Dodaj do ulubionych

JAK DOBRAĆ DŁUGOŚĆ KARWINGÓW?

IP: *.pl 03.02.03, 11:41
Korzystając z wyprzedarzy chcę kupić sobie narty kar.Jaka jest zazada doboru
długości nart do wzrostu. Dodam, że jeżdżę dobrze na nartach klasycznych,
więc karwingi chcę kupić takie jakie powinny być. Mam 170cm, mój mąż 190.
Dzięki za pomoc.

Obserwuj wątek
    • Gość: krystian Re: JAK DOBRAĆ DŁUGOŚĆ KARWINGÓW? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 20:30
      Cześć , słuchaj zasada jest taka że carvingi muszą być krótsze z reguły około
      10-15 cm wiż twój wzrost, ale różnie z tym bywa . Powiem tyle że moja żona
      dopiero się uczy jazdy na nartach i kupiłem jej carvingi o długości jej
      wzrostu , tyle że z płytą pod wiązania i jest bardzo zadowolona pomimo że
      wcześniej mówiła że będzie napewno jej ciężko.Myślę że jeśli dokupisz taką
      płytę to spokojnie możesz postąpić pobpobnie do nas. Chyba że chcecie uprawiać
      jazdę figurową na nartach to kupcie od razu Funcarvingi te są dopiero
      króciutkie ,ale wg mnie to nie to samo jak jazda na narcie zjazdowej.Na 100%
      równo ze wzostem bym kupił + płytka i wszystko będzie ok.

Wybór należy do Ciebie
      • Gość: gabwww Re: JAK DOBRAĆ DŁUGOŚĆ KARWINGÓW? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 12:14
        Gość portalu: krystian napisał(a):

> Cześć , słuchaj zasada jest taka że carvingi muszą być krótsze z reguły około
        > 10-15 cm wiż twój wzrost, ale różnie z tym bywa . Powiem tyle że moja żona
        > dopiero się uczy jazdy na nartach i kupiłem jej carvingi o długości jej
        > wzrostu , tyle że z płytą pod wiązania i jest bardzo zadowolona pomimo że
        > wcześniej mówiła że będzie napewno jej ciężko.Myślę że jeśli dokupisz taką
        > płytę to spokojnie możesz postąpić pobpobnie do nas. Chyba że chcecie
        uprawiać
        > jazdę figurową na nartach to kupcie od razu Funcarvingi te są dopiero
        > króciutkie ,ale wg mnie to nie to samo jak jazda na narcie zjazdowej.Na 100%
        > równo ze wzostem bym kupił + płytka i wszystko będzie ok.
        >
        > Wybór należy do Ciebie

Róznie z tym bywa. Teraz długość nart nie zależy tylko od wzrostu ale jeszcze
        od wagi, umiejętności, i tego jak się chce jeździć.
        Radzę 15cm krótsze od wzrostu (jestem wdzięczny sprzedawcy, który mnie na takie
        namówił-ja chciałem dłuższe), pozostaje jeszcze ważna kwestia twardości i
        promienia skrętu ale dobrze byłoby zapytać o to na odpowiedniejszym forum.
        Polecam też przynajmniej godzinę jazdy z instruktorem (ja też przesiadałem sie
        niedawno na carvingi)
        pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka