszkodzone, reszta w porządku.
      • Gość: abc Re: Uwaga na Verona Building IP: *.gprs.plus.pl 03.04.08, 23:35
        Witam!! miłej pani Karoliny już nie ma widocznie też już miała dość
        tłumaczenia się za makaroniarzy. Na jej miejsce jest jakiś młody
        człowiek oczywiście nic nie wie ....pozdrawiam i czekamy dalej
    • Gość: Jarek Re: Uwaga na Verona Building IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 19:43
      W pełni zgadzam się z tą opinią, projekt interasujacy, wykonawstwo
      bardzo kiepskie, słaba organizacja budowy, wykonawcy z najnizszej
      półki, duże marnotrawstwo materiałów to wszystko rzutuje na cenę.
      Ja bym nie kupił za połowę tej ceny. Pracowałem tam kilka tygodni.
      • Gość: TS_biała gwiazda Re: Uwaga na Verona Building IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 11:38
        wszyscy znawcy jakości materiałów, konstrukcji i bóg wie czego jeszcze...jak to w internecie; planuje kupic mieszkanie w kraku; znajomi polecili mi verone bo sami są zadowoleni z zakupu. oglądałem ich mieszkanie i wszystko jest w najlepszym porządku, wszyscy zadowoleni;
        wszyscy w necie wyrażają swoje opinie tylko jak chcą się wyżyć; a ja mam dzis dobry humor wiec poświecę czas żeby pisać dobrze...
        • Gość: lilula Re: Uwaga na Verona Building IP: *.182.80.44.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.10, 16:38
          Nie ma firmy o której możnaby naapisać same dobre rzeczy... A prawda jest taka, że im większa firma tym znajdzie się więcej jej krytyków... Mi osobiście bardzo podobaja się ich budynki, nie zagłębiałam się w szczegóły działalności Verony ale za architekturę należy się im duży plus (+)
          • Gość: lulek Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 15:08
            Moim zdaniem firma ma bardzo oryginalną i niepowtarzalną architekturę a Polacy niestety nie doceniają tego....
          • rompacz Re: Uwaga na Verona Building 01.03.15, 17:44
            ODRADZAM! Niestety wtopiłem kase na mieszkanie u tego marnego developera. Fakty są takie: mieszkanie w Krakowie przy ul.Głowackiego tonie. Woda zalewa garaże pod blokiem. Nawierzchnia w okół budynku po raz drugi źle odwodniona. Pierwsza była już raz wymieniana, ale problem dalej jest. Kolejny problem to przeciekanie dachu głównego i balkonów - sporo mieszkań ma zacieki na ścianach wewnątrz pomieszczeń. Usterki zgłaszane od 2008r. do tej pory nie są usunięte, kontakt z developerem to komedia. Pozostaje droga sądowa. Absolutnie odradzam. Pozytywne opinie to chyba piszą panienki z Verony Building dbające o dobry PR. Co mi dzisiaj z tego że projekt był wizualnie ładny?
            • malg-osc Re: Uwaga na Verona Building 02.03.15, 14:56
              hej,
              zamierzam kupic mieszkanie na Verona Giardini. Czy ktos z Was spotkal sie z jakimis trudnosciami podczas podpisywania umowy a w pozniejszym czasie na realizacje zawartych punktow w umowie, glownie mowa tu otrzymaniu aktu notarialnego dot. wlasnosci mieszkania?
    • Gość: XYZ Re: Uwaga na Verona Building IP: *.ccaeurope.pl 25.04.08, 14:25
      Witajcie w 'klubie'

Wg mnie obecny standard jest tak niski poniewaz niema zadnej
      konkurencji. Mieszkania w owym czasie sprzedawaly sie jak cieple
      bulaczki i jakbyscie nie kupili to pewnie na wasze miejsca bylo 3
      innych.
      Ja osobiscie bardzi boje sie owej Wloskiej roboty. Wg mnie osobiscie
      Wloskie nie znaczy dobre, maja duza produkcje i upychaja to gdzie
      badz. Teraz sprzedaja nam mieszkania ale oprocz tego w Polsce jest
      pelno mebli i innych badziewi rodem z Italy.
      Jedno co ich wyroznia to niestandadrowy design i moze dlatego sa
      zawsze na topie.

Co do wykonczenia to moge wam wspolczuc i nie spodziewajcie sie za
      wiele. Deweloper chce zarobic i zrobi wszystko aby zarobic jak
      najwiecej. To ze podnajmuje firmy ktore nic nie potrafia tez mnie
      nie dziwi poniewaz jak juz wspomnialem - cena gra role. Oni tam
      mieszkac nie beda.
      Ja u sibie w rocznym bloku zaczynam obserwowac pekanie scian. Jak
      narazie ine ma tragedii w moim mieszkaniu ale wszyscy mi mowia ze to
      kewstja czasu.

Mam nadzieje iz owi deweloperzy kiedys sie pobuduja za moja kase.
      Niech to bedzie piekny dom z basenem i niech mu trzepnie dach na
      glowe a w basenie sie krokodyl zalegnie :) wtedy bedziemy kwita ;)

Konczac dodam : a to Polska wlasnie!
      • Gość: krys Re: Uwaga na Verona Building IP: *.ift.uni.wroc.pl 16.05.08, 18:11
        Podzielam poglady przedmowcow. Wlasnie obejrzalem swoje mieszkanie -
        niby gotowe do oddania. Sciany i sufity z plyt K-G juz pekaja!!
        Drzwi wraz z oscieznicami nie trzymaja pionow, co oznacza ze sie po
        prostu nie zamykaja! Zadna sciana nie trzyma pionu - odchylenia od 1-
        2.5 cm (dodam ze jak na plyte K-G to niedopuszczalne i niezgodne z
        norma). Nie lepiej jest z poziomem. Radze przyjsc na odbior z dluga
        (co najmniej 2m) poziomica i sprawdzic, zanim sie okaze ze meble
        odstaja od sciany. W zasadzie nie ma odpowiedzialnych bo firmy a
        nawet kierownicy budowy zmienial sie kilkukrotnie. Obecne
        kierownictwo nie jest nawet w pelni zorientowane jak mieszkania maja
        byc wyposazone. Jedyne do czego nie mozna sie przyczepic to
        polozenie kafli i parkietu - tu wykonawcy pokazali klase - a moze
        sie tylko u mnie udalo?
        Przy odbiorze sprawdzcie tez wysokosc pomieszczen - jest nizsza niz
        przewidziano w dokumentacji, bo zastosowano sufity podwieszane w
        mieszkaniach zamiast pierwotnie planowanego tynku. Przy pomocy
        silnego magnesu mozna tez sprawdzic gestosc polozenia profili pod
        plyta. Odleglosci miedzy profilami w zadnym razie nie moga byc
        wieksze od 40 cm. Inaczej plyta zacznie "chodzic", bedzie
        niestabilna, a z czasem peknie. Polozono dwie warstwy plyty K-G
        (razem ok.2.5cm na stronie). Podobno (jak pisal ktorys z
        internautow) nieprawidlowo tj nie w kratke. Tego juz nie sprawdzimy.
        (A moze ktos wie jak to zrobic bez rozpruwania sciany?) Cieszmy sie
        ze wielu innych deweloperow oferuje tylko jedna warstwe.

Do zobaczenia po odbiorach!
        • Gość: bullet Re: Uwaga na Verona Building IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.08, 20:24
          kurcze pamietam jak dzis, ze okolo 3 lata temu poszukiwalm mieszkania to verona
          building zaczęła sprzedaz. Były to najdrozesze mieszkania budowane w owym
          czasie. Okolo 11k za metr podczas gdy inne rowniez w dobrych okolicach
          kosztowaly 3 razy mniej.
          szlag by mnie trafial jak bym mial swiadomosc wydania kupy szmalu i dostawal bym
          takiego bubla.
          moze to dobrze ze nie bylo mnie stac na ta inwestycje.
          • Gość: gazeciorek Re: Uwaga na Verona Building IP: *.dialog.net.pl 16.05.08, 23:10
            Bullet, ależ pocieszyłeś przedmówców...
        • xper7 Re: Uwaga na Verona Building 26.05.08, 16:17
          Ja jeszcze czekam na odbiór, który miał mieć miejsce w marcu. Ostatnio się
          dowiedziałem, że syf jaki zobaczyłem kilka miesięcy temu jest jaki był. Pewnie
          po mieszkaniu biegają już koniki polne, a na ścianach i podłodze rozwija się
          flora i fauna. Nie mogę już tego sprawdzić, bo nikogo nie wpuszczają na budowę.
          Przeklinam dzień, w którym wpadłem na pomysł kupienia czegoś od tych ..ych
          makaroniarzy.
          • Gość: Tomek Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 08:46
            No witam. Co myślisz o zastosowaniu płyt K-G zamiast tynków na
            ścianach tak jak to jest w umowie? może jakąś rekompensate? Właśnie
            byłem na przedodbiorze i masakra
            • Gość: phi Re: Uwaga na Verona Building IP: *.lanet.net.pl 19.06.08, 23:20
              miliard pięćset dwa dziewięcset
              tynki to również suche tynki, czyli płyty g-k
              masakra, dziura w mózgu
        • xper7 Re: Uwaga na Verona Building 26.05.08, 16:19
          Co do dopowiedzialnych to jest nim jedna firma - Verona Building. Nie
          podpisywałeś umowy z setką wykonawców, tylko z tymi #%@#$%@# makaraniorzami. Ja
          zamierzam domagać się odszkodowania za to partactwo i opóźnienia.
          • Gość: Gość Re: Uwaga na Verona Building IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 20:56
            Znam wykonawstwo tej firmy. Radze wiąźć do rozmowy z nimi dobrego
            fachowca z branży budowlanej.
            • Gość: deni Re: Uwaga na Verona Building IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:04
              sprawa z Verona Building trafiła juz do TV. Jest spore grono nie tylko Klientów
              niezadowolonych ale i podwykonawców którym Verona zalega po 500 tyś każdemu z
              nich. podejrzewam że lada moment ogłoszą upadłość i zwiną się z polski jak to na
              makaroniarzy przystało! Najgorzej sparwa wygląda we Wrocku na ul. Chopina
              (Morskie Oko) gdzie Verona dopuściła się największych uchybień.
              • Gość: Gosc Re: Uwaga na Verona Building IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 31.07.08, 14:45
                Kupilem mieszkanie w tym budynku i jestem zaskoczony tymi wszytskimi negatywnymi
                opiniami. Opoznienie owszem jest ale to chyba regula a nie wyjatek. Co do
                jakosci wykonczenia to moge tylko pochwalic podwykonawcow - kafle polozone
                idealnie, podloga rowniez, zgodnie z naszym projektem. Przy odbiorze
                zauwazylismy drobne uchybienia ktore zostaly poprawione w ciagu tygodnia. Nie
                moge narzekac rowniez na komunikacje z agentem firmy - bezposredni telefon
                zazwyczaj wyjasnial dana sprawe. Bylo to o tyle wazne ze nie mieszkam w Polsce
                wiec zalatwianie na odleglosc moglo byc utrudnione. W moim przypadku nie bylo.
                Ogolnie jestem bardzo zadowolony z mieszkania oraz sposobu w jaki bylem
                traktowany przez ta firme.
                • Gość: gosc Re: Uwaga na Verona Building IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.08, 17:38
                  Do Pan ktory pisał 31.07. Ja tam pracowalem, ale to co tam sie
                  działo na budowie nie da sie odpowiedzic. Budowe nie prowadzila sam
                  Verona ale wynajeta spolka ( do nadzoru )prowadzona przez Wlocha.
                  Mankamenty i to powazne zaczna Panu wychodzic juz nie dlugo. Biuro
                  klienta polegalo bezposrednio Veronie. Marnotrawstwo materialow ze
                  nie moze pan sobie nawet wyobrazic za ktore oczywiscie Pan zaplacil
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Gość Poznań Re: Uwaga na Verona Building IP: *.echostar.pl 11.08.08, 15:36
                    Witam chciałem kupić mieszkanie od Verony CASA VERONA w Poznaniu ale jak sie
                    okazało przedłużali oddanie budynku o ponad rok od deklarowanego chociaż
                    powiedzieli o tym dopiero po podpisaniu umowy rezerwacyjnej i oczywiście nie
                    chcą oddać zaliczki 10 tyś tłumacząc sie że wszystko jest ok ( a rok mam
                    mieszkać pod mostem) po prostu chamstwo, jeśli ktoś ma zamiar podpisać z nimi
                    umowę to niech się poważnie zastanowi więc już na samym początku zaczynają sie
                    jakieś matactwa nie myślę co będzie puźniej
                    • Gość: maxio Re: Uwaga na Verona Building IP: *.gprs.plus.pl 31.08.08, 22:21
                      trzeba na nich uwazac, wogoel cala inwestycja w Poznaniu jest bardzo podejrzana,
                      decyzja dot zabudowy zostala zreszta zaskarzona, ale jak to w Poznaniu
                      Grobelnego miasto zbratane jest z deweloperami!
      • Gość: supgos Re: Uwaga na Verona Building IP: 77.236.26.* 25.10.10, 20:28
        Nie zgodzę się. Międzynarodowe firmy są- i łatwiej jest je krytykować dlatego "że obce". Bo my jako nacja niby nic nie partaczymy?. Weź w nawias, że kapitał, design (za to Bogu dzięki) i parę "mądrych głów" na najwyższych stołkach to Włosi- fakt, nie da się ukryć; ale jakoś nie widać było na granicy autokarów z ludźmi "importowanymi" z Włoch żeby pracować u nas w Veronie- przecież to polscy pracownicy decydują, oni wykonują, oni sprzedają i oni też na tym zarabiają. Jak krytykować to wszystkich po równo, a nie przez wzgląd na stereotypy. Znajomi już mieszkają w budynku Verony-oni nie nażekają, a ja się właśnie przymierzam do zakupu
    • Gość: xper7 Re: Uwaga na Verona Building IP: 89.234.6.* 01.11.08, 15:29
      Sadzilem, ze juz nic gorszego we wspolpracy z tym hochsztaplerem nas nie spotka,
      ale Wolska mysl hochsztaplerska ma glebokie korzenie.

Radze wszystkim z Panstwa, ktorzy nieszczesliwie wybrali ta i pewnie inne
      inwestycje tego oszusta na ponowny pomiar powierzchni mieszkania. W moim
      przypadku roznica wynosi 8m2 (10% powierzchni mieszkania) i co ciekawe!!!!
      makaroniarze wykrecaja kota ogonem wmawiajac inne interpretacje normy. Czeka
      mnie prawdopodobnie sad z nimi.
      • Gość: gość Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 19:12
        W Polsce obowiązują 2 normy dotyczące obmiaru mieszkania:
        - PN-70: pomiar metr nad podłogą w stanie surowym [bez tynków na ścianach], nie
        uwzględnia się powierzchni balkonów/loggi/tarasów
        _PN - ISO: na poziomie podłogi w stanie całkowicie wykończonym [z tynkami].
        tarasy/balkony/loggie dolicza się do powierzchni mieszkania

Developer w umowie przedwstępnej powinien jasno wyrazić się którą zastosuje
        normę do obmiarów po wybudowaniu mieszkania. Sprawdź co masz napisane w umowie.
        • Gość: Gość P.P Re: Uwaga na Verona Building IP: *.echostar.pl 16.11.08, 17:06
          Witam
          Tak jak moi przedmówcy chciał bym potwierdzić, iż w Poznaniu termin inwestycji
          (CASA VERONA) został przesunięty mimo zapewnień firmy z ostatniego kwartału 2009
          r na 2011r nie licząc kruczków prawnych wynikających z umowy które to mogą
          spowodować jeszcze dalsze przesunięcia terminu. Niestety o przesunięciach
          terminu było można się dowiedzieć dopiero po podpisaniu umowy rezerwacyjnej i
          wpłaceniu 10 tyś zł nie można było wtedy zapoznać się z umową przedwstępną.
          Kwestia przesunięcia terminu wyszła dopiero po przeczytaniu umowy przedwstępnej
          której to ze względu na powyższe nie podpisałem . Tak czy inaczej według mnie
          jest to jawne oszustwo. Tym bardziej ,że firma odmawia oddania wpłaconej
          zaliczki. Obecnie zastanawiam się czy sprawy nie zgłosić do prokuratury.
          Aktualnie sprawa została już zgłoszona do Urzędu Ochrony Konkurencji i
          Konsumenta i czekam na odpowiedź. Pozdrawiam i przestrzegam przed tym Developerem
        • Gość: xper Re: Uwaga na Verona Building IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.08, 19:46
          Z normami sie zapoznalem i dziekuje za informacje. Drobne sprostowanie, w Polsce
          obowiazauje tylko 1 norma - ISO. Wg tej jest konieczne policzenie powierzchni
          nieruchomosci chocby do celow podatkowych.
          Po tej dygrecji dodam, ze norma byla w umowie wskazana i bylo to nieobowiazujace
          PN-70. Sprawa wyglada na zwykle wymuszenie albo szukanie frajera. Jestem w
          kontakcie z kancelaria prawna i bede informowal o postepach sprawy, po spotkaniu
          z deweloperem juz widze, ze czeka mnie rozprawa.
          • flying-merolek Re: Uwaga na Verona Building 18.02.09, 09:46
            Witam wszystkich uczestników forum. Sugeruję, abyśmy wszyscy niezadowoleni spotkali się osobiście i przyjęli jakąś strategię walki z Verona Building. Kupą Mości Panowie! Jak będziemy się z nimi dochodzić indywidualnie, to nas pożrą na śniadanie i zagryzą drutem kolczastym.
            Prawnie i tak każdy musi wystosować indywidualny pozew z roszczeniem, ale można np. wszystkie sprawy powierzyć jednej kancelarii, co znacząco obniży koszty. Proszę wszystkich, którzy chcą dochodzić roszczeń od Verony o kontakt na adres: flying-merolek@gazeta.pl Mam na myśli roszczenia za opóźnienia w odbiorach(to szczególnie dotyczy właścicieli lokali użytkowych, ale mieszkań też) i inne. Ja ze swojej strony już przekazałem sprawę prawnikom. Możemy się spotkać u mnie w biurze i zastanowić się co dalej. Pozdrawiam i czekam na kontakt
            • justy-nnah Re: Uwaga na Verona Building 27.02.09, 10:35
              Podbijam

Organizujmy sie Drodzy Panstwo! Piszcie na justy-nnah@gazeta.pl lub
              flying-merolek.
          • Gość: norma Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 12:28
            W Polsce obowiązują dwie normy, zarówno ISO jak i PN - 70. Od
            decyzji dewelopera zależy którą z obowiązujących norm przyjmie.
            Spotkać się można jednak z przypadkami kiedy jeden lokal jest
            obliczany według dwóch norm, bo np. skosy korzystniej jest policzyć
            według jednej normy, resztę powierzchni według drugiej.
            • Gość: gdryć Re: Uwaga na Verona Building IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 13:18
              obie te normy nie są obowiązujące
              to że podaję się powierzchnię normą jedną lub drugą zależy tylko od preferencji
              banku lub spółdzielni lub innego jeszcze podmiotu.
            • Gość: xper7 Re: Uwaga na Verona Building IP: 78.8.139.* 29.03.09, 22:08
              To nie zmienia faktu, ze jesli juz przyjmie sie jakas norme, to nalezy
              jej sie trzymac. W umowie mozna owszem przyjac wszystko, np. policzyc
              powierzchnie mieszkania na podstawie liczby owiec ktore sie w nim
              zmieszcza, trzeba jednak to jasno wskazac.
              W moim przypadku to wskazanie bylo, a jednak Verona Building
              stwierdzila, ze norma norma, ale jednak policzy to inaczej.
          • Gość: xper7 Re: Uwaga na Verona Building IP: 78.8.139.* 29.03.09, 22:05
            Ten watek nabierze chyba charakteru bloga na temat potyczek z Verona
            Building. Wygralem sprawe w sadzie i otrzymalem nakaz zaplaty, jednak
            deweloper idzie w zaparte i odwoluje sie.
            Nie idzie sie dogadac z deweloperem, czuje sie jak Alicja w krainie
            czarow. Argumenty logiczne odpijaja sie jak groch o sciane.
            Sprawa dalej w sadzie i zamierzam doprowadzic ja do konca.
      • Gość: molek Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 15:45
        Moim zdaniem firma zasługuje na uznanie jednak rzeczywistość jest inna i z tego co czytam nie ma najlepszej opinii wśród internautów. Niestety jesteśmy rasistami i to jest jedyny powód wypisywania tych bredni na temat bardzo solidnego dewelopera.Ja osobiście nie mam zastrzeżeń do tej firmy!
    • Gość: szef Re: Uwaga na Verona Building IP: 81.15.202.* 09.07.09, 15:23
      Verona Building oszukuje od pół roku klientów - nie mozna sie
      dowiedziec kiedy inwestycja zostanie oodana włoski bałagan
      nieróbstwo dziadostwo oszukuja klientów, elegancko wygląda tylko
      biuro i zakup przez klienta mieszkania reszta to dziadostwo
      Może byśmy się tak zjednoczyli i wyciągneli zbiorowo pieniądze od
      verony za opóżnienia należą się przecież jakieś profity
      • Gość: xx Re: Uwaga na Verona Building IP: *.21.54.194.generacja.pl 10.07.09, 17:23
        każdy brał kasę za opóźnienie indywidualnie, a ty się obudziłeś ze
        snu zimowego? kolegów potrzebujesz?
        jak cię oszukali, poza spóźnieniem?
    • Gość: sea eye Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:25
      Aktualnie bloki Verony przy ul.Chopina we Wrocławiu są rozbierane.Zaczęto od
      dachu.Czy ktoś zna szczegóły ?
      • Gość: qba Re: Uwaga na Verona Building IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 20:35
        nie są rozbierane tylko okładziny kamienne są ściągane bo wszystko przecieka i
        zalewa podczas deszczu.
        Byłem na oględzinach mieszkania z chęcią kupna.
        Niestety - jakość wykonania budynków jest katastrofalna (w filmie (i filmach
        Bareji) Alternatywy 4 jest pokazany ułamek tego co na Chopina we Wrocławiu
        wykonawca stworzył.
        Zamysł projektu był fajny tyle, że... zespół projektowy to chyba Filolodzy, a
        nie architekci.
        Fuszerki, które zauważyłem podczas 20 minutowego "zwiedzania":
        - brak poręczy na klatkach schodowych
        - brak ogrzewania na klatkach schodowych
        - lejąca się woda między okładzinami kamiennymi
        - uszkodzone krawędzie okładzin kamiennych
        - stojąca woda w piwnicach, garażach, szybie wind co może być przyczyną
        porażenia prądem!!!
        - zaparowane doły okien w mieszkaniach
        - zacieki na posadzkach w mieszkaniach!!!!!!
        - wlewająca się woda do klatek schodowych!!!!
        Jednym słowem tandeta, bubel. Za 3 lata budynki nadawać się będą do rozbiórki.
        Czy Nadzór Budowlany tam w ogóle był czy dostał w łapę bo dowiedziałem się, że
        odbiór budynków ponoć był! Zaczepiłem jakieś Państwo tam mieszkające i
        dowiedziałem się, że były pisane monity do PINB ale pozostały bez odzewu.
        • magdalena.verona Re: Uwaga na Verona Building 19.05.10, 16:23
          Witam! Wszystkie problemy związane z wilgocią, jakie pojawiły się w budybku Concerto Verona są wynikiem chybionych rozwiązań w sposobie mocowania okładzin. Projekt jest unikalny- budynek jako jedyny w Polsce, i jeden z nielicznych w Europie(!), pokryty jest w całości granitem. Dlatego wymagał innowacyjnego podejścia architektów i wykonawców. Niestety zaproponowany sposób mocowania i izolacji się nie sprawdził, co spowodowało lawinę krytyki. W takiej sytuacji winą najczęściej obarcza się wykonawcę. Jednak Verona Building nie ucieka od odpowiedzialności i na własny koszt, bagatela 2mln zł, podjęła się naprawienia szkód. Granitowe okładziny zostały ściągnięte, wszystkie warstwy izolacyjne usunięto i położono na nowo. Wszystkie błędy zostały poprawione bez finansowych konsekwencji dla klientów.
          • Gość: sandy Re: Uwaga na Verona Building IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.10, 18:02
            Brawo Madziu, doskonale wypadłas w roli papugi.
            • Gość: oburzony Re: Uwaga na Verona Building IP: *.skorpio.net.pl 17.07.10, 23:12
              widzę, że wątek zamiera.i dobrze, bo to są jakieś wierutne bzdury i oszczerstwa! jak to czytam, to znowu mam wrażenie że Polska to kraj gburów i tępaków! tylko krytykować i krytykować, nic wiecej... Verona to uczciwy deweloper ta nagonka pochodzi od konkurencji nie wierzcie w to co tu wypisują!
              • Gość: Bela Re: Uwaga na Verona Building IP: *.wroclaw.mm.pl 18.07.10, 11:44
                Oburzony, pracujesz w Veronie:)?
                • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 14:34
                  Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
                  od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
                  www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
                  lub zadzwoń : 0-607-937-916 071-315-52-48
                  Firma "Techbau"
                • Gość: oburzony Re: Uwaga na Verona Building IP: *.skorpio.net.pl 18.07.10, 22:02
                  "pracujesz w Veronie"... nie nie pracuję, ale mam znajomych z branży deweloperskiej i umiem sobie wyobrazić, jak niesprawiedliwi są czasami klienci. Tak się składa, że jestem też architektem i wiem o jakie bzdury ludzie się potrafili wykłócać, bo im się wyadawało np. że prosta ściana to ściana która nie posiada absolutnie żadnej odchyłki i w pionie i w poziomie (tak samo wykłócali się o podłogi, nawet powierzchnię mieszkania po wykończeniu...). Ludzie wszczynają wielkie larmo na forum o byle milimetr odchyłki z powodu nieznajomości przepisów (lub/i niedoczytania porządnie umowy moim zdaniem) na niekorzyść dewelopera. Rozumiem, że wszycsy chcą żeby proces inwestycji i transakcji przebiegał bez zakłóceń, ale to jest skomplikowany proces angażujący wielu specjalistów, jest wiele momentów, w których coś może póść nie tak. To jest proste, nie trzeba być geniuszem, żeby to wiedzieć. Ale dla przeciętnego człowieka budowa, która się opóźnia to dowód absolutnej niekompetencji inżynierów, architektów (czym osobiście czuję się dotknięty) i innych no i nieuczciwości dewelopera...to jest śmieszne i niepotrzebne!
                  • Gość: P.P Re: Uwaga na Verona Building IP: *.echostar.pl 23.08.10, 22:47
                    Pan Oburzony albo pracuje w Veronie albo jeszcze nie miał z nimi do czynienia.
                    Ja współpracuję z wieloma deweloperami ale takim traktowaniem klienta po
                    podpisaniu umowy to jeszcze nie widziałem. W moim przypadku sprawa trafiła do
                    sadu w pierwszej instancji wygrałem i nic dziwnego bo Verona mnie oszukała
                    oczywiście złożyli odwołanie co dalej zobaczymy. dodatkowo na domiar wszystkiego
                    znam inne osoby które też przez tego biednego dewelopera zostały oszukane w ten
                    sam sposób co ja. Ale pewnie pana oburzonego to nie przekona i nic dziwnego
                    skora tam pracuje.
                    • yeetii Re: Uwaga na Verona Building 24.08.10, 10:35
                      może go przekona jak powiesz w jaki sposób zostałeś oszukany? skoro sąd uznał,
                      że masz racje, to chyba możesz się z nami podzielić informacją?
                      pozdrawiam
                      • Gość: oburzony Re: Uwaga na Verona Building IP: *.skorpio.net.pl 27.08.10, 21:23
                        dzięki yeetii. Nie wiem, może po prostu zbyt optymistycznie podchodzę do rzeczywistości. Z przyzwyczajenia bronię, że tak powiem, krewniaków z branży, bo nie jeden raz poraziła mnie głupota klienta i jestem sobie w stanie wyobrazić wiele. Dlatego z góry zakładam, że klient mocno przegina. Skoro jednak jakiś wyrok zapadł, to pewnie zasłużenie (a umowę doczytaliście?). Natomiast wkurza mnie to, że każda krzywa klamka jest szeroko komentowana, zanim nawet klient wniesie o naprawę niedoróbki. Deweloperka to nie jest różowy proces a ludzie tego nie wiedzą i przez to krąży obiegowa opinia o deweloperach, że są nieuczciwi i już, tak z założenia.
                        • Gość: Bela Re: Uwaga na Verona Building IP: *.wroclaw.mm.pl 27.08.10, 22:46
                          glupota klienta? masz dobrze wykonac mieszkanie i nie ma prawa byc
                          niedoróbek. Jak sie za coś płaci PÓŁ MILIONA to się wymaga. A wy po
                          prostu walicie takie brakoróbstwo że az strach.
                          • Gość: pfff Re: Uwaga na Verona Building IP: *.linuxpl.com 30.08.10, 12:18
                            Śmieszne. Deweloper zamawia, architekt projektuje, budowlaniec buduje. Czemu ludzie tego nie potraficie zrozumieć, to jest bardzo proste. W ten proces jest zaangażowanych mnóstwo osób, dlatego mieszkania są drogie. Jeśli KTOKOLWIEK nawali w procesie powstawania budynku to nigdy nie jest to wina jednostronna (dla przykładu afera z wywożeniem piachu z budowy autostrady- no i kto jest winny? Ci co wywizili, zarząd ze źle pilnował, a może wszyscy o tym wiedzieli i każdy chciał sięnachapać?...). Nikogo nie bronię, każdy człowiek jest zawodny, a winę można w nieskończoność zrzucać na dewelopera, architekta albo budowlańca, kto jak woli. Jednak osobiście uważam, że najczęściej za niedoróbki odpowiedzialni są wykonawcy, jak to ma miejsce w przypadku Verony.
                            • Gość: oto gosc Re: Uwaga na Verona Building IP: *.linuxpl.com 26.10.10, 21:37
                              akurat zgodze sie w 110% z "pfff"... mamy tendencje do demonizowania dużych firm, jakby jedynym celem ich istnienia było okradanie klientów i uprzykrzanie im życia. tylko jak one wyjdą na tym na dłuższą metę? Czy chcą zarobić? pewnie - wszyscy chcemy. czy zdarzają się błędy? wszędzie- niezależnie od branży... ale żeby tak od razu dopisywać teorię spiskową o "strasznej / złej firmie", która czyha na nasze pieniądze... to budzi u mnie uśmiech... ludzie.... w tych czasach -jeśli firma z premedytacją działa na szkodę klienta...to długo nie podziała
                              chyba mamy we krwi, jeszcze po starym ustroju, szukanie instytucjonalnych wrogów społeczeństwa
                      • Gość: P.P Re: Uwaga na Verona Building IP: *.echostar.pl 13.09.10, 22:32
                        Oszukali nie tylko mnie ale jeszcze z tego co wiem to kilka osób. poprostu wpłaciliśmy pieniądze po podpisaniu umowy deweloperskiej na inwestycje Casa Verona , inwestycja miała być oddana do użytku w 2009 roku, szybko jednak się zorientowaliśmy, że developer coś kręci zerwaliśmy umowę żądając wpłaconej zaliczki, bojąc się ponoszenia dalszego ryzyka wpłacania pieniędzy.
                        Niestety Verona skrupulatnie odmawia oddania wpłaconej kwoty chociaż po budynku ani śladu jest tylko dziura w ziemi, mimo że już mija ponad rok od planowania zakończenia inwestycji.
                        Z całego złego bardzo mnie cieszy tylko to, z zerwałem umowę bo gdybym tego nie zrobił sądził bym się z Veroną o dużo większe pieniądze. Nie namawiam nikogo żeby nie kupował mieszkań od Verony ale wnioski same się nasuwają ja jako klient jestem bezsilny wobec takiego molocha z dużym kapitałem który może sobie przerwać budowę kiedy chce i stać go na długoletnie procesy. moim zdaniem biorą mnie na zmęczenie może odpuszczę ale ja się łatwo nie poddaję. Ponizej parę linków na potwierdzenie, że nie tylko mnie zapewniano o dawnym już zakończeniu inwestycji ale media również.
                        mieszkaniapoznan.wordpress.com/2008/01/28/casa-verona-poznan/
                        500m.pl/mieszkanie1,1579.htm
                        • Gość: .......... Re: Uwaga na Verona Building IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.10, 11:41
                          nie boicie się słowa oszukali??
    • Gość: Krisu Re: Uwaga na Verona Building IP: *.146.151.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.01.11, 16:38
      Moim zdaniem firma zasługuje na docenienie bo tworzą naprawdę cuda architektoniczne.To że są Włochami to jeszcze lepiej!Jak widać Polacy są na tyle wspaniali że wszystko robią idealnie a przy tym totalnie bezkształtnie.Najpierw popatrzcie jak wasi rodacy budują a dopiero później krytykujcie innych!
      • pluszowaty Re: Uwaga na Verona Building 29.01.11, 16:50
        Racja! Verona Building przy takim Gancie czy Dachbudzie to perła. Oni upiększają nasze miasta. Wiele firm tymczasem zasyfia nam krajobraz.
        • Gość: faktastyczna Re: Uwaga na Verona Building IP: *.linuxpl.com 17.02.11, 19:26
          Zawsze jak czytam takie wątki na forach nasuwa mi się pytanie czy opisywane sytuacje są faktycznie tak beznadziejne czy ich opis jest przesadzony przez poruszających problem. od zawsze wiadomo że oburzony człowiek krzyczy kilka razy głośniej niż by to robił klient zadowolony. Jesteśmy narodem który uwielbia narzekac i robić wieczne afery z niczego! Wystarczy przysłuchac sie rozmowom w sklepach, na poczcie czy w restauracji. Wszystko źle, wszystko nie tak... Wydaje mi sie że są tacy ludzie którzy wyciąganie brudów stawiają sobie jakby za cel życia. Kotlet który jeden zje ze smakiem, drugi będzie reklamował twierdząc że nie jadł nic gorszego, budynek zachwalany przez jednego drugi skwituje listą zastrzeżeń... Taki naród... Taki kraj... Polska!
          • Gość: ja Re: Uwaga na Verona Building IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.02.11, 19:25
            a ja widze klakiera, który wybiela Veronę na wszystkie mozliwe sposoby jako koleżanka, kolega, kolezanka koleżanki, żałość
            można poznać po charakterystycznym sposobie pisania postów :D
      • Gość: gosc Re: Uwaga na Verona Building IP: *.echostar.pl 24.02.11, 00:17
        za darmo tego nie robią tylko za ogromną kasę a i tak im do końca nie wychodzi jak widać na forum.
      • Gość: Coton Re: Uwaga na Verona Building IP: *.vectro.com 24.01.12, 22:06
        Nie rozumiem dlaczego obwiniany jest sam developer jeżeli najęta ekipa okazała się zła. A sam developer stanął na głowie aby się wywiązać. Życie… czasami człowiek się na błędach uczy i już takich nie zatrudni… Lepiej byście napisali kto pracował w ekipie aby nie trafił na nich ktoś inny. Opinie o Veronie są podzielone ale ja zaufał bym drugi raz, jeżeli miałbym możliwość kupować drugie.
    • hipoteczny11 Re: Uwaga na Verona Building 22.02.11, 21:26
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: Jaro Re: Uwaga na Verona Building IP: 213.77.77.* 25.02.11, 10:53
        A ja powiem tak,włosi to brudasy, naciągacze i hosztaplerzy co odzwierciedla właśnie tego zapyziałego dewelopera!Jakość wykończenia ich inwestycji to porażka.Znajomy,który był tam podwykonawcą opowiadał z jakich dziadowskich materiałów tam się buduje.Wszystkim odradzam tam kupowanie,a w szczególności w Krakowie gdzie dodatkowo lokalizacje ich inwestycji to makabra(np.widok z okien na stację benzynową Statoil)Pańskie jaja!!!
        • Gość: mała Re: Uwaga na Verona Building IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 16:32
          Czemu obrażasz Włochów??? Ja akurat uwielbiam ich kulturę. Przynajmniej cieszą się życiem i nie narzekają na wszystko tak jak co niektórzy...
          A co do loklaizacji krakowskich inwestycji to też się Jaro z Tobą nie zgodzę... Villa Verona - lokalizacja super, torre też, tarasy - bardzo dobre komunikacyjnie i niedaleko zarówno od centrum jak i od Błoń...A że stacja obok? Przynajmniej nie trzeba daleko szukać sklepu całodobowego:) Jak widać stacja ludziom nie przeszkadza skoro Verona buduje już w tym miejscu 3 blok i mieszkania się sprzedają...
          • Gość: poirytowany Re: Uwaga na Verona Building IP: 77.236.26.* 16.03.11, 22:47
            Chciałem znaleźć jakieś konkrety na tym forum, ale z tego co widzę to większość osób postuje tu w ramach szerzenia na siłę własnego światopoglądu – nie mówiąc tak naprawdę nic konkretnego w temacie. Dyskusja o tym czy Włosi to brudasy i hochsztaplerzy czy może jednak kochamy ich bo cieszą się życiem...jest warta tyle samo co dyskusja o tym czy Polacy to „same k..rwy i złodzieje” czy może jednak wszyscy jesteśmy mniej doskonałymi oświeconymi przez Boga kopiami Papieża. Ludzie weźcie na wstrzymania z opowiadaniem tych rasistowskich głupot. Właściwie niewiele również interesuje mnie czyjeś zamiłowanie do obcych narodów maści wszelakiej.
            A teraz przejdźmy do konkretów; Rozważam intensywnie zakup mieszkania w Tarasach 2 – wyjątkowo odpowiada mi lokalizacja. Proszę o opinie osoby mające naprawdę coś konkretnego do powiedzenia w tym temacie
            • Gość: Marek Re: Uwaga na Verona Building IP: *.ip.netia.com.pl 21.03.11, 23:00
              Powiem Ci, że sam mam podobną rozterkę. Również prosiłbym osoby poinformowane, najlepiej obecnych mieszkańców Tarasów o konkretne informacje. Czy nie ma tam usterek? Jakie ogólne wrażenia po wprowadzeniu się i jaki zarządca? Nie znalazłem konkretów dotyczących jakiś szczególnych narzekań mieszkańców. Jestem tylko ciekaw co z basenem?
            • Gość: Anulla Re: Uwaga na Verona Building IP: *.org 30.03.11, 17:15
              Poirytowany - brawo dla Ciebie! Ludzie! zacznijcie wreszcie pisać na tym forum jakieś konkrety a nie przerzucajcie się nic nieznaczącymi opiniami! Też jestem zainteresowana Tarasami 2 i chciałabym poznac jakies konkretne opinie ludzi którzy kupili mieszkanie w pierwszym etapie tej inwestycji. czy ktoś może napisać coś konkretnego na ten temat???
            • Gość: ja Re: Uwaga na Verona Building IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.04.11, 11:13
              jest klasycznie, jak chcesz kupić to jesteś bogiem, jak zaczynasz zgłaszać usterki, które wszędzie są - krzywe ściany, zapchane rury, butelki w pionach wentylacyjnych, pierogi pozostawione za regipsami, podrapane szyby, rysy na drzwiach, woda lejąca się po ścianach to osoby odpowiedzialne zapadają się pod ziemię, a sprzedawca rozkłada ręce, bo przeciez nie powtórzy ci co powiedział jego szef
              albo się naśmiewa, że woda w sypialni na ścianie krązy zgodnie z zasadami feng shui

prześledźcie też uważnie ! krs zarządcy, często developer jest wspólnikiem
              • Gość: Kaja Re: Uwaga na Verona Building IP: *.pl 11.01.12, 12:10
                Podrapane szyby i rysy na drzwiach to chyba jeszcze nie taka tragedia; znam osoby które włosy z głowy rwą, stracili oszczędności całego życia, zdrowie na zamartwianie się, maja ogromny kredyt do spłacenia a nie maja gdzie mieszkać bo np. dotychczas wynajmowali, nic tylko pod most bo wynajmować dalej trzeba i spłacać kredyt inni mają wzięte kredyty do spłacenia, płacą za coś czego nie mają, wzięli je pod zastaw obecnych mniejszych mieszkań i banki przychodzą żeby płacić albo zabierają mieszkanie, dramaty życiowe, a deweloper zapada się pod ziemię i oszukuje dalej, pod nową firmą; nawiązując do tematu wątku... chyba nie trzeba na veronę aż tak uważać - bo oddają inwestycje do użytku, a że drobne usterki się zdarzają to normalne u wszystkich deweloperów
                • Gość: Houkun Re: Uwaga na Verona Building IP: 176.31.202.* 13.01.12, 09:34
                  Fakt faktem – Verona postawiła w Polsce już (chyba z 10?) inwestycji, większość od dawna wysprzedana i co ważniejsze zamieszkana – przynajmniej nie są oszustami
                  • Gość: x Re: Uwaga na Verona Building IP: 176.31.202.* 17.01.12, 13:46
                    prosze mi pokazać developera na którego się nie narzeka. Czytając opinie o firmie DOMBUD (strach sie bać:)), o firmie Trojan – można odnieść dokładnie to samo wrażenie!. Wyłącznie narzekanie i zero pozytywów, a jednak firmy te istnieją na rynku, buduja w dalszym ciągu coraz nowe inwestycje… więc pytam… Czy ktoś zna dobrego developera. Firma z Gliwic budująca tam osiedle miała poślizg 7 miesięczny i co to zmienia? Tak naprawdę dla nas kupujących nic. Czy to będzie Murapol, Dombud, Trojan, czy inna firma… efekty są takie same. Zawsze będziemy narzekać, bo jakoś robót jest wszędzie taka sama. Czyli kiepska. Wszystkim narzekającym proponuję kupić działkę, rozpocząć budowę i wtedy porozmawiamy o jakości firm wykonujących roboty budowlane. I to nie złośliwość, tylko realizm. Pozdrawiam
                    • Gość: Helio Re: Uwaga na Verona Building IP: *.hosted.static.webnx.com 31.01.12, 18:40
                      Wszędzie jest mnóstwo złych opinii a tak na prawdę mało pozytywnych, poniewaz malo kto komentuje pozytywnie gdy juz ma swoje przytulne mieszkanko, ja osobiscie widziałem kilka realizacji Verona Building i nie imalem większych zastrzeżeń.
              • Gość: Kenton Re: Uwaga na Verona Building IP: *.nsystem.pl 29.01.12, 21:55
                Z deweloperami jest jak ze wszystkim. Zalezy na kogo sie trafi. Nie ma reguly. Verona Building to deweloper na czwórkę z plusem. Zawsze może być lepiej, ale źle nie jest
        • Gość: mniej prostacko Re: Uwaga na Verona Building IP: *.psychz.net 31.10.12, 16:02
          A czy w takim razie wszyscy Polacy to k...rwy i złodzieje? Każdy mieszkaniec Afryki ma hiv? A może każdy obywatel USA waży min 150 kg, a w Holandii żyją sami narkomanie?
          No ludzie bez takich prostackich stereotypów. Podajcie jakieś fakty, wychodzące poza małomiasteczkowy polski móżdżek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka