Dodaj do ulubionych

Chiny w czerni i bieli

29.09.05, 19:35
to nie sa prawdziwe Chiny Wyborczo przeciez masz swietnych fto
dziennikazy ,kiepski poziom jak z wycieczki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cresto Re: Chiny w czerni i bieli IP: *.plus.com 29.09.05, 20:00
      Te zdjecia to kompletny dol...ja rozumiem,ze ktos jedzie na egzotyczna
      wycieczke i bierze ze soba aparat...no ale zeby to publikowac..?! Troche
      samokrytyki.
      • nocnylot Re: Chiny w czerni i bieli 30.09.05, 20:14
        Nie wiem czego sie czepiasz. Zdjecia sa bardzo ciekawe i dobre techniczne. To
        ze ci sie nie podobaja nie oznacza (na szczescie), ze sa zle...
        nl
    • Gość: kubek75 Re: Chiny w czerni i bieli IP: *.4web.pl 29.09.05, 21:21
      Te zdjęcia są nie tylko nudne, ale przede wszystkim są źle wykonane
      technicznie. Możliwe też, że mam brudny monitor. :-)). Tak, czy inaczej -
      żenada, mógłbym podesłać kilka swoich, śmiało mogą konkurować. I jeszcze jedno:
      skąd to fascynacja żebrakami i biedą? Kompleksy czy snobizm?
    • Gość: prosto z Chin Re: Chiny w czerni i bieli IP: 220.248.220.* 30.09.05, 01:33
      coz, z mojej perspektywy (Nanchang, Jiangxi province) TAKIE wlasnie SA CHiny.
      Zdjecia w czerni i bieli swietnie oddaja ten pelen kontrastow swiat. Gdzie
      posilek w McDonaldzie kosztuje tyle ile wyzywienie 4 osobowej rodziny przez
      tydzien. Gdzie ludzie wciaz mieszkaja w domach (?!) bez szyb w oknach i bez
      drzwi, a tuz obok powstaja lsciace centra sprzedazy luxusu z zegarkami roleksa
      wartymi roczna pensje dobrze zarabiajacego nauczyciela. to nie Chiny jake widzi
      przecietny autokarowo-samolotowy turysta.
    • Gość: jr Re: Chiny w czerni i bieli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.09.05, 11:22
      nic dziwnego. gw konsekwentnie idzie droga "totalna krytyka i pogarda dla chin"
    • chinachick Re: Chiny w czerni i bieli 30.09.05, 12:11
      Wyborczo ,jesli chcesz naprawde pokazac Chiny ,bez starania sie byc za wszelka
      cene oryginalna ale i subiektywna ,zapraszam ,mieszkam od 4 lat ,kocham ten
      kraj ,objechalam Chiny prawie wzdluz i wszerz i mieszkam z Chinczykiem .Wydaje
      mi sie ze znam troszke ten kraj a to co zobaczylam bylo
      tylko "wizja "dziennikarza.
      • nocnylot Re: Chiny w czerni i bieli 30.09.05, 20:18
        Jasne, ze wizja. Reportaz, relacja jest z natury subiektywna forma. Ty kochasz,
        OK. Ale zaakceptuj ze nie wszyscy musza byc rownie zakochani. Mnie np. Chiny -
        jako destynacja turystyczna sie nie podoba. Interesujacy kraj, bez watpienia,
        ale bardzo "unfriendly". Ale to tez moja czysto subiektywna ocena. I rozumiem,
        za wielu osobom bardzo sie on podoba.
        nl
    • Gość: franeczek Re: Chiny w czerni i bieli IP: *.stacje.agora.pl 30.09.05, 12:34
      Nie wiem dlaczego forumowicze uwazaja, ze z tych zdjec wynika jakas nienawisc, czy niechec do Panstwa Srodka

jako autor tych zdjec zapewniam, ze rowniez jestem pod niebywalym wrazeniem Chin, moze nie kocham tego kraju (poniewaz kocham Mongolie), ale chce do niego co roku wracac

ponizej linki do jeszcze dwoch galerii, ktore moze przekonaja Was, ze te zdjecia nie mialy na celu pokazania Chin z tylko zlej strony - zreszta czy zdjecie zadowolonych trzech panow, czy zdjecie silujacych sie na reke, tak bardzo Was zniechecaja?

serwisy.gazeta.pl/turystyka/5,63285,2602051.html
      serwisy.gazeta.pl/turystyka/5,63285,2567464.html
      ponadto zapraszam na strone www.trekearth.com/critiques.php?filter=fiedziu&type=received

tam te zdjecia sa w troche lepszej jakosci - jest tez ich wiecej

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka