Dodaj do ulubionych

Reinhold godny polecenia

IP: *.chello.pl 01.10.08, 06:08
POLECAM WSZYSTKIM, JEST TO GODNY ZAUFANIA PARTNER, MATERIAŁY UŻYTE W BUDOWIE
PRZEWYŻSZAJĄ SWOJĄ KLASĄ WIELU ZNANYCH BUDUJĄCYCH DEWELOPERÓW.
ZAŁATWILI NAM FIRMĘ DORADZAJĄCĄ JAKI BANK WYBRAĆ I GDZIE SIĘ UDAĆ, POWAŻNIE
SZUKALIŚMY Z ŻONĄ WIELU MIESZKAŃ, ALE REINHOLD WYKAZAŁ SIĘ NA 5+, ZAPRASZAM DO
ODWIEDZENIA BUDOWY NA REINHOLD KARPACKA, SĄ TO ŚWIETNIE ROZMIESZCZONE DOMKI
WIELORODZINNE, POLECAM-SŁAWEK I DARIA K.
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek głos rozpaczy ?;) IP: *.wro.vectranet.pl 01.10.08, 09:16
      hehe
      • Gość: pies stepowy Re: głos rozpaczy ?;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.08, 09:22
        dobre, ale się ubawiłem
        • Gość: dziadek Re: głos rozpaczy ?;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 10:22
          HEHE, od czasów gościa z profit development, który z adresu IP
          dewelopera zachwalał swoje inwestycje udając klienta to najciekawszy
          przypadek agitacji ;)
          • Gość: pies stepowy Re: głos rozpaczy ?;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.08, 10:38
            czy jest już aż tak źle?!
          • Gość: Taka jedna Re: głos rozpaczy ?;) IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.08, 10:43
            Był też wojnowski troll.
            A wracając do Reinholda - widać w okrutnej są desperacji...
            Cena metra kwadratowego też zabija śmiechem - 8.000 zł za m2 :)
            • Gość: jarek Re: głos rozpaczy ?;) IP: *.wro.vectranet.pl 01.10.08, 10:58
              nazwa wskazuje na niemieckie pochodzenie .ciekawe po ile sprzedają
              takie mieszkanka w bodobnej do karpackiej lokalizacji i standardzie
              w niemczech ?
              • Gość: dziadek Re: głos rozpaczy ?;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 11:03
                To szwedzka firma. Mieli też otwierac kluby fitness w centrach
                handlowych, zebrali od ludzi kase a potem... zrezygnowali z pomysłu.
                To "dobrze" rokuje dla klientów spólki, którzy podpisali umowy
                przedwstępne z tym deweloperem na zakup dziury w ziemi.
                • Gość: Ivargos Kupowac czy nie? IP: *.centertel.pl 04.03.09, 13:51
                  WItam czy ktos z obecnych na forum kupil juz mieszkanie na Terenowej. Sam jestem
                  zainteresowany tylko przerazaja mnie komentarze o Reinhold i oszustwach z
                  klubami fitnes??
    • Gość: marzena Re: Reinhold godny polecenia IP: *.wroclaw.mm.pl 01.10.08, 12:16
      moja kuzynka kupuje wlasnie od nich mieszkanie, mimo tych wszystkich
      negatywnych komentarzy, artykułów nie udało jej sie przekonac ze
      inni sa o niebo lepsi i godni zaufania, mam nadzieję że nie obudzi
      się z ręką w nocniku...najsmieszniejsze jest to że ona pierwsza
      kupuje mieszkanie od nich mimo tego ze te bloki stoją już 3
      miesiące, w ogóle nie ma chętnych, ja bym sie najzwyczajniej w
      swiecie bała.....a ten tekst "polecam wszystkim,godny zaufania....."
      mozecie wlozyc sobie w .....i tak wszyscy wiedza jacy z was oszusci
      • Gość: gość Re: Reinhold godny polecenia IP: *.wroclaw.mm.pl 15.01.09, 22:10
        wiesz co marzena bedna z ciebie dziewczynka:( żeby pisać podobne
        brednie.ja też kupiłam mieszkanie i wcale nie uważam,że zrobiłam
        żle.i twoja kuzynka wale nie jest pierwsza i napewno nie
        ostatnia.Żeby wysuwać oskarżenia trzeba mieć dowody,że deweloper nie
        buduje a stoi w miejscu.wystarczy pojechać na drugą inwestycje tego
        dewelopera i zobaczyć ukończona i jak wykończoną.....i z jakich
        materiałów...najwyższej klasy!!!!! niedowiarkom podaje adres:
        TERENOWA we Wrocławiu..polecam oglądnąc a potem pisać......w dodatku
        BREDNIE!!!!!!!!!!!! CHYBA ŻE TO KONKURENCJA ALBO WAM ZA TO
        PŁACĄ!!!!!! BO GŁUPICH NIE BRAKUJE!!!!!!!! ania
      • Gość: Adrian Re: Reinhold godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 13:21
        Właśnie przez takie,,sprawdzone -profesjonalne-żywcem wzięte z
        naszego Sejmu,, informacje o mały włos kupiłbym gdzieś indziej...
        Nie wiem kto to pisze ,ale bez urazy----jakiś idi....a. A czy
        autopr był w firmie Rainhold? czy orientował się o zasadach kupna?
        Czy ww.słowa autora mają jakieś uzasadnienie w rzeczywistości?
        Czy wzorem naszej ,,klasy politycznej i mentalności Polaków,, im
        więcej oszczerstw tym lepiej?
        Szkoda słów Marzena.....szkoda słów...
        Adrian
        • Gość: nie kupiłem Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 19:56
          Jak wcześniej wspomniałem. Byłem, czytałem umowy, rozmawiałem, negocjowałem i
          się nie zdecydowałem. Idiotą pewno sam jesteś, lub tak Cię w domu nazywali,
          skoro używasz takich określeń wobec ludzi których nie znasz. Po kolejne nie
          Rainhold, tylko Reinhold.
          Po kolejne - większość informacji zawartych w postach o Reinholdzie to prawda, o
          której większość ich niedoszłych klientów przekonała się na własnej skórze.
          Na koniec powiem tylko tyle. Zadowolony klient poleca innym, ale robi to z
          głową. Wynajęty ciołek nie wie co napisać, więc stawia na obrażanie innych, byle
          polepszyć wizerunek.
          Tak samo jak pierwszy post, tak samo Twoje słowa trącają pracownikiem,
          współpracownikiem, lub rodziną któregoś z zatrudnionych. Nie pękaj więc, jeszcze
          jakiś czas i mieszkania Wam pójdą, co prawda 40% taniej niż przewidywaliście,
          ale jednak pójdą...
    • Gość: szubi du ken dens Re: Reinhold godny polecenia IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 20:48
      ...a świstak siedzi i zawija w te sreberka...
    • Gość: buehehehe Zmieńcie PR-ców, IP: 41.196.80.* 23.10.08, 09:54
      ponieważ Ci, którzy pozwolili na napisanie takiego idiotyzmu biorą pieniądze za
      nic :)
      Ciekaw jestem czy to jakiś wróg reinholda napisał, czy pijany pracownik w
      desperacji o 6:08 doznał takiego "olśnienia" :)
    • Gość: Adrian Re: Reinhold godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 13:07
      Kilka miesięcy wstecz naczytałem się na temat Reinholda tylu
      bredni , że o mały włos zdecydowałbym się na inną inwestycję i
      dziękuję Bogu że tak się nie stało.Doprawdy nie wiem kto to pisze
      takie głupoty , może ktoś za pieniądze , ale fakty okazały się
      takie; była to jedyna firma która chciała podpisac z nami umowę w
      formie aktu notarialnego z wyodrębnieniem mieszkania z ich kredytu(
      najuczciwsze-najbezpieczniejsze zasady jakie znam)...firma zgodnie z
      ich standardem wykończy nam mieszkanie ,,pod klucz,, co jest mega
      wygodne i tanie!!!!! Budowa na Karpackiej bo tam kupiliśmy , była w
      fazie budowy a na dzień dzisiejszy prawie już stoi gotowa...no i
      najważniejsze---rozkłady i charakter budynków---bez urazy dla innych
      developerów ale łdniejszych nie spotkałem...może nie wszystkich
      odwiedziłem to prawda ale nawet już nie chciałem szukac.no i
      cena...a przelicz sobie koszt mieszkania łącznie z wykończeniem i
      nie patrz na bzdury innych developerów , oszczercze słowa, opisy
      nierzetelne ,, klientów,,. na koniec zapiszę tak----brednie ,
      bzdury ,, idiotyczne niesprawdzone obiegowe informacje---właśnie
      przez talie wpisy kupiłbym na krzykach w hubertusie brzydsze droższe
      i z wpłata 100% po podpisaniu umowy cywilno -prawnej. ale to dopiero
      mina by była....jestem zadowolony że rozsądek zwyciężył i nie
      posłuchałem ludzi tak jak na tym forum piszących.Dzięki
      Bogu!!!!!!!!!!!!!!!! Adrian
      • Gość: fff Re: Reinhold godny polecenia IP: 192.100.112.* 16.02.09, 13:10
        jaka cena metra ?????
        ile dalo sie zbic
      • Gość: nie kupiłem Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 19:49
        A ja nie kupiłem i bardzo się cieszę. Po pierwsze dlatego, że w tej chwili
        mieszkania nadal są wolne, a ceny spadły. Po drugie twierdzę, że obsługa jest
        bardzo mało profesjonalna. Jeżeli pracownik dewelopera na moje wszelkie
        wątpliwości odpowiada - to spełnienie Pana marzeń, nie ma się co zastanawiać,
        dla mnie jest to pierwszy powód żeby nie mieć do nich zaufania. Poczekam więc
        jeszcze, ceny jeszcze spadną i wtedy pogadam sobie z nimi, ale już w obecności
        dobrego prawnika, który poczyta umowę zanim ją podpiszę.

Nie chcę też mówić jakie mam podejrzenia co do tego, kto sprawił i na jakich
        zasadach, że nagle postanowiłeś się pochwalić na forum swoim genialnym zakupem,
        ale powiem Ci tyle - znam te metody. My Tobie zniżkę, Ty nam reklamę.
        • Gość: ciekawy Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 17:27
          A czy słyszał ktoś coś o ich problemach finansowych? Coś mi się obiło o uszy a teraz nie mogę znaleźć gdzie to było.
          Ciekawe za ile realnie idą mieszkania na karpackiej i terenowej.
          • Gość: marzena Re: godny polecenia to on nigdy nie bedzie IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.09, 16:07
            • Gość: ciekawy Re: godny polecenia to on nigdy nie bedzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.09, 17:46
              nabijasz posty? :)
              Myślałem, że ożywię troszkę dyskusję o Reinholdzie i dowiem się czegoś poza ogólnikami - trochę mnie interesuje z powodów giełdowych...
      • Gość: ania Re: Reinhold godny polecenia IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 05.03.09, 17:48
        A w ktorym budynku kupies mieszkanie, bo ja sie zastanawiam, bo oni jakos tam
        straszne ceny mają. Jak mnie przekonasz to moze zostaniemy przyjaciolmi?
    • Gość: gosc Re: Reinhold godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 17:42
      pracujecie u tych, których nie moznz polecić, UWAZAJCIE!!!!
      • Gość: pol Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.09, 09:48
        czemu nie można polecić? jakieś konkretne informacje czy ogólne wrzucanie agitatorom?
    • Gość: Magda Re: Reinhold godny polecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:10
      Witam,
      Od kilku miesięcy szukam mieszkania i również rozważam inwestycję na Terenowej. Owszem, początkowe posty dotyczące Reinhold wywołały obawy, czy aby na pewno można zaufać temu deweloperowi.
      Poczytałam trosze na ten temat i moim zdaniem wszystko wygląda w porządku, co więcej na forum nikt z osób wypowiadających się negatywnie nie powoływał się na żadne konkretne fakty. Szkoda, że zawsze najwięcej mają do powiedzenia osoby, które wiedzą najmniej.
      Aktualnie mam zarezerwowane mieszkanie w inwestycji na terenowej, ale jednocześnie negocjuję z innym deweloperem. Nie wiem jak zakończy się ten proces i na którą inwestycję się zdecyduję, ale powiem że Reinhold to jedyny deweloper, z którym można negocjować na wielu płaszczyznach. Posiadają wszelkie dokumenty (do wglądu jak i robią kopię i przesyłają droga elektroniczną), pozwolenia, certyfikaty energetyczne (co nie jest jeszcze obowiązkowe), nie mają kar umownych za niesfinalizowanie zakupu np. z powodu nie otrzymania kredytu !!! Spotkaliście się z podobną sytuacją w przypadku innego dewelopera??Ponad to wystawiają promesę, wyłączając tym samym z udziału w kredycie jaki zaciągnęli na inwestycję.
      Jeśli jesteście zainteresowani jakąś inwestycją to oczywiście można zaczerpnąć informacji z forum, ale pamiętajcie, że zadowolony klient najczęściej się na nim nie wypowiada. A poza tym, zawsze można poczynić wiele, aby osobiście sprawdzić dewelopera w razie wątpliwości.
      Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia.
      • Gość: gość Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.09, 11:00
        Ja póki co nie mam żadnych szczególnych zastrzeżeń (inwestycja na Karpackiej) - jeszcze zobaczymy jak pójdzie wprowadzanie poprawek do umowy przedwstępnej. Jesli ktoś ma JAKIEKOLWIEK informacje że coś może być z nimi nie tak, niech się podzieli.
        • Gość: devlopek Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.09, 09:50
          Faktycznie, negocjować się nimi da. Słuchają, nawet się na różne rzeczy
          zgadzają. Jedno tylko radzę - jak już dostaniesz poprawioną wersję umowy
          przeczytaj ją jeszcze raz w całości, a nie tylko części które chciałeś zmienić,
          bo może się "przypadkiem" okazać, że zaszły w niej zmiany o których nie masz
          pojęcia. Czekam też z niecierpliwością na informacje jak poszło i czym się
          zakończyło, bo temat mi bliski.
      • Gość: devlopek Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.09, 09:58
        Droga Magdo.
        Przeszedłem przez wszystkie etapy rozmów z Reinholdem, więc moje wypowiedzi
        opierają się na własnych doświadczeniach.
        Dokumenty do wglądu daje większość developerów i w ogóle nie rozumiem jak można
        planować zakup mieszkania nie widząc dokumentów świadczących o legalności
        inwestycji.
        Promesa w przypadku upadłości wiele Ci nie pomoże, bo bank i tak będzie chciał
        odzyskać co jego.
        Z tym brakiem kar za odstąpienie od umowy, to radzę dokładnie poczytać umowę, bo
        albo nie dokładnie czytałaś, albo po prostu ściemniasz. Mam ich umowę w
        szufladzie i wiem jak wygląda sprawa odstąpienia od umowy.
        Skoro klient zadowolony się nie wypowiada, więc co Cię tu sprowadza?
        • Gość: marigold Re: Reinhold godny polecenia IP: 95.160.201.* 11.05.09, 21:54
          kupiłam mieszkanie na terenowej, czy jest jakieś forum mieszkańców??
          • Gość: gość Re: Reinhold godny polecenia IP: 78.8.141.* 12.05.09, 13:36
            To ja sie dołączam do pytania ale w kwestii inwestycji na Karpackiej
            • mgrocik Re: Reinhold godny polecenia 12.05.09, 17:30
              Chyba forum jeszcze żadne nie powstało. Można stworzyć coś takiego
              na stronie forum.muchoborwielki.wroclaw.pl/
            • mgrocik Forum Karpacka 15.07.09, 15:27
              Zapraszam na forum osiedla przy Karpackiej

forum.muchoborwielki.pl/viewforum.php?f=41
              Pozdrawiam
          • Gość: a Re: Reinhold godny polecenia IP: *.lanet.net.pl 13.05.09, 15:29
            orientujecie sie jakie ceny teraz reinhold ma ? dalej po 8 kola za metr czy juz
            zeszli ?
            • Gość: M Re: Reinhold godny polecenia IP: *.houston.hp.com 13.05.09, 16:18
              Ceny ofertowe z tabelaofert.pl, ostatnio aktualizowane 4 maja:
              Karpacka 6 375 zł – 6 907 zł/mkw
              Terenowa 6 955 zł – 7 330 zł/mkw
              A kiedy było jeszcze po 8 tys?
              • Gość: gość Re: Reinhold godny polecenia IP: 78.8.141.* 13.05.09, 17:11
                To widzę że całkiem nieźle mi się udało w porównaniu do aktualnych cen.
                Pozdrawiam łowców chwilowych obniżek - w końcu gdzieś się uda :)
                • Gość: a Re: Reinhold godny polecenia IP: *.lanet.net.pl 13.05.09, 17:15
                  a ile udalo ci sie wynegocjowac ?
                  • Gość: marigold Re: Reinhold godny polecenia IP: 95.160.201.* 13.05.09, 20:41
                    Do mieszkańców: wiecie może jaki czynsz zapłacimy na Terenowej??
                    I czy zrobili poprawki np. czy wymienili ten kawałek trawnika, który
                    się nie przyjął.
                    • Gość: gość1 Re: Reinhold godny polecenia IP: *.e-wro.net.pl 29.05.09, 22:44
                      Opłata za zarządzanie ma wynosić podobno 1,17 zł za 1m2.
              • Gość: gość Re: Reinhold godny polecenia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.09, 12:23
                ... na Wojszycach INKOM sprzedaje półtora tysiąca taniej...
          • Gość: terenowa Re: Reinhold godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 17:14
            witam Marigold, takze kupilem mieszkanie na ul Terenowej. Moj nr gg
            2967595 pozdrawiam
            • Gość: marta Re: Reinhold godny polecenia IP: *.as.kn.pl 13.06.09, 14:29
              Witam, również kupiłam mieszkanie na Terenowej i właśnie zaczynam je wykańczać,
              podobno do końca czerwca ma być już pozwolenie na użytkowanie, czy macie jakieś
              informacje ?
              • Gość: Arek Re: Reinhold godny polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 23:49
                Witam Marto, hmm niestety nie mam żadnych ciekawych informacji,
                byłem tam 2 tyg temu i mowili ze elektrycy byli podłanczać prąd.
                A czy kupiłaś moze to mieszkanie w którym jest taka ścianka na
                telewizor ?? Przedstawiciel Reingold-a mowił że można ją wyburzyć
                nad czym sie zastanawiam, powiększyło by to znacznie kuchnie.
                Pozdrawiam
                • Gość: marta Re: Reinhold godny polecenia IP: *.as.kn.pl 16.06.09, 11:47
                  Witam, tak kupiłam mieszkanie z tą ścianką na tv i ją wyburzyłam, bo po pierwsze
                  zasłaniała światło w kuchni, a po drugie po jej wyburzeniu zrobiła się duża
                  przestrzeń połączona z przedpokojem , że wygląda to dużo lepiej niż jak stała
                  pierwotnie.Rzeczą, na którą trzeba uważać wyburzając tą ściankę są kable
                  puszczone w jej środek.Jeżeli potrzebujesz więcej informacji to podaje nr gg 779175.
                  Co do pozwolenie na użytkowanie to pod koniec czerwca ma być decyzja, więc
                  czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam
                  • Gość: marigold Re: Reinhold godny polecenia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.09, 21:23
                    Ja już mam pozwolenie, więc wy pewnie też. Usuneli u was usterki w
                    terminie?? U mnie nie poprawili okien. POzdrawiam:-)))
                    • Gość: gość Re: Reinhold godny polecenia IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.09, 12:49
                      A wiadomo kiedy będą poozwolenia na Karpackiej? Ktoś się orientuje?
            • Gość: ZXY Re: Reinhold godny polecenia IP: 217.149.250.* 08.12.09, 08:24
              Pamiętajcie, żeby dobrze sprawdzić mieszkanie, w 1-ym z mieszkań jest dziura w
              izolacji przez co przemokła ściana i jest grzyb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka