Dodaj do ulubionych

Saturn deweloper-Olesnica

08.04.08, 00:24
Czy ktoś może wie coś więcej na temat tego dewelopera? Ewentualnie czy są tu
już przyszli mieszkańcy z Brzozowej?
Obserwuj wątek
    • kolo1974 Re: Saturn deweloper-Olesnica 08.04.08, 23:21
      k.rostek napisał:

> Czy ktoś może wie coś więcej na temat tego dewelopera? Ewentualnie czy są tu
      > już przyszli mieszkańcy z Brzozowej?
      ja sie zastanawialem czy kupic ale zrezygnowalem.
      • k.rostek Re: Saturn deweloper-Olesnica 09.04.08, 00:12
        A dlaczego zrezygnowales-znalazles lepsza oferte ?Czy cos Ci sie nie podobało u
        tego dewelopera ?
      • Gość: ell-lla Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 12:56
        Czy sa jacyś pierwsi właściciele tych mieszkań jakieś przemyślenia rady czekam na odp czy wyjaśniła sie sprawa gruntu??
    • Gość: kolo Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 23:17
      nie ma 3 pokojowych
    • Gość: bajer Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.08, 22:34
      Czy ktoś zna tego dewelopera
    • Gość: kazik Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 80.54.202.* 28.06.08, 14:38
      Czy macie może już jakieś wyrobione zdanie o tym developerze.Mam zamiar kupić
      tam mieszkanko i szukam opinii na temat tego przedsiębiorcy.Oleśnica znana jest
      z nieuczciwych developerów i chciałbym się czegoś dowiedzieć żeby nie popełnić
      błędu. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
    • marta_mariusz Re: Saturn deweloper-Olesnica 09.07.08, 20:44
      Witam!
      My również zastanawiamy się nad kupnem mieszkania na Osiedlu Brzozowym. Na razie
      zarezerwowaliśmy, więc mamy 2 tygodnie na podjęcie decyzji. Czy ktoś już może
      dowiedział się czegoś na temat tego dewelopera?
      • Gość: dsw Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:16
        problem jest w tym ze deweloper nie jest jeszcze wlascicielem gruntu co jest dla
        mnie szokiem i zaden notariusz nie podpisze umowy przedwstepnej a wiec to tak
        jakby ktos zbudowal na dzialce sasiada dom dobre warto sie nad tyn zastanowic
        niz plakac do konca zycia.
        • Gość: asia Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 80.53.53.* 30.07.08, 02:09
          Złożyłam wniosek w banku o kredyt kipoteczny. Czuje że bedzie
          odpowiedż negatywna, ponieważ deweloper saturn postawił budynek
          jeszcze nie na swojej działce. umowa która podpisałam była umową
          trójstroną, ale wedłóg adwokata to jeszcze nie jest takie straszne.
          mieszkanko jest rewelacyjne i cena też jest fajna, jednak coś mi tu
          śmierdzi. odpowiedź bede miała za około 10 dni wiec napiszę coś
          wiecej.
          • Gość: kolo Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:45
            Witaj asiu slusznie sie obawiasz aha proponuje isc jeszcze do notariusza bo z
            moja znajoma zaden notariusz nie chcial zawrzec umowy przedwstepnej poniewaz
            deweloper nie jest wlascicielem gruntu sproboj i daj znac
            • Gość: bajer Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.08, 19:34
              ja też się zastanawiam nad tą inwestycja,jest małe ryzyko ale widac,że budynek
              rośnie z dnia na dzień wszystkie papiery są ok tylko ten nieszczęsny grunt.
        • Gość: ala Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.chello.pl 05.09.08, 22:06
          coś tu śmierdzi
    • Gość: bajerowa Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.gazownia.pl 04.08.08, 09:45
      Jeśli ktoś będzie wiedział cokolwiek na temat osiedla na Brzozowej
      niech pisze. Pozdrawiam serdecznie :)
    • Gość: gosc Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.08, 17:26
      Bylem dzisiaj w banku i slyszalem jak odmawiali gosciowy kredytu
      poniewaz po przeanalizowaniu dokumentow stwierdzili, ze budujacy nie
      jest wlasicelem gruntu. Ma tylko umowe przedwstepna nie powtierdzona
      notarialnie. takze.... wlasnie
      • Gość: kolo Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:29
        podobno jest potwierdzona notarialnie przez jakiegos notariusza z namyslowa
        (jakis przekret) ale tak naprawde to ona nie zabezopiecza kupujacego prosze
        zreszta skontaktowac sie z notariuszem lub prawnikiem to on to potwierdzi a
        pieniadze latwo utopic gorzej je odzyskac w tym wypadku sprawa jest mocno
        podejrzana nawet uwazam ze powinny sie tym zajac odpowiednie organy za nim
        wybuchnie afera.
        • Gość: ann Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.crowley.pl 08.08.08, 12:53
          witam !!
          Ja także jestem zainteresowana zakupem M na tym osiedlu jednak
          dopiero w przyszłym roku.Rozmawiałam z panią w biurze n/t własności
          gruntu i usłyszałam, że własność przejdzie na spółkę dopiero
          początkiem 2009 roku. Na dziś jest jest w posiadaniu właściciela
          spółki-inwestora.Zatem kto ma czas warto poczekać :-)
          pozdrawiam
          ania
          • Gość: asia Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 80.53.53.* 08.08.08, 16:41
            Otrzymałam dzsiaj decyzje z Polbanku, oczywiscie negatywna, ponieważ
            grunt musi być własnoącia dewelopera. Mam teraz miesiac czasu na
            znalezienie nowej nieruchomości, ale juz nie bede zaczynac z
            deweloperami, bo to tylko strata czasu. Nawet sie cieszę, że tak sie
            stało, bo w 2009 własciel gruntu stwierdzi, ze działka poszła w górę
            i dopiero wtedy było by kolorowo.
            • Gość: kolo Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 22:22
              chyba jednak lepiej kupic na wtornym bo z tymi oszustami deweloperami to mozna
              sie wykonczyc a zycie jest tylko jedno kuzwa takie szambo w tej polsce ze sie
              zygac chce jeden drugiego patrzy tylko jak wykolowac.
              • Gość: ann Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.crowley.pl 11.08.08, 13:23
                Gosiu spokojnie z tymi cenami działek.. cenę mieszkań w 2009 będzie
                dyktować rynek, a nie właściciel firmy budującej.. na dziś ma
                problem ze sprzedaża mieszkań w budowanym bloku. A obecny rynek
                nieruchomości jest dosć znacznie już nasycony a ceny max. DO tego
                dojdzie troszkę mieszkań sprzedawanych przez banki.. ludzie nie dają
                rady ze spłatami.. Ten inwestor wybudował już kilka bloków w
                Oleśnicy i na oszusta nie zakrawa.. trzeba uzbroić sie w cierpliwośc
                o ile się da :-)) z tego co wiem - info od osób z branży- dobrym
                okresem na zakup mieszkania jest okres zimy.. :-))
                • Gość: ann Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.crowley.pl 11.08.08, 13:24
                  spokojnie z tymi cenami działek.. cenę mieszkań w 2009 będzie
                  dyktować rynek, a nie właściciel firmy budującej.. na dziś ma
                  problem ze sprzedaża mieszkań w budowanym bloku. A obecny rynek
                  nieruchomości jest dosć znacznie już nasycony a ceny max. DO tego
                  dojdzie troszkę mieszkań sprzedawanych przez banki.. ludzie nie dają
                  rady ze spłatami.. Ten inwestor wybudował już kilka bloków w
                  Oleśnicy i na oszusta nie zakrawa.. trzeba uzbroić sie w cierpliwośc
                  o ile się da :-)) z tego co wiem - info od osób z branży- dobrym
                  okresem na zakup mieszkania jest okres zimy.. :-))

• Gość: kolo Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 13:42
                    z tego co wiem ten inwestor saturn jeszcze nigdy nic nie wybudowal to pierwsza
                    budowa w jego istnieniu czyli tak zwany zoltodziob i na wstepie juz daje ciala z
                    ta dzialka ktorej nie jest wlascicielem no ale coz nikt nikomu nie kaze topic
                    swoich pieniedzy ludzie sami sa sobie winni ze zgadzaja sie na takie warunki.
                    • Gość: zainteresowana Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.crowley.pl 19.08.08, 14:41
                      większość inwestorów dla każdej nowej inwestycji zakłada koleją
                      spółkę warto więc zaciągnąć inforamcji o właścicielu spółki :-))
                • Gość: Ania Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.chello.pl 06.09.08, 21:15
                  które budynki wybudował???? Jestem z Oleśnicy i nic o tym nie wiem. Za to mam
                  informacje, że zaczyna właśnie karierę dewelopera.
                  • Gość: ljsda Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 21:38
                    gowno wybudowal.na dodatek buduje na cudzej dzialce to tak jakby u mnie na mojej
                    dzialce wybudowal wiec nie nalezy to do niego jakies przekrety juz na poczatku?
                    • Gość: iza Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.chello.pl 09.12.08, 19:54
                      Czy są już jacyś przyszli mieszkańcy brzozowej ?
                      Z tego co wiem i co widzę na ich stronie mieszkania mają być oddane w tym
                      miesiącu ??
                      Jeżeli ktoś już zakupił mieszkanie od tego developera i wie coś więcej proszę o
                      opinie zarówno te za jak i przeciw. Oferta wygląda dość rozsądnie pytanie tylko
                      czy kupować teraz czy jeszcze troszkę poczekać.
    • anetapc Re: Saturn deweloper-Olesnica 11.12.08, 14:23
      Ja również jestem ciekawa, jak idzie temu developerowi???
      Jeśli ktoś wie coś na temat tego gruntu, bądź odebrał już
      mieszkanie - niech podzieli się z nami opinią.
      Z góry dziękujemy :)))
      • Gość: ja Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.08, 16:51
        co tam odbierac ja wg. mnie stanelo to w miejscu !
        • Gość: iza Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.chello.pl 11.12.08, 18:25
          Czy naprawdę niema nikogo kto kupił mieszkanie od tego developera ?
          • Gość: gośc Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.08, 10:56

ta inwestycja to jakiś niewypał,ja zrezygnowałem i teraz się cieszę.
            • Gość: lilka Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 80.54.200.* 12.03.09, 09:54
              ja tez zrezygnowałam. dużo niewyjaśnionych spraw i dziwnych sytuacji... teraz
              nie żałuję :)
          • Gość: Wik Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 20:18
            My kupiliśmy tam mieszkanie, sprawa działki jest już uregulowana tak
            jak zapowiadali sprawę wyjaśnili na poczatku stycznia. Budynek ok,
            nawet mogę powiedzieć że podnieśli standard wykończenia nie
            podnosząc ceny a to się chwali :) na razie czekamy na oddanie
            budynku, mają oddać do końca marca, zobaczymy jak to pójdzie, a
            umowy notarialne mają być do końca czerwca więc wszystko zapowiada
            się w miarę ok. Co do gruntu jeszcze wtedy, gdy deweloper nie był
            właścicielem działki to też mieliśmy wielkie obawy, ale pokazaliśmy
            umowy radcy prawnemu, notariuszowi i prawnikowi jakoś specjalnie się
            nie zdziwili i stwierdzili że to jest na legalu, ale trzeba pilnować
            tych spraw. a co do metraża to jest ok, szkoda tylko że nie zrobili
            na takiej powierzchni 3 pokoi, ale co tam i tak się cieszę że
            wreszcie będziemy mieli swój własny kąt :) Pozdrawiam
            • Gość: Marcin Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.centertel.pl 21.03.09, 14:51
              Ja również jestem zadowolonym klientem tego dewelopera.
              Mieli mały czasowy poślizg ale kto ich niema ... Generalnie prace wykonywane
              bardzo solidnie , standard naprawdę wysoki i mnóstwo szczegółów na plus dla
              dewelopera. Wszelkiego rodzaju niedociągnięcia poprawiane były niemal
              natychmiastowo po informacji w myśl zasady "chcesz więc masz" Lada moment
              rozpoczynam prace w swoim M. Naprawdę polecam...

• Gość: aaa Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.09, 20:49
                art. sponsorowany?
              • Gość: akj Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 80.54.200.* 04.06.09, 13:51
                jacy wy wszyscy jesteście super szczęśliwi że aż sztuczni :)
                • Gość: izaz Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 80.54.202.* 03.07.09, 19:41
                  Witam
                  Piękne Osiedle wśród zieleni........... sąsiadujące z bazą
                  transportu miedzynarodowego, kto wie co to znaczy postawi na ...
                  ekologie.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: adu Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: 77.252.23.* 10.11.09, 19:57
                    W lutym zrezygnowałam z mieszkania, które zabukowałam w pierwszym
                    budynku, zdecydowałam się budowę własnego domku.. dziś słyszę co
                    dzieje się na tym osiedlu, jakie są problemy z cieknącym
                    dachem,stojącymi w wodzie piwnicami i miejscami parkingowymi...
                    mimo,że przez cały rok walczyłam z papierologią i nie ruszyłam z
                    budową.. cieszę się, że nie zdecydowałam się na mieszkanie w tym..
                    jakby nie było urokliwym miejscu..
                    • Gość: obserwator Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.upc-i.chello.nl 25.03.10, 18:27
                      jeden z bosow poszukiwany przez policje, prezes smieszny człowieczek
                      wciskajacy wiecznie kit ignorant i dyletant nie majacy pojecia o
                      budownictwie. Jeden WIELKI przekret.
                      Ps. Baza transportu miedzynarodowego za ogrodzeniem.
                      • Gość: Jerry Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 11:02
                        Bardzo trafna i obiektywna uwaga
            • Gość: orto Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.lanet.net.pl 26.03.10, 01:02
              skoro "metraża" to powinien byc chyba tez i "kont" ....

:>

• Gość: Potencjalny nabywc Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.connecta.pl 21.02.11, 15:36
                Może się odezwać ktoś, kto wie coś więcej o tych przeciekach i podmoknięciach w postawionym już bloku?
    • hipoteczny11 Re: Saturn deweloper-Olesnica 21.02.11, 23:28
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Obsługa kredytowa jest oczywiście bezpłatna plus premia dla Państwa za przyznany kredyt.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: zainteresowani Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 19:39
        Witam,
        Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w budynku A,
        trochę nurtuje mnie problem podmoknięć i przeciekającego dachu, chciałbym uzyskać opinie od osób mieszkających w budynku F. Czy jest ktoś na forum kto już kupił lub również jak ja jest zainteresowany kupnem mieszkania w budynku A ??
        • Gość: zegarek Re: Saturn deweloper-Olesnica IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.14, 21:06
          Wielki przekręt z tym osiedlem i bardzo żałuje ,ze tam kupiłem mieszkanie. Garaż cieknie, tak samo dach, jakość wykonania słaba. Widać niestety ,że ten developer jest dopiero na początku kariery developerskiej. Radzę wybierać bardziej doświadczonych developerów.
          • prus321 Re: Saturn deweloper-Olesnica 03.07.17, 20:23
            Widze same negatywne opinie o tym deweloperze. Jest az tak źle? Mam zarezerwowane tam mieszkanie 2 poziomowe w tym najnowszym bloku i sie zastanawiam czy kupic. W kazdym bloku zalewalo te garaze? Widze tam 4 bloki i duzo sprzedanych mieszkan, wiec nie jest chyba tak zle jak piszecie? Piszecie tez ze grunt juz ogarnal.
    • inspex2 Re: Saturn deweloper-Olesnica 20.07.17, 11:26
      Plabujesz zakup mieszkania? Koniecznie sprawdź jak możemy pomóc: www.inspex.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka