Dodaj do ulubionych

krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzialki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 16:28
witam,

jestesmy zainteresowani kupnem samodzielnej dzialki w krzeptowej dolinie. mam
w zwiazku z tym pytanie, czy as-bau to +solidna+ firma? nie chcemy kupowac u
nich domu, chcemy jedynie dzialke. maja dosc drogo 300zl/m2, jednak jest juz
pelna infrastruktura - obok wybudowane domki zamieszkane, kostka brukowa,
chodniki, wszystkie przylacza.

moze ktos kupowal u nich sama ziemie? prosimy o jakies informacje :)

pozdrawiam

krzysztof
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.wro.vectranet.pl 04.05.08, 12:20
      Witam,
      moja koleżanka chciała u nich kupić samą działkę, ale zrezygnowała a
      oto powody dlaczego: 1 - projekt domu jaki chciała wybudować musiał
      być zaakceptowany przez As-Bau, 2 - konieczność wybudowania domku do
      końca 2009 roku inaczej kara w wysokosci 50 tys zl ( rozmowa z
      deweloperem o tych warunkach odbywala sie na przelomie 2007/2008).
      Moja koleżanka zrezygnowala.
      Ja natomiast dałam się namówić na budowe domu przez As-Bau i powiem
      tak " As-Bau solidne kłopoty"
      • Gość: lora Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.187.240.9.ip.airbites.pl 05.05.08, 22:17
        Witam!A my z mężem kupiliśmy działkę w Krzeptowie i nie narzekamy, jesteśmy na
        etapie płyty i zaczynamy ściany.Jest drobny poślizg z prądem ale to też z winy
        energetyki.Developer taki jak inni,ale wszyscy w firmie są bardzo mili i
        pomocni.Ogólnie to oprócz fruwających samolotów jest tam uroczo i na pewno
        będzie to super osiedle.A terminy wybudowania domów to tylko plus . Jeżeli ktoś
        kupuje działkę i potem przez 10 lat się buduje to niech poszuka gdzieś indziej,
        bo my z mężem nie chcemy mieszkać przez następnych kilka lat na placu budowy.
        • Gość: silen Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.telsat.wroc.pl 08.05.08, 23:06
          a jak te samoloty? mieszkamy obecnie w pasie lądowania na Partynickiej/Przyjaźni
          i trochę nam to przeszkadza. Niby można się przyzwyczaić, ale jak się
          wyprowadzać to gdzieś, gdzie nie ma żadnych "ale"
          • Gość: Lora Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.187.240.9.ip.airbites.pl 09.05.08, 20:35
            No to współczuję, my je tylko oglądamy z boku i to w dosyć dużej odległości.Na
            szczęście za dużo nie hałasują.A poza tym,jak zaćwierkają ptaki i w oddali
            słychać rechot żab ,to wszystko inne się nie liczy.No i blisko do centrum a to
            duży plus.
            Lora
    • Gość: klient As Bau Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: 212.9.164.* 15.05.08, 09:45
      Niestety As Bau to same problemy. Firma nie jest solidna. U nas jest
      już roczne opóźnienie z oddaniem domu, a ciągle dochodzą nowe
      problemy. Jakość marna. Na forum Smolca można wiele poczytać o As
      Bau. Dodatkowo pracownicy niczym się nie przejmują, lekceważą
      klientów i obarczają winą za wszystko podwykonawców.
      • Gość: Lora Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.187.240.9.ip.airbites.pl 17.05.08, 20:35
        Na szczęście ja zdecydowałam się na budowę domu samodzielnie ,bez udziału
        developera.W to,że As-Bau ma takie opóźnienia to wierzę ,bo widzę jak pracują
        ich ludzie.Ja przez 1,5 miesiąca prac ,doszłam do etapu ,jaki oni mają po
        roku.Jedno wiem na pewno,o wszystko należy tam walczyć do końca i nie odpuszczać
        w połowie.
        • Gość: nowy Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.magma-net.pl 10.06.08, 23:21
          ja jakis czas temu kupilem dzialke w krzeptowej dolinie...niedlugo
          zaczynam budowe ale caly czas mecza mnie te samoloty...jak oceniacie
          halas w tej okolice? naprawde jest nieuciazliwy czy raptem znosny??
          • Gość: gość Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.crowley.pl 11.06.08, 17:24
            Witam,
            Ocena hałasu, to bardzo subiektywna sprawa. Mieszkamy w Krzeptowej
            Dolinie już dość długo i samoloty nam nie przeszkadzają. Ostatnio
            znajomy mówił, że mieszka przy Zaporoskiej i latem przy otwartych
            oknach – trudno rozmawiać normalnie czy oglądać coś w telewizji, bo
            hałas jaki robią samochody jeżdżące po kostce brukowej wszystko
            zagłusza i właściwie nie ma od niego wytchnienia. Szczerze mówiąc –
            nie zamienilibyśmy się...
            Pozdrowienia dla aktualnych i przyszłych Sąsiadów :)
            • Gość: Maryśka Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: 87.105.182.* 12.08.09, 11:46
              Witam,

Jestem już po wstępnych rozmowach z firmą As-BAu, ale po przeczytaniu tych opinii zaczynam wątpic czy dobrze robię, decydując się na zakup bliźniaka w Krzeptowej Dolinie.
              NApiszcie mi proszę czy jednak warto zaryzykować i jak wygląda dojazd do miasta rao i powrót po godz. 16.00 (chodzi mi o korki)
              z góry dziękuję za opinie
              pozdrawiam
              Maryś
              • Gość: Piotr Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.187.242.13.ip.abpl.pl 12.08.09, 12:28
                O AS-ie nic nie napiszę bo byłaby to opinia jednoznacznie negatywna a a nuż się
                wydarzył cud i są już wspaniałą firmą.
                Korki to są już dzisiaj i to masakryczne (mińska, stanisławowska). Ty musisz
                liczyć się z tym że AOQ odetnie Krzeptów i zostani ci mały łącznik pod AOW i
                później wąska osiedlowa Gagarina. Będzie bardzo wesoło.
              • Gość: Maura Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: 77.255.160.* 24.08.09, 15:27
                Niech Panią ręka boska broni przed kupnem u nich czegokolwiek! Ja ten
                straszny błąd popełniłam. Aktualnie mam dom wybudowany niezgodnie z
                projektem, grzyb na ścianach, kominek, którego użytkowanie grozi
                zaczadzeniem, a developer się nie poczuwa do winy!!! Postanowiłam
                skierować sprawę do sądu. Z domu korzystać nie mogę, bo nie nadaje się
                do zamieszkania. Takie standardy obowiązują w tej firmie. Nie jestem
                odosobnionym przypadkiem.
    • Gość: erde Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.as.kn.pl 16.06.08, 17:04
      nie polecam developera, znajomi kupili u nich dom w krzeptowie i mają rok spóźnienia
      • Gość: erde Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.as.kn.pl 16.06.08, 17:14
        jeszcze jedno, jak można pisać, że w krzeptowie samoloty ogląda się z dużej
        odległości, bądźmy poważni- ten wielki płot przy as-bau aż do żwirki i wigury
        czy może już chłopskiej / nie wiem gdzie ona się zaczyna /,to strefa ochronna
        lotniska a korytarz schodzenia jest ``rzut beretem`
        rozumiem, ze komuś to nie przeszkadza, bo natężenie lotów jest jeszcze małe, ale
        nie ma się co czarować, krzeptowa dolina to strefa lotniska
        co do developera, pamiętam czasy, kiedy zaczynali na złotnikach / szeregi /,
        wykopy były zalane, bo machnęli się z melioracją
        od tamtego czasu / chyba mija 8 lat / nie usłyszałem o nich dobrego słowa, ktoś
        tam kupił, miał problemy, inny- to samo
        popytałbym mieszkańców, ale nie przez internet
        internet jest zbyt anonimowy, każdy może napisać co chce
        wielokrotnie zdarzało się, że pracownicy inwestora siedzą i klepią pochwały /
        nie sugeruję, że tu tak jest /
        polecałbym jednak zapukanie do domów czy mieszkań- ludzie na ogół chętnie opowiadają
        • Gość: Hutnik Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.eranet.pl 21.08.08, 22:57
          mija rok, żaby rechotają, samoloty ląduja , a moj budynek stan surowy
          zamkniety nadaje sie do... rozbiorki. Pocieszeniem jest Akt Notarialny, w innym wypadku jestes przegrany.
          Taki SYSTEM> wszytko bylo super dopoki zaczeli budowac. Pozniej knot knota knotem pogania, partactwo na kazdym kroku. I chca na GPW isc. Po co?
          • Gość: iwona Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.wro.vectranet.pl 05.09.08, 15:55
            witam, tez mamy stan surowy zamknięty i tez ogromne problemy z
            oddaniem-odebraniem domu, bo nie zgadzamy się na liczne partactwa
            jakie nam "oferuja", a czemu dom jest do rozbiórki ,bardzo jestem
            ciekawa ?!
    • Gość: axel Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 21:56
      Oklica jest naprawdę dobra, samoloty nie przeszkadają. Jestem jednym
      z pierwszych, poza stróżami, którzy tu zamieszkali i zapewniam, ze
      samoloty to "pikuś" - mozna rzec ze to swego rodzaju atrakcja :-) Co
      do As-Bau to mam nie najlepsze zdanie jednak chyba sie teraz
      bardziej starają. A kupono samej działki - mysle, ze polecam pod
      warunkiem, ze miły człowiek kupuje bo chce miec miłych sąsiadów :-)
    • Gość: Klient AS BAU AS BAU opinia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.08, 18:45
      Zdecydowanie nie polecam u nich zakupu niczego... Krętacze i kombinatorzy. Tak
      jak we wcześniejszych opiniach potwierdzam tylko grubo ponad roczne opóźnienie w
      realizowaniu inwestycji, tandetne wykonanie domów z niewłaściwych materiałów i
      banda niekompetentnych ludzi na różnych stanowiskach odsuwających winę byle
      dalej od własnego stołka... A właściciele... dawno przestali widzieć coś poza
      pieniędzmi... kiedyś usłyszałem, że liczy się dla nich jakość i uczciwość... Po
      przeszło dwóch latach kłopotów z tą firmą mogę stwierdzić, że żadna z tych
      wartości! Nie polecam nikomu i niczego od nich!
      • Gość: Krzeptowa Dolina Re: AS BAU opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 20:15
        www.facebook.com/krzeptowa.dolina
        Zapraszam
    • Gość: Krzeptowa Dolina Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 20:16
      Zapraszam!
    • Gość: Krzeptowa Dolina Re: krzeptowa dolina - as-bau - samodzielne dzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 20:17
      Zapraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka