usarmy 08.03.07, 14:39 Kiedy nowe inwestycje w Zawierciu, a co za tym idzie nowe miejsca pracy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzy76siek Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 09.03.07, 16:30 Panie Prezydencie Mazur Czy pamięta pan kampanię wyborczą ? Czy pamięta pan to co pan mówił w czasie debaty z prezydentem Machem ? Czy pamięta pan jak mówił pan jak inne miasta świetnie się rozwijają i twierdził stanowczo że Zawiercie też na to stać ? Czy pamięta pan jak dawał przykłady ładnych i zadbanych dworców kolejowych w innych miastach i twierdził pan że w Zawierciu dworzec powinien być wizytówką miasta ? CZY JEST SZANSA ABY PREZYDENT MAZUR PAMIĘTAŁ CO MÓWIŁ KANDYDAT MAZUR ? Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 09.03.07, 19:42 MUSIMY WRESZCIE NASZYCH WSZECHMOGACYCH WLADCOW ZAWIERCIA ZMUSIC DO RUSZENIA DUPY ZE STOLKA I ZROBIENIA WRESZCIE COS W TYM NASZYM ZAWIERCIU!!!!DOSC TEGO MARAZMU DOSC TEGO OPIERDALANIA!!! KONKRETY PANOWIE!!!!!!!!! PANIE MAZUR!!!!! PANIE R.MACH CO ZROBISZ DLA NASZEGO POWIATU!!!!! ILE KASY WYCIAGNIECIE Z UE DLA NAS DLA MIESZKANCOW ZAWIERCIA I POWIATU!!!!! DOSC TEGO PIERDOLENIA O OBWODNICY I O INNYCH MZONKACH KTORE ZAWSZE MOWICIE PRZED WYBORAMI!!!!! DOSC!!!!! CZY TO MIASTO TEN POWIAT NIE STAC NA GODNE ZYCIE!!!! NA GODNE ZYCIE MIESZKANCOW!!!!JUZ MAM DOSC TEGO!!! TAK JAK WIEKSZOSC ZAWIERCIAN!!!!!KOCHAM TO MIASTO I CHCE ABY W NIM COS SIE DZIALO!!!CO ZROBILES PANIE MACH PRZEZ TE LATA ZE BYLES PREZYDENTEM!!! NAGLE PANU PRZYPOMNIAL SIE REMONT DROG PRZED WYBORAMI!!!!!!!!!!A GDZIE BYLY TE PIENIADZE WCZESNIEJ!!!!!!!W DUPIE MAM FESTYNY!!! CHCE ABY TO MIASTO KWITLA!!ABY 3/4 ZAWIERCIA NIE ZAPIERDLALO NA SLASK DO CZE-WY DO PRACY!!! NIE WIERZE ZE NIE DA SIE NIC ZROBIC!!!! SPOJRZCIE PANOWIE NA MIASTA WIELKOPOLSKI!!!!! NIE KONIECZNIE BLISKO POZNANIA!!BRAK WAM ODWAGI!!! BOIJCIE SIE PODJAC DECYZJI!!NIE CHCEMY TAKICH LUDZI..PANIE MAZUR CO Z ZAWIERCIEM!!!!GLOSOWALEM NA PANA WIEM ZE TO KROTKI CZAS...CO DALEJ!!!! PROSZE WAS MLODZI LUDZIE ZROBMY COS!!!! STAC NAS NA GODNE ZYCIE W ZAWIERCIU!!!!! NA CIEZKA PRACE ALE ABY BYL Z TEGO KONKRETNY EFEKT!!!DRODZY MIESZKANCY POWIATU ZAWIERCIANSKIEGO!!!!ZABIERZCIE GLOS NA FORUM!!!! DOSC TEJ POPELINY I PIERDOLENIA!!!! ZROBMY TO DLA NAS DLA SIEBIE DLA ZAWIERCIA DLA POWIATU!!!! DO ROBOTY URZEDASY!!!! KTO ODPOWIADA W ZAWIERCIU I POWIECIE ZA POZYSKANIE SRODKOW Z UE!!!! MARSZ PIKIETA!!!! PROPOZYCJE PRZESYLAJCIE!!!! Odpowiedz Link
sylwka25 Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 10:15 Konkurs na miskę Jury....takie teraz mają problemy w UM Zawiercie. Pochlastać się można :-( Niech tak dalej robią,to zajdziemy daleko......za Murzynów, Rumunów itp Odpowiedz Link
pawex8 Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 16:17 >>ZROBIENIA WRESZCIE COS Zgadzam się po części z Twoją wypowiedzią...ale z drugiej strony czemu zdajesz się na łaskę i niełaskę urzędników.. sam zrób "coś", czego oczekujesz? Najłatwiej jest zwalić wszystko na "system" i szukać pretekstów. Wielu ludzi szuka powodu i usprawiedliwienia dla samego siebie żeby nic nie robić zwalając winę na innych ale lepiej o tym może nie myśleć i samiast powodu szukać sposobu :-) na własny biznes, poprawę sytuacji itp. Moim zdaniem czas zapomnieć o urzędach, Zusach i innych...oni Ci nie pomogą ;-) Może gdyby więcej osób przestawiło swój tok myslenia (ja jestem w trakcie:-)) )byłoby w Zawierciu więcej firm i zrobiłoby się lepiej bez pomocy urzędów:), przecież wystarczy tylko dobry pomysł i troche kasy na początek. A co do pozyskiwania funduszy z UE to nie mam o tym bladego pojecia :-)) pozdrawiam Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 17:55 Ja wcale nie czekam!!!!! szkoda czasu!!!! Wiadomo,ze to co zrobimy zalezy tylko i wylacznie oda nas samych!!!! I wcale nie musimy liczyc na US,UM,ZUS etc, wcale mi w tym nie przeszkodzi ani Pan Mazur, ani ktos cos tam...tylko mi zal du...sciska!!!Troche czasu spedzilem w Wielkopolsce i wierz mozna zrobic/dotyczy wladz lokalnych/ aby zylo sie lepiej mieszkancom!! tylko dlaczego oni potrafia a wladze miasta Zawiercie nie!!!! Przykladow mozna by rzucic wrecz z rekawa Tarnowo Podgorne,Wolsztyn, Grodzisk Wlkp,Komorniki Wlkp...to miejscowosci ktore sa polowe mniejsze od Zawiercia tam jakos potrafiono stworzyc klimat np. do "biznesu lokalnego" a u NAS!!! Nie odbierz tego,ze narzekam...kocham to miasto i ciesze sie ze tu wrocilem !!!!Ale wykorzystajny na maxa szanse rozwoju naszego kochanego Zawiercia!!Zawiercie stoi w miejscu!!!! Czas chyba ozywic "brame na Jure" Pozdrawiam Odpowiedz Link
pawex8 Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 20:11 Tzn co byś konkretnie chciał? czego Ci brakuje? być może to nie Wrocław ale uważam że jeśli ktoś ma chęci to przy tak sprzyjających warunkach -"Czas chyba ozywic brame na Jure" da się dużo zdziałać. Jeśli chemy aby Zawiercie wyszło wreszcie z tego marazmu to po pierwsze trzeba się samemu obudzić.Nie można wiecznie oczekiwać na gwiazdkę z nieba. Też narazie podobnie jak wielu mieszkańców Zawiercia musze dojeżdżać do pracy 50km. Fakt 50km dalej jest o niebo lepsze życie, kilka razy większe zarobki, z pracą nie ma problemu...mógłbym iść na łatwiznę i przeprowadzić się tam..ale też chcę tu mimo wszystko zostać, a to że w Zawierciu nie mogę się rozwijać zawodowo i zarabiać tyle ile bym chciał to uważam, że to tylko moja wina - widocznie jestem za mało zaradny. Czy to wina urzędników, że nie ma u nas duzych korporacji? Tego nie wiem. Ale myśle, że przy odpowiednio silnym zapraciu, wiedzy i pomysłowości można również w Zawierciu dużo zdziałać - bez oglądania się na innych. Pozdrawiam Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 13.03.07, 13:33 Mam pytanie po... nam Certyfikowana Lokalizacja Inwestycji!!!!Czy to nie urzedazy sa odpowiedzilane za sciagniecie inwestycji do ZAWY!!!!!!!!!!!!!! jak tutaj sie nic nie dzieje.....Nie oczekuje gwiazdki z nieba jak to ladnie piszesz bo i tak juz dawno "wzialem sprawy w swoje rece" jak ktos tam kiedys powiedzial!!!Co do dojezdzania co to jest 50 km!!! moj "przebieg w aucie sluzbowym" to min 10000 miesiecznie..Czy mozna duzo zdzialac !!!! pewnie ze mozna!!!! Nawet trzeba bo tylko sektor MSP jest w stanie cos ruszyc w ZAWIE!!!! ps pytanie co za markety maj powstac na Lesnej i Zafamie ktos wie?? Odpowiedz Link
le_szek Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 13.03.07, 14:09 > ps pytanie co za markety maj powstac na Lesnej i Zafamie ktos wie?? Auchan i Kaufland, jak słyszałem, ale nie wiem który gdzie. Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 13.03.07, 14:55 dzieki za info!!!!!!!pzdr Odpowiedz Link
balsam12 Panie Prezydencie miasta Zawiercie 12.03.07, 21:15 Proszę spojrzeć na śmierdzącą i brudną rzekę która zowie się Wartą. Proszę uczulić służby podległe p.Prezydentowi a zowiące się Strażą Miejską aby nie przechodziły obojętnie obok samochodów jeżdzących po chodnikach tak jak to ma miejsce codziennie przy ul. Paderewskiego oraz przy ul. Sikorskiego /pawilony Centrum/. Kilkakrotnie dzwoniłem do dyżurnych Straży Miejskiej i informowałem o konkretnych przypadkach ale bez rezultatu i widzę strach starszych ludzi jak z naprzeciwka po chodniku przy bloku nr.25 na ul. Paderewskiego podjeżdza pod sklep monopolowy osobowy pojazd a drugi za nim pod ajencję oddziału banku choć miejsca na parkingu są puste! Ja jestem kierowcą od trzydziestu lat i nie jest mi znany przepis zezwalający na poruszanie się po chodnikach pojazdami samochodowymi. Ukazuję tylko dwie anomalię,choć mógłbym przytoczyć o wiele więcej-na razie to tyle aż tyle Odpowiedz Link
ania19610 Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 17:28 Pan Prezydent także nie dba o porządek i ład publiczny, w sposób niekulturalny wychowując swe dziecko. Odpowiedz Link
sylwka25 Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 19:33 A co to ma do rzeczy? chyba ze przyblizysz nam jakies konkretne szczegóły na temat jego dziecka? hahaha Moze bedzie to ciekawe Odpowiedz Link
ania19610 Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 12.03.07, 19:58 byłoby ale lepiej nie. Chodziło o inwestycje - w pierwszym poście - i z tym to mniej więcej się łączy ale mniejsza z tyM. pYT.DLACZEGO NASZ DROGI PREZYDENT NIE SZANUJE INNYCH LUDZI, ICH SPOKOJU? Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 29.03.07, 15:14 Panie MAZUR?? Zastanawiam sie czy Pan nie zmienil barw politycznych? Jak do tej pory Pana pomysly bez urazy jak a'la Pan Gosiewski!!!! Brawo tak dalej!!!!! Sluchalem Pana w Mok-u na debacie prezydenckiej!!!! Mrzonki z kielbasa Panie Mazur!!!!!Za co Pan bierze pensje z naszych podatkow!!!!! Czy Pan cos potrafi zmienic w tym naszym miastem Zawiercie!!!!czas pokaze.... Odpowiedz Link
majeczkaa Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 31.03.07, 14:23 Usermy, a TY wierzyłes w to co on plecie podczas kampani wyborczej? Jeśli tak to gratuluję CI naiwności... ;) Od razu było widać, że jego jedynym celem jest wykurzyć Macha i tym samym zostać prezydentem - koniec i kropka. :)) Na tym się kończy jego i kazdego innego polityka, polityka. :] Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 31.03.07, 14:44 Czy wierzylem? sadzilem,ze choc czesc spelni to co mowil. Poczekajmy to dopiero poczatek jego wladzy, zobaczymy po roku!!!!!! Odpowiedz Link
krzy76siek Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 31.03.07, 14:46 Tu nie chodzi o wiarę w słowa MAJECZKO . Wielu z nas głosowało na p.Mazura w przekonaniu że należy wykopać ochlaptusa (czyt. Macha).Ale niestety u nas w mieście jest jak za szarego PRLu bo i ludzie w większości ci sami na stołkach. A prezydent Mazur wydaje mi się że woli siedzieć cicho i się nie wychylać bo przecież dalej "w koło jest czerwono" ZAMIAST NOWEJ WŁADZY MAMY STARĄ , A TO CO NIEPODOBAŁO SIĘ KANDYDATOWI M.MAZUR PODOBA SIĘ JUŻ PREZYDENTOWI M.MAZUR. I TO JEST WŁAŚNIE PROBLEM ! Odpowiedz Link
majeczkaa Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 02.04.07, 00:24 > Tu nie chodzi o wiarę w słowa MAJECZKO . No, a w co miałam uwierzyć jak w nie jego słowa? W niebieskie oczy, czy blond włosy? ;)) Nie znam go i poznałam dopiero jako kandydata. Skoro coś ktoś mówi to wyznaję zasadę, że wie z czym to się wiąże. Bo jeśli ja coś obiecuję to staram się słowa dotrzymac i tą zasadą posłużyłam się, głosując na niego. Dobra opcję wybrałam, czy złą? ;))) > ZAMIAST NOWEJ WŁADZY MAMY STARĄ , A TO CO NIEPODOBAŁO SIĘ KANDYDATOWI M.MAZUR > PODOBA SIĘ JUŻ PREZYDENTOWI M.MAZUR. > I TO JEST WŁAŚNIE PROBLEM ! Czyli jakby nie patrzeć na tę sytuację, nie należało mu zawieżyc, ponieważ w efekcie okazał się być gołosłowny i mało skuteczny. Skoro potrafił głosić kwieciste mowy podczas kampanii prezydenckie to i równie bez pardonu powinien się pozbyć "starych" wyjadaczy. W końcu jest głowa miasta! A skoro gadał, a wiedział, że mu się to nie uda [z różnych względów], to mógł nie obiecywać, bo teraz wyszedł na (...), czyli obiecanki macanki podczas kampanii... a skuteczności brak. No dajmy mu jeszcze odrobinę czasu. ;)) MOże akurat coś drginie [o słodka naiwości ;))] Odpowiedz Link
usarmy Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 02.04.07, 14:34 Pokaz,mi miasto w Polsce, w Europie.. w ktorym sie "cos zmienilo w pol roku"!!!! Jesli tak!!!! To zwracam honor!!!! Odpowiedz Link
majeczkaa Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 02.04.07, 22:55 Pokaże ci jak przestaniesz wstawiać milion wykrzykników w post. ;)) Zwróć uwagę na ostatnie zdanie w mojej poprzedniej wypowiedzi i tyle. Odpowiedz Link
krzy76siek Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 28.04.07, 22:43 Szanowny Panie Prezydencie Mam takie pytanko - od kiedy to Prezydent Miasta zaprasza na "cóś" takiego jak pochód pierwszomajowy , a jak to wynika z plakatów na mieście i info prasowo internetowych , to właśnie pan zaprasza , czyli tak jakby pan był współorganizatorem. Pragnę panu uświadomić ,że pochód 1majowy to nic innego jak , każda inna manifestacja czy też pikieta i jest organizowana przez jakąś organizację lub partię lub ruch społeczny i prezydent jako osoba publiczna nie powinien zapraszać na coś takiego - owszem może uczestniczyć choć jako prezydent "wszystkich Zawiercian" nie powinien okazywać swojej sympatii czy też poparcia jakiejkolwiek grupie społecznej czy też politycznej , a przenosząc to na nasz lokalny grunt i mówiąc prostymi słowami wchodzić w d... lokalnym sekretarzykom , no chyba że pan stracił panowanie nad tym co się dzieje wokół pana. WSTYD Czegoś takiego chyba nieprzeczytałbym nawet w czerwonym Sosnowcu . Panie Mazur - kim w końcu pan jesteś ? Odpowiedz Link
mariunia Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 29.04.07, 08:44 krzy76siek faktycznie nikt nie zauważył tego. A ja mam inne pytanko panie prezydencie niech mnie pan uswiadomi co dzieje sie z naszymi wodociagami na dzien dzisiejszy i co dalej znimi będzie w przyszłosci, jak znam zycie to Pna Mazur tu nie zagląda wiec kieruje te pytanie do jego wysłanika Pana Wyrwasa www.ogloszeniazawiercianskie.prv.pl Odpowiedz Link
piotrwyrwas Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 29.04.07, 19:54 Pozwolę sobie na trochę historii: Międzynarodowe Święto Pracy - święto wprowadzone w 1899 roku przez Drugą Międzynarodówkę, upamiętniające strajk robotników w Chicago 1 maja 1886 roku, obchodzone jest od 1890 roku. W Europie święto pracy obchodzimy 1 maja. W Ameryce Północnej odpowiednikiem pierwszomajowego święta jest Labour Day obchodzony w pierwszy poniedziałek września. W Australii Labour Day obchodzi się w różne dni zależności od stanu. Historia W większości krajów europejskich, w tym również i w Polsce, Święto Pracy obchodzimy 1 maja już od 1890 roku. Święto to zostało ogłoszone w 1899 roku przez stowarzyszenie partii i organizacji socjalistycznych zwanych II. Międzynarodówką. Data została wybrana na 1 maja aby upamiętnić strajk robotników w Chicago 1 maja 1886 roku. Od 2001 roku w Europie organizuje się tak zwany EuroMayDay ( 1 maja zwany jest w krajach anglosaskich May Day ). Nie jest to raczej święto klasy robotniczej a ruch na rzecz zhumanizowania pracy i życia wszystkich ludzi pracujących. Obchody Euro May Day zapoczątkował Mediolan, w roku 2004 pomysł podchwyciła Barcelona a już rok później obchody EuroMayDay odbywały się w całej Europie. W 2005 roku EuroMayDay świętowało około 200.000 osób. źródło: halloween.friko.net/1_maja.html Pozdrawiam wszystkich którzy szanują historię Odpowiedz Link
krzy76siek Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 29.04.07, 21:46 Chwileczkę panie piotrwyrwas. Ja nie piszę o święcie pracy tylko o pochodzie 1 majowym. A to jest duża różnica. 1 maja jako święto - dzień ludzi pracy , jest świętem , tak samo jak dzień hutnika, górnika etc. Mnie chodzi o pochód pierwszomajowy jako manifestację lewicy . A to chyba jest duża różnica. I jeżeli tej różnicy nie widzi Prezydent Miasta oraz jak się okazuje jego zastępca ( o ile ten co to pisze jest faktycznie tym za kogo się podaje ) to należy tylko się zasmucić tym że naszym miastem rządzą osoby nie mające w swym zasobie podstawowych informacji. Jeżeli zaś chodzi o pański wykład z historii to powiem szczerze że aby się popisywać należy mieć trochę większy zasób wiadomości . Poza tym 1 maja nie jest świętem narodowym , a właśnie obchody takich świąt ma obowiązek organizować władza - lokalna i centralna - np. poprzez rozwieszenie flag państwowych. I jeśli chodzi o te święta to są nimi 3 Maja i 11 Listopada . Proszę sobie to jako władza zapamiętać ! I na koniec jeszcze raz powtórzę - WSTYD ! Odpowiedz Link
mariunia Pytania do Prezydenta 30.04.07, 10:03 krzy76siek bravo popieram cie maz racje tutaj i to bardzo dużą na ten temat www.ogloszeniazawiercianskie.prv.pl Odpowiedz Link
piotrwyrwas Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 02.05.07, 12:38 Witam wszystkich Informacja na temat święta 1 maja jest przykładową jaką można znaleźć po wpisaniu odpowiednigo hasła w google - link do strony z cytatem został podany. Zachęcam do pogłębiania tematu. Pochód pierwszomajowy został przewidziany dla tych mieszkańców Zawiercia, którzy "swoją pracą tworzyli wielkość Naszej Ojczyzny, wspierali jej rozwój i budowali przyszłość dla następnych pokoleń..." oraz przejawiają " troskę o zachowanie godności ludzkiej i wiążącej się z tym wolności...". Również i Pan - jeżeli nie obca jest Panu wartośc pracy ludzkiej - mógł wziąć udział w pochodzie pod dowolnym sztandarem lub transparentem. Taką możliwość daje Panu zaplanowany (poprzez wskazanie godziny, miejsca zbiórki, trasy przemarszu)i odpowiednio zabezpieczony przez służby porządkowe pochód. Chciałbym podkreślić, że obecność na pochodzie była dobrowolna. Co do pozostałych kwestii poruszonych przez Pana: 1. Zgodnie z ustawą z dnia z dnia 26 kwietnia 1950 r. o ustanowieniu dnia 1 maja świętem państwowym - 1 maja jest świętem państwowym. 2. Zgodnie z ustawą z dnia 31 stycznia 1980 r. o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczęciach państwowych - flagę państwową Rzeczypospolitej Polskiej podnosi się na budynkach lub przed budynkami stanowiącymi siedziby urzędowe organów jednostek samorządu terytorialnego i samorządowych jednostek organizacyjnych – z okazji uroczystości oraz rocznic i świąt państwowych. Tak więc niewywieszanie flag 1 maja byłoby naruszeniem ww. ustawy. Proszę nie odbierać tego jako złośliwość ale - to jest cytat z Pańskiego wpisu - "...aby się popisywać należy mieć trochę większy zasób wiadomości". Pozdrawiam Odpowiedz Link
krzy76siek Re: Pytania do prezydenta MAZURA!!!!!! 03.05.07, 15:42 P. Piotrze , zacznę od pytania To kto w takim razie był organizatorem pochodu 1Maja - Prezydent Miasta czy też lokalne koła lewicowe ( SLD , OPZZ, SdPl ). I jeszcze raz powtórzę , chodzi mi o pochód . Poza tym ja przecież nie neguję wywieszania flag - nigdzie nic takiego nie napisałem. A co do świąt to chodziło mi , że 3Maj i 11 Listopad to Swięta uznane za Narodowe ( tak to dokładnie wyszczególniłem ! ) i wówczas to władza centralna i lokalna organizuje oficjalne uroczystości , natomiast każda inna osoba czy też grupa osób może organizować własne uroczystości i może to być wiec , marsz , pikieta o ile na nie oczywiście zostanie uzyskane pozwolenie. I takie manifestacje też mają miejsce. Pochód prawie w całym kraju jak i Zawierciu organizuje jakaś grupa społeczna lub polityczna - najczęściej związana z lewicą . Ale nie są to uroczystości organizowane przez władzę , ani centralną ani lokalną . Władza w tym przypadku pan , czy też p. Mazur oraz każdy kto ma na to ochotę może oczywiście w nich brać udział. W miastach gdzie np. prezydent wywodzi się z SLD też nie zaprasza on tylko SLD. Natomiast 1 Maj to oczywiście święto państwowe ( takim świętem jest też obecnie 2 Maj) i wcale tego nie neguję, wręcz przeciwnie uważam że takie święto powinni mieć Ci którzy pracują ( ja też pracuję jeśli chodzi panu o uwagę z tym związaną ). Ja ( powtórzę to już któryś raz ) chcę aby odróżnić ŚWIĘTO od manifestacji , pikiety itp nawet jeśli jest to pochód 1 majowy. Na koniec dodam , że żadnych pańskich uwag nie odbieram jako złośliwości , cieszę się natomiast że podjął pan rozmowę i to się chwali . Szkoda tylko ,że mimo tylu słów ,odwoływania się do ustaw ,nie ma jednej konkretnej odpowiedzi na moje pierwsze proste pytanie czyli . dlaczego Prezydent Miasta zaprasza na manifestację organizowaną przez grupę polityczną. Zachęcam do wypowiedzi na inne tematy poruszane na forum , które dotyczą naszego miasta Odpowiedz Link