Dodaj do ulubionych

Nubian Village- Sharm el Sheikh

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:11
Wczoraj wróciłem z Nubian Village,super hotel,wspaniała obsługa,rezydent Sayed świetnie mówiący po polsku i kompetentny.Same plusy-aqua park a w nim trzy duże zjeżdżalnie,dużo urozmaiconego jedzenia,druga restauracja z przekąskami przy plaży,dwa baseny w każdym bar,rafa przy hotelu(nurkowałem,super widoczki pod wodą)Krótko mówiąc polecam.Byłem z biurem Sky Club.Szczegóły ktorych nie spotkałem w innych hotelach:pralnia(można dawać brudne ciuchy do prania,przynoszą wyprasowane),można wynosić jedzenie z jadalni mimo że jest all(dają specjalne tacki) i osobne ręczniki basenowe.Piszcie,odpowiem.
Obserwuj wątek
    • oliwiaa4 Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh 19.07.07, 02:28
      Witam
      Ciesze się że w koncu ktoś napisał o "Nubianie" i o bp. Sky-Club..
      Ja wprawdzie wybieram się 31.07 do Nubian Island też z biura Sky...
      Czytałam że te hotele są położone obok siebie, chciałabym wiedziec czy hotel do
      którego się wybieram jest równie dobry jak ten w którym był pan.
      Mam jeszcze jedno pytanie jakimi liniami lotnicztmi pan leciał do Sharm...
      Będe wczęczna za porady ,które mogą Mi ułatwic ten wyjazd , ponieważ wybieram
      się z 6-cio letnim synem i troszke się martwie....
      • Gość: Gift Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 13:23
        Nubian Island jest oczko lepszy od mojego Village,aba hotele obsługują ci sami polscy animatorzy,są też świetne animacje Włochów,dla dzieci jest aqua park na ternie Nubian Village ale turyści z Island też mogą korzystać.Proszę sie zaopatrzyć w środki na żołądek,mnie"Zemsta faraona"dopadła w ostatni dzień,plusem jest też lekarz który jest na terenie hotelu i nie trzeba płacić za poradę tylko pokazujemy ubezpieczenie.Dla dziecka najlepszy filtr przeciwsłoneczny conajmniej 40.Do Sharmu leciałem liniami Air Cairo.Pozdrawiam,miłego wypoczynku.
        • oliwiaa4 Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh 19.07.07, 21:58
          Bardzo dziękuje za odpowiedz na nurtujące Mnie pytania , z pewnościa skorzystam
          z pańskich porad.... Martwi Mnie ta nieszczęsna " Zemsta Faraona" , przyznam
          się szczerze - miałam nadzieję że to tylko mit albo w najgorszym przypadku
          przypadłośc , która może spotkac podróżnych w hotelach o standardzie poniżej 3*.
          Trudno , teraz już nie mozna się wycofac..
          Pozostaje tylko miec nadzieje że może nie spotka nas ta przyjemnośc.

Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.
    • Gość: (:AanaA:) Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 20:28
      Witam,
      bardzo poważnie zastanawiam sie nad wyborem hotelu Nubian Village, ale dręczy
      mnie kilka szczegółów. Jedziemy w 4-5 osób na dwa tygodnie.

1) jaki jest standard pokojów w bungalowach? gdzie lepiej mieć pokój w budynku
      głównym?

2) w jaki sposób była czyszczona woda w basenie? Chlorowana, ozonowana czy ? Bo
      w ostatnim hotelu w jaim byłam czyszczenie polegała po prosu na odkurzaniu
      zanieczyszen z dna, wieć nie ma co się dziwć dlaczego później ludzie mają
      problemy z układem pokarmowym, w końcu kto wie co pływa w tej wodzie...

3) ile kosztuje taksówka z naama bay / old marketu / fantazji?

Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkiego rodzaju opinie.

Ania
      • Gość: gift Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 22:15
        Bungalowy standart jak w pokojach hotelowych(oglądałem)nawet jest bardziej kameralnie,trudno mi doradzić gdzie lepiej mieszkać w hotelu nie widziałem wszystkich pokoji,na parterze są wyjścia z pokoji bezpośrednio na basen,technologii czyszczenia basenu nie znam,ogólnie mówiąc woda czysta,taxi po targowaniu powinno kosztować ok.50-60 funtów egipskich-cena ta sama zarówno do starego jak i nowego centrum.
        • Gość: (:AanaA:) Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 22:50
          Jeszcz jedno dodatkowe pytanie: czy słychać samoloty? Jeżeli tak czy są bardzo
          uciązliwe?

pozdrawiam,

Ania
          • Gość: gift Re: Nubian Village- Sharm el Sheikh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:51
            Słychac samoloty ale nie są uciążliwe,miłego wypczynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka