Dodaj do ulubionych

Archicom - opinia - ku przestrodze !

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 13:23
Witam wszystkich czytelników,
zdecydowałem się umieścić tutaj swoją opinię o Archicomie ku przestrodze
wszystkich potencjalnych klientów tego dewelopera.
Jestem mieszkańcem osiedla Dobrzykowice Park i chciałbym krótko opisać jak
wygląda podejście tego dewelopera do klientów i jak wyglądają moje kontakty z
tym deweloperem.
Po długim i żmudnym procesie szukania działki lub domu zdecydowałem się na zakup
domu w Dobrzykowicach bo dałem się nabrać na "markę i renomę" tego dewelopera.
Kontakty z tą firmą można podzielić na trzy etapy: ETAP I do podpisania umowy
przedwstępnej i zapłaty za dom. Etap pełen umizgów, udawanego profesjonalizmu,
haseł w stylu "jakim to renomowanym deweloperem jesteśmy, jak to dbamy o klienta
och, ach, spotkania na skinienie palcem, reklamówki z folderami i winem - mówiąc
krótko - zabiegi godowe. ETAP II po otrzymaniu pieniędzy - ochłodzenie relacji,
ze wszystkiego robienie łaski, nawet najdrobniejsze odstępstwa od projektu i
usprawnienia domu graniczą z cudem. ETAP III - po podpisaniu aktu - stawanie
tzw. otworem do klienta - którym otworem każdy pewnie się domyśla. Tak się
składa, że niestety dotarłem do etapu trzeciego i - deweloper w postaci swoich
"opiekunów klienta" zlewa totalnie wszystkie sprawy. Telefony nie są odbierane i
nikt nie oddzwania, trzeba dzwonić z numerów ukrytych. Na maile nikt nie
odpowiada. Zaległe sprawy leżą odłogiem. Do dnia dzisiejszego większość
mieszkańców nie ma wody - część obrotnych załatwiła sobie na dziko z ZGK
podpięcie. Deweloper nie załatwił w tym temacie formalności przekazania
infrastruktury. Podobnie sprawa prądu - z tych samych powodów domy zasilane są
tylko z budowy, prąd wyłączany jest nagminnie dzień w dzień, notoryczne spadki
napięcia przyczyniają się do uszkodzeń sprzętu RTV i AGD - u mnie wieża z 3000
zł do wyrzucenia. Skandalicznie wysokie i wciąż rosnące opłaty za zarząd
nieruchomością, którego de facto nie ma. Deweloper powołując się na
niejednoznaczne zapisy w umowach wciąż winduje opłaty. Za ścieki np. liczy sobie
15 zł / m3 !!! Najdroższe ścieki w unii chyba. Zarządu jako takiego nie ma wcale
- pani na portierni jest do wszystkiego i do niczego, bo oprócz tzw ochrony
zajmuje się sprzątaniem (okazjonalnie), więc w tym czasie dostęp do osiedla jest
dla wszystkich lub nie ma go wcale bo nikogo nie ma na portierni. Odśnieżanie w
zimie ogranicza się do pociągnięcia szufelką chodników na szerokość obuwia -
trzeba drobić jak gejsza. I inkasują za to ponad 190 zł. Ponieważ budowa ma się
ku końcowi chcą teraz kosztem mieszkańców (+ 60 zł/mies.) chronić osiedle przez
całą dobę - 60 zł to koszt ochrony w jakiejkolwiek firmie całego domu z
monitoringiem !!! Oczywiście na sprzeciwy mieszkańców zapewne będzie brak reakcji.
Teraz kilka słów o jakości wykonania domów:
- notorycznie pękający tynk na elewacjach !!!
- notorycznie przeciekające dachy - nad garażem i w domu
- notoryczne usterki stolarki okiennej - okna są niezgodne z normą bo są po
prostu zbyt duże jak na jedno skrzydło, które jest zbyt obciążane. Tak się
składa że pracownica Archicomu i jej mamusia mieszkające na osiedlu mają okna
dwuskrzydłowe - ciekawe czemu ...? Dwa domy na osiedlu, bez trudu da się zauważyć.
- notoryczne usterki domofonu
- domy wykonane bez docieplenia - sami w certyfikacie zalecają docieplenie, ale
nie wykonują tego bo szkoda kasy
- źle izolowane poddasza - oszczędzono na wełnie i latem na górze ukrop, w zimie
wiatr hula ...
- wentylacja w domu jest totalną porażką ... !!!

Zamieszczam te informacje ku przestrodze innych. Kupiłem ten dom bo szkoda było
mi nerwów na budowanie samemu. Dziś z perspektyway czasu nerwów jakich
przysparza Archicom starczyłoby na budowę dwóch domów, więc przestrzegam,
zwłaszcza że domy w następnym etapie ze względu na niższe ceny mają zdaniem
budowlańców jeszcze gorszą jakość, deweloper musi wyjść na swoje, więc
oszczędzano na czym popadło.
Przestrzegam !!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: byczek Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:05
      Dzięki za przestrogę,zastanawialiśmy się nad zakupem ,ale wybraliśmy
      jednak Dobrzykowice Zielone osiedle od Printa,niewielki ,nieznany
      developer,ale mam nadzieję solidniejszy.
    • Gość: mieszkaniec Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 23:15
      Mieszkam na osiedlu i lekko Pan przesadził w tej krytyce, domy są ciepłe, a w
      lecie jak teraz średnio 5 stopni chłodniej niż na zewnątrz. Co do ochrony to
      niech Pan policzy ile jest domów które się muszą złożyć miesięcznie na
      monitoring 24 na dobę !To nie blok mieszkalny z 100 rodzinami !. Sądzę, że
      problemy z wodą i prądem nie długo się rozwiążą. Pan kupił nowy dom, w związku z
      tym osiadanie - mikropękniecia są czymś naturalnym, tym bardziej w tym roku przy
      dużej różnicy temp i opadów. A developer nie używa jak inne firmy materiałów
      niezgodnie z przeznaczeniem !!!
      • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 08:29
        Szanowna Pani,
        jako pracownica Archicomu mieszkająca na osiedlu ma pani na pewno
        inną optykę co do różnych spraw, zwłaszcza, że koleżeństwo w firmie
        na pewno dobrze dopilnowało pani domu i domu pani mamy ...
        Po drugie - jeszcze tylko brakowało tego, żeby za takie pieniądze jakie bierze
        wasza firma stosowane były materiały niezgodne z przeznaczeniem. Skoro tak pani
        pisze i tak wysoko Archicom stawia sobie poprzeczkę to nic dziwnego, że tak a
        nie inaczej czują się wasi klienci. Wow prawdziwy to wyczyn stosować materiały
        zgodne z przeznaczeniem przy cenie o ok 30% wyższej od rynkowej, no bardzo
        wdzięczny jestem !!!
        Po trzecie - różnica temperatur w moim domu jest dużo większa niż 5 stopni,
        wynika to pewnie z faktu zastosowania różnej izolacji cieplnej w różnych domach
        i pilnowania przez wykonawców domów nazwijmy to "pod szczególnym nadzorem".
        Po czwarte - co się tyczy ochrony to zapewniam panią, że liczyć umiem. Ciekawe,
        że przez tak długi okres funkcjonowania osiedla nic w temacie zwiększenia
        ochrony nie robiono. Dopiero teraz kiedy kończy się budowa i ochrona budowy się
        wynosi postanowiono coś z tym faktem zrobić. Nazwijmy rzeczy po imieniu - gros
        domów pozostaje na osiedlu do sprzedaży i w zasobach Archicomu - ciekawe czy
        Archicom ujął te domy w swojej kalkulacji jeśli chodzi o ochronę ... Zapewniam
        panią, że nie ujął, a kosztami ochrony całego osiedla obciąża jak zwykle
        właścicieli sprzedanych domów ... i arytmetyka wypada całkiem inaczej prawda ...?
        Co do problemów z wodą i prądem - sądzą państwo że problemy się rozwiążą już od
        listopada 2008 roku. Co miesiąc zapewniają państwo że już za chwilkę już za
        momencik i tak miesiąc w miesiąc. Ciekawe kto zwróci mi pieniądze za uszkodzony
        sprzęt ...???
        • Gość: mkwadrat Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.09, 08:47
          nikt Panu nie zwróci bo to dziady są. NIE KUPOWAĆ TEGO SZAJSU .
          WIECEJ SŁÓW JUŻ NAWET NIE MA SIŁY PISAĆ
      • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 08:47
        Aha i jeszcze jedna sprawa ...
        Proszę mi odpowiedzieć dlaczego Archicom jako tak rzetelny deweloper wprowadza w
        błąd potencjalnych klientów umieszczając na swoich wizualizacjach, folderach i
        innych materiałach np. korty do tenisa i plac zabaw w miejscu, który dziś
        zajmuje obsługa budowy? Przecież ten teren wogóle nie należy do Archicomu tylko
        jest to działka należąca do gminy. Potrafi pani zapewnić mnie, że za jakiś czas
        tak jak to reklamujecie w materiałach Archicom w porozumieniu z gminą stworzy w
        tym miejscu plac zabaw dla dzieci mieszkańców osiedla ...?
        Zapewne nie ! A wnioskuję to po tym, że pytałem w gminie i opinię
        o was jako o deweloperze też mają "świetną" wystarczy posłuchać komentarzy
        podczas meldowania się. W sumie nic dziwnego ...
        • Gość: w Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 87.204.249.* 27.07.09, 09:23
          Na ulicy Stronskiej gdzie jest "prestizowe" osiedle Zielona WYspa Archicomu,
          przez dlugi czas byly dostepne wizualizacje z placem zabaw i innymi bajerami,
          ostatnio wizualizacje kompletnie zniknely ze strony www i w biurze, okazalo sie
          ze jednak nie bedzie placu zabaw i innych rzeczy, a w umowach nie ma
          sprecyzowane co to jest projekt budowlany a co architektoniczny -> mieszkancow
          oszukali po raz kolejny :/
          • Gość: AT Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.novartis.com 27.07.09, 10:48
            Ufff, jak dobrze, ze nie kupilem mieszkania od Archicomu !
            Ciekawi mnie, na jakiej podstawie ta firma trafila do Bialej Ksiegi
            deweloperow ???
            Byc moze nalezaloby naglosnic "dobre praktyki" stosowane przez tego
            dewelopera ?
            • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 10:54
              Trafił pewnie w latach świetności, po dawnym nastawieniu nic nie zostało, a jadą
              na starej i nieaktualnej opinii ... I koszą cenowo jak dawniej, pytanie tylko za
              co ...???
            • Gość: Gość Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 11:52
              Jeśli chodzi o nagłośnienie praktyk dewelopera to wraz z kilkoma sąsiadami
              czekamy z zaległymi sprawami do 15 sierpnia, tak się umówiliśmy. Jeśli nic się
              nie zmieni będziemy interweniowali w TV i w lokalnej prasie. Przyłączą się też
              mieszkańcy Strońskiej we Wro. Jesteśmy umówieni wstępnie w TV na 18 sierpnia,
              jak do tego dojdzie to podeślę info na to forum.
              • Gość: w Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 87.204.249.* 28.07.09, 12:06
                Prosze o infomacje na temat interwencji w mediach na naszym forum
                stronska.fora.pl - to forum mieszkancow zielonej wyspy.
            • Gość: Stroński Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 09:36
              Witam
              wraz z sąsiadami z naszej ulicy i budynku będziemy właśnie w składzie
              kilkunastoosobowym nagłaśniać praktyki dewelopera podczas najbliższych
              targów mieszkaniowych.
              Ciekawe jak deweloper zareaguje jak z ulotkami staniemy przy każdym
              ich stoisku i będziemy udzielać kontr-informacji popartej faktami z naszego
              osiedla ...
              • Gość: ja Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 79.110.194.* 20.08.09, 09:55
                udzielajcie :D na miejscu archicomu zgłosiłbym to ogranizatorom żeby wam kare
                nałożyli, za roznoszenie ulotek bez opłaty są chyba jakieś kary... stoisko sobie
                wynajmijcie :D
                • Gość: janiet Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.09, 17:42
                  Informacji udzieli się na miejscu, a ulotki powkłada się za szyby
                  samochodów i już po problemie ...
                  • Gość: ja tez nie Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 79.110.194.* 21.08.09, 09:22
                    > a ulotki powkłada się za szyby samochodów i już po problemie ...

no to życzę powodzenia z "wkładaniem ulotek za szyby samochodów" :lol:
          • gelbo Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! 27.07.09, 13:17
            ufff dzieki za tego posta! Pomogliscie mi podjac decyzje w sprawie
            inwestycji na Stronskiej.
            • Gość: słońce Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.connecta.pl 27.07.09, 21:22
              inwestycja na Strońskiej to największy n=błąd jaki można popełnić-
              nie życzę najgorszemu wrogowi, okna schrzanione-woda się leje przez
              zamknięte,grzyb się rozprzestrzenia, instalacje i wentylacja do
              bani, winda zepsuta codziennie- mało? z c.o. coś nie tak-rachunki
              po300zł miesięcznie, archicom mowi że nie słyszał o żadnych
              usterkach,brak sprzątaczek itd.itp.jak komuś mało zapraszam do
              mojego mieszkania,wszystko zepsuty i schrzanione
      • Gość: axp Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 77.79.192.* 21.08.09, 09:55
        Totalna bzdura!!!!
        osiadanie i mikropęknięcia nie są żadną normą i jeśli występują są oznaką, że
        prace budowlane zostały wykonane niezgodnie ze sztuką!
        Proszę nie pisać w kwestiach o których nie ma Pan(i) fachowej wiedzy,
        posługiwanie się obiegowymi opiniami wprowadza innych w błąd. Taka wersja
        obowiązywała i była wręcz propagowana w komunie, kiedy to nie można było wnosić
        żadnych uwag co do stanu technicznego. Dylatacja budynku to rzecz normalna i
        nieuchronna dlatego robi się specjalne szczeliny dylatacyjne itd, tutaj
        najwyraźniej coś spieprzono.
    • Gość: wrocławianin Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 79.110.194.* 27.07.09, 13:23
      >Ponieważ budowa ma się
      > ku końcowi chcą teraz kosztem mieszkańców (+ 60 zł/mies.) chronić osiedle przez
      > całą dobę - 60 zł to koszt ochrony w jakiejkolwiek firmie całego domu z
      > monitoringiem !!!

60 zl/m-c ? cały dom z monitoringiem? puknij się koleś w głowe... srednio nadzór
      ochrony nad obiektem to kwota 10 PLN/h ... a jak nie stać cie na zabezpieczenie
      przepieciowe na podlaczeniu sprzetu to juz twój problem! Dobrzykowice jak by nie
      patrzeć to wiocha i problemy z prądem będą zawsze! więc nie miej pretensji do
      kogoś że ci spaliło sprzęt jak nawet go bezpiecznie podłączyć nie umiesz.
      • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 13:57
        Sam się koleś puknij w głowę ! To po pierwsze.
        Po drugie - wystarczy poprosić o ofertę jakąkolwiek firmę ochroniarską
        typu Solid, Impel, Juwentus czy inne i koszt całodobowego monitoringu
        elektronicznego, prewencyjne patrole itp. nie przekracza na tym terenie
        50 zł netto za miesiąc, bo chyba nie podejrzewasz koleś, że chcę kogoś
        posadzić na stołku w przedpokoju żeby pilnował domu 24h ...?
        Pisałem o domu, nie osiedlu, czy czytanie ze zrozumieniem to aż taki
        trud ... ? Chyba że IQ masz jak temperatura pokojowa to pewnie trud.
        Po trzecie - jeśli Archicom zachowałby się należycie i terminowo
        przekazał infrastrukturę EnergiiPro nie miałbym pretensji. Ale
        lecą w bambuko od listopada '08, zasilają domy prądem budowlanym
        którego parametry pewnie w ogóle nie są kontrolowane i ty uważasz, że
        wszystko jest jak należy?
        • Gość: wroclawianin Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 79.110.194.* 27.07.09, 14:44
          przynajmniej wiem jak sprzęt podłączyć żeby go nie spalić prostaku... i to tyle
          ode mnie... a ty sie dalej gorączkuj szara myszko :lol: 40 pln na miesiac za
          monitoring a za free ci go podlacza? koniec tematu bo jak widac nie masz
          zielonego pojecia o czym piszesz wiec przestan sie kompromitować :lol:
          • Gość: wroclawianin Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 79.110.194.* 27.07.09, 14:46
            i jeszcze jedno... po co ci ochrona "dojazdowa" zanim dojadą na tą waszą wieś to
            już nie tylko twój ale i wszystkie inne domy obrobią :lol: a wynajecie ochrony
            zeby byla na tej waszej "portierni" na pewno cie 40 pln nie wyniesie...
            • Gość: Kalid Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 15:04
              Prędzej ochrona dojedzie po sygnalizacji włamania (czujki) niż ochroniarz dupę z
              portierni ruszy o włamaniu nic nie wiedząc ...
              • Gość: ja Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 79.110.194.* 27.07.09, 15:07
                no przeciez tam monitoring ma byc wiec rownie dobrze na portierni moze byc
                sygnalizacja ;) no chyba ze sie myle... a ile moze zajac dojazd na te
                "prestiżowe osiedle"? 15 minut?
                • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 15:11
                  Czas dojazdu deklarowany w ofercie i umowie do 10 minut.
                  A jeśli chodzi o monitoring to jest - trzeba podnieść słuchawkę
                  i zadzwonić na portiernię lub komórkę jak się coś niepokojącego
                  zauważy. Aha, a jak się okaże że niepokojące nie było to trzeba
                  zabulić od razu. Nie ma np. 2-3 nieuzasadnionych wezwań jak w firmach
                  ochroniarskich :o)))
                  Problem w tym co jak Cię nie ma w domu? Pozostaje liczyć na sąsiadów.
          • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 14:57
            No tak, poziom sięgnął bruku, skądinąd można było się spodziewać.
            Poza tym napisałem 50 zł prostaku ...
          • Gość: Anatol Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 15:01
            A skąd wniosek że sprzęt się spalił?
            Napisał że uległ uszkodzeniu, a to wcale nie znaczy że się spalił.
            Spalić to się może zupa ... pęknięta gumo !!!
      • Gość: SD Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.09, 14:34
        Do wrocławianina:
        jeśli nie mieszkasz na osiedlu i nie wiesz jak się sprawy mają to
        po co zabierasz głos. W 100% zgadzam się z autorem tej opinii.
        Czy gdybyś miał dziecko jak ja i wstając w nocy nie miałbyś
        możliwości podgrzania mleka dla dziecka bo znowu nie ma prądu, byłoby
        ci do śmiechu ...? A takich sytuacji naliczyłam od groma. Fakt,
        ostatnio przypadki całkowitego braku prądu zdarzają się żadko, ale
        spadki napięcia są nagminne. Jestem w domu całymi dniami i wiem że
        zdarza się to notorycznie. Serwis od kotła też zwrócił uwagę,
        że nie jest to korzystne dla sprzętu, więc po co się wymądrzać nie
        mając pojęcia jak się sprawy mają?
        • Gość: mkwadrat Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.09, 16:10
          gilbo i wrocławianiń

to psy archicomu ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: z_wrocka Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.07.09, 18:18
            Gość portalu: mkwadrat napisał(a):

> gilbo i wrocławianiń
            >
            > to psy archicomu ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no wlasnie czytajac posty tez odnioslem wrazenie ze do ich klakierzy
    • Gość: Z Dobrzykowic Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 16:32
      No cóż, ponieważ dyskusja w tym wątku przybiera formę, która nie do
      końca mi odpowiada i na której mi nie zależało postanowiłem się pożegnać.
      Starałem się opisać moje doświadczenia z Archicomem ku przestrodze
      innych potencjalnych klientów, każdy swój rozum ma i każdy podejmie
      swoją własną decyzję, mam nadzieję właściwą, czego żegnając się
      życzę ...

Pozdrawiam ...
      • Gość: gość Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.centertel.pl 27.07.09, 23:07
        Wydaje mi się, że trochę przesadzasz. Przeciek przy przebiciach rur
        kanalizacyjny na tarasie usunęli w tym samym dniu. Mój wykonawca nie skarży się
        na braki w dostawie prądu, natomiast za ochronę trzeba płacić. Na tą chwilę
        jestem zadowolona z domku i mam nadzieję, że tak zostanie.
        • Gość: Arek Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 08:23
          No pewnie usunęli i wierz mi usuwać będą jeszcze wiele razy do końca okresu
          gwarancji. W I etapie odprowadzanie wody wykonano zupełnie
          inaczej i kłopotów nikt nie miał i nie ma, a u mnie poprawiali już
          trzy razy - niekończąca się historia. A co się tyczy ochrony to ktoś
          już tutaj napisał - owszem płacić trzeba i nikt z tym nie polemizuje
          tylko dlaczego mamy płacić za ochronę domów Archicomu, które nie
          zostały sprzedane? Bo z tego co wiem Archicom nie przelewa co miesiąc pieniędzy
          na konto swojej podfiremki za czynsz odnośnie swoich domów których nie sprzedał
          ... Dlaczego zawsze są dojeni podwójnie ci którzy i tak płacą swoje??? Zaczyna
          to przypominać
          spółdzielnię mieszkaniową! Poza tym czynsz płacisz za ochronę i zarząd
          nieruchomością. Więc dlaczego pani z ochrony zajmuje się i ochroną i sprzątaniem
          naraz? Co by było gdyby coś się przytrafiło twojemu dziecku, wezwałbyś pogotowie
          i nie byłoby komu otworzyć bramy bo pani z portierni akurat zamiata ...??? W
          czynszu płacisz i za zamiatanie i za ochronę, więc dlaczego robi to ta sama
          osoba ...?
          • Gość: mieszkaniec I etap Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.09, 10:19
            zgodnie z umową z zarządcą dla etapu I - umowa wygasa w maju 2010 r, zaś oni zobowiązani są w umowie do przygotowania raz w roku sprawozdania i rozliczenia finansowego oraz budżetu na nowy rok. Jak już mieszkam ponad 2 lata takiego rozliczenia nie dostałem:((.
    • Gość: Bart Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 07:45
      Cokolwiek i ktokolwiek by tu nie napisał problem z prądem na osiedlu jest i to
      całkiem spory. Dzisiaj rano kilkakrotne i kilkusekundowe spadki napięcia,
      musiałem wstać i restartować kocioł bo nie miałbym się rano jak umyć. Problem
      jest, ale chyba nie jest to jakiś wielki problem, rzecz tylko polega na tym że w
      Archicomie panuje taki bałagan że zapewne nie ma komu się tematem zainteresować ...
    • Gość: Mieszkaniec II Re: Archicom - opinia - ku przestrodze ! IP: 212.160.104.* 31.07.09, 09:13
      Ja również mieszkam na tym osiedlu i niestety muszę potwierdzić
      większość problemów podniesionych przez autora wątku.

Uważam również iż Deweloper jak to jest w demokracji ma prawo do
      obrony/komentowania zarzutów, ale powinien to robić otwarcie
      włączając się do dyskusji, a nie "ustami" swoich
      pracowników/mieszkańców, którzy z zasady nie są obiektywni gdyż
      musieliby krytykować swojego pracodawcę.

Na pewno istniej sporą rozbieżność pomiędzy traktowaniem klienta
      przed wpłaceniem kasy na konto i po wykonaniu przelewu. Widać to
      szczególnie w długości usuwania usterek (notoryczne ignorowanie
      zgłoszeń).

Niepokojące jest również iż pomimo wielokrotnych zapewnień iż jest
      to kewstia dni, od listopada zeszłego roku w dalszym ciągu ani
      energetyka, ani wodąciągi nie odebrały od Archicomu swoich
      instalacji .... - brak możliwości zawarcia umów indywidualnych.

Co do ochronny, to trudno sie nie zgodziń iż opłata powinna zostać
      podzielona na całkowitą ilość działek (nawet nie zabudowanych) i
      Archicom powinien pokrywać część, która przynależy do niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka