Dodaj do ulubionych

Reinhold - Karpacka.

25.08.08, 09:54
Witam.
Ostatnio zainteresowałem się mieszkaniami Reinholda na Karpackiej. Całkiem
fajny układ, miejsce też mi odpowiada. Ceny tylko trochę mają wygórowane.
Jeżeli można prosiłbym o opinie na temat tego developera, obsługi, jakości
mieszkań już wybudowanych i wszystkie sugestie na ich temat. Z góry dziękuje.
A może ktoś już kupił mieszkanie na Karpackiej ?
Obserwuj wątek
    • kierowca-bombowca Re: Reinhold - Karpacka. 26.08.08, 12:57
      Nikt nic nie wie na temat Reinholda, czy się nie chce pisać ? :))
      Ponawiam prośbę osoby które miały kontakt z tym developerem już nawet nie tylko
      w sprawie Karpackiej, ale też innych ich inwestycji.
      • Gość: re: Re: Reinhold - Karpacka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:28
        Ja przymierzałem się do zakupu na Przyjaźni, ale okazało się, ze cofnięto
        pozwolenie na budowę, potem pojawiły się doniesienia medialne, że należąca do
        tej samej grupy kapitałowej firma Reinhold Lifestyle (kluby fitness) wycofuje
        się całkowicie z polskiego rynku i to mnie zniechęciło. Zalecam sprawdzenie
        projektu pod kątem formalno-prawnym, choć osobiście uważam, że ceny są
        nieadekwatne do lokalizacji.
        • kierowca-bombowca Re: Reinhold - Karpacka. 26.08.08, 17:30
          Ano właśnie też mam takie wrażenie. Patrzyłem na stronę Reinholda i wynika z
          niej że nie mają sprzedanego żadnego mieszkania przy Karpackiej. Nie będę się
          rozpisywał co oferują "w pakiecie" bo powiedzmy sobie jeszcze ostatecznie nie
          zrezygnowałem z zakupu, ale ceny jakie usłyszałem powalają. Nie znalazłem
          mieszkania droższego niż ich w tym rejonie, poza paroma wykończonymi powiedzmy
          dwa lata temu i wystawionymi w nadziei że się dobrze sprzedadzą.
          Chciałem się zorientować jak innym idą negocjacje z Reinholdem, szczególnie
          jeżeli chodzi o ceny, a nie o dodatkowe opcje w cenie.
          Jeżeli tacy ludzie są na forum proszę o info.
          • Gość: już po Re: Reinhold - Karpacka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 19:04
            Ja kupiłem i póki co wygląda nieźle. To co jest na ich stronie ( według której około połowa jest sprzedana ) jest nieaktualne - chociażby nie ma zaznaczonego że moje już jest sprzedane a w dzień kiedy podpisywałem mieli chyba 2 inne umowy u tego notariusza.
            Jakie ceny w tej chwili podają?
            ps. ja nie miałem nic jako dodatkowa opcja w cenie, za to zgodzili się na wszystkie moje zmiany w umowie przedwstępnej.
    • Gość: glo1004 Re: Reinhold - Karpacka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 17:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=78252089&a=78252089
    • Gość: ja Re: Reinhold - Karpacka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 18:20
      kolego powiem Ci ze nigdy bym nie kupil tam mieszkania....
      • Gość: Gucio Re: Reinhold - Karpacka. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.09, 23:59
        A dlaczego nie kupiłbyś?
        • Gość: Adi bo masz gratis w postaci pociagow towarowych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.04.09, 12:07
          bo masz gratis w postaci pociagow towarowych 50 metrow od okna.
          • Gość: już po Re: bo masz gratis w postaci pociagow towarowych IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.09, 12:54
            To żeś się wypowiedział...
            Według Google Earth 490m do torów, około 700m do przyszłej obwodnicy autostradowej
            • vohuso Re: bo masz gratis w postaci pociagow towarowych 21.04.09, 14:31
              oczywiscie najwiecej do powiedzenia maja ci ktorzy tam nie byli...
              ja caly czas sie zastanawiam nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, uwazam ze
              okolica nie jest tak glosna jak mogloby sie wydawac, obwodnica tylko ulatwi
              dojazd w to miejsce i podejrzewam ze wcale nie bedzie jej slychac. wspolczuje
              tylko mieszkancom przyszlego osdedla WPB i Asbau (ul. zwirki i wigury), ktore sa
              budowane bardzo blisko AOW. oczywiscie nie mozna pominac faktu lotniska i
              samolotow, ktore to tez mozna uslyszec. cena tez nie powala na kolana, ale mimo
              wszystko jest dosc duze zainteresowanie ta oferta. mieszkan na poddaszu juz
              praktycznie nie ma, to samo z garazami.
              do rozwazenia...
              • Gość: PIT Re: bo masz gratis w postaci pociagow towarowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 22:38
                SPIESZCIE SIĘ BO MIESZKAŃ PRAKTYCZNIE JUŻ MALUTKO A NAPRAWDĘ WARTO
                SAM KUPIŁEM DWUPOZIOMOWE I W PORÓWNANIU Z INNYMI SUPER
                • marcin.kurdyk osiedle Karpacka 10.01.10, 21:29
                  Witam,

zamierzam niedługo kupić mieszkanie na Karpackiej.Widziałem na forum,
                  że tam mieszkasz.Mam kilka pytań:

Czy miałeś jakieś zastrzeżenia przy odbiorze mieszkania?

Ile wynoszą opłaty?

Na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy?

Z góry dzięki za odpowiedź

pozdrawiam,
                  mk
                  • Gość: Techbau Odbierz mieszkanie z fachowcem !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 12:04
                    Szczegóły na stronie:
                    www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
                    lub zadzwoń 0-607-937-916;071-315-52-48
                    Zbigniew Gorzelak firma Techbau
                  • Gość: Mickey Re: osiedle Karpacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 18:06
                    Witam

mam pytanie o tę inwestycję, zostało podobno ostatnich 5 mieszkań,
                    na (niestety) dosc niskim parterze. Warto? Jak oceniacie tę
                    inwestycję, jak wspolpraca z developerem, są juz akty, czy tereny
                    przy lokalach, ktore maja byc ogródkami na pewno nimi bedą (teraz
                    jest chodniczek z kostki)? Czy koszty są wysokie? Jaka moze byc
                    realna cena zakupu (wyjsciowa 6200m2 plus 15.000 miejsce postojowe).
                    Z gory dzieki i pozdrawiam
                    • Gość: michal Re: osiedle Karpacka IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.10, 14:12
                      Akty notarialne na Karpackiej już są podpisane. Zdziwiony jestem
                      ceną miejsca postojwego. W zeszłym roku były po 10 tys
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka