Gość: Gacek IP: *.net.autocom.pl 01.07.02, 20:13 co ciekawego w Madrycie? co polecacie zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fr.Flyer Re: Madryt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:30 1. leży w hiszpanii 2. hiszpania ma własne podforum (turystyka > więcej > hiszpania Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Madryt 02.07.02, 09:22 Koniecznie Prado i Pałac Królewski, park Retiro, Stare Miasto. Ale nie zatrzymywałabym się na dłużej. Raczej traktuję Madryt jako bazę wypadową np. do Segovii, Avilii, Salamanki czy Toledo (blisko, dobre połączenia kolejowe)czy odskocznie na południe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnica Re: Madryt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 15:19 Przede wszystkim nocne życie! spacer od knajpki do knajpki, nie uświadczysz tego w innych miastach. Naprawde polecam mimo że nie jestem typem uprawiającym wyłącznie turystykę knajpianą :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Madryt 07.07.02, 17:40 Np. Na Calle Barbieri, niedaleko Placa Cibeles. Wyszukiwałam poprzez hasło w wyszukiwarce "Hostels in Madrid" Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Madryt 07.07.02, 18:08 Bardzo dziękuję, ale chodziło mi raczej o coś osobiście przetestowanego, blisko centrum i z niezbyt odległą możliwością bezpłatnego parkowania. Masę hosteli jest na: www.madridman.com/madridhostels.html ale który wybrać ? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Madryt 08.07.02, 08:45 Oosbiście przetestowane, ale znaleznione właśnie w sieci, i tą droga rezerwowane. Bardzo dobrze położony, bo praktycznie do większości ważnych miejsc w Madrycie "walking distance", lub - ew. metro z Plaza Cibeles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Re: Madryt IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 21:49 Polecam hostel Gaudi na ulicy Hortaleza.Odchodzi od Gran Via .Gran Via odchodzi od Piaza Cibele .Jest to centrum Madrytu "burbonskiego"Placilem za pokoj 5.500 pesetow bez sniadania .Avili nie polecam.Do Toledo jedz autobusem z dworca polozonego obok dworca kolejowego /Atocha/.Dojscie do historycznego Toledo z dworca kolejowego to szmat drogi.Dla turystow knajpkowych.Na ulicy Hortaleza polecam chinska restauracje.Swietna pod wieloma wzgledami.Cena z roku 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Madryt 10.07.02, 00:47 Dziękuję Wam za odpowiedzi. Pewnie skorzystam z nich. Mam nadzieję, że te 5500 to za dwójkę, bo jak za jedynkę to trochę dla mnie za drogo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Redlaczego nie Avila?! 10.07.02, 09:23 Dlaczego nie polecasz Avili? Moim zdaniem te mury sa super! inna sprawa że ja byłam bladym świtem (pociąg z Santiago przyjeżdża koło 5 rano) i wylazłam kawałek poza obręb miasta - widoki są niezapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Madryt IP: 157.25.178.* 29.08.02, 12:31 jesli chodzi o nocleg w Madrycie, to nie ma sie czym martwic i mozna jechac w ciemno. Stojac na jednym z glownych placow: Puerta del Sol, w zasadzie w ktora strone nie spojrzysz wisza szyldy "pensionados". To kwatery prywatne, ale ich standart jest duzo wyzszy niz ten ktory wyobrazamy sobie my Polacy. Ceny oczywiscie nizsze niz w hotelach. Uwazam, ze warto skorzystac z tej formy noclegow. A jesli ktos naprawde chce miec wszystko zaplanowane i przygotowane wczesniej, to polecam strone www.tourspain.es, to strona hiszpanskiego biura turystycznego, gdzie na zasadzie wyszukiwarki mozna znalezc sobie hotel nawet w najmniejszym miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś