Dodaj do ulubionych

Knajpy przyjazne dzieciom

IP: 195.205.145.* 17.08.01, 12:16
Czy są takie we Wrocławiu?
Pomijam tu zdecydowanie fast-foody!
Gdzie mogę pójść z dwuletnim brzdącem, i nie mysleć o tym, że trzeba cały czas
uważać, bo coś zbroi? Gdzie posadzić takiego smyka (w zwykłym krześle nie sięga
stołu)?
Gdzie w menu znajdę coś i dla siebie i dla dziecka?
Rodzic z dzieckiem to gorszy gatunek klienta?
Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 23:35
      Czoł(gi)em Bea !!!

niestety myślę, że Twoje obawy są słuszne. Choć widziałam w Pizzy Hut (przy pl.
      Grunwaldzkim) taki kącik dla maluchów (klocuszki, stoliczek, baloniki)
      :)
      • Gość: maxiu Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: *.enh.org 01.01.02, 03:28
        Bylem z 3.5 letnim syneczkiem w Pizzie Hut. Dostal balonil, troche pizzy, ale w
        sumie sie nudzil.
        • Gość: judyt Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: 192.168.129.* 07.01.02, 17:39
          Chyba jednak oprócz lokali typu "fast food" niewiele więcej Bea znajdziesz
          (zakładając, że Twoją osobą towarzyszącą jest dziecko);
          tam gdzie podają alkohol zakładają widać, że człowiek, nawet rodzic, dzieciaka
          nie ciąga ze sobą (no wiesz, powrót z "zawianym" rodzicem do domu...)
          Jeżeli natomiast chodzi o taką popołudniową kawkę z ciachem i z przyjacółką na
          przykład lub po prostu "coś na ząb" z dzieckiem to myślę, że w normalnej
          kawiarni lub restauracji nie potrzeba placu zabaw, opiekunki, dodatkowych
          zabawek, siodełek, czy co tam jeszcze. Wystarczy rodzic.
          Dziecko poznaje nowe dla niego miejsce i uczy jak ma się w nim zachowywać - bez
          zbędnych gadżetów.
          :-)
          • Gość: judyt Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: 192.168.129.* 07.01.02, 17:40
            jestem przeciwna chodzeniu z dziećmi (przynajmniej do pewnego wieku) po knajpach
      • Gość: ANTAL Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 00:24
        Cześć Gosia...
        Rzadko tu teraz bywam. Nie mieszkam we Wrocławiu, mam rzadki dostęp do Netu. Co
        w ogóle słychać?
    • Gość: jaza Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 10:16
      Wypróbowałyśmy z córeczką (2,5r) Vegę. Co prawda nie mają krzesełek dla dzieci,
      ale jedzenie na parterze wybitnie smakuje mojemu dziecku.
    • isis! Re: Knajpy przyjazne dzieciom 06.06.02, 12:47
      Gość portalu: Bea napisał(a):

> Czy są takie we Wrocławiu?
      > Gdzie posadzić takiego smyka (w zwykłym krześle nie sięga
      > stołu)?
      > Gdzie w menu znajdę coś i dla siebie i dla dziecka?

W Academii Brasserie jest krzesełko dla młodych, porcje też są chyba specjalne.
      Niejednokrotnie widywałam tam ludzi z mlodymi, i choć nie ma żadnych klocków, a
      alkohol podają, chyba nie nudziły się (inteligentne dzieci się nie nudzą).
      Pastelowa też ma porcje dla młodych. Nie jest tak źle.
      Jestem zwolenniczką zabierania młodych do knajpek (choć nie jestem zwolenniczką
      młodych)
      • Gość: Żarłacz Re: Knajpy przyjazne dzieciom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.02, 14:11
        u nas w Vabanku są klocki Lego, klocki - puzzle, kolorowanki i załoga bawi
        niesforne dzieci. Można także zamówic porcje dziecięca, niezależnie, czy się
        jest dzieckiem, czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka