Dodaj do ulubionych

Jakosc e-turystyki w PL

IP: *.centertel.pl 19.04.06, 15:58
Tak wlasnie sie rozgladam po polskich portalach w poszukiwaniu kompleksowych
uslug turystycznych - przelot, hotele, nawet wypozyczenie samochodu czy
znizki... I co? I dochodze do wniosku, ze na polskim rynku w tej chwili, moim
wymaganiom zarowno merytorycznie, jak i pod wzgledem funkcjonalnosci witryny,
to odpowiadaja tylko www.campus.pl i www.travelplanet.pl. Niby wakacje.pl tez
niczego sobie, ale jakos, zeby cos znalezc, to najpierw z oczoplasu trzeba sie
wyleczyc ;-)
Ciekaw jestem waszej opinii na temat tego, czy faktycznie nie ma juz potrzeby
rozwijac tej sfery? Bo moim zdaniem sa potrzebne firmy, ktore oferuja wszystko
na raz...

I przy okazji, moze zrobimy maly konkurs? Jak myslicie - campus.pl czy
travelplanet.pl ??? :-P

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Werner Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.chello.pl 19.04.06, 16:17
      Pisałem juz o tym pare razy na forum. Polska e-turystyka jest żałosna!
      Wyszukiwarki są poniżej wszelkiej krytyki. A juz najlepsze strzały to, gdy na
      polskiej stronie neckermanna znajduję na określone miejsce i termin wylotu 2
      hotele (słownie: dwa), a na stronie niemieckiej z tejże Warszawy w tych samych
      parametrach kilkanaście różnych hoteli. I jeszcze cena niższa! A wyszukiwarka
      polskiego tui to juz maksymalna żenada...
      • Gość: eMaxx Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.centertel.pl 20.04.06, 09:10
        Eeee tam kolega przesadza. Owszem strony organizatorow rzeczywiscie sa czesto
        slabe, chodzi o wyszukiwarki. Natomiast posrednicy jak rzeczony Travelplanet.pl
        caly czas cos robia dodaja nowe funlcjonalnosci. Jechalem z nimi 2 razy i bylem
        zadowolony oferte szukalem przez strone WWW. Pewnie ze na zachodzie serwisy
        bywaja lepsze na ale tam wszystki jest do przodu jakies 2-3 lata.
        • Gość: Ginia Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.centertel.pl 20.04.06, 09:38
          Ja sadze, ze jest coraz lepiej. Travelplanet caly czas sie rozwija, a teraz,
          nowy campus.pl tez wydaje sie byc niczego sobie, tylko ta wyszukiwarka lotow
          chyba jeszcze nie skonczona, co? ;) Ja z campusem bylam a work&travel w usa i
          bylam bardzo zadowolona! Chociaz to byl okres walki o miejsce, bo akurat nie
          przyznali tyle wiz, wiec mialam radoche, zwlaszcza, ze w campusie sie bardzo
          fajnie zachowali wtedy! Wiec ja im kibicuje!
          • Gość: w24 Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 01:56
            poczekajcie na inauguracje wyszukiwarki Wakacje24.pl
            cos czego nie ma na polskim rynku, z tego co slyszalem ma wyszukiwac nawet
            krokodyle w Nilu ;)
            • Gość: za_jeden_usmiech Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.centertel.pl 21.04.06, 15:35
              No zobaczymy jak to bedzie wygladalo... Ja tam jednak pozostaje przy zdaniu, ze
              co marka to marka i campus czy travelplanet przynajmniej sa pewne!
              Jakkolwiek z niecierpliwoscia czekam na te krokodyle ;)
              • Gość: mario Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:48
                zobaczcie wyszukiwarki na stronach systemów rezerwacji:
                www.adriatyk.com.pl www.24travels.pl www.eximtours.pl dodatkowo wszystko działa
                on-line, w przypadku 24travels i eximu używają systemu sart, po stronie biura
                jest niezła machina, która tym wszystkim zarządza - wiem to od podwórka
                • Gość: mario2 Re: Jakosc e-turystyki w PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 00:47
                  nom SART, tak tak. i jeszcze nettur i to cos od Oasisa, :/
                  a widziales ile tam baboli ?? zobacz sobie na SaRCIE ceny wyjazdow egzotycznych,
                  zwiedzanie, lub oferty 24travel - ich wlasne. Konia z rzedem temu kto bedzie
                  cokolwiek wiedzial :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka