Dodaj do ulubionych

U jakiego Dewlopera kupić?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 14:14
Piszę z dalekiej wschodniej Polski. Czy budują we Wrocławiu jacyś
Deweloperzy godni polecenia? Potrzebuję kupić nieduże mieszkanie ale
czytając różne posty na tym forum, muszę przyznać, że mam już
kompletny mętlik w głowie. Doradźcie proszę jakiegoś Dewelopera u
którego próbować kupić mieszkanie. Serdecznie dziękuję i
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mg Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.54.19.88.static.telsat.wroc.pl 13.12.08, 14:20
      Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Zawsze znajdzie się ktoś komu coś się nie spodobało. Jeśli czytasz forum to musisz sam zaobserwować na jakich deweloperów jest najwięcej narzekania, jak duże są problemy itd. Czasem są opinie, że deweloper coś źle zrobił, np. okno było porysowane co jest pryszczem przy np. skarzonej wodzie czy problemami z aktem własności itd.

Ja mogę polecić wpbm mój dom
      • Gość: Andrzej Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 14:42
        Dzięki.
        Czy jest (był) na forum ranking Deweloperów godnych polecenia?
        • Gość: mg Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.54.19.88.static.telsat.wroc.pl 13.12.08, 14:50
          gdzieś coś takiego było, ale gdzie i kiedy to nie pamiętam.

Wydaje mi się jednak, że takie rankingi nie są zbyt miarodajne.
          Napisz może bardziej jaka lokalizacja Cie interesuje, jakie mieszkanie, czy dom. Bo co Ci z deweloperów którzy budują "pod miastem" jeśli chcesz mieszkać w centrum lub odwrotnie
        • polisproperty Re: U jakiego Dewlopera kupić? 08.04.09, 12:59
          Juz niedługo taki ranking zamiescimy na www.polishproperty.eu
      • Gość: basik Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: 213.17.170.* 19.12.08, 13:16
        My kupujemy od Burhardha i Rzozosińskiego na Muchoborze Wielkim.
        Budynek stoi i mozna tam robić już remont. Położony jest w cichej
        okolicy tak że w sobote rano będziesz mógł pospać. Niedalego jest
        staw i dużo łąk. Ale to nie znaczy że leży na zadupiu. Bo 10 minut
        pieszo od domu jest centrum factory, castorama i carfur,
        biedronka.Ponadto ci ludzie wzbudzają moje zaufanie bo pierwsze
        wrazenie sie liczy. No i cenę tez mozna negocjować. Napewno nie
        radziłabym ci kupowac mieszkania, którego jeszcze nie ma. Jest to
        duże ryzyko. No i czasy juz nie te. Zanim kupisz mieszkanie trzeba
        zrobić wizje lokalną o różnych porach dnia.
        • Gość: qbs Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.chello.pl 20.12.08, 02:25
          na muchoborze ludzie beda miec teraz nowa atrakcje w postaci budowanej
          autostradowej obwodnicy wroclawia. wiec, z braniem mieszkania w tym rejonie to
          bym sie wstrzymal poki jej nie wybuduja ;)
      • Gość: Jaa WPBM Mój Dom - najdrozszy deweloper we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.09, 19:47
        > Ja mogę polecić wpbm mój dom

Developer drozszy o 30% od innych.
        Kiedy u wiekszosci mkw kosztuje 6000 to w WPBM kosztuje 8000-9000.
        Garaz jak u wiekszosci kosztuje 20-25tys. w WPBM 35 tys.
        Jest to chyba najdrozszy deweloper we Wrocku razem z GP Investments - tyle ze ci
        sa z Warszafki i maja we Wrocku Warszafskie ceny - paranoja.
    • Gość: doradca Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 17:32
      Musisz pamiętać o jednym. Developer buduje mieszkania nie żeby ludzie mieli
      gdzie mieszkać tylko żeby zarobić.. To jest biznes. Nie ma dewelopera który nie
      kombinuje albo nie ukryje jakiejś fuszerki bo takie zawsze się znajdą. Radzę
      nie kupować od takiego który jeszcze buduje [nie ma co polegać na
      wizualizacjach] tylko ewentualnie oglądać już wybudowane, wtedy widać jakość lub
      jej brak. A tak naprawdę to proponuję poczekać do lutego-marca 2009, wtedy
      większość developerów będzie zmuszonych zejść z ceną do 5000PLN/m2. i tak im
      pozostanie 20-30% zysku.
      • Gość: er3 Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: 79.97.244.* 13.12.08, 17:34
        Poczytaj forum i zobacz jak developerzy maja inwestorow w du-ie, jak ich roluja
        na kase i wyciagnij wnioski. Nie martw sie, mieszkania sa i bedą skoro na
        portalach jest ok 7000 ofert i nikt ich nie kupuje oznacza to, ze popyt nie jest
        az taki wielki.
        • Gość: Andrzej Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 10:53
          Może zapytam inaczej: u którego Dewelopera są (według Waszej
          subiektywnej oceny) mieszkania które byście kupili?
          Proszę o podpowiedzi.
          Pozdrawiam.
          • ewapaw5 Re: U jakiego Dewlopera kupić? 15.12.08, 11:41
            To zalezy co komu odpowiada ,gdzie chce mieszkac w wiezowcu czy niski
            budynek,ktora strona miasta i jeszcze najwazniejsze na co kogo stac ,ile chce
            dojezdzac i skad do pracy itd.Jest bardzo duzo nowych mieszkan juz wykonczonych
            do sprzedazy na rynku wtornym w cenie developera bez wykonczenia wiec to tez
            radzilabym wziasc pod uwage niz uzerac sie z developeram jak mozna zaoszczedzic
            moze czas i pieniadze kupujac na rynku wtornym i zaltwic zakup jak nalezy a nie
            czekac jeszcze pozniej na formalnosci u Notariusza.
    • sto.krotka79 Napewno nie kupuj w GEO Mieszkanie i Dom!!!!!! 16.12.08, 09:37

• Gość: Andrzej Re: Napewno nie kupuj w GEO Mieszkanie i Dom!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 21:31
        DachBud, Psie Pole, ul Gorlicka. Co sądzicie?
    • Gość: Gosia Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: 85.128.102.* 19.12.08, 17:51
      Witam,
      Mogę Ci polecić firmę Salwirak.
      Kupiłam właśnie mieszkanie na Osiedlu Owocowym na Stabłowicach we
      Wrocławiu, które buduje firma Salwirak. Bardzo ładne, kameralne
      osiedle. Mam też znajomych, którzy kupili mieszkanie w I etapie tego
      osiedla i są bardzo zadowoleni. Można ich znaleźć na:
      www.salwirak.pl
      www.otodom.pl
      www.tabelaofert.pl
    • Gość: Koleś Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.connecta.pl 20.12.08, 12:02
      A ja pochwalę dewelopera Milart. Kupiłem u niego mieszkanie na Kukuczki.

Plusy:
      + dotrzymali terminu oddania budynku i odbioru mieszkania
      + w czasie trwania budowy nie robili żadnych problemów, aby wejść na budowę i
      zobaczyć jak posuwają się prace - również w późniejszym okresie, gdy cały blok
      już stał i można było "zwiedzać" poszczególne mieszkania - wystarczyło umówić
      się telefonicznie z kierownikiem budowy
      + akt notarialny podpisałem już 3 tygodnie po odbiorze mieszkania
      + dali rabat 2% dzięki szybkiej wpłacie (niby niewiele, ale zawsze coś)
      + miła i kompetentna obsługa w biurze, brak uporczywego "naganiania"
      + bardzo dobry kontakt zarówno z pracownikami biura, jak i kierownikiem budowy
      + ład i porządek na budowie, wszystko elegancko poogradzane, całość tworzy
      wrażenie profesjonalizmu

Żeby nie było tak słodko, to również kropla dziegciu:
      - bardzo wysoka cena za miejsce postojowe w garażu podziemnym (24400 PLN)
      - podawanie cen jednostkowych netto na stronie internetowej - może wprowadzać w błąd
      - mimo wszystko wysokie ceny - po uwzględnieniu upustu 2% za metr kwadratowy
      mieszkania o powierzchni od 55 do 75 m2 zapłacić trzeba było 5558 PLN. W
      DachBudzie na Psim Polu można było mieć mieszkanie 62 m2 za 4900 PLN/m2.
      - projekt budynku na Kukuczki ma swoje wady (np. schody do garażu podziemnego
      tylko z jednej klatki, z pozostałych można dostać się jedynie windą); oprócz
      tego budynek jest "krzywy", rzuty wielu mieszkań również pozostawiają wiele do
      życzenia, ale to w sumie kwestia indywidualnych upodobań - mnie moje akurat się
      podoba
      - umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego możliwa dopiero po wpłacie całej
      należności (tzn. trzeba najpierw podpisać umowę zwykłą, potem wpłacić pieniądze,
      a następnie przepisać umowę w formie aktu) - mnie akurat nie zależało na formie
      aktu, ale wiem, że wielu ludziom owszem
      - mała skłonność dewelopera do jakichkolwiek negocjacji

Ogólnie z mieszkania i współpracy z deweloperem jestem zadowolony. Mimo to
      jednak żałuję, że kupiłem to mieszkanie. Ale nie ze względu na samego dewelopera
      - chodzi o ceny, sądzę, że w 2009 kupiłbym podobne mieszkanie za góra 5 tys. /
      m2 a może i taniej.
      • Gość: Rozsądny Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.12.08, 14:29
        > - umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego możliwa dopiero po wpłacie całej
        > należności (tzn. trzeba najpierw podpisać umowę zwykłą, potem wpłacić pieniądze,
        > a następnie przepisać umowę w formie aktu) - mnie akurat nie zależało na formie
        > aktu, ale wiem, że wielu ludziom owszem

To chyba kpina :) Jak już klient wpłaci całą kasę, to mu mogą powiedzieć, że zmienili zdanie i żeby spadał na bambus :D W przedwstępnej umowie w formie aktu notarialnego chodzi o to, żeby się zabezpieczyć jeszcze przed wpłaceniem na konto dewelopera kilkuset tysięcy, z których często większość pochodzi z kredytu.

Po wpłacie całej kwoty to już się niestety jest zdanym tylko na łaskę dewelopera. Takie rozwiązanie to wymyślił chyba ktoś chory na głowę i równie chorzy muszą być klienci, którzy się na to godzą :D
        • Gość: Lula Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.static.tvk.wroc.pl 26.01.09, 16:41
          Ja też kupiłam mieszkanie u Salwiraka na Osiedlu Owocowym. Słyszałam o nim
          pozytywne opinie i póki co sama mam taką mam. Bardzo przystępny developer,
          elastyczny, bardzo w porządku. Mogę go spokojnie polecić.
      • exekk Re: U jakiego Dewlopera kupić? 27.01.09, 13:23
        Hej Koles
        Jesli tak bardzo nie chcesz miec tego mieszkania - to je sprzedaj
        Chcesz to wyślij mi oferte sprzedazy na exekk@gazeta.pl
        Obecnie szukam spokojnie mieszkanka
        Pozdrawiam
    • Gość: mieszkaniec Re: Profit Development omijaj szerokim łukiem IP: *.connecta.pl 23.12.08, 17:59
      Omijaj PROFIT DEVELOPMENT szerokim łukiem. Dlaczego? Polecam lekturę np. tego forum.

Powodzenia z zakupem!
      • Gość: Cezary . IP: *.opera-mini.net 27.12.08, 11:21
        As-bau Drohobycka.Gotowe mieszkania 5300 metr
      • Gość: xxx Re: Profit Development omijaj szerokim łukiem IP: *.wro.vectranet.pl 29.12.08, 00:49
        Ja kupowałam w Triadzie i też umowę przedwstępną można było podpisać
        w formie aktu dopiero po wpłacie całej kwoty, a to dlatego, że akt
        wpływa do Ksiąg Wieczystych i jest wpisane roszczenie w księdze, a
        jeśli się wycofasz ( bo wiadomo jak kasy nie wpłacisz to
        prawdopodobieństwo jest duże), to na wykreślenie roszczenia trochę
        się czeka i to może zniechęcić kolejnego nabywcę.
    • Gość: tom Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.218.150.4.static.telsat.wroc.pl 23.02.09, 22:56
      ja zastanawiam sie nad zakupem w CEUNAURISIE na sleżnej, zaj...
      lokalizacja i z ceny ostatnio zeszli
    • Gość: tom Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.218.150.4.static.telsat.wroc.pl 23.02.09, 22:57
      ja zastanawiam sie nad zakupem w CENTAURIS na sleżnej, zaj...
      lokalizacja i z ceny ostatnio zeszli
    • Gość: gdb Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.leclerc.pl 11.03.09, 07:48
      zastanawiam się właśnie nad zakupem mieszkania na Stabłowicach przy
      ul. Piotrkowskiej. Czy ktoś slyszał może o firmie TVK Nieruchomości?
      Działają od 2000 roku. Chciałabym sie dowiedzieć czegoś o tej firmie
      ale nie mogę znaleźć żadnych info.
      Bardzo proszę o pomoc.
      Pozdrawiam
      • Gość: iga Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:08
        Na Piotrowskiej nie kupuj. Zobacz jaką mają umowę.O ile mi wiadomo
        to zależy im na pieniądzach a nie na kliencie .Wejdż na
        gogla "murapol mieszkania na ul. Piotrkowskiej we Wrocławiu" i
        poczytaj a także tutaj odszukaj Murapol i poczytaj.Pozdrawiam
      • Gość: edi Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 09:20
        Takiej firmy nie ma na Stabłowicach na Piotrkowskiej jest tylko
        Murapol i prawdopodobnie był Gant dla którego miał budować Intakus
        ale na razie wstrzymali budowę.Murapol odradzam to firma
        nieuczciwa.Poczytajcie sobie na forum Pozdrawiam
        • Gość: Dominika Re: U jakiego Dewlopera kupić? IP: *.tktelekom.pl 11.03.09, 14:53
          Kupiłam w firmie ATOM, jestem zadowolona.
    • grzez1313 Re: U jakiego Dewlopera kupić? 28.04.09, 15:14
      Witam,

Zapraszam mieszkancow oraz przyszlych mieszkancow na dedykowane forum dotyczace
      inwestora Murapol we Wrocławiu:
      www.buduje.org/wroclaw-f17/
      Jezeli szukasz mieszkania, domu to zapraszam na forum deweloperow, znajdziesz
      tam forum dla konkretnego dewelopera + jego inwestycje oraz opinie mieszkancow:
      www.buduje.org
      Pozdrawiam,
      Grzesiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka