darop 28.06.06, 11:55 witam wszystkich wybieram sie do słowenii i mam pytanie- jak tam wyglada podrozowanie autostopem?W tytule jest tez Austria bo mozliwe ze juz od Wiednia pojade w ten sposob. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filutern Re: 28.06.06, 23:16 jedz smiało ja jezdziłem obyło sie bez wiekszych problemow ludzie wyjatkowo sympatyczni Odpowiedz Link Zgłoś
joszte Re: austria i słowenia 30.06.06, 09:39 bylam jakies 10 lat temu w slowenii przez wieden wlasnie. jesli od tego czasu cos sie zmienilo, to chyba tylko na lepsze pod tym wzgledem. jechalam sama, ale w slowenii nie mialam zadnych problemow, podobnie w austrii. pronuje jednak dokladnie zaplanowac kwestie wyjazdu z samego widenia w tamta strone, jesli zamierzasz z wiednia jechac.wiadomo, duze miasto. za to mocno odradzam przejazd przez czechy (brno!). no, chyba, ze sie cos zmienilo.. pozdrawiam. i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
teinti Re: austria i słowenia 30.06.06, 23:00 Mysmy jechali w austrii w zeszlym roku.Bez najmniejszego problemu przjechalismy jadac do francji w jeden dzien, zas wracajac zlapalismy od razu jazde z villach do samego wiednia !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darop Re: austria i słowenia 12.07.06, 15:25 No wlasnie, chce dostac sie z Wiednia do Klagenfurtu/Villach ale czy najkrotsza droga nie jest autostrada?Jak tam lapac stopa?Na ktora wylotowke z Wiednia sie kierowac? Odpowiedz Link Zgłoś
darop Re: austria i słowenia 21.07.06, 14:45 Puk, puk - jest tam ktos? :-) No jak sie najlepiej wydostac z dworca Wien Sud w kierunku Slowenii(na Graz?).Jeszcze rozwazam dojazd do Klagenfurtu regionalnymi pociagami- ile to moze kosztowac, jak myslicie? Jest co prawda bezposredni IC ale az boje sie myslec ile Euro zaspiewaja... Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Re: austria i słowenia 03.09.06, 06:30 trzeba jachac na schwedenpaltz a potem na triester strasse tam jest wylotówka na graz Odpowiedz Link Zgłoś