Gość: kaja IP: *.elpos.net 04.07.05, 12:12 słyszałam ze opłąca sie wziąć euro, bo wszystko na lotnisku jest w euro i wymiana na ich pieniądze też odbywa się z euro a nie z dolraca, co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majurka Re: dolar czy euro w Tunezji IP: 213.76.177.* 04.07.05, 17:06 Obojętnie jaką walutę weźmiesz w każdym hotelu wymieniają po aktualnym kursie- za euro zawsze jest trochę więcej dinarów, a na lotnisku ceny są podane w euro, ale płacić można też dolarami, po prostu w kasie przeliczają. Nawet w sklepie w Sousse płaciłam dolarami, bo już nie miałam wymienionych dinarów. Odpowiedz Link Zgłoś
color Re: dolar czy euro w Tunezji 04.07.05, 23:19 ale warto jeszcze dodac, ze np. na lotnisku w tunisie w strefie wolnoclowej nie maja wydac z euro, a tym bardziej w/z dolarow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: dolar czy euro w Tunezji IP: *.elpos.net 04.07.05, 23:21 wiec suma sumarum co wziąć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
color Re: dolar czy euro w Tunezji 04.07.05, 23:42 bierz pol na pol, dolary do wymiany w hotelu, euro jako rezerwa i zakupy w wolnoclowym (o ile chcesz tam cos kupowac). kurs dolar->dinar chyba minimalnie korzystniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś