bellatrix01 30.12.08, 17:18 Czy może są na forum Panie, które spędzały urlop w ww. miejscach i mogłyby się podzielić swoimi doświadczeniami w tym temacie? Termin ewentualnego wyjazdu to luty/marzec przyszłego roku. Serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: ZEA/Egipt w ciąży 30.12.08, 17:36 po pierwsze zapytalabym o zdanie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: ZEA/Egipt w ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 19:49 Biorac pod uwage sytuacje w Izraelu osobiscie balabym sie leciec do Egiptu. Sugerowalabym tez o skonsultowanie wyjazdu z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
bellatrix01 Re: ZEA/Egipt w ciąży 31.12.08, 11:16 iberia.pl napisała: > po pierwsze zapytalabym o zdanie lekarza. To się rozumie samo przez się... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: ZEA/Egipt w ciąży 31.12.08, 11:19 bellatrix01 napisała: > iberia.pl napisała: > > > po pierwsze zapytalabym o zdanie lekarza. > > To się rozumie samo przez się... Nie zawsze niestety. Pytanie drugie: bylas kiedys w kraju arabskim? Bo ja nawet za zgoda lekarza nie zdecydowalabym sie tam pojechac pierwszy raz, bedac w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bellatrix01 Re: ZEA/Egipt w ciąży 31.12.08, 13:31 > Pytanie drugie: bylas kiedys w kraju arabskim? Bo ja nawet za zgoda > lekarza nie zdecydowalabym sie tam pojechac pierwszy raz, bedac w > ciazy. Nie byłam - stąd moje pytanie. Wyjazd nie jest postanowiony, opinie są podzielone wśród osób, z którymi rozmawiałam. Pomyślałam, ze mogę podpytać jeszcze na forum. Chyba nie ma w tym nic złego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
karotka777 Re: ZEA/Egipt w ciąży 31.12.08, 16:53 My byliśmy w Emiratach i nic złego się nie działo. Byliśmy w listopadzie, syn urodził się w kwietniu cały i zdrowy: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1536050,2,38.html Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: ZEA/Egipt w ciąży 31.12.08, 20:28 bellatrix01 napisała: > > > Pytanie drugie: bylas kiedys w kraju arabskim? Bo ja nawet za zgoda > > lekarza nie zdecydowalabym sie tam pojechac pierwszy raz, bedac w > > ciazy. > > Nie byłam - stąd moje pytanie. Wyjazd do np.Egiptu lub Tunezji bardzo czesto wiaze sie z nabawieniem sie przypadlosci zwanej "zemsta faraona" czyli mowiac wprost z biegunka spowodowana zmiana flory bakteryjnej.Nie ma reguly :jednych dopada za kazdym razem, innych w ogole a jeszcze innych raz dopada a nastepnym razem nie tudziez na odwrot.Zaleca sie wtedy stosowanie lokalnych specyfikow czyli tabletek Antinal albo konserwowanie sie alkoholem,czasem jednak jest potrzebna pomoc lekarza i np.zastrzyk. >Wyjazd nie jest postanowiony, opinie są > podzielone wśród osób, z którymi rozmawiałam. Pomyślałam, ze mogę podpytać > jeszcze na forum. Chyba nie ma w tym nic złego, prawda? nic zlego, bo kto pyta nie bladzi:-). Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: ZEA/Egipt w ciąży 31.12.08, 20:49 W Emiratach nie ma problemów z żołądkiem ( my nie mieliśmy). Ja bym wybrał Emiraty, zależy też jaki termin. Odpowiedz Link Zgłoś