Dodaj do ulubionych

"Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:55
Kto z Was był na takiej wycieczce z alfa star?Chodzi mi o to jakie
dostaliscie hotele,na tej wycieczce w opcji 4*z all inclusive w Sharm i w
Hurgadzie?Czy mozna ryzykowac i zaufac im w wyborze hotelu?Prosze o konkretne
nazwy.No i jak bylo?:)Wykupilismy juz ta wycieczke,lecimy z mężem 15.05na
2tygodnie.Moze ktos z Was tez leci na ta wycieczke w tym terminie?Milo bylo
by poznac:)Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anabella Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:19
      Mamy wykupioną wycieczkę, ale na lipiec :) Też nasz pierwszy raz w tym trybie,
      wcześniej byliśmy z Alfą na Cyprze w Larnace i hotel był taki, jak w katalogu,
      żadnych nieprzyjemnych niespodzianek,spędziliśmy czas bardzo przyjemnie. Więc
      myślę, że na objazdówce poziom powinien być tak samo wysoki :D Jedziecie we
      dwójkę, czy z dziećmi? :)
    • Gość: Dora Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:33
      To fajnie mam nadzieje,że i tu nie bedzie niespodzianek:)Jedziemy sami,dzieci
      jeszcze nie mamy:)Szkoda,ze jedziecie dopiero w lipcu.
      • Gość: Anabella Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:46
        Tak wypadają nam urlopy, akurat to sprawa wyższa :) W maju są chyba
        przyjaźniejsze warunki do zwiedzania, bo nie jest tak bardzo ciepło. Choć mój
        mężczyzna kocha, jak powietrze faluje z gorąca. Niektórzy już tak mają ;)
        • Gość: Kidney Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:45
          Na objazdówce nie byłam, za to przebywaliśmy tydzień w Sharmie w hotelu właśnie
          4 gwiazdkowym z alfy - Sharm Cliff i standard odpowiadał liczbie przyjętych
          gwiazdek, zarówno obsługa, jak i całe wyposarzenie było dobre. Niedaleko plaża,
          mięcitkie materace w dość przestronnych pokojach. I hotel nieduży, więc nie
          miało się wrażenia mieszkania w jakimś molochu turystycznym.
      • Gość: Kati Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: 62.233.169.* 04.05.07, 15:49
        Byłam i było i fajnie i nie fajnie. wszystkie statki są kategorii 5* niestety
        tak naprawdę jest przekrój od pływających pałacy do totalnych łajb.
        śmierdzących i brudnych, których lata świetlności minęły bardzo dawno temu. to
        po pierwsze po drugie jadąc do Egiptu nie należy brać hoteli poniżej 4* inaczej
        można się poważnie rozczarować. po trzecie do Egiptu nie powinno się jeździć od
        czerwca do końca września. Już wam współczuje nic nie zobaczycie bo upał będzie
        taki, że nawet aparat cyfrowy nie będzie dawał rady. kilku znajomych było w
        lipcu i sierpniu w Egipcie i nie wychodzili z hotelu bo nie można było
        wytrzymać na słońcu. jak możecie zmieńcie termin najlepiej na październik to
        taka moja rada. poza tym Egipt to przepiękny kraj z niewiarygodną historią wart
        zobaczenia i powrócenia. powodzenia i miłych wakacji życzę obojgu
        • Gość: Dora19791 Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:05
          Witaj.Ale my lecimy 16 maja w tym terminie jest juz tak tragicznie goraco?
          (Niedawno czytalam na forum,ze niektorzy tam nawet marzli teraz wieczorami,bo
          zimny wiatr itp)Wybieralam taki termin,zeby bylo cieplutko,ale bez
          przesday,teraz to mnie zdolowalas troche:)Kiedys pojechalam na wczasy pod
          koniec lipca do Turcji i jeszcze pamietam te 46 stopni w cieniu.Nie chcialabym
          znow sie tak meczyc,tym bardziej ze termin pasowal mi kazdy a teraz i tak juz
          nic nie zmienimy.A co do tych statkow na rejsie,to jaki Wam sie trafil?Jakie
          brala alfa?Ludzie sie raczej pozytywnie wypowiadali tu o tych statkach...Napisz
          jeszcze prosze jak znioslas podroz do Kairu pociagiem i jaka klasa(ponoc
          koszmar)Dzieki za informacje.Pozdrawiam
    • Gość: dora19791 Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:24
      Wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz:)Jakos w biurach podrozy nie chcieli
      udzielic mi nawet takiej informacji,co zrodzilo moje obawy.
      • Gość: Rebeka Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 11:23
        Dora, my też jedziemy z alfą z polecenia, paru znajomych z pracy męża było, na
        objazdówkach (akurat Egipt starożytny) i stacjonarnie. Biuro się wywiązało, więc
        nie ma się co martwić. Jeden kolega tylko doznał zemsty faraona, ale to już
        uroki tego kraju ;)
        • Gość: dora19791 Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:06
          To fajno:)Pierwszy raz jedziemy z tego biura:)
    • Gość: katka Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.07, 15:08
      ja też jadę do egiptu do szarm 15 maja na 2 tyg z katowic do regency plaza a do jakiego hotelu wy jedziecie?
      • Gość: Dora19791 Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:34
        Jedziesz tylko na wypoczynek?czy z rejsem po Nilu?Bo my jedziemy na
        objazdowke,z rejsem po Nilu i jakie beda hotele dowiemy sie dopiero na
        miejscu.Na pewno 4*all inclusive.Lecimy z Warszawy,chociaz jestesmy ze
        Szczecina:)
        • kramarz5 Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive 04.03.07, 13:55
          Jedynym skutecznym lekiem na tzw. zemstę Faraonów jest IMODIUM, dostępny od
          niedawna w Polsce, choć u arabów kilka razy tańszy. Rewelka, węgiel przy tym to
          pikuś. Pozdrawiam.
          • Gość: Kasabian Re: "Egipt od Ad o Z"4*,z Sharm,z all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:44
            Byłem na objazdówce z żoną, nie na rejsie co prawda, tylko na Egipcie
            starożytnym i zabawa była nieziemska :D Mieliśmy genialną grupę, tylko takich
            ludzi na swojej drodze spotykać. Mam nadzieję, że wam też się spodoba, powodzenia!
    • Gość: Dora19791 Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:46
      Udało nam sie zamienic poprzednia wycieczke(do Sharm)na nowa
      objazdowke,poniewaz ta jest z naszego miasta,ze Szczecina(wczesniej biuro nie
      mialo tej oferty i twierdzili,ze nie bedzie takiej).Nielatwo bylo to zalatwic
      bez dodatkowych kosztow,ale sie udalo i tu plus dla
      Alfa star:)Lecimy wiec 16.05 ze Szczecina do Hurghady na "Egipt od A do
      Z"4*all inclusive.Kto z nami???????????
      • Gość: Anouk Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:19
        Dora, a czy planujecie bierać jakieś wycieczki fakultatywne z alfy na miejscu?
        • Gość: Dora19791 Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:40
          Hej.Planujemy jeszcze jakies safari i jakis rejs statkiem czy łodzia-moze
          nurkowanie,wycieczek jest duzo do wyboru,bedziemy troche uzaleznieni od tego co
          w danym dniu bedzie(bo przeciez sporo czasu zajmnie sam rejs po Nilu i
          zwiedzanie,dlatego ciezko teraz zaplanowac co i kiedy,na pewno szybko
          zorientujemy sie na miejscu)Tez tam lecisz?W jakim terminie?Zdecydowalas sie
          juz na jakis konkretny fakultet?Pozdrawiam
          • Gość: Anouk Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:25
            My się dopiero wstępnie rozglądamy :) Jak będziemy jechać, to dopiero we
            wrześniu, poza głównym sezonem. Ten rejs jest jedną z ciekawszych opcji, a jako,
            że jesteśmy studentami (ja i mój chłopak), to chcemy zwiedzić i przeżyć jak
            najwięcej za jak najmniejsze pieniądze ;) Dlatego zastanawiamy się, czy taniej
            wyjdzie fakultet w alfie, czy z jakiegoś biura na miejscu.
            • Gość: Dora19791 Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:57
              Fakultety zazwyczaj duzo taniej kosztuja wykupione na miejscu.Kupujac w alfie
              masz polskiego przewodnika,ale on nie zawsze sie spisuje...Wybor nalezy do Was:)
              Ja na poprzenich innych wycieczkach kupowalam jedne fakultety na miejscu a inne
              u rezydenta,w zaleznosci co chcialam zobaczyc.Pozdro
              • Gość: Anouk Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:52
                Chyba też tak zrobimy - fakultety turystyczne, w stylu zwiedziania jakiegoś
                miejsca, wykupimy na miejscu, a jakieś wyjątkowo dziwne i ciekawe w alfie.
                Fajnie wygląda safari na quadach, zawsze się chciałam czymś takim przejechać :)
                Masz oko na któryś fakultet szczególnie?
                • Gość: Dora19791 Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:57
                  Najbardziej mnie kusza fakultety takie jak:Ras Mohamed(Podmorski Rezerwat
                  Przyrody),rejs na wyspe Tiran,tez Quads Safari,Jeep Safari,moze jakas łodż
                  podwodna(ale ktos na forum zniechecal,że niezbyt),moze nurkowanie(to moj maz na
                  pewno bedzie chcial,ale ja sie troche boje:)Wszystko bedzie zalezalo od tego co
                  nam akurat przypasuje w danym dniu i z tym musimy sie liczyc,bo rejs po Nilu
                  tez zajmie duzo czasu.Tam bedzie zwiedzanie Egiptu,wiec tego typu wycieczek juz
                  pewnie nie bedziemy kupowac,bo starczy:)Mam jeszcze pytanko do wszystkich-mozna
                  gdzies sprawdzic jakie fakultety sa w jaki dzien?te z Alfy oczywiscie,ale jak
                  ktos wie jak jest w biurach na miejscu,to tez prosze o pomoc.Moglibysmy wtedy
                  wszystko zaplanowac,a na stronie alfy nie znalazlam takich informacji:)
                  • Gość: Babeczka Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:03
                    Koniecznie jedźcie na safari quadami lub jeepami, genialna sprawa! I wybierzcie
                    się do delfinarium, w Polsce jest co najwyżej fokarium, a to zdecydowanie nie to
                    samo :)
                    • asu81 Re: "Egipt od A do Z"Hurghada4*all 13.03.07, 17:41
                      Bylam z mezem w zeszlym roku na Egipt od A do Z II i troche niestety mamy
                      mieszane uczucia...
                      Widoki swietne, rejs statkiem super, ale hotele...
                      W Sharmie przydzielono nas do hotelu calkiem niezlego, choc w nocy zmienialismy
                      pokoj, gdyz w naszym bylo mrowisko ;) Bylo to chyba Sharm Holiday.
                      W Hurgadzie bylismy najpierw w Alf Lela Wa Lela (chyba jakos tak :P) i hotel
                      bardzo fajny, bardzo dobre jedzenie, swietne baseny.
                      W obu przypadkach do morza dowozil bezplatny busik.
                      Niestety pozniej w Hurgadzie umieszczono nas w hotelu Roma i to juz byla
                      kompletna porazka. Myslelismy, ze padniemy na miejscu, na szczescie bylismy tam
                      tylko 2 doby. Wszystko bylo tragiczne od jedzenia po obsluge czy brudnych
                      recznikach i braku cieplej wody ;)
                      Hotel w Kairze to jeszcze inna opowiesc, gdyz hotele w Kairze sa w ogole
                      tragiczne. My mielismy grzyb w lazience, odpadajacy tynk i brudna posciel. Ale
                      to tylko jedna noc, da sie przezyc ;)
                      Niestety rowniez opieka rezydentow mocno szwankowala. Podczas rejsu wszystko
                      jest ok, bo jest na stale przewodnik, niestety gdy bylismy w hotelach, to
                      skontaktowac sie z rezydentem praktycznie nie bylo jak (chyba, ze na komorke, a
                      wiadomo jakie sa ceny roamingu...) co bylo uciazliwe (np nie moglismy sobie
                      zalatwic przedluzenia doby hotelowej i koczowalismy 12 godzin w holu...).
                      Jezeli ktos jest nastawiony na zwiedzanie, nie zawiedzie sie, ale hoetle bywaja
                      kiepskie. Czasem warto doplacic, ale wybrac konkretne hotele, a nie liczyc na
                      dobry los ;)

A, biuro gdy napisalismy reklamacje uznalo, ze moglismy kontaktowac sie z
                      rezydentem (pisalam, ze sie nie dalo, ale widac nie doczytali ;) i bardzo malo
                      sympatycznie nas potraktowali. Zakladajac, ze byla to nasza podroz poslubna, a
                      ani razu nie mielismy jednego lozka i ogolnie zbyt duzo nieciekawych przezyc,
                      to troche sie zawiedlismy na biurze.

Z wycieczek nie polecam Abu Simbel - nie za bardzo jest co ogladac (i tak sie
                      nie wyrobicie na wschod slonca nad zbiornikiem nassera), a jedzie sie dobre
                      kilka godzin busikiem bez toalety, co jest uciazliwe, szczegolnie przy zemscie
                      faraona ;)
                      Polecam za to wejscie na gore Mojzesza, ale jak ktos jest marny kondycyjnie
                      powinien wziasc wielblada, gdyz trzeba pamietac, ze i tak trzeba przejsc ponad
                      2000 schodow, na ktore wielblady nie wjada, a jest to na koncu podrozy i ledwo
                      czlowiek sie wczlapuje. I trzeba wziasc ze soba cieple ubrania, bo na gorze
                      troche sie czeka na wschod slonca, a zimno jest potwornie (okolo 5 stopni). Co
                      prawda oferuja jakies derki, ale moim zdaniem derki sie ruszaly i na pewno cos
                      w nich zylo ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka