Dodaj do ulubionych

weekend - do 200 km od Wawy

IP: *.pap / 217.153.186.* 26.09.05, 19:37
hej - co polecacie? chodzi o miejsce ładne, z duszą - pałac, zamek, może
pensjonat w sennym miesteczku, przyroda naokoło, żeby specary były mozliwe i
cos do zwiedzenia. dla 4 osób, jedno małżeństwo, dwie koleżanki
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzanna Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.cust.tele2.pl 26.09.05, 21:22
      www.goszen.vip.interia.pl po sezonowe obnizki cen. Może trochę dalej ale
      napewno będziecie zadowoleni. pozdrawiam
      7km odnas jest zamek w Bytowie.
      • Gość: bolawa Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.pap / 217.153.186.* 27.09.05, 11:08
        a co tam w pobliżu jest do zwiedzania?
        • Gość: zuza Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.cust.tele2.pl 27.09.05, 15:52
          do zwiedzania jest zamek w Bytowie, skansen we Wdzydzach, są dwie wierze
          widokowe, w Tuchomiu i Rekowie. elektrownia w Soszycy, Park karjobrazowy, szlak
          pięciu jezior, mamy na wyposażeniu rowery. Urządzamy spływy kajakowe . no i
          możemy obizyć cenę .
          pozdrawiam zuza
          • Gość: Marek Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.chello.pl 06.10.05, 17:22
            goszen jest OK. Byliśmy w tamtym roku. W podziw wprawia to jak z gruzów
            odbudowali piekną posiadłość. Panie Zbyszku z kąd ma pan tyle siły i pomysłów
            :). Pozdrawiam i do zobaczenia nie bawem.
        • Gość: janek wampir z bytowa...... IP: *.aster.pl 04.10.05, 19:44
          wampir z bytowa........
      • Gość: zuzanna Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.cust.tele2.pl 04.10.05, 22:30
        Witam wszystkich miłośników odpoczynku na łonie przyrody.
        Gospodarstwo agro. mamy drugi rok a więc mogliśmy dotrzeć do nie wielkiej
        ilości gości.
        Dlatego poza sezonem letnim mamy wolne miejsca.

Wobec powyższego chcieliśmy zaproponować, każdemu, kto ma ochotę wypocząć w
        tym jeszcze słonecznym , po za wakacyjnym okresie, zniżkę , do 3 osób 50 zł za
        apartament od 4 do 6 osób 80 zł za apartament
        Organizujemy spływy kajakowe
        Pozdrawiam
        Zuza

www.goszen.vip.interia.pl
    • Gość: redaktor Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.icpnet.pl 26.09.05, 21:49
      Siedlisko Morena,Vena Romantik,Hotel im Park,Pałac Sorkwity,Dwór nad
      Łąkami,Uroczysko Zaborek,Pałac Ossolińskich,Dwór Soplicowo,Manor House,Alumnat
      w Tykocinie,Pałac w Wojciechach,Zagroda Kuwasy,Perła Mazur
      a to dopiero jedna trzecia .Nie mam siły.Zajrzyjcie na confero.pl
      • Gość: bolawa Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.pap / 217.153.186.* 27.09.05, 11:04
        zaglądałam i niestety, to portal nie dla nas, nas konferencje i bankiety nie
        interesują. raczej kameralna atmosferę wolimy i bez tłoku,. przeszkadza mi też
        brak cen - nie sa zamieszczone na stronach.
        • Gość: Maria Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.chello.pl 27.09.05, 15:30
          Polecam Ciechanowiec. Skansen. Muzeum rolnictwa. Muzeum leśne
          • Gość: białowieża no zajebiście jest w ciechanowcu IP: *.aster.pl 04.10.05, 19:48
            no zajebiście jest w ciechanowcu - ale jeszcze bardziej zajebiście jest w
            białowieży - śmierdzi żubrem i śledziami
          • Gość: misiek992 Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:34
            Też polecam Ciechanowiec, spanie przy Muzeum (tanio i ok), dobre jedzonko w
            knajpach na rynku. Polecam kajaki - Nurzec w górę jest łatwy i przyjemny, ale w
            dół od zapory jest niesamowity, miejscami ma sie wrażenie całkowitej dzikości.
            Ostatnio (w sierpniu) moja żona jak ją wziąłem na rybki pod Zaszkowem (6-7 km
            od Ciechanowca) to stwiedziła, że się czuje jak w Amazonii - a my oboje
            geografowie.
            Masz więc na weekend wszystko co chcesz: jest skansen na 2 godzinki, muzeum i
            masz gdzie pospacerować.
      • mass100 Re: weekend - do 200 km od Wawy 23.11.05, 19:39
        Gość portalu: redaktor napisał(a):

> Siedlisko Morena,Vena Romantik,Hotel im Park,Pałac Sorkwity,Dwór nad
        > Łąkami,Uroczysko Zaborek,Pałac Ossolińskich,Dwór Soplicowo,Manor
        House,Alumnat
        > w Tykocinie,Pałac w Wojciechach,Zagroda Kuwasy,Perła Mazur
        > a to dopiero jedna trzecia .Nie mam siły.Zajrzyjcie na confero.pl

Hej! Sprawdziłem wszystkie Twoje propozycje, i muszę przyznać, że masz świetny
        gust! Nie bądź nieśmiały i zapodaj coś więcej, liczę również na osobisty
        komentarz do proponowanych miejscówek.. pzdro
    • d.su Re: weekend - do 200 km od Wawy 01.10.05, 17:44
      Sandomierz i okolice, polecam zajrzec do linka ponizej: znajdziecie tam
      wszystkie potrzebne informacje
      Pozdrawiam i zapraszam
      • szpak_zam 250 km - Zamość + jakies 50 km Zwierzyniec 02.10.05, 10:25
        Jeżeli Cie interesuje spokój to polecam tereny Roztocza. Lasy, cisza, spokój -
        nie wiem jak teraz z turystami ale myśle że jakichś wielkich tłumów nie ma.
    • jot.be Re: weekend - do 200 km od Wawy 03.10.05, 09:41
      Biebrza i Park Narodowy wokół.
      Jako senne miasteczko może być Goniądz.

Pozdr
      • Gość: Barbara Re: zdecydowanie! weekend - do 200 km od Wawy IP: *.61-45-41.ppp.wakwak.ne.jp 04.10.05, 18:29
        Absolutnie masz racje!!! Bartlowizna albo tanszy mini-pensjonat u pana
        Wojtkielewicza z grilem i pieknym widokiem na rozlewiska Biebrzy (kontakt
        697161542). W poblizu unikalna wybudowana przez cara twierdza Osowiec!
    • Gość: białowieża białowieża IP: *.aster.pl 04.10.05, 19:46
      fajnie jest w białowieży - śmierdzi żubrem i śledziami
      • Gość: poko Re: białowieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 07:12
        ...fakt...aż sam przesiąkłeś tymi zapachami....
    • Gość: konrad Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.cst.tpsa.pl 05.10.05, 08:19
      Zobacz www.spala.pl - nie tylko Puszcza Pilicka i sama Pilica ale do tego
      Centralny Ośrodek Sportu (basen, korty, odnowa biologiczna, gwiazdy sportu na
      żywo itd.) oraz sama Spała z kilkoma hotelami, restauracjami itd. Na weekend
      idealna i do tego tylko 110 km od Warszawy.
      • nigras Re: weekend - do 200 km od Wawy 08.10.05, 20:44
        W okolicach (do 15 km) jeszcze:
        w Tomaszowie Maz: rezerwat niebieskie źródła - bardzo ladne, o roznych porach
        dnia rozne barwy, obok tworzony skansen rzeki Pilicy, niedaleko (Smardzewice)
        osrodek hodowli zubrow, po drodze kopalnia piasku i zwiru (ale raczej nie do
        zwiedzania, robi wrazenie - szczegolnie sypiacy sie najdrobniejszy piasek w
        sloncu - wyglada jak woda).

pozdrawiam
        piotrek
    • Gość: Barthezz Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.futuro.pl 05.10.05, 09:45
      Polecam Nadbuzanskie Podlasie...w poblizu stadnina koni w Janowie Podlaskim a
      takze szybki i sprawny dojazd z Warszawy...www.mierzwice.com
    • Gość: rwm Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.digilab.com.pl 05.10.05, 13:17
      Spróbujcie Tykocin, ok. 180 km od Wawy, pod Białymstokiem, nad Narwią. Prywatne
      pensjonaty, całe mnóstwo zabytków, ogromne łąki nadnarwiańskie. Absolutnie
      senna, cicha atmosfera małego miasteczka.
    • Gość: ja Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 14:29
      ale skład...małżenstwo i dwie koleżanki...
      albo jedziecie w dwie, trzy pary albo sobie darujcie...
      nie ma nic gorszego nic panny bez facetów "przylepiające się" do koleżanki, a za plecami zazdroszczące jej męża
      • wiewiorzasta Re: weekend - do 200 km od Wawy 06.10.05, 17:41
        A nie przyszło ci do głowy, że dwie koleżanki mogą być parą?
        Co za zaścianek...
        • Gość: ja Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:20
          > A nie przyszło ci do głowy, że dwie koleżanki mogą być parą?
          > Co za zaścianek...

parą?
          zboczeńcy na madagaskar! do żydów!
        • Gość: bolawa Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.pap / 217.153.186.* 10.10.05, 13:09
          dziwię się, że od razu właxiecie w czyjeś życie i choc nie macie o nim pojęcie,
          komentujecie. komentujecie głupio.
      • Gość: bolawa Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.pap / 217.153.186.* 10.10.05, 13:07
        sory, ale nie ty będziesz o tym decydować! a ten skład sprawdził sie już w
        wielu wyprawach.
    • Gość: dar Góry Świetokrzyskie IP: *.man.poznan.pl 05.10.05, 14:51
      Góry Świetokrzyskie:
      Jaskinia RAj,Św.Krzyż,Św. Katarzyna,Chęciny
      • bmwariat Re: Góry Świetokrzyskie 05.10.05, 15:10
        dorzuce do Gór - Najstarszą i najwiekszą kopalnie krzemienia w Krzemionkach
        Opatowskich koło Ostrowca Świętokrzyskiego, niedaleko bo około 7 km od
        krzemionek, jest Bałtów- a tam jest Park Jurajski. Dodam, że okolice są nad
        wyraz piękne.
        Krzyżtopór, Sandomierz również w okolicach. Prawda jest taka- góry
        Świętokrzyskie i okolice są niezwykle piękne, lecz nie są rozleklamowane.
        • tmi11 Re: Góry Świetokrzyskie 05.10.05, 16:45
          Ja polecam Zaborek koło Janowa Podlaskiego. Byłem w poprzednim tygodniu, było
          super!! Mieszkałem w wiatraku - pełen odlot. Tereny nad Bugiem przepiękne.
          Polecam.
          www.zaborek.com.pl

Pozdrawiam
          tmi
          • katee1 Toruń, Toruń i tylko Toruń :) 06.10.05, 10:11
            • jot.be Re: Toruń, Toruń i tylko Toruń :) 06.10.05, 11:17
              Przyroda wokół ??
          • Gość: Maria Re: Góry Świetokrzyskie IP: *.chello.pl 09.10.05, 19:13
            tmi11 napisał:

> Ja polecam Zaborek koło Janowa Podlaskiego. Byłem w poprzednim tygodniu, było
            > super!! Mieszkałem w wiatraku - pełen odlot. Tereny nad Bugiem przepiękne.
            > Polecam.
            > www.zaborek.com.pl

Strona zachęca do odwiedzin. Niestety nie ma cen, a bez cennika nie wybieram
            oferty. Boję sie katastrofy finansowej. Jeżdżę tylko tam, gdzie mam podany
            wcześniej cennik. Nie lubię oferty typu - cena do uzgodnienia. Już w domu chcę
            wiedzieć, czy stać mnie na dany wyjazd, inaczej obawiam się, że to jednak nie na
            moją, dość skromną kieszeń.
            • corrina_f1 Zaborek 10.10.05, 13:18
              Gość: Maria 09.10.05, 19:13 + odpowiedz
              tmi11 napisał:

> Ja polecam Zaborek koło Janowa Podlaskiego. Byłem w poprzednim tygodniu, było
              > super!! Mieszkałem w wiatraku - pełen odlot. Tereny nad Bugiem przepiękne.
              > Polecam.
              > www.zaborek.com.pl

>>Strona zachęca do odwiedzin. Niestety nie ma cen, a bez cennika nie wybieram
              >>oferty. Boję sie katastrofy finansowej. Jeżdżę tylko tam, gdzie mam podany
              >>wcześniej cennik. Nie lubię oferty typu - cena do uzgodnienia. Już w domu chcę
              >>wiedzieć, czy stać mnie na dany wyjazd, inaczej obawiam się, że to jednak nie
              na moją, dość skromną kieszeń.

Organizowałam w czerwcu b.r. konferencję/impresę integracyjną dla naszej firmy
              i wszyscy byli zachwyceni. Miejsce naprawdę urocze, coś w stylu wielkiego
              skansenu, w którym na dodatek można mieszkać :) Z tego, co pamiętam, ze 2-3
              tygodnie temu w "Wysokich obcasach" był artykuł w pięknymi zdjęciami na ten
              temat. Właściciele przesympatyczni i napradę pasjonaci.
              Z tego, co pamiętam z oferty, pokój kosztował coś koło 60-80 zł, ale głowy nie
              dam. My mieszkaliśmy w Starej Plebanii. Ceny mieliśmy ustalone dla firmy,
              jednak kilka osób zostawało potem do końca weekendu i zdaje się, były bardzo
              podobne.
              Posiadam trochę zdjęć z Zaborka, mogę podrzucić.
              W pobliżu można za niewielką opłatą zwiedzać stadninę koni arabskich w Janowie,
              moim zdaniem to cudowne miejsce, nie tylko dla miłośników koni..

pzdr
              Kasia
              • Gość: Maria Re: Zaborek IP: *.chello.pl 10.10.05, 15:37

Dzięki już sama dotarłam do cennika. Znalazłam na www.emeteor.pl

>nocleg z wyżywieniem 175<
      • Gość: bolawa Re: Góry Świetokrzyskie IP: *.pap / 217.153.186.* 10.10.05, 13:10
        dzięki - to juz dokładnie spenetrowaliśmy. nasze ulubione tereny.
    • poliwo Re: weekend - do 200 km od Wawy 06.10.05, 23:57
      polecam Kozłówkę - ale nie pałac, ale Rządcówkę. Super miejsce z "tajną furtką"
      prez którą wchodzi się na teren parku. Cudne miejsce, a lokum niczego sobie. w
      razie zainteresowania służę pomocą
    • infidel.wierzacy najlepiej mazury - gdzie niedostepna gazeta i nie 08.10.05, 16:14
      docieraja jej czytelnicy.

Znam pare takich miejsc, ale ich nie podam, bo tylko sobie zaszkodze.
      W kazdym dobrym miejscu dodatkowo nie dziala telefon komorkowy!

z ogolnie znanych miejsc polecam finke w Lansku, ale to nie jest chyba
      propozycja dla ludzi z tego portalu.
    • Gość: rafix Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 15:17
      chelmno, pikne miasteczko, co prawda 250 km ale naprawde warto, sliczna
      starowka, jedyna ktora sie zachowala w taki mstanie od sredniowiecza, do tego
      calosc na pieknym wzgorzu, w okolicy piekna przyroda i do tego duzo miejsc do
      zwiedzania, wejdz na www.chelmno.pl z koncowka net.pl priv.pl tez
    • Gość: aamms Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:27
      Kazimierz Dolny nad Wisłą..
      www.kazimierzdolny.pl
      Jest zamek, jest co zwiedzać, są miejsca do spacerów, pensjonatów i kwater
      prywatnych ile dusza zapragnie.. no i teraz jesienią Kazimierz już powoli robi
      się nieco bardziej senny niż w sezonie..
      jeszcze Janowiec, po drugiej stronie Wisły.. też z całkiem niezłym zamkiem..

Polecam z całego serca..:)
    • Gość: podróżniczka Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 14:57
      już pewnie dawno wróciliście :-)) (jak było?)
      ja też wróciłam i było super jeśli ktos ma ochotę na naturę i wygodę oraz coś
      innego to też będzie zadowolony.... www.mamuciadolina.pl
      • Gość: gość Re: weekend - do 200 km od Wawy IP: 83.238.70.* 30.11.05, 10:33
        najlepiej to chyba Puszcza kampinoska, ale jest tyle miejsc że trudno powiedzieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka