Dodaj do ulubionych

Mondo travel

23.01.13, 21:52
Witam, szukam opinii na temat biura Mondo Travel, Specjalizują się w wycieczkach do Włoch.
Niestety biuro funkcjonuje na rynku od zeszłego roku , powstało w lutym 2012 roku. Ubezpieczenie - najniższa stawka. Mają atrakcyjne oferty na wycieczki do Rzymu, ale muszę przyznać że stresuje mnie ta data założenia i niska suma ubezpieczenia. W necie też nic specjalnego nie można znaleźć na ich temat . Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje na temat tego biuro jeśli ktoś korzystał z jego usług.
Obserwuj wątek
    • magszul Re: Mondo travel 03.07.13, 13:53
      Mondo Travel z tym biurem podróży właśnie wróciłam z wycieczki Sekrety Watykanu samolotem. Nie mogę powiedzieć absolutnie nic złego na jego temat. Wszystko przebiegło zgodnie z planem wycieczki, hotel 4* spełniał w 100% swoje założenia, był czyściutki, ręczniki wymieniane co dzień . Śniadania bardzo bogate jak na Włochy. Plan wycieczki - wypełniony do maximum, poranne wyjście z hotelu, powrót późnym wieczorkiem. Jest to zdecydowanie wycieczka dla osób które chcą coś zwiedzić i dowiedzieć się jak najwiecej. Pilotka która z nami była - p. Małgosia - pierwszy raz miałam okazję spotkać tak zaangażowaną osobę która z wielkim zaangażowaniem i entuzjazmem realizowała plan. Mało tego, chcieliśmy w ramach dodatkowej atrakcji pojechać nad morze - nie było to dla niej żadnym problemem - swój prywatny czas poświęciła na podróż tam.
      Mondo Travel - serdecznie polecam.
      M.S.
    • pawelskonio Re: Mondo travel 18.09.13, 15:23
      Polecam to biuro
      Uczestniczyłem w wycieczce- pielgrzymce 09.09.-13.09.2013 r. pod tyt. "odnowienie ślubów".
      Profesjonalni piloci ( pani Ania i pani Małgosia ) z ogromnym doświadczeniem i zaangażowaniem. Plan zrealizowany w 110 % .
      Kierowca i autokar 10 pkt na 10 możliwych.
      Hotele 10 pkt.
      Wyżywienie 10 pkt.
      Poczucie bezpieczeństwa i opieka pilota 11 pkt !
      Z czystym sumieniem POLECAM Mondo Travel

• wojtekjaniszewski Re: Mondo travel 24.09.13, 21:52
        Byłem na tej samej wycieczce mogę się tylko podpisać pod tą opinią było super ! Polecam My z żona na pewno skorzystamy ponownie z ich usług
    • mona.r7 Re: Mondo travel 19.09.13, 15:38
      Szanowni Państwo,
      Niedawno wróciłam z wyjazdu do Włoch zorganizowanego przez Biuro Mondo Travel.
      Cudowny pobyt: profesjonalny pilot oraz odpowiedzialny kierowca, miłe zaskoczenie, jako że zobaczyliśmy wiecej niż przewidywał program!!! Bardzo dobre hotele na trasie i hotel w centrum Rzymu więc była możliwośc wieczornego spaceru. Pożywienie: wzmocnione śniadania oraz smaczne obiadokolacje. Uczta dla duszy i dla ciała.Polecam
    • rocky-2 Re: Mondo travel 23.02.14, 10:04
      My Polacy nie widzieć czemu wybieramy znane biura, duże. Ja tez tak myślałam, aż po raz pierwszy skorzystałam z oferty małego biura - Mondo. Różnica jest kolosalna. Po pierwsze- podmiotowe traktowanie klienta. Opieka prawdziwa przez 24 h na dobę. Przewodnik. pilot- absolutnie profesjonalni.Pokazują zakątki, do których wielkie biura nie docierają.Czas zorganizowany perfekcyjnie.Najlepsze hotele, w centrum Rzymu ( byliśmy 18- 22 II)- czyściutkie, np.ręczniki wymieniane codziennie.
      100% satysfakcji! POLECAM!!!
    • kostekcz Re: Mondo travel 02.06.14, 19:57
      Witam, właśnie wróciliśmy z wycieczki do Rzymu i San Giovanii Rotondo z Odnowieniem Przyrzeczeń Małżeńskich. Jesteśmy bardzo zadowoleni pod każdym względem. Organizacja w 100% spełniła nasze oczekiwania. Hotele i wyżywienie bez zarzutu. Bardzo ciekawy i intensywny program. Polecamy Biuro z czystym sumieniem. Sami na pewno jeszcze skorzystamy.
      • steje Re: Mondo travel 08.12.14, 12:26
        W maju 2014 byliśmy na wycieczce do Rzymu i San Giovani Rotondo z odnowieniem przyrzeczeń małżeńskich.Jesteśmy bardzo zadowoleni pod każdym względem,świetna organizacja, bardzo ciekawy program,dobre hotele i wyżywienie,niezapomniane przeżycia duchowe.Pani Ania to skarbnica wiedzy i wspaniały przewodnik.Polecamy to Biuro.Pan Ani serdecznie dziękujemy za zorganizowanie kolacji-niespodzianki w 50 rocznice ślubu.Krystyna i Jerzy
    • travelista Re: Mondo travel 02.08.14, 10:23
      Byłam na pielgrzymce autokarowej z grupą zorganizowaną, pani Hanna pilot - była do nas od razu negatywnie nastawiona - może dlatego, że jesteśmy z wiejskiej gminy. W czasie drogi nie dowiedzieliśmy się o wiadomościach krajoznawczych, tylko temat przewodni pielgrzymki był kradzieże we Włoszech, aż do tego stopnia nas straszyła, że broń Boże nie jedź samochodem do Włoch, bo Ci ukradną (haha).
      W Watykanie też pani pilot się nie spisała - zostawiła nas z przewodnikiem i zapomniała zostawić nam kasy na wejście do Bazyliki św. Piotra, ktoś z grupy musiał zakładać.
      Pani pilot niechętna była do czasów wolnych, najlepiej, żeby w ogóle nie było i żebyśmy szybko jechali do hotelu.
      Na postoje zatrzymywaliśmy się tylko tam, gdzie pani pilot miała darmowy posiłek, nawet do tego stopnia, że nie chcieliśmy się zatrzymywać na obiad, bo było za wcześnie, ale wymusiła ten postój i ostatni postój we Włoszech też był wymuszony, bo pani pilot musiała kupić oliwę z oliwek.
      A co do biura - hotele spoko, tylko ostatnia noc we Włoszech hotel miał bardzo małe pokoje, przewodnik po Rzymie p. Janusz super, ma dużo wiadomości i bardzo fajnie opowiada, że aż chce się Jego słuchać.
      Niestety biura nie będę polecać i sama też z na pewno już z niego nie skorzystam, bo możemy trafić na panią Hannę.
      • nataszat69 Re: Mondo travel 05.08.14, 10:13
        Byłam również na wycieczce z Panią H. Podziwiam Tą kobietę za silny charakter ,który był potrzebny aby zapanować nad tym ........????????.Dzięki tej Pani to zobaczyliśmy wiele pięknych miejsc inny przewodnik by poległ. A co do postojów było ich więcej z innych powodów np .zakup alkoholu tego nikt nie widział jedyna oliwa została zapisana w pamięci a w ostatnim sklepie cała wódka z półki została wykupiona ,ciekawe gdzie była wypita . Było minęło trudno każdy oczekiwał coś więcej . Nigdy więcej z grupą zorganizowaną to tyle .Ps hotele standard mizerny ,posiłki średniej klasy .

• hk2015 Re: Mondo travel 08.08.14, 02:51
        Witam serdecznie wszystkich "za" a nawet tych..."przeciw"!
        - widze ze musze zabrac głos zanim te "wpisy" rozwiną sie w jakąs... ha! ha! "włoska telenowele" !!!
        :-)
        Rozumie ze czasami ( choć rzadko ) pasażer nie polubi pilota i skrywa swoje emocje przez cała droge ( czyli 9 dni ) nie mając cywilnej odwagi powiedziec co go "boli"... chociaż ma okazje siedziec przy kolacji niedaleko pilota... ( np. w Ospedalocchio )
        - a szkoda...
        Bo z mimiki twarzy ( i "miłych" uśmiechów ) trudno było odgadnąć Pani... "absmak"
        :-(
        Zawsze jak sie szczerze rozmawia da sie zmniejszyć jakis "problem"
        - a zwłaszcza podczas dziewiczego wyjazdu za granice zeby "zagubiony w dużym swiecie" pielgrzym przywiózł piekne wspomnienia a nie niepotrzebna frustracje
        Bo po co potem fatygować sie do internetu zeby opisywac swoje "prywatne anse" do pilota.
        - przy okazji nadszarpujac dobę imię biura Mondo Travel !
        Szkoda czasu i honoru...
        Slusznie zauważył autor wpisu "natasza69", ze alkoholu na tej "pielgrzymce" to nie brakowało !!!
        - a wiec "wytykanie" pilotowi ze... "jadła za darmo" czy ze kupiła sobie oliwkę przejdzie bez wątpienia do "Księg Wspomnień z Roku 2014"
        A tak nawiasem mowiac prosze Pani to piloci i kierowcy zawsze jedzą "za darmo"
        - i to na całym świecie a nie tylko we Włoszech
        - jedzą i nocują za darmo przede wszystkim z racji wykonywanego zawodu
        O czym wie każdy... wytrawny turysta
        Taka emocjonalna wypowiedz "anonimowego" internauty nieniepotrzebnie nadszarpuje dobre imię biura Mondo Travel, ktore nie ma absolutnie nic wspólnego z "sympatiami" czy "antypatiami" w relacjach pilot - uczestnik wyjazdu.
        - a wiec prosze sie nieczego nie obawiać...
        Biuro i piloci doskonale wiedza co robią...
        W przypadku tej "pielgrzymki" Biuro Mondo Travel ( na zlecenie organizatora grupy ) jedynie pośredniczyło w rezerwacji dla nich hoteli i wyżywienia...
        - z czego wywiązało sie jak zawsze b.dobrze o czym zaświadcza ks. Proboszcz w swoim podziękowaniu na piśmie zamieszczonym na stronie www.mondotravel.pl
        Co mnie pomimo "trudnej" pracy z pewna ( na szczecie mniejsza ) częscia tej grupy w zupełności satysfakcjonuje bo pokazuje prawdziwy "obraz" tej pięknej i długiej ( 5.000 km ) podróży
        Z poważaniem
        pilot grupy - Hanna Krolikowska

• travelista Re: Mondo travel 19.08.14, 18:22
          Po pierwsze - rozmowa nic by nie pomogła, bo Pani uważa się za najmądrzejszą.
          Po drugie - niestety Pani źle oceniła - Z MAŁEJ WSI TO NIGDZIE NIE BYŁA I NIC NIE WIDZIAŁA - a sam mój nick mówi dużo - bardzo często podróżuje, jako wytrawny turysta więcej widzę i niestety mam porównanie z innymi biurami podróży, właśnie niedawno wróciłam z wycieczki i jestem bardzo zadowolona, bardzo dużo się dowiedziałam o kraju, który zwiedziłam i poznałam podstawy języka obcego - a na pielgrzymce niestety tego brakowało, trzeba było napisać - "Pielgrzymie weź ze sobą przewodnik ze słowniczkiem po Włoszech".
          Po trzecie - na koniec wycieczki w formularzu napisałam opinię.
          Po czwarte - co się dzieje na wycieczce, nie powinno wypłynąć poza autobus i hotele (widać nieprofesjonalność), jak Pani przeszkadzało, to dlaczego najpierw Pani odmawiała, a później już nie?
          Po piąte - wiem, że piloci i kierowcy jedzą za darmo, ale nie można wymuszać postoju, bo tu dostanę jedzenie za darmo, a na następnym nie wiem, czy dostanę, to nie ryzykuję - piloci i kierowcy nie pracują charytatywnie, tylko dostają pensję, a piloci dodatkowo profity za to, że zaprowadzą turystów do sklepu lub na stragan z owocami :-), już nauczyłam się, że gdzie zaprowadza Cię pilot, to jest drogo, w sklepie obok ma się dużo taniej, pilot również ma resztę kasy z biletów wstępu (wiem, że częściowo płaciliśmy za wjazdy do miast, za bilety do metra w Rzymie i dwa bilety wstępu), również wiem, że to praca sezonowa i trzeba jak najwięcej zarobić.
          Po szóste - opinię wystawiona przez organizatora jest pozytywna dla Biura, a Pani jest wspomniana tylko w jednym zdaniu (nie rozpisywał się, że jaka Pani jest wspaniała).
          Po siódme - większość grupy jest niestety niezadowolona, sama się Pani przekonała z końcowej przemowy do Pani.
          Co do Biura nie ma zastrzeżeń, tylko co do Pani pracy!
    • hk2015 Re: Mondo travel 08.08.14, 03:32
      Niech sie Pani niczego nie obawia! Zanim powstało to biuro to "dyrekcja" jeździła do Włoch jako pilot przez ostatnie 20 lat... tak jak ja, stad to wiem. A wiec jeśli chodzi o temat Włoch to nie ma na rynku w PL takiego biura zeby powstało na bazie wiedzy i doświadczeniu wytrawnego pilota ( z jez. włoskim )
      Nie ma sie czego "bać" tylko sie pakować i ruszać w drogę! Bedzie ok! :-)
    • opiniemoje Re: Mondo travel 18.08.14, 21:17
      Byłam na wycieczce z tego biura. Opiekunem/pilotem była pani Hanna K. Bardzo profesjonalne biuro. Miła obsługa, wszystko wyjaśnione dokładnie. Pani Hania bardzo opiekuńcza osoba, troskliwa, profesjonalna. Polecam wszystkim to biuro.
    • anawaa Re: Mondo travel 08.09.14, 13:41
      Chcielibyśmy podzielić się naszą opinią na temat Biura Mondo Travel.
      W dniach 2-6 września 2014 r., odbyliśmy pielgrzymkę do Włoch z odnowieniem ślubów małżeńskich. Był to prezent od dzieci z okazji naszej 40 rocznicy małżeństwa.

Pielgrzymka była czymś wyjątkowym i długo pozostanie w naszych sercach i umysłach. Prócz przeżyć duchowych, których nie da się opisać, na pewno nie zapomnimy profesjonalnej organizacji pielgrzymki przez Biuro Podróży Mondo Travel. Przez cały nasz wyjazd towarzyszyła nam opieka duchowa – cudowny ksiądz Dariusz Walicki oraz niesamowita Pani Ania Bartczak – opiekun i pilot naszej pielgrzymki. Musimy powiedzieć, że to tylko dzięki bardzo dużej determinacji i zaangażowaniu Pani Ani, udało nam się szczęśliwie wrócić do kraju po nieprzyjemnym incydencie utraty dokumentów w Rzymie.

To co możemy powiedzieć to na własnej skórze doświadczyliśmy tego, że naprawdę są profesjonalne Biura Podróży. Mondo Travel - może małe i mało znane Biuro, ale stawiające przede wszystkim na jakość i na człowieka. Zapewniło nam super organizację pielgrzymki nie tylko pod katem logistycznym tzn. wygodna podróż, zwiedzanie - szeroki program, przyjemne i czyste zakwaterowanie oraz smaczne i obfite posiłki ale przede wszystkim dla tego Biura pracują i współpracują z nim CUDOWNI LUDZIE, dzięki którym całość wyjazdu nabierała ciepłego i rodzinnego charakteru.

Dlatego też szczerze polecamy Mondo Travel i rekomendujemy wszystkim - zarówno młodym jak i tym w sile wieku, parom i ludziom samotnym, smutnym i wesołym - każdy na pewno znajdzie coś dla siebie :-)

Jeszcze raz dziękujemy i mamy nadzieję na kolejny wyjazd w następnym roku z Panią Anią i księdzem Darkiem - naszymi Aniołami Stróżami :-)

Pozdrawiamy ciepło a zarazem dziękujemy wszystkim uczestnikom pielgrzymki za wspólnie spędzony czas oraz słowa i gesty otuchy w trudnym dla nas momencie po utracie dokumentów.
      Alina i Adam
    • milygosc110 Re: Mondo travel 18.09.14, 10:49
      Wycieczkę Rzym i sekrety Watykanu polecić można z pełną odpowiedzialnością. Plan podróży został zrealizowany w 100%. Opiekunka oraz przewodnicy dawali z siebie wszystko aby przybliżyć uczestnikom nie tylko architekturę i historię miasta, ale również zapoznać ich z włoską kulturą. Wszystko zorganizowane było bardzo profesjonalnie, w sposób gwarantujący optymalne wykorzystanie czasu i sił (np. usytuowanie hotelu w centrum miasta). Nikt, kto w ciągu kilku dniu chciałby zapoznać się z głównymi zabytkami i historią Rzymu, nie powinien być rozczarowany.
    • 1jankazim Re: Mondo travel 25.10.14, 13:19
      Wzieliśmy udział w pielgrzymce do Włoch zorganizowane przez te biuro w dniach 7-10.10.2014.Jesteśmy zachwyceni organizacją,opieką i włozonym sercem w tą pielgrzymkę przez opiekunów.Niezapomniane wrażenia,wysoki standard i profesjonalna obsługa,miła prawie rodzinna atmosfera.polecamy! Po zwiedzeniu Watykanu i Rzymu.nastąpił przejazd autokarem do miejsc w których żył ojciec Pio tj.San Giovanni Rotondo,Monte San Angelo,Pietrelcina i na koniec Monte Cassino.
      Warto ! Nasze gratulacje !
      Stenia i Jan z Gdańska
    • a.garwolinski Re: Mondo travel 15.12.14, 14:44
      Witam,

Mondo Travel to bardzo dobre i pewne biuro. Z pełnym przekonaniem polecam jeszcze niezdecydowanym, a proszę mi wierzyć mam duże porównanie i doświadczenie. Z różnymi - zwykle dużymi i popularnymi biurami - odwiedziłem jak dotąd ponad 20 państw. W październiku zabrałem rodziców na jedną z pielgrzymek lotniczych do Włoch organizowanych przez Mondo Travel.
      Również zastanawiałem się czy ryzykować z mniej znanym biurem, ale jakość wycieczki przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Rewelacja i pełen profesjonalizm poczynając od organizacji i opieki nad grupą, poprzez super przewodniczkę i przewodników lokalnych, aż po zaskakująco dobre jak na wycieczkę typowo objazdową hotele.
      Jakość wycieczki ogólnie mówiąc była bardzo wysoka a trochę się tego obawiałem, bo cena z kolei, była raczej niższa niż u większych operatorów za podobne wyjazdy.
      Mimo, że wiek uczestników był zróżnicowany (od dzieci po seniorów) atmosfera na wycieczce była super, choć to już nie tylko zasługa biura, ale przede wszystkim samych uczestników wycieczki ;-) Biuro jednak również trzeba za to docenić bo organizacyjnie - jak sobie mogę wyobrazić - takie zróżnicowane grupy są zapewne trudniejsze do "ogarnięcia".
      Tak więc szczerze polecam Mondo Travel i robię to z czystym sumieniem bo w pełni na to zasługują.
      Dawno wracając z wycieczki nie czułem się tak "dopieszczony" przez organizatora.

Andrzej

• mona.r7 Re: Mondo travel 13.01.15, 08:45
      Witam,
      Serdecznie polecam Biuro Mondo Travel, byliśmy z meżem w 2013 roku w Rzymie było cudownie ( a nie jest to mój pierwszy pobyt w Rzymie i nie pierwsze biuro, z którym podróżuje). Hotel w centrum miasta, program wypełniony w 150 %, wzmocnione śniadania, profesjonalny przewodnik z ogromną wiedzą, mówiący płynnie po włosku i kochający Włochy. Byliśmy także w San Giovanni Rotondo i na Monte Cassino i musze przyznać że kierowca mistrzowski i szalenie uprzejmy. Nie mogę się już doczekać kolejnego wyjazdu z tym biurem.
    • mirunia123 Re: Mondo travel 14.01.15, 16:09
      Byłam z Biurem Mondo travel już dwukrotnie we Włoszech. Były to pielgrzymki zorganizowane na bardzo wysokim poziomie: cena konkurencyjna w porównaniu z innymi biurami podróży, lokalizacja hoteli w centrum, warunki hotelowe bardzo dobre, wyżywienie bez zarzutu. Program wyjazdów był bardzo ciekawy i intensywny. W ciągu kilku dni można było bardzo dużo zwiedzić oraz wzbogacić się duchowo. Dla mnie osobiście bardzo ważne znaczenie miała modlitwa przy grobie Św. Ojca Pio w San Giovanni Rotondo i duchowe przeżycia związane z tym miejscem, które jest wyjątkowe! Myślę, że jeszcze wrócę tam w najbliższym czasie. Z czystym sumieniem polecam Biuro Mondo Travel, solidne, pewne i bardzo dobra organizacja!
    • rocky-2 Re: Mondo travel 31.01.15, 22:17
      Właśnie wróciłam z kolejnej wycieczki z Mondo Travel , Sam fakt,że wybrałam to biuro po raz drugi dowodzi,ze zwycięskiej drużyny się nie zmienia,
      Doświadczyłam bowiem już wcześniej usług znanych, dużych biur i wiem,że klient u nich jest pożądany do momentu wpłaty pieniędzy, potem jego prawa jakby zanikają. Tu jest inaczej- od początku złożenia oferty, poprzez ustalanie szczegółów,sam wyjazd , aż do dnia lądowania - klient jest ważny.
      Przemiły kontakt, elastyczność, otwartość- to tylko niektóre zalety.
      Można czuć się naprawdę bezpiecznie. Komfort i wygoda.
      Nie ma lipy - najlepsi piloci, najlepsi przewodnicy, luksusowe autobusy,hotel w centrum Rzymu
      Jedna uwaga- jeśli ktoś myśli,że sobie odpocznie podczas zwiedzania, to niech wybierze inne biuro, albowiem program tu jest wypełniony na maksa, a jeszcze właściciele potrafią dorzucić coś ekstra tak ,że jesteś mile zaskoczony, mimo że nogi już bolą.. Ale zmęczenie szybko mija, a wrażenia pozostają na zawsze. Dziękuję Pani Ani za wspaniały pilotaż, Panu Markowi za to, że sprostał w sferze organizacyjnej. Myślę,że jeśli kiedykolwiek los pozwoli polecieć do Włoch, to już wiem z kim. Może teraz północny region?
    • monimarce Re: Mondo travel 01.02.15, 20:24
      Właśnie wróciłam z czterodniowej wycieczki do Rzymu. Moim zdaniem można bez obaw korzystać z usług tego biura. Wszystko było doskonale zorganizowane, czas zwiedzania zagospodarowany na maxa, tak abyśmy mogli zobaczyć jak najwięcej ciekawych miejsc. Zakwaterowanie w ładnym hotelu w centrum miasta, blisko metra, posiłki też ok. Super przewodnicy - pani Anna, pan Janusz, pani Agata. Chętnie powtórzę taki wyjazd w przyszłym roku. Polecam.
    • cezaryros Re: Mondo travel 01.05.15, 14:17
      26.04.2015 wróciłem z pielgrzymki do Włoch "W rocznicę kanonizacji Jana Pawła II i Świętych". Wrażenia???NIEZAPOMNIANE!!!Organizacja???Super!!!Możliwość mszy św.u grobu naszego Wielkiego Świętego Jana Pawła II-proszę bardzo,BIURO MONDO TRAVEL to Ci zapewniło.Kompetencja pilotki-Pani Anny -przeogromna.Krzykliwy Włoch nie chce Cię dopuścić przed oblicze Twego ulubionego Świętego?Pani Ania szybko go uziemi.MONDO TRAVEL TO może i młode biuro ale kompetentne i ze wszech miar godne polecenia!!!Bo młodość to brak rutyny a spontaniczność,realizacja celu, choć przystojny Włoch ma inne plany.Po sześciu dniach byłem fizycznie wyczerpany ale duchowo stałem się innym człowiekiem.A to wszystko za sprawą Pano ANI I bIura MONDO TRAVEL!!!Polecam wszystkim wątpiącym.
    • 52bialagora Re: Mondo travel 01.07.15, 12:32
      W kwietniu br. roku byłam uczestnikiem pielgrzymki: Do grobów Jana Pawła II i Ojca Pio. Biuro Mondo Travel świetnie zorganizowało cały pobyt we Włoszech: transport, hotele na wysokim poziomie, atutem wycieczki był bardzo kompetentny pilot. Największym przeżyciem na pielgrzymce była dla mnie Msza Święta przy grobie Jana Pawła II znajdującym się we wspaniałej Bazylice Św. Piotra, zorganizowana WYŁĄCZNIE DLA NASZEJ GRUPY (wielka zasługa biura Mondo Travel). Polecam biuro Mondo Travel wszystkim pielgrzymom udającym się do Włoch.

Krystyna z Warszawy
    • 52bialagora Re: Mondo travel 01.07.15, 13:00
      Opisując wyjazd z Biurem Mondo Travel nie dodałam bardzo istotnego punktu programu kwietniowej pielgrzymki, który dla wszystkich uczestników był bardzo ważny. W San Giovanni Rotondo dzięki uprzejmości zakonnika polskiego pochodzenia, (który w szczególny sposób chciał nas uhonorować znaleźliśmy się w zakrystii kościoła, gdzie znajdowały się tam relikwie św. Ojca Pio. Nasz ksiądz miał możliwość udzielenia błogosławieństwa relikwiami Ojca Pio, było to dla mnie wielkie emocjonalne przeżycie. Uważam, że Mondo Travel jest wyróżniającym a przede wszystkim wiarygodnym biurem powstałym w ostatnich latach na polskim rynku turystycznym
    • joannaw6688 Re: Mondo travel 11.10.15, 12:39
      Bardzo dobre i uczciwe biuro podróży .Prowadzą je profesjonaliści .Wczoraj wróciłam z Włoch-jestem zachwycona .W przyszłym roku też chcę z nimi pojechać. Przewodnik-Pani Ania była super, program calutki zrealizowała jeszcze z dodatkami. Joanna
      • akaja7 Re: Mondo travel 12.10.15, 17:42
        Ludzie pracujący dla Biura MondoTravel to profesjonaliści,kochający swoją pracę.Organizowana przez nich ostatnia pielgrzymka do Włoch Odnowienie Ślubowania Małżeńskiego jest tego najlepszym dowodem.
        To była uczta duchowa i fizyczna.To była modlitwa, śpiew i żart w doborowym towarzystwie.Jeszcze raz bardzo dziękuję i gorąco polecam.Krystyna Majda
      • wycieczkowy2016 Re: Mondo travel 22.04.16, 10:19
        Nie tak dawno wróciłem z podróży do Włoch w roku miłosierdzia. Obsługa Biura Mondo travel doskonała, plan wycieczki zrealizowany doskonale plus małe bonusy które, były warte zwiedzenia. Bardzo profesjonalne podejście Pani Ani jako pilota. Zakwaterowanie w Hotelach doskonałe. Dziękuję i do zobaczenia w przyszłym roku.
        Maciej
    • zofia386 Re: Mondo travel 15.10.15, 20:40
      Wlasnie wrocilam z wycieczki z Rzymu z biura Mondo trawel, polecam serdecznie
      i od serca , bo wlasnie tak sa organizowne te wycieczki z biura Mondo Trawel od Serca
      dla klienta , w 100 procentach profesionalizm z przewodnikami znawcami rzymu po studiach
      w Rzymie a wiec tematyka opisu miasta, swiatyn, w kazdym najmiejszym szczegole
      profesjonalizm, przewodnik duchowy , kapelan profesionalnie nadajacy duchowosc tej pielgrzymce .... Polecam Serdecznie od serca , bo tak te pielgrzymki sa roganizowane dla klienta ,
      Nie wspomne juz o hotelach bardzo dore , czyste cieple , z super kolacje sniadania ,
      Wrazenia nie zapomniane ......
    • monikaz14 Re: Mondo travel 16.10.15, 22:53
      To prawie już tydzień jak wróciłam z pielgrzymki do płd Włoch. Byłam pierwszy raz na takim wyjeździe, więc nie mam porównania, jak organizują takie wyprawy inne biura, ale wycieczka przeszła moje wszelkie oczekiwania. Organizacyjnie wyjazd dopięty był wyżej niż na ostatni guzik. Logistyka, hotele, sprawna codzienna organizacja, pełna informacja, poczucie bezpieczeństwa ? wszystko super, a oprócz tego wspaniała atmosfera - zaangażowanie i serdeczność pani Ani, naszej pilotki, nieustannie czuwającej nad wszelkimi aspektami wyprawy, uatrakcyjniającej wyjazd, raz po raz jakimiś niespodziankami; nieprzypadkowi przewodnicy, którzy bardzo ciekawie i z pasją odkrywali tajemnice odwiedzanych miejsc; opiekun duchowy pielgrzymki ks. Alfred, otwierający nasze serca swoim ciepłem, uśmiechem, śpiewem i modlitwą i wspaniali ludzie z całej Polski. Wyjazd pełen był wrażeń, duchowych przeżyć i wzruszeń. Nie byłyby możliwe, gdyby nie profesjonalizm i szczere zaangażowanie organizatorów tej pielgrzymki. Całym sercem polecam wyjazdy z biurem Mondo Travel. Monika
      • monikaz14 Re: Mondo travel 16.10.15, 23:06
        Ten znak zapytania, który pojawił się przy kwestii bezpieczeństwa w poprzedniej mojej wypowiedzi, to miał być MYŚLNIK. Program chciał tu coś namącić i źle przetworzył.
    • iiimmm Re: Mondo travel 15.02.16, 18:40
      Polecam wyjazdy z Biurem Mondo Travel. Bylam na pielgrzymce do Ojca Pio z odnowieniem przyrzeczenia małżeństwa oraz niedawno, kiedy relikwie Ojca Pio przywieziono do Watykanu.
      Bardzo przystępna cena, hotele wyselekcjonowane, przewodnik po Rzymie bardzo ciekawie opowiada, za każdym razem jest ksiądz jako przewodnik duchowy. Organizatorzy stają na głowie, żeby każdy był zadowolony. Gorąco polecam.
    • aniajanek Re: Mondo travel 17.02.16, 22:46
      Własnie wróciłam z mężem z pielgrzymki do Rzymu. Co mogę powiedzieć, od początku, od spotkania na lotnisku wspaniała opieka i wyjaśnienie wszystkiego, cały pobyt wspaniale zorganizowany, bardzo bogaty program, rozwiązywanie problemów, chociażby w sytuacji, gdzie grupa otrzymała mniej biletów na wejście do Bazyliki, niż było zamówione - świetnie sobie z tym poradzili. Na pewno będziemy mile wspominać tą pielgrzymkę bo było to zarówno przeżycie turystyczne jak i duchowe. Dziękujemy i jeśli tylko zdrowie i czas pozwolą to na pewno skorzystamy z usług biura. Ania i Janek
      • qqqxyx Re: Mondo travel 07.02.17, 14:44
        Opinia
        Pod koniec stycznia tego roku byłam na wycieczce z Mondo Travel. Trasa wycieczki to Neapol – Monte Cassino –Rzym. Organizacja wycieczki naprawdę wspaniała. Obsługa profesjonalna. Pani pilot przemiła, kompetentna i z ogromną wiedzą o kraju i miejscach, które zwiedzaliśmy. Robi to z pasją. Naprawdę przyjemnie było Jej słuchać. Podobnie przewodnicy, którzy oprowadzali nas po Neapolu, Pompejach i Rzymie. Hotele bardzo dobre, jedzenie wyborne. Cały plan wycieczki zrealizowany, a nawet, na życzenie uczestników, dodatkowe atrakcje. Niezapomniane chwile spędziliśmy na wieczorze włoskim w rzymskiej restauracji blisko Colosseum, gdzie podawali śpiewający kelnerzy. Takich głosów nie powstydziliby się w La Scali. Było super. Gorąco polecam. Podróż z tym biurem to gwarantowana satysfakcja.
        Ola
        • qqqxyx Re: Mondo travel 13.02.17, 10:34
          qqqxyx napisał(a):

> Opinia
          > Pod koniec stycznia tego roku byłam na wycieczce z Mondo Travel. Trasa wycieczk
          > i to Neapol – Monte Cassino –Rzym. Organizacja wycieczki naprawdę wspaniała. Ob
          > sługa profesjonalna. Pani pilot przemiła, kompetentna i z ogromną wiedzą o kraj
          > u i miejscach, które zwiedzaliśmy. Robi to z pasją. Naprawdę przyjemnie było J
          > ej słuchać. Podobnie przewodnicy, którzy oprowadzali nas po Neapolu, Pompejach
          > i Rzymie. Hotele bardzo dobre, jedzenie wyborne. Cały plan wycieczki zrealizowa
          > ny, a nawet, na życzenie uczestników, dodatkowe atrakcje. Niezapomniane chwile
          > spędziliśmy na wieczorze włoskim w rzymskiej restauracji blisko Colosseum, gdzi
          > e podawali śpiewający kelnerzy. Takich głosów nie powstydziliby się w La Scali.
          > Było super. Gorąco polecam. Podróż z tym biurem to gwarantowana satysfakcja.
          > Ola
          • bbbbbbmmmmmm Re: Mondo travel 15.07.17, 20:02
            Witam,
            W czerwcu b.r. byłam wraz z Mamą na pielgrzymce w Portugalii w Fatimie. Organizacja pielgrzymki była naprawdę udana. Obsługa hoteli, pilota na najwyższym poziomie. Dużo zwiedziłam przez okres niespełna tygodnia. Mimo małej grupy i różnicy wieku, bardzo szybko zintegrowaliśmy się w związku z tym pielgrzymka przebiegła w bardzo przyjaznej i miłej atmosferze. Polecam serdecznie podróżowanie z biurem Mondo Travel, gdyż obsługa tej firmy spełnia się w 100 %- indywidualne podejście do klienta, czułam się jak w rodzinie :) Portugalia jest przepięknym krajem, dla samych widoków i klimatu warto ten kraj odwiedzić. Najważniejszym jednak miejscem była Fatima, gdyż swoją sławę zawdzięcza objawieniom Matki Bożej, jakich doznało tu w 1917 roku troje małych dzieci - Łucji, Hiacynty i Franciszka, szczególnym sentymentem darzonym przez naszego Papieża Jana Pawła II. Gorąco polecam pielgrzymkę z biurem podróży Mondo Travel :) Pozdrawiam - Basia wraz z Mamą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka