Dodaj do ulubionych

Pytanie o Eurorest

18.05.05, 11:00
Czy ktoś z Was wygrał 14 darmowych noclegów z ta firmą i wybrał sie w podróz
na oferowanych przez nich warunkach? Jeśli tak, to prosze o opinie. Ja
teoretycznie wygrałam, ale pobierana opłata za wydruk czeku podróznego
zaniepokoiła mnie. Dzięki z góry za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Pytanie o Eurorest 18.05.05, 13:44
      Tu masz cały wątek.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=18433807
    • Gość: Kachax Re: Pytanie o Eurorest IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 24.05.05, 17:33
      Nie wiem jak inni,
      ale ja skorzystałam i byłam dość zadowolona. Pojechaliśmy na tydzień (brakło na
      więcej czasu) do Łeby, mieliśmy śniadania i obiady, bardzo miłą obsługa,
      kultura, wszystko zgodnie z oczekiwaniem. Radzę korzystać z opinii innych
      turystów, łatwiej wybrać.

Pozdrawiam, K
      • Gość: Hanka Re: Pytanie o Eurorest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:57
        Cześć. Cieszę się, że ktoś wreszcie pisze o tym euroreście pozytywnie. Miałam
        pewne obawy czy dobrze zrobiłam kupując czek ale Twoje słowa mnie uspokoiły.
        Czy mogłabyś powiedzieć mi dokładniej gdzie byłaś? Jak nazywał się pensjonat
        czy hotel, który tak dobrze Cię obsłużył? Chętnie sama bym się tam wybrała.
        Pozdrawiam.
      • aseretka Re: Pytanie o Eurorest 30.05.05, 07:03
        Droga Kachno. Niegdzie nie jest napisane, ze nie można być zadowolonym z
        pobytu, że obsługa w hotelu będzie niemiła, ani że standard hotelu nie jest
        zgodny z oczekiwaniami. Zwraca się tylko uwagę na to, iż Eurorest po prostu
        oszukuje klientów mamiąc ich darmowymi noclegami. Za NIŻSZĄ cenę wykupisz
        noclegi z wyżywieniem bezpośrednio w danym hotelu czy pensjonacie. Ale jeśli
        ktoś lubi cieszyć się "wygraną"... cóż ma do tego pełne prawo.
        • Gość: Do Asertki Re: Pytanie o Eurorest IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 30.05.05, 11:14
          Asertko droga,

Rozejrzyj się i powiedz mi jak w Polsce reklama wygląda. A potem sie chwilę
          zastanów. To jedno. Jak już stoisz na straży całkowicie przejżystych ofert, to
          będziesz miała sporo roboty aby zmusić ludzi/firmy by od razu, nawet na
          billboardach pisali ze jedna rzecz jest za free, ale żeby działała trzeba nabyć
          coś dodatkowego za określoną kasę. To jest standard, niestety, czy nam się
          podoba czy nie - a klient nie jest w końcu ograniczony umysłowo i musi choć
          trochę poczytać, co jest w końcu całą ofertą.

Jestem przeciwna praktykom polegającycm na zapisywaniu maczkiem podejrzanych
          warunków specjalnych które potem delikwenta kosztują kasę, i to się powinno
          piętnować. Takie firmy liczą na to że nie trafią na sokoła, do tego
          podejrzliwego, a potem to juz sie wypchać może...

Ale tutaj masz czarno na białym że płacisz tyle a tyle za to i za to. Można to
          ująć i tak - kasa za nocleg z takim i takim wyżywieniem, no i cóż z tego?
          Chcesz wiedzieć jakie sa ceny normalne, to rusz się i zadzwoń sobie tam gdzie
          myślisz jechac i spytaj ile pobyt w opcji X kosztuje, jak tak samo jak w
          Euroreście to powiedz im że oszukańcy są i wystawisz im zła opinie w systemie.
          I kwita. Zastanowią sie na drugi raz.

Ale w wielu miejscach jest rzeczywiście taniej, ten system jest dla ludzi co
          myślą, szukają najlepszej opcji dla siebie, w końcu to że trafiają sie oszuści
          to nie jest wina tego systemu tylko hotelu/pensjonatu/czego tam....co ta cenę
          sobie ustala, tak trudno to zrozumieć?
          • aseretka Re: Pytanie o Eurorest 30.05.05, 13:58
            > Ale tutaj masz czarno na białym że płacisz tyle a tyle za to i za to. Można
            to
            > ująć i tak - kasa za nocleg z takim i takim wyżywieniem, no i cóż z tego?
            > Chcesz wiedzieć jakie sa ceny normalne, to rusz się i zadzwoń sobie tam gdzie
            > myślisz jechac i spytaj ile pobyt w opcji X kosztuje, jak tak samo jak w
            > Euroreście to powiedz im że oszukańcy są i wystawisz im zła opinie w
            systemie.
            > I kwita. Zastanowią sie na drugi raz.

Droga Kachno.
            Sprawdzałam kilkakrotnie. Zawsze wychodziło taniej niż z Eurorestem i dlatego
            mogę z czystym sumieniem mówić, ze to oszukańczy system. Poza tym zazwyczaj
            wszystkie oferty dotyczą terminów pozasezonowych, gdy pensjonaty/hotele świecą
            pustkami, więc nie mam zbyt wielkiego wyboru terminu skorzystania z oferty. I
            na tym też zarabia Eurorest, gdy uda im się złapać naiwnego klienta, bo
            chociaż sama piszesz, że
            > klient nie jest w końcu ograniczony umysłowo i musi choć trochę poczytać, co
            jest w końcu całą ofertą.<
            to jednak spora część osób zachłystuje się tą darmową resztą. I mają do tego
            prawo, jeśli jest ich takie życzenie. Ale niech i mają świadomość, ze nic nie
            jest za free.
            • Gość: Kachax Re: Pytanie o Eurorest IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 31.05.05, 11:54
              Hej Asertko,

Cóż ja mam Ci powiedzieć na to że sprawdzałaś zawsze i pobyt był bez Eurorestu
              tańszy niż z Eurorestem? Chyba tylko to, że ja też sprawdzałam w kilku
              miejscach i pobyt był tańszy z Eurorestem niż bez.

Widocznie sprawdzałyśmy w innym czasie i w innych miejscach.

To potwierdza tylko moją tezę, że zanim kupisz kota w worku to sobie tego kota
              sprawdź i już - zdrowa zasada dla wszystkich, i wszystko jedno co kupują.

Poza tym zgadzam się że u nas sporo ludzi nie myśli, i liczą na cud, ze dostaną
              coś za darmo. Tak dobrze to nie ma, nawet za komuny nie było, ale ludziom
              kochanym sie we łbach poprzewracało, albo mają życzeniowy sposób myślenia, i
              bardzo czekam czasów że to sie wreszcie zmieni, smutno tylko że do tego to
              trzeba poczekać aż obecne pokolenia wymrą.....i będą tak asertywne w życiu jak
              Ty i parę innych osób.

• Gość: kachax Re: Pytanie o Eurorest IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 30.05.05, 10:59
        To jest pensojnat 4 PORY ROKU w Łebie.
        Fajna droga lasem (asfalt + chodnik, las po bokach + cempingi) do morza, jest
        spacerek. Z jednej strony pensjonatu las. Z drugiej ta droga, wiodąca w strone
        plaży, albo skręt w stronę wydm i dalszego jeziora, zapomniałam nazwy. Pod
        pensjonatem rozkładały się sezonowe wypożyczalnie rowerów i pojazdów
        roweropodobnych (korzystaliśmy), w prawo i lewo od pensjonatu różne bary gdzie
        można coś zjeść. Na szczęście nie było bardzo chłaśliwie, ale w szczycie sezonu
        ruch to tam raczej jest.
        • Gość: kachax Re: Pytanie o Eurorest IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 30.05.05, 11:17
          Sorry za błedy ort, coś mi dziś plącze paluszki na klawiatrze :(
          • Gość: Hanka Re: Pytanie o Eurorest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:35
            Bardzo diękuję za tak szczegółowy opis :)Jeszcze bardziej mnie zachęciłaś i na
            pewno się tam wybiorę. Gorąco pozdrawiam.
    • lama83 Re: Pytanie o Eurorest 31.05.05, 20:42
      witam forumowicze ja mialam czek eurorestu i wyslalam zeby dostac kolejny i
      bardzo jestem zadowolona ciesze sie ze ktos wymyslil cos tak fajnego mozna
      sobie pojechac i wypoczac o polowe taniej (a wtym roku znow do poronina jade he
      he)
      buziaki lama
      • Gość: XYZ Re: Pytanie o Eurorest IP: *.toya.net.pl 06.06.05, 15:42
        Czy mozna nie odebrac czeku od listonosza bez zadnych konsekwencji? Chyba
        zgodzilem sie na regulamin, ale przeciez nikt mnie nie zmusi do odebrania
        koperty i zaplacenia?

Z gory dziekuje za odpowiedzi...
        • Gość: XYZ Re: Pytanie o Eurorest IP: *.toya.net.pl 06.06.05, 16:40
          OK, napisalem do nich i anulowali zamowienie czeku... Ufff, moze to i lepiej?
          Znajde na pewno cos korzystniejszego on my own. :)

Dziekuje za wczesniejsze wpisy i tym, ktorzy ostrzegali przed Eurorestem i
          Panu, ktory korzystal i stawal w obronie takiej formy organizowania
          wypoczynku...
          • bielik222 Re: Pytanie o Eurorest 11.06.05, 23:33
            w jaki sposób można anulować????
            • Gość: XYZ Re: Pytanie o Eurorest IP: *.toya.net.pl 12.06.05, 15:47
              Napisalem im od razu maila, ze to niby nie ja wyslalem zgloszenie, ze ktos mi
              zrobil kawal i przyslali odpowiedz, iz nie wysla mi czeku... Byc moze nic by
              sie nie stalo, gdybym go nie odebral od listonosza, ale udalo mi sie wycofac
              wczesniej. :-)
              • Gość: bielik Re: Pytanie o Eurorest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:34
                i bez ściemy no problem:)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka