IP: *.net.autocom.pl 01.07.02, 20:13
co ciekawego w Madrycie? co polecacie zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fr.Flyer Re: Madryt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 22:30
      1. leży w hiszpanii
      2. hiszpania ma własne podforum (turystyka > więcej > hiszpania
    • miriam_73 Re: Madryt 02.07.02, 09:22
      Koniecznie Prado i Pałac Królewski, park Retiro, Stare Miasto. Ale nie
      zatrzymywałabym się na dłużej. Raczej traktuję Madryt jako bazę wypadową np. do
      Segovii, Avilii, Salamanki czy Toledo (blisko, dobre połączenia kolejowe)czy
      odskocznie na południe.
      • Gość: Arnica Re: Madryt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 15:19
        Przede wszystkim nocne życie! spacer od knajpki do knajpki, nie uświadczysz
        tego w innych miastach.

Naprawde polecam mimo że nie jestem typem uprawiającym wyłącznie turystykę
        knajpianą :)

Pozdrawiam
        • wari Re: Madryt 07.07.02, 15:49
          A znacie tam jakiś tani pensjonat ?
          • miriam_73 Re: Madryt 07.07.02, 17:40
            Np. Na Calle Barbieri, niedaleko Placa Cibeles. Wyszukiwałam poprzez hasło w
            wyszukiwarce "Hostels in Madrid"
            • wari Re: Madryt 07.07.02, 18:08
              Bardzo dziękuję, ale chodziło mi raczej o coś osobiście przetestowanego, blisko
              centrum i z niezbyt odległą możliwością bezpłatnego parkowania. Masę hosteli
              jest na: www.madridman.com/madridhostels.html
              ale który wybrać ?
              • miriam_73 Re: Madryt 08.07.02, 08:45
                Oosbiście przetestowane, ale znaleznione właśnie w sieci, i tą droga
                rezerwowane. Bardzo dobrze położony, bo praktycznie do większości ważnych
                miejsc w Madrycie "walking distance", lub - ew. metro z Plaza Cibeles.
                • wari Re: Madryt 08.07.02, 22:26
                  A pamiętasz jego nazwę ?
                  • miriam_73 Re: Madryt 09.07.02, 09:06
                    Hostel Barbieri - tak jak ulica
    • Gość: taki Re: Madryt IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 21:49
      Polecam hostel Gaudi na ulicy Hortaleza.Odchodzi od Gran Via .Gran Via odchodzi
      od Piaza Cibele .Jest to centrum Madrytu "burbonskiego"Placilem za pokoj 5.500
      pesetow bez sniadania .Avili nie polecam.Do Toledo jedz autobusem z dworca
      polozonego obok dworca kolejowego /Atocha/.Dojscie do historycznego Toledo z
      dworca kolejowego to szmat drogi.Dla turystow knajpkowych.Na ulicy Hortaleza
      polecam chinska restauracje.Swietna pod wieloma wzgledami.Cena z roku 2000.
      • wari Re: Madryt 10.07.02, 00:47
        Dziękuję Wam za odpowiedzi. Pewnie skorzystam z nich. Mam nadzieję, że te 5500 to
        za dwójkę, bo jak za jedynkę to trochę dla mnie za drogo. Pozdrawiam.
      • miriam_73 Redlaczego nie Avila?! 10.07.02, 09:23

Dlaczego nie polecasz Avili? Moim zdaniem te mury sa super! inna sprawa że ja
        byłam bladym świtem (pociąg z Santiago przyjeżdża koło 5 rano) i wylazłam kawałek
        poza obręb miasta - widoki są niezapomniane.
    • Gość: turysta Re: Madryt IP: 157.25.178.* 29.08.02, 12:31
      jesli chodzi o nocleg w Madrycie, to nie ma sie czym martwic i mozna jechac w
      ciemno. Stojac na jednym z glownych placow: Puerta del Sol, w zasadzie w ktora
      strone nie spojrzysz wisza szyldy "pensionados". To kwatery prywatne, ale ich
      standart jest duzo wyzszy niz ten ktory wyobrazamy sobie my Polacy. Ceny
      oczywiscie nizsze niz w hotelach. Uwazam, ze warto skorzystac z tej formy
      noclegow. A jesli ktos naprawde chce miec wszystko zaplanowane i przygotowane
      wczesniej, to polecam strone www.tourspain.es, to strona hiszpanskiego biura
      turystycznego, gdzie na zasadzie wyszukiwarki mozna znalezc sobie hotel nawet w
      najmniejszym miasteczku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka