Dodaj do ulubionych

UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:31
Wybrałem ten pensjonat, bo rzeczywiście marketing mają świetny - bardzo łAdna
strona internetowa i kuszące zachęty. Niestety jest w tym dużo nieprawdy: do
stoku Kolorowa jest ponad 200 m, masaży nie ma, obiadokolacji też. Sala zabaw
dzieci i siłownia to ten sam pokoik. Zabawki zniszczone, a stary zestaw do
ćwiczeń stwarza tylko zagrożenie. Pokoje ("apartament"} malutki. Żeby wejść
do łazienki musisz zamknąć szafę. Ale i tak dobrze, że jest, bo w drugim
studio wogóle nie ma szafy. Na stronie:"Wysoki standard usług oraz miła i
rodzinna atmosfera, czynią nasz gościniec godnym uwagi". W rzeczywistości
rodzinność polega tu na tym, że turystów obsługuje cała rodzinka - mąż, żona,
mama i tata. Wszyscy razem pilnują turystów. Chcę być bardzo sprawiedliwy w
tej ocenie, dlatego doceniam urok budynku i sprzętów. Śniadania bardzo
smaczne. Jednak wszystko to nie ma znaczenia, gdy zaczyna na ciebie burkać
właścicielka, a Pani sprzątająca (Mama) mówi, że "poduszek nie dają, bo
turyści to złodzieje". Ci ludzi naprawdę nie wiedzą od czego pochodzi słowo
GOŚCINIEC, a już tak dla żartu mogę podsumować, że najbardziej gościnny
w "Perle Karkonoszy" był pies Arczi, który wszystko miał gdzieś, ale na
nikogo nie warczał :))
ODRADZAM "PERŁĘ..." ZDECYDOWANIE.

Pytajcie o "Perłę..." chętnie podzielę się wrażeniami.
Roman Błaszczak
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolinka Re: UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:31
      Romuś, a gdzie ta "perełka" jest?
      • Gość: Roman Karpacz - UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:33
        Sorka, to z nerwów... W Karpaczu - Perła Karkonoszy - omijać.
        • roxis Re: Karpacz - UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY 18.02.06, 20:07
          to jeden z głównych powodów, dla których Polacy wolą wybierać Słowackie tereny.
          w Polsce istnieje bardzo mała wiedza o usługach turystyczno - gastronomicznych a
          większość właśnie opiera się na rodzinnych "firmach". Ludzie nie są wykształceni
          w tym kierunku i nie wiedzą jak przygotowywać takie usługi.
          • Gość: Hanka Re: Karpacz - UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:41
            Romek, dzieki za ostrzezenie, bo po stronie internetowej mi tez sie tam bardzo
            spodobalo i caly czas sie zastanawiam czy tam jechac. No, zastanawialam, bo
            teraz wybiore cos innego :)
            • Gość: Grzegorz Re: Karpacz - UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:28
              A ja spędziłęm tam tydzień miodowy od 24 października i moje odczucia są jak
              najbardziej pozytywne. Czyste, ciepłe pokoje, duża łazienka z ogrzewaniem
              podłogowym, pyszne śniadania w formie szwedzkiego stołu - świetny kucharz,
              który codzenie proponował nowe ciepłe dania. Naprawdę polecam! Nie polecam
              natomiast pensjonatu Skała.
              • Gość: Roman Re: Karpacz - UWAGA na gościniec PERŁA KARKONOSZY IP: *.gorzow.pionier.net.pl 20.02.06, 12:26
                Ależ, to całkiem możliwe. Podejrzewam, że przez miodowy tydzień nie bardzo
                zajmowałeś się kontaktami z innymi poza swoją nową połowicą... Ja z trójką
                dzieci (czego i Tobie życzę) byłem zmuszony nie zaszywać się w pokoju z
                schodzić tylko na pyszne śniadanka :)
                Pozdrowionka
    • Gość: Turysta Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpaczu!!! IP: *.direct-adsl.nl 01.06.06, 08:31
      Witam,

W pelni potwierdzam spostrzezenia. Nic sie nie zmienilo.
      Ci ludzie powinni prowadzic zaklad karny a nie 'gościniec'

Basen do 21 bo potem familia idzie sie kąpać.
      Billard do 22 bo potem... 'niewiadomo co'
      Omijać szerokim łukiem

pozdrawiam
      • Gość: Grzegorz Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.telpol.net.pl 01.06.06, 15:53
        Ja nie bardzo rozumiem powodu takie ataku.
        Mi się tam naprawę podobało, a fakt, że była to podróż poślubna nie wpływa na
        osłabienie możliwości obserwacji.
        Ja polecam ten obiekt.
      • Gość: Bogdan Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:14
        Byłem tam i juz tam nie pojade.Do bani
        • Gość: Turysta Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.direct-adsl.nl 25.06.06, 11:27
          A co Cię tak zniechęciło ?
          • Gość: Marla Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.07.06, 18:29
            Witam. Pan Roman zdecydowanie od obiektywizmu odbiega. Jestem stałą bywalczynią
            tego obiektu. Jest naprawde rewelacyjny. Niestety czasem z tego co już zdążyłam
            zauważyc kultura niektórych gości pozostawia dużo do życzenia. To, że ktoś
            płaci za usługi hotelowe, nie oznacza, ze może częstować wszystkich dookoła
            impertynencją. Spędziłam w Perle miłe chwile, 2 szalone Bale Sylwestrowe i z
            pewnością odwiedze ten Gościeniec jeszcze nie raz, bo zawsze z chęcią do niego
            powracam. Jest godny polecenia przede wszystkim dla osób które nie szukają
            dziury w całym, potrafią cieszyć się z życia i chcą wypocząć a nie zalewać się
            w barze do rana. Pozdrawiam
            • Gość: łukasz Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:43
              ja tesz jestem starym gosciem perły karkonoszy i spedziłem w nim miłe chwile,
              jest to gościniec godny uwagi. miła ogsuga i znakomity kucharz.
              • Gość: Marla Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.07.06, 20:36
                Co do kucharza to oczywiście kolejny atut Perły.. Jedzenie serwowane na
                szwedzkim stole jest przepyszne :)
                • Gość: Tursta Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:34
                  Bylem i tylko moge sie zgodzic z tymi opiniamii ze własciciele sa mało mili no
                  i co gorsza rzeczywiscie do stoku jest ok. 300 metrow.a nie jak mnie zapewniali
                  na maxa 50
                  • Gość: Grzegorz Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:13
                    Też polecam.
                    Ja spędziłem tam cudowne chwile w trakcie pięknej złotej jesieni w ostatnim
                    tygodniu października 2005r.
                    Kucharz - rewelacyjny!
                    • Gość: Janko Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.06, 12:59
                      Sniadania maja dobre to fakt.
                      Cala reszta jest beznadziejna. Brudne i zniszczone zabawki w pokoju dla dzieci.
                      Nieuprzejma 'rodzina'. Rygor jak w armii po 22 nic nie wolno.
                      Wiecej tam nie pojade.

• Gość: visitor Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: 203.126.117.* 02.08.06, 13:47
                        W pelni popieram !!!!
                        Unikajcie jak ognia
                      • Gość: leszek Re: Uwaga na gościniec Perła Karkonoszy w Karpacz IP: *.neti.gsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:59
                        Re.Janko Ja na ich miejscu bym się cieszył gdybyś sie więcej nie pojawił,będą
                        mieli więcej czasu na brudzenie i psucie zabawek nawet w ciszy po 22.00,jezeli
                        wiesz o czym piszę???
    • Gość: Edi Uwaga na gościniec Perla Karkonoszy !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.06, 10:11
      Nie jedzcie tam. Nie warto.
      Straszna atmosfera
    • Gość: Moniksa Re: UWAGA na gościniec Perła Karkonoszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 18:02
      Pewnie te dobre opinie o pensjonacie piszą jego właściciele... hahahaha
    • Gość: ania Re: UWAGA na gościniec PERŁA Karkonoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:48
      Tak sobie poczytałam Wasze opinie i szlag mnie trafia, że nie zajrzałam tu
      wczesniej. Niestety pojechałam do Karpacza, rezerwując wcześniej pokoje w ów
      przecudnym pensjonacie 3*.
      Nastawiłam się na weekend SPA,chodzenie po górach w ciagu dnia, póżniej pełen
      relaks , masaże, jacuzzi i kosmetyczne przyjemności.
      I figa.
      Pierwsze rozczarowanie: nie ma jacuzzi, masaże -owszem można zadzwonić po
      masażystę i robi masaż w pokoju(!)
      Jest tylko basen, do którego nie mam zastrzeżeń, może prócz wczesnej godziny
      zamknięcia...
      Jeśli chodzi o gabinet kosmetyczny to jest i owszem ale otwarty w soboty do
      14:00.
      Nici z wieczoru spędzonego na delikatnym masażu twarzy...

2) Pokoje sa małe , może akurat taki nam się trafił, meble stare, łóżko
      skrzypiało tak,że budziłam się przy każdym ruchu...
      No dobrze -tutaj może miałam pecha, trafiłam na zły pokój, złe łóżko, zły
      telewizor-cóż zdarza się.

3) Uprzejmość właścicieli - Pani właścicielka, zagadnięta o rozbieżność
      informacji na bilbordzie, reklamie w internecie z rzeczywistością odnoście
      brakującego jacuzzi, nie dość że nie znalazła za stosowne przeprosić za
      zaistniały fakt, to jeszcze zdenerwowała się na mnie mówiąc" czy ja mam sama
      Pani to jacuzzi podłączyc?!"
      Cóż przynajmniej kawa którą podałą była OK.

4)W osłupienie wprawił mnie fakt, że nie można płacić kartą. Jak ktos jedzie
      tam na tydzień to płaci gotówką 2000 zł???

5) Obiektywnie dodaję, że śniadania sa rzeczywiście duże , urozmaicone i
      smaczne.Jednak w drugi dzień o 9:30 nie było już nic ciepłego
      (jajecznicy/kiełbasek) i nikt nie kwapił się by dołożyć)

Wybierajac nocleg w Karpaczu wahałam się miedzy Perłą a Malachitem, ceny
      podobne, to co przewazyło to bliskość do centrum miasta.
      Niestety nie był to dobry wybór i to za 216 zl za dobę, co uważam za dość dużo.
      Nie wiem jak jest w Malachicie, ale gorzej chyba byc nie może...

Co ciekawe pensjonat był pełen i widocznie właściciele nie narzekają na brak
      gości.Nie wiem jak to się dzieje, ja na pewno nigdy więcej tam nie wróce, co i
      Wam odradzam z całego serca.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem,

• Gość: Visitor Re: UWAGA na gościniec PERŁA Karkonoszy IP: *.direct-adsl.nl 17.09.06, 08:47
        Moze by ktoś linka wysłał do nich.
        Wszyscy narzekają a biedni właściciela nie mają sznasy dostać szczerej i rzetelnej opini od byłych klientów. :-)
        • Gość: gaj33 Re: UWAGA na gościniec PERŁA Karkonoszy IP: *.elsat.net.pl 19.09.06, 11:24
          Całe szczęście że istnieje ta strona internetowa bo własnie chciałam tam sie
          wybrac z rodzinka ale po przeczytaniu opinii na temat Perły na pewno tam nie
          pojade i wybralam inny pensjonat który ma bardzo dobre " notowania"
          • milla1 Re: UWAGA na gościniec PERŁA Karkonoszy 17.12.06, 20:18
            A ja własnie się pakuję i zamierzam tam spędzić kolejne Swieta z rodziną.
            Bardzo miła atmosfera, pyszne sniadanka, nie miałam żadnych zastrzeżeń-może nie
            jestem tak wymagająca?
            Jedyny minus-brak pełnego wyzywienia, ale można było zeszłej zimy zamówić
            obiadokolacje.

Ja polecam:)
            • smutnybobr Re: UWAGA na gościniec PERŁA Karkonoszy 19.12.06, 22:12
              jedziesz na święta do lokalu gdzie są same sniadania?, dziwne, co?Ile ludzi
              tyle opinii, ale fakt, że te są bardzo rozbieżne, wiec nawet prawda nie może
              leżeć pośrodku. Od osoby płacicie 216 złociszy ze śniadaniem? No, poważnie się
              zastanawiam gdzie ja w takimrazie jeżdżę, że omineła mnie tak droga
              przyjemność. Według analizy takiej jednej z innego postu to uznałaby, że 70%
              tych opinii piszą te same osoby, patrząc na połaczeniainternetowe, więc jestem
              ostrożny .-
              • smutnybobr Re: UWAGA na gościniec PERŁA Karkonoszy 05.01.07, 10:51
                no i kto mi odpowie co z tym kucharzem co robi- he he- pyszne śniadania na
                szwedzkim stole? To było wymyślone no, nie? Bo kto chwali kucharza za
                śniadania? A wcześniej pisali, że wszystko robi rodzina babka z dziadkiem i ich
                duże dzieci. Bzdury.
    • Gość: karolina Załuż 72-też uważajcie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.06, 14:07
      W takim razie ja też ostrzege Państwa przed jednym "gościńcem" a dokładnie
      gosp.agrotur. w ZAłUż 72.Myszy w pokoju, wilgoc straszna, opryskliwi gospodarze,
      szczury na palcu, oszukano nas na..500 zeta.UWAŻAJCIE!
    • malin7 Pensjonat Topór 21.01.07, 11:41
      Zdecydowanie nie polecam -Pensjonat Topór- Murzasichle ul.Budzowa 2
      Ostrzegam przed tym pensjonatem, bo mają dość ciekawą strone i reklamują się wszędzie. Pokoje są bardzo małe, nie ma żadnych
      półeczek, a szafa maleńka. Górne oświetlenie bardzo słabe, nie było też żadnych lampek, więc jeśli ktoś chciał poczytać to
      niestety nie mógł. TO jescze byłoby do przeżycia ale stan łazienek już nie. Łazienka była SKANDALICZNA- wiecznie zatykający
      się i śmierdzący sedes, prysznic bez zasłonki i z rozpadającą sie ścianką, permanentny brak ciepłej wody. Nie było gdzie
      położyć przyborów toaletowych-żadnych półeczek i krzywa umywalka, z której wszystko zjeżdżało, nie mówiąc o tym, że miejsca
      było tyle, że z ledwością można było sie obrócić. Jedzenie było oszczędnościowe- na cztery śniadania tylko raz była wędlina;
      gdy był twarożek to nie było wtedy mleka z płatkami. Głownie podawano stary, zeschły ser żółty i dżem. Jeśli chodzi o
      obiadokolację to tak chudego rosołu w życiu nie jadłam. Posiłki były ledwo ciepłe. Zdecydowanie odradzam ten pensjonat. Za te
      pieniądze naprawdę można mieszkaći jeść w lepszych warunkach. P.S. Zadnych atrakcji które reklamują na swojej stronie typu
      np.stół pinpongowy nie było .
    • Gość: karpacz1 Perła Karkonoszy IP: *.box3.pl 19.12.16, 14:17
      tnij.org/skrzaar
      Panorama - Perła Karkonoszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka