Dodaj do ulubionych

Indie Złoty Trójkat

05.01.13, 20:09
Zarezerwowałem Indie Złoty Trójkąt w połowie kwietnia -organizator Ecco travel - mam prosbe do osób które były na tej imprezie o podzielenie sie opiniami jaki jest standart hoteli? posiłki ? co warto zabrac ze sobą w bagażu ?[/i]
Obserwuj wątek
    • Gość: grażka Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 10:50
      Ja też zarezerwowałam tą wycieczkę. Kiedyś bylam z nimi w Chinach i bylam bardzo zadowolona, więc mam nadzieję że ta też będzie udana.
    • Gość: grażka Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 15:49
      też jadę na tę wycieczkę i jestem zainteresowana wskazówkami
      • Gość: koczewicz.a Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.204.107.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.13, 21:34
        Ja bylam z tym biurem w chinach z p. jackiem bukowskim w czerwcu 2012 r bylo wspaniale. Program realizowany w 105 prc .Teraz jade 06.03. do indii tez z tym biurem i szukam osob kture byly na objazdowce Indie zloty trojkat aby podzielily sie swoimi wrazeniami z wycieczki.
        • kfor1 Re: Indie Złoty Trójkat 21.02.13, 19:28
          podnoszę temat Poszukuje kontaktu z osobami które wróciły w ostatnim czasie z Indii - program i organizator jak w tytule.Interesuje mnie jak wyglada miedzyladowanie w Dubaju ? jakie hotele są na trasie co warto zapakowac do walizki na taka podróz
          • Gość: Kasia Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 21:31
            a ja jade na ta wycieczke 15 maja, ktos jeszcze w tym samym terminie co ja leci? tak wogole to jestescie pewni ze miedzylądowanie w Dubaju? ja nawet nie pytalam ale chyba raczej w Moskwie (widze ze lot jest 'SU' a to jest chyba do moskw jesli dobrze kojarze)
            • Gość: turcja1 Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 16:00
              Czy ktoś wrócił z tej wycieczki i może podzielić się wrażeniami
              Pzdr
              • staniwaw Re: Indie Złoty Trójkat 01.08.13, 23:38
                Jeżeli ktoś piszących posty w tym temacie Indie Złoty Trójkat Ecco Travel może się odezwać,będę wdzięczny, chciałbym nawiązać kontakt w celu pozyskania wiedzy o tej imprezie.Wyjazd mam "zaklepany"Zapraszam!!!
                • Gość: turcja1 Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 18:25
                  Mam pytanko wiesz już gdzie będzie międzylądowanie .
                  • Gość: staniwaw Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.oswiecim.vectranet.pl 05.08.13, 08:56
                    Tak, otrzymałem potwierdzenie-Dubaj
                    • Gość: Batida Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.146.128.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.13, 14:47
                      W wypadku kolejnych wycieczek przez Dubaj polecam korzystac z tej promocji: www.time4travel.pl/bilety-lotnicze/dubai-stopover/. Dają darmową wizę przy międzylądowaniu
                      • staniwaw Re: Indie Złoty Trójkat 12.08.13, 10:12
                        jak na razie nie wchodzi w rachubę wycieczka po Dubaju,mam w paszporcie pieczęcie ...izraelskie a nie mam ochoty wymieniać paszportu.Niestety,szkoda.Ale dziękuję,nadal czekam na inne porady.
                        • kfor1 Re: Indie Złoty Trójkat 14.08.13, 20:31
                          Wróciłem w kwietniu br z objazdówki Indie Złoty Trójkat - w miare mozliwosci odpowiem na pytania pozdrawiam
                          • staniwaw Re: Indie Złoty Trójkat 16.08.13, 19:20
                            jak mogę się skontaktować, poza oficjalnym forum
                            • kfor1 Re: Indie Złoty Trójkat 17.08.13, 15:26
                              prosze odezwać się na mego meila kfor2@gazeta.pl
                          • stra-zak1 Re: Indie Złoty Trójkat 10.09.13, 13:08
                            kfor1 napisała:

> Wróciłem w kwietniu br z objazdówki Indie Złoty Trójkat - w miare mozliwosci od
                            > powiem na pytania pozdrawiam
                            Witam. Proszę o informacje dot. hoteli, pogody w kwietniu i czy rzeczywiście ta wycieczka to "kaszana" jak napisał ktoś na forum?
        • rvu11 Re: Indie Złoty Trójkat 01.04.13, 23:06
          Ja ostatnio dostałem 10% zniżki kupując ubezpieczenie WARTA TRAVEL DIRECT, podając kod promocyjny: WARD01656000
          wartadirect.pl/
    • staniwaw Re: Indie Złoty Trójkat 05.08.13, 09:00
      Ponawiam prośbę o kontakt z osobami, które był na imprezie o nazwie Złoty Trójkąt z EccoTravel, i są chętne podzielić się wrażeniami, udzielić uwag i podpowiedzi itp.
      Zapraszam.
      • Gość: wektorka Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.13, 19:04
        Jeśli pytasz, odpowiem. Ta wycieczka to kaszana. Trzy miasta w tydzień i do domu! Za ok 1000 zł więcej możesz pojechać na dobrą wycieczkę np. Kolory Pustynnych Miast, która trwa dwa razy dłużej, a zwiedza się kawał Indii.
    • Gość: Turysta Re: Indie Złoty Trójkat IP: *.play-internet.pl 14.09.13, 07:14
      Wróciłem właśnie z wycieczki Indie - Złoty Trójkąt (organizator Ecco Travel). Wycieczka ogólnie mi się podobała, chociaż do niektórych jej punktów miałbym również zastrzeżenia. Lot przez Dubaj strasznie długi (w Dubaju czekaliśmy ponad 6 h na następny samolot - w środku nocy). Pozytyw: dobrze, że linie lotnicze (Emirates) dały nam talon na jedzenie na lotnisku. Hotele: pierwszy w Delhi - 4 gwiazdki (standard super), drugi i trzeci - 3 gwiazdki - standard OK, z tym, że brak konserwatora (przeciekające krany, problem z zamknięciem drzwi - drzwi szersze od futryny), obsługa potrafi zostawić drzwi otwarte po sprzątaniu etc. Hotele jak na warunki indyjskie są i tak na "kompletnym wypasie" (patrząc na ulicę, gdzie chodzą krowy, ktoś śpi pod płotem etc). Program: zgadza się z tym opisanym przez organizatora. Zastrzeżenie miałbym jedynie co do ilości tzw. "min", czyli przywożenia grupy pod fabrykę dywanów, fabrykę obróbki kanienii szlachetnych, fabrykę produkcji złotych i srebrnych pierścionków, fabrykę tekstyliów etc, gdzie najpierw obsługa częstuje colą, rumem i chipsami, a następnie oferuje towary po kilkaset dolarów (nawet lokalne drewniane słonie są w tych miejscach 10-krotnie droższe niż "na mieście"). W porównaniu z wycieczką Cesarkie Chiny (na której również byłem) - późna obiadokolacja - o 19:30 - 20:00. Przewodniczka zaprosiła do autokaru gościa, który sprzedawał przyprawy - jak się potem okazało - ceny miał zawyżone 10-krotnie w porównaniu do tych z centrum handlowego w Jaipurze (300, 500 rupi zamiast 30, 50... ). Gniazdka elektryczne: ja kupiłem odpowiednią prześciówkę za 35 zł w Mediamarkcie (to żadna reklama, ale jakbyście szukali to żeby było wiadomo gdzie ;). Niektórzy na wycieczce twierdzili, że udało im się podłączyć sprzęty elektryczne do indyjskich kontaktów, ale że im wypadały - moja ładowarka do aparatu bez przejściówki nie chciała wchodzić w żaden kontakt, z przejściówką - wszystko OK. Jedzenie: w hotelach OK, w środku dnia jak byliśmy gdzieś w restauracjach ogólnie też. Uważałbym na dania oznaczone "spicy", bo dostaniecie skrętu żołądka na kilka dni.... Weźcie sobie flaszkę żołądkowej gorzkiej najlepiej ogólnie + trochę leków na żołądek - u nas na wycieczce to kilka osób "chorowało".... Preparaty na komary do kontaktu - nie potrzebne, w hotelach nie latają, takie w spray'u - ja miałem. Toalety - ogólnie w Indiach to dramat, dlatego warto wziąć jakieś własne chusteczki, żele odkażające, papier toatelowy etc. Autokar, którym jeździlismy miał super klimę i bardzo miłą obsługę - dawali 1, 2 butelki wody gratis, odpłatnie - Pepsi i piwo. Autokar pełnił jeszcze super funkcję - twierdzy - jako miejsce, gdzie po skończonym zwiedzaniu można się bezpiecznie schronić przed lokalnymi sprzedawcami - w jednym meczecie przed Agrą sprzedawcy byli tak "namolni", że zwiedzanie po prostu nie może tam trwać dłużej niż 15 min. W zwiedzanych obiektach roi się od gości, którzy próbują oprowadzać (żeby zaraz chcieć za to pieniądze), podsuwają pod nos jakieś plastikowe długopisy i drewniane słonie) - najlepsza metoda to pełna ignorancja - jak wejdziecie w jakąkolwiek dyskusję - nie odejdziecie bez towaru. Przewodniczka - pani Zosia super opowiadała, widać że z wielką pasją. Ogólnie - jak ktoś jeszcze nie był w Indiach - przygotujcie się na totalny "hardcore" - obrazki, jakie zastaniecie na miejscu (brud, bieda, bezdomność, kontrasty) na pewno was poruszą. Nie wiem, czy chciałbym zwiedzać Indie na własną rękę patrząc na "naciągactwo" miejscowej ludności odnośnie wszystkiego - transport, opłaty za jedzenie, wywożenie taksówką do swoich znajomych posiadających kram z czymśtam. Jeżdżenie autokarem przez Indie ze zorganizowaną grupą z którą byłem jak na lokalne warunki było kompletnie luksusowe i nie ma przed czym straszyć tylko warto zwiedzać! Powodzenia!
      • stra-zak1 Re: Indie Złoty Trójkat 14.09.13, 14:34
        Pierwszy tak obszerny i szczegółowy opis tej wyprawy. Proszę jeszcze o informacje dot. oferowanych wycieczek fakultatywnych i może nazw hoteli, a także pogody. Pozdrawiam.
        • olaok Re: Indie Złoty Trójkat 01.12.13, 13:34
          Czy ktoś był na tej wycieczce w lipcu? Czy lało cały czas czy można pozwiedzać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka