123kicia 25.08.09, 12:25 Witam, Na początku września lecę na Lanzarote. Proszę osoby, które tam były o porady praktyczne, podanie cen za wypożyczenie samochodów, cen na mieście (slekpy, kawiarnie), o pogodzie i tak ogólnie... Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Corleone wieje jak cholera IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.09, 14:07 to piszą wszyscy, co tam byli- trzeba więc zabrać ciuchy cieplejsze także i uważać na opalanie, bo przy tym wietrzee się nie czuje. Więcej się nie mądrzę, bo tam nie byłam- jeszcze słyszałam, że paliwo tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtasz88 Re: wieje jak cholera IP: *.bg.am.poznan.pl 26.08.09, 11:24 Byłam z Itaką w Barcelo La Galea od 30 VI do 14 VII. Warto zabrać ze sobą faktycznie jakieś dłuższe spodnie czy sweterek - przydadzą się w godzinach wieczornych np. podczas spacerów nad oceanem. W ciągu dnia też mamy wiaterek (czasami nawet dość silny) - przez co nie czujemy jak bardzo ostre jest tu słońce (warto się często smarować lub przestawić leżak w miejsce zacienione). My wypożyczyliśmy samochód 7-osobowy - 44 euro/dzień, ale widzieliśmy, że małe auta np. corsy, pandy były już za ok. 70 euro/3 dni (bez klimatyzacji są tańsze). Po wyspie bardzo dobrze się jeździ, dobre drogi, atrakcje są również bardzo dobrze oznaczone - trudno zabłądzić, a przede wszystkim wszędzie jest b. blisko. Ceny w sklepach czy restauracjach przystępne - tzn. podobnie jak u nas. Ceny biletów wstępu to zazwyczaj wydatek 8 euro (najdroższe było akwarium w Costa Teguise -12 euro/os., 10 euro za dziecko - ale było warto). Kupilismy perfumy np. Acqua di Gio 100 ml - 39 euro, Paco Rabanne Ultraviolet 80 ml - 40 euro, warto również godzinkę poświęcić w centrum Arrecife - jest parę ciekawych sklepów, gdzie były duże przeceny (kupiłam super sandały z niezłej imitacji skóry - 20 euro). Chętnie odpowiem na kolejne wątpliwości. Życzę udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wieje jak cholera IP: 80.50.234.* 26.08.09, 13:24 Ja mam pytanie odnośnie Hotelu Barcelo La Galea. Mam zamiar zrobić rezerwację na wyjazd zimowy do tego hotelu. Jak jedzenie, czy czysto, jakie all, jaki standard pokoi, jak położony(odludzie??). Przesadnie wymagająca nie jestem, ale podstawa to to aby było w hotelu czysto i schludnie a jedzenie nie powodowało rewolucji żołądkowych. W jakich pokojach Itaka ma wykupione miejsca. Nie przypadkiem w jakiejś piwnicy???? Kupić ten hotel czy wybrać inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtasz88 Re: wieje jak cholera IP: *.bg.am.poznan.pl 26.08.09, 13:48 Byliśmy tam ze znajomymi - 4 osoby dorosłe + 3 dzieci (9, 11 i 14 lat) i wszyscy zachwycaliśmy się jedzeniem - jest pyszne, urozmaicone (może z wyjatkiem śniadań) i dużo. All jest również bardzo bogaty - bar przy basenach od 10 - 20, od 20 - 23 tzw. dyskoteka czyli miejsce gdzie odbywają sie animacje z dużą przeszkloną ścianą z widokiem na ocean. W ramach ALL mamy 3 rodzaje wina z beczki, piwo z kega, maszynę do kawy (kawa chyba 4, mleko, wrzątek do herbaty, czekolada na gorąco), maszynę do napoi typu cola (cola, cola light, sprite pomarańczowa, sprite cytrynowa, tonik), maszyne do soków -3 różne, oraz alkohole lokalne (rum, wódka, coś w stylu campari, gin - i jeszcze chyba z 3 inne butelki). Przy basenach cały czas są lody, popołudniami ciastka, można zrobić sobie hot doga (są wystawione warzywa), lub zjeść gotową kanapkę, często są również frytki, kalmary w cieście lub coś w stylu takiego kotlecika jak wkłada się do hamburgera. Są też zupy. Wszędzie jest samoobsługa. Pokoje są skromne, ale sprzątane. Nie było ani jednego robaka. Hotel położony jest idealnie. Od frontu jest dosłownie dwa kroki od entrum sklepowego Costa Teguise, a od tyłu wychodzimy na promenadę, która ciągnie się wzdłuż całej miejscowości. Możemy iść w lewo, tam mamy blizuitko ładną plażę (bardziej odsłoniętą więc z większymi falami)lub możemy iść torchę dalej w prawo, dojdziemy do mniejszej plaży, bardziej osłoniętej, z mniejszymi falami. Jak chcesz mogę Ci przesłac parę zdjęć hotelu na prywatnego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wieje jak cholera IP: *.multimo.pl 26.08.09, 18:44 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba się zdecyduję na ten hotel. Poproszę o zdjęcia hotelu, będę bardzo wdzięczna. adada2@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corleone warto poczytać opinie innych IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 15:10 link do strony www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Barcelo+La+Galea-ch_hb-hid_11900.html są tam też zdjęcia do obejrzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adada2 Re: warto poczytać opinie innych 27.08.09, 20:06 Holiday Check jest mi doskonale znany. Mam tam na swoim koncie sporo wystawionych opinii. Zawsze z uwagą czytam też opinie innych. Ale dzięki za szczere chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
123kicia Re: wieje jak cholera 28.08.09, 08:51 Dzięki za inf. My lecimy 01.09 do Playa Blanca. Czy może korzystałes z lokalnych biur wykupując wycieczki fakultywne? Jak tak, to które możesz polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtasz Re: wieje jak cholera IP: *.bg.am.poznan.pl 28.08.09, 09:47 Przed wyjazdem poczytałam trochę o atrakcjach Lanzarote, przygotowałam sobie swój przewodnik (sporo korzystałam z forum forum.gazeta.pl/forum/f,39880,Wyspy_Kanaryjskie.html), na miejscu wynajęliśmy samochód i zwiedzaliśmi sami. Odpowiedz Link Zgłoś