Dodaj do ulubionych

KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE

IP: *.inet.polhost.pl 25.07.03, 18:37
Oto na oczach pseudowładz miejskich Wrocławia niejaki kościelniak* realizuje
ciąg dalszy planu pod tytułem "zrobię z miejskiego teatru - teatrzyk
prywatny, w którym będę zatrudniał swoich kolesi, kolesi pseudowładz, kolesi
partyjnych i kolesi - gejów (czyt. pedałów)"; choć tych ostatnich ze
szczególnym upodobaniem przyjmuje dymitrowicz*, którego natura ukarała w ten
dosyć powszechny sposób. Okazuje się, że 7 mln. dotacji to dla nich za mało,
żeby utrzymać dotychczasowy kształt teatru, trzeba jeszcze wywalić wszystkich
pracowników, wtedy będzie można kraść bez patrzących na ręce, a i kasy do
podziału będzie więcej. Przyjrzyjmy się im przez chwilkę:
kościelniak* - sam wypłaca sobie kasę za reżyserie, niedawno zmienił
samochód...,
dymitrowicz* - on również jeździ po niecałym roku pracy nowym samochodem (WW
Passat),
ignor* - szef platformersów w krzyckim okręgu (zgadnijcie dlaczego znalazł
się w teatrze?) - on też już doszusował do kolegów - ma nowego FORDA MONDEO.
Ja już wiem na co idą pieniądze podatników - Wy dalej brońcie kościelniaka*

*- na początku nazwisk tych osobników przestaje działać shift w moim kompie.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.03, 01:49
      no to co ze maja nowe samochody? znow typowa polska gadka...
      rece opadaja, kiedy ludzie narzekają. ok, moze sa powody dla ktorych mozna
      narzekac. ale nic tym sie nie zbuduje.
      • Gość: ... Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.domar.pl 26.07.03, 11:13
        Gość portalu: tomasz napisał(a):

> no to co ze maja nowe samochody? znow typowa polska gadka...
        > rece opadaja, kiedy ludzie narzekają. ok, moze sa powody dla ktorych mozna
        > narzekac. ale nic tym sie nie zbuduje.
        Tomasz napisał to co przeczytaliśmy wyżej wydaje się nam że polska gadanina nic
        nie da ale jak zwykle zapominamy że to są urzędnicy którzy pracują za nasze nie
        małe pieniądze! To nie budowa tylko okradanie nas podatników! Samochody którymi
        jeżdżą świadczą o tym gdzie i za ile! Dymitrowicz już narzeka na auto więc
        spodziewajmy się zmiany! Ignor, żeby już nie było mega przekrętów
        zarejestrowane auto ma na firmę ojca. Reorganizacja w teatrze jest potrzebna
        ale jakim kosztem aha i jeszcze jedna wiadomość ludzie są zwalniani a
        przyjmowani są ludzie z skąd? Oczywiście powiązani z PO i Urzędem Miejskim (
        nowa dziewczyna) .
        Cdn.
        • birbant Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE 26.07.03, 11:36
          a co nam to przeszkadza- przynajmniej Imiela ma już gdzie występować i nie
          musi sie tłuc po supermarketach.
          • Gość: buzi Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.visp.energis.pl 26.07.03, 20:47
            Czyżby konradowi skończyła się lista supermarketów (już budują następny)czy
            może program występów nie wytrzymał konkurencji z zakupami.
    • Gość: lidka Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.03, 22:39
      A nie przszkadza wam że operetka ma 200 etatów w tym przynajmniej połowa to
      darmozjady i lenie, a kto za to wszystko płaci? Społeczeństwo!
      • Gość: tomasz Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.03, 22:48
        zgadzam sie w zupelnosci z lidką.
        dlaczego ludzie niepotrzebni maja pracowac? po to tylko zeby mieli prace?
        to przeciez podejscie socjalistyczne, z minionej epoki.
        teatr potrzebuje przeciez w dzisiejszych realiach pieniedzy na marketing,
        reklame - to jest glowna sila przyciagajaca ludzi. niewiadomo jak dobry
        spektakl nie przyciagnie ludzi bez dobrej reklamy. a na to potrzebne sa
        pieniadze. tak mi sie wydaje, choc to zupelnie nie moja sprawa i mozemy sobie
        tak tu na forum dyskyutowac o tym. nikt z nas nie jest zadna wyrocznia.
      • Gość: tree ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.03, 13:32
        Darmozjady i lenie???Ty tępa kobietko...Pewnie do cholery...Jak możesz tak
        mówić o pracownikach chóru,baletu ,orkiestry o solistach ,czy pracownikach
        technicznych ,których ciężka praca każdorazowo przyczynia się do tego abyś
        mogła obejrzeć spektakl...Dzięki tym ludziom - przez 48 lat można było mówić na
        Operetkę Wrocławską ---i na Wrocław --Stolica Kulturalna Dolnego Śląska--
        teraz,gdy ci ludzie zostaną zwolnieni po prostu teatr umrze!Potem zwolnią
        Kościelniaka...Z tym ,że będzie już za późno///
    • Gość: Zyta Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 07:56
      Kurwica mnie bierze jak czytam wątki o Kościelniaku na forum "kultura"!
      Kultura??? Co to ma wspólnego z kulturą?!? A nie przyszło Ci do tego durnego
      łba, że Kościelniak może miec pieniądze nie tylko z Operetki we Wrocławiu? Tak
      samo jak i inni, których oczerniacie (chyba tylko dlatego, że do czegoś doszli)
      robi różne inne rzeczy za które dostaje pieniądze. Zanim zaczniesz coś jeden z
      drugim gadac to się zastanów kretynie!!!
      • Gość: ... Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 08:11
        Zyta ty tez jesteś z urzędu miasta? Czy jesteś wierną i oddaną działaczką PO??
        Mam jeszcze jedno pytanie: narzekają na brak pieniędzy dyrektorzy operetki ale
        dlaczego Dymitrowicz tak podkreśla że ludzie dostaną wynagrodzenie extra za
        jeden miesiąc ?? Czy to jest zgodne z prawem? Dlaczego wydawane są tak nasze
        pieniądze? I jeszcze jedno CZY TAKA SYTUCJA NIE PRZYPOMINA MINONYCH CZASÓW??
        (wcale mnie to nie dziwi bo szkolenia i zasady działania dawnej władzy czytaj
        PZPR są żywcem przeniesione do biur Teatru Muzycznego kolesie ponad wszystko i
        już nie raz słyszano I TAK NAS NIKT NIE RUSZY!) Osioł i marchewka zamknąć usta
        związkom zawodowym i podlizać się po raz kolejny obecnej władzy........

PS. Zyta może właśnie wątek Kościelniaka i reszty jest we właściwym miejscu bo
        ja już nie znam osoby, widza który pójdzie na przedstawienie bez kontekstu
        politycznego i smrodu wokół dyrekcji Teatru!
    • Gość: lidka Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 23:05
      A ja znam wielu widzów którzy uwielbiają spektakle Kościelniaka, pewnie to
      zależy w jakim środowisku się obracamy. Ja jestem tuż po studiach, znam
      mnóstwo ludzi z wyższym wykształceniem i średnim wykształceniem, młodych i
      średnio młodych. Często bywamy w przybytkach kultury naszego miasta i uważam (
      nie tylko ja) że taki teatr jest konieczny w naszym mieście. Pozdrawiam!
      • Gość: Bolek Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 02:43
        Gość portalu: lidka napisał(a):

> A ja znam wielu widzów którzy uwielbiają spektakle Kościelniaka, pewnie to
        > zależy w jakim środowisku się obracamy. Ja jestem tuż po studiach, znam
        > mnóstwo ludzi z wyższym wykształceniem i średnim wykształceniem, młodych i
        > średnio młodych. Często bywamy w przybytkach kultury naszego miasta i uważam
        (
        > nie tylko ja) że taki teatr jest konieczny w naszym mieście. Pozdrawiam!

Ilu was jest?
        Ty i twoi koledzy?
        to troche za mało żeby na was wszyscy placili podatki.
        Jak wam sie takie eksperymenty podobają? Droga wolna, szukajcie sponsorów i
        grajcie dla siebie samych tą szmirę. Ja i wiekszość tego miasta( sądząc po
        frekfencji na kościelniaczych wypocinach) po prostu tego nie chce.
        Również pozdrawiam i to gorąco!
        • Gość: tomasz Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.03, 10:03
          ja nie znam lidki, nie jestem jej kolegą, a również przyłaczam sie do jej
          opini. to z kolei ja i moi znajomi chodzimy na Kościelniaka, w końcu można
          zobaczyć jego przedstawienia nie tylko w ramach PPA, gdzie płaci się duże
          pieniądze za bilet.
          • Gość: taaaa Re: posłuchaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.03, 13:58
            Tak Tomeczku masz rację...Na PPA płaci się dużą kasę...Trudno się dziwić,że Ci
            się te spektakle podobają...Gdybym tyle zapłacił podobało by mi się największe
            gówno...
            Ps:Skoro jesteś takim mądrym człowiekiem -powinieneś był się dawno domyślić,że
            tu nie chodzi o stworzenie nowego teatru muzycznego w którym będą grane znane
            musicale...Tu chodzi o wyjebanie zespołu-zamknięcie teatru-czerpanie ogromnej
            kasiory...Władze miasta (moi dobrzy znajomi)znaleźli frajera ,który ma "usunąć"
            teatr-oni w ten sposób będą mieli czyste ręce!Pieprzycie na tym forum
            bezsensowne rzeczy nie mając pojęcia jak jest na prawdę!Skoro spektakle
            Kościelniaka są tak świetne-wytłumacz mi dlaczego na Operę za 3 grosze były
            rozdawane darmowe bilety,aby zabić pustki na widowni(i tak nikt ich nie chciał)-
            podczas ,gdy Księżniczka Czardasza szła przy wyprzedanej po ostatnie miejsca
            sali...I tak jest z każdym jego spektaklem...
            ps ps:każdy kto coś wie niech się tu dopisuje!
            • Gość: @@ słucham IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 15:30
              Gość portalu: taaaa napisał(a):

> Tak Tomeczku masz rację...Na PPA płaci się dużą kasę...Trudno się dziwić,że
              Ci
              > się te spektakle podobają...Gdybym tyle zapłacił podobało by mi się
              największe
              > gówno...
              > Ps:Skoro jesteś takim mądrym człowiekiem -powinieneś był się dawno
              domyślić,że
              >
              > tu nie chodzi o stworzenie nowego teatru muzycznego w którym będą grane
              znane
              > musicale...Tu chodzi o wyjebanie zespołu-zamknięcie teatru-czerpanie ogromnej
              > kasiory...Władze miasta (moi dobrzy znajomi)znaleźli frajera ,który
              ma "usunąć"
              >
              > teatr-oni w ten sposób będą mieli czyste ręce!Pieprzycie na tym forum
              > bezsensowne rzeczy nie mając pojęcia jak jest na prawdę!Skoro spektakle
              > Kościelniaka są tak świetne-wytłumacz mi dlaczego na Operę za 3 grosze były
              > rozdawane darmowe bilety,aby zabić pustki na widowni(i tak nikt ich nie
              chciał)
              > -
              > podczas ,gdy Księżniczka Czardasza szła przy wyprzedanej po ostatnie miejsca
              > sali...I tak jest z każdym jego spektaklem...
              > ps ps:każdy kto coś wie niech się tu dopisuje!

ja nic nie wiem ale dopisuję i podpisuję się pod postem żeby pisać o wszystkim
              co wiecie na temat zrównania z ziemią tak fajnego miejsca jakim jest teatr
              muzyczny wrocław!
              kurcze smutne wiadomości przynosisz taaaa, masz ich wiecej??
              a może to ty jesteś samym panem bogiem i powiesz kiedy nastąpi koniec świata ;-)
              ale masz świetne pomysły naprawdę jestem pod wrażeniam twojej wiedzy i
              wyobraźni!!
              • mineta Re: słucham 29.07.03, 16:20
                Ja wiem to piszę:
                na miejsce zwolnionych Koscielniak ma zamiar wprowadzić resztę swojej rodziny.
                Brata- lekarza i siostrę swojej żony- wariatkę.
                A dziubek to tylko pseudonim Piotra. Zgadnijcie co on dobrze nim robi szefowi?
                • Gość: dziubek Re: słucham IP: *.visp.energis.pl 29.07.03, 22:58
                  Mineta uważaj w tfoim życiu zbliża się krytyczny moment proporcje spermy i
                  mózgu w tfojej czaszce są niebezpiecznie przekroczone na rzecz spermy i to jest
                  tfuj koniec albo jak wolisz koniuszek.
            • Gość: Nata Re: posłuchaj IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 21:05
              Gość portalu: taaaa napisał(a):

> Tak Tomeczku masz rację...Na PPA płaci się dużą kasę...Trudno się dziwić,że
              Ci
              > się te spektakle podobają...Gdybym tyle zapłacił podobało by mi się
              największe
              > gówno...
              > Ps:Skoro jesteś takim mądrym człowiekiem -powinieneś był się dawno
              domyślić,że
              >
              > tu nie chodzi o stworzenie nowego teatru muzycznego w którym będą grane
              znane
              > musicale...Tu chodzi o wyjebanie zespołu-zamknięcie teatru-czerpanie
              ogromnej
              > kasiory...Władze miasta (moi dobrzy znajomi)znaleźli frajera ,który
              ma "usunąć"
              >
              > teatr-oni w ten sposób będą mieli czyste ręce!Pieprzycie na tym forum
              > bezsensowne rzeczy nie mając pojęcia jak jest na prawdę!Skoro spektakle
              > Kościelniaka są tak świetne-wytłumacz mi dlaczego na Operę za 3 grosze były
              > rozdawane darmowe bilety,aby zabić pustki na widowni(i tak nikt ich nie
              chciał)
              > -
              > podczas ,gdy Księżniczka Czardasza szła przy wyprzedanej po ostatnie miejsca
              > sali...I tak jest z każdym jego spektaklem...
              > ps ps:każdy kto coś wie niech się tu dopisuje!

Ja nie jestem zorientowana w szczegółach, ale to prawda, na operetkę klasyczną
              chodzą tłumy a "kościelniacze produkty"? Oj marnie, marniutko!
              Pozdrawiam Cię taaa!
    • Gość: leon Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 23:51
      Żadne tłumy, po prostu opereta jest teraz grana w mniejszych ilościach a do
      spektakli Kościelniaka publicznośc przyzwyczaja się dopiero. Poza tym
      przyjrzyjcie się pracy kas biletowych bo tam sabotują spektakle Kościelniaka.
      Ja również mam mnóstwo znajomych i dołączam się z nimi do
      towarzystwa ,,głupiej baby" Lidki
      • Gość: tau Re: KOŚCIELNIAK I JEGO KOLESIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 00:40
        Gość portalu: leon napisał(a):

> Żadne tłumy, po prostu opereta jest teraz grana w mniejszych ilościach a do
        > spektakli Kościelniaka publicznośc przyzwyczaja się dopiero. Poza tym
        > przyjrzyjcie się pracy kas biletowych bo tam sabotują spektakle Kościelniaka.
        > Ja również mam mnóstwo znajomych i dołączam się z nimi do
        > towarzystwa ,,głupiej baby" Lidki

Tak, oczywiście!! Teraz kasy biletowe są winne,że na te gnioty kościelniacze
        prawie nikt nie chce chodzić, brawo za pomysłowość w argumentach!!!
        No i publiczność się musi przyzwyczaić (BO PEWNIE JEST ZA GŁUPIA)?! Na prawdę
        gratuluję!!!!!
        Mam nadzieję że ten mały palancik nie zdąży rozpieprzyć tak dobrego., przez
        lata budowanego Teatru. Ale dla kilku skurwysynów z władz miasta ważniejsze
        jest pare złotych zarobić na budynku upadlego teatru, niż utrzymywać porządną
        scenę muzyczną, jedyną oprócz Opery na Dolnym Śląsku!!!!
    • Gość: lukier teatr muzyczny IP: *.mielno.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 00:05
      Jakoś nikt nie zwraca uwagi,co to w ogóle jest teatr muzyczny i jak się to i z
      czym je...Jakos nikt nie myśli o tym,że Wasz teatr jest naprawde twórczy i inny
      od reszty muzycznych teatrów w Polsce...Jakos nikt nie myśli o tym,że właśnie
      te bezkompromisowe(lub nie)działania przyczyniają się do opinii
      teatru,wyraźnego i z pomysłem,a nie teatru odtwórczego jakieś przebrzmiałe
      tematy...Jakoś nikt nie potrafi spojrzeć na to z dystansem...szkoda....
      • mm-m Re: teatr muzyczny 30.07.03, 14:33
        wreszcie ktoś rozsądny napisał coś
        całe szczęście że po świecie chodzą jeszcze normalnie myślący ludzie!
        moze zakończycie już dysputę na temat pana Kościelniaka co?
        może napiszcie coś wartego uwagi na jego temat?
        czy wogóle ktoś potrafi ( z tych najbardziej poinformowanych) napisać czego
        dokonał pan Kościelniak? znacie jego twórczość.
        co zaś tyczy sie pozostałych ludzi z teatru czyli dyrektorstwa to zastanówmy
        się czy za pensje tzw budżetówkę można sobie wygodnie żyć .
        raczej nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka