Gość: Tomeek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:57 Chciałbym oświadczyć się mojej dziewczynie i szukam najbardziej dogodnego miejsca. Do tej pory myslałem o Bendoszce Wielkiej albo o Pilsku. Czy znacie inne interesujące miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orlepioorko Re: Zaręczyny w górach? 31.07.06, 21:00 a może noclegw pięciu stawach i przy wschodzie słońca.....brzmi może nieco nawet tandetnie, ale może być pięknie:) ogólnie świetny pomysł- zaręczyny w górach:) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:10 Ale to wersja dla zaawansowanych. Ja proponuję kolejkę do kolejki na Kasprowy. Nawet jak sie panna będzie droczyc, to przez 5 godzin jakoś ją do siebie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
duchess85 Re: Zaręczyny w górach? 08.08.06, 22:41 :D (a tak naprawdę to chyba wszystko jedno gdzie;)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Zaręczyny w górach? 09.09.06, 08:33 zgadzam się, wszystko jedno, byle z sercem i szczerze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Zaręczyny w górach? IP: *.chello.pl 08.09.06, 23:59 Gość portalu: gor napisał(a): > Ja proponuję kolejkę do kolejki na Kasprowy. Nawet jak sie panna będzie > droczyc, to przez 5 godzin jakoś ją do siebie przekonasz. Uuuuuuhhh! Ale ci się koleś udało! Dawno tak się przed kompem nie uśmiałem... Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Najlepiej jest nad Wisłą w Krakowie 09.09.06, 00:48 Nocą, pod Wawelem, z zaskoczenia. Tam kobiety się zgadzają. Sprawdziłem i działa :) Pozdrawiam zaręczonych i zręcznie myslących o zaręczynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Najlepiej jest nad Wisłą w Krakowie IP: *.zabrze.net.pl 09.09.06, 08:50 Ile kobiet tak sprawdziłeś? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parakalol Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:07 Oświadczyłem się w tym roku na Giewoncie i nie żałuję. Tłok i wieś na tej pięknej górze, ale wspomnienia pozostaną na całe życie. Uwaga - po wspinaczce na Giewont palce są mocno opuchnięte! Pierścionek może być rzekomo za mały, ale po krótkim odpoczynku wszystko wraca do normy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depozyt24 tylko kto tak wczesnie wstanie:))) IP: *.umtychy.pl 30.08.06, 10:56 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesteście żałośni! [...] IP: *.aster.pl 09.09.06, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek masz racje IP: *.devs.futuro.pl 09.09.06, 08:46 musze sie tutaj niestety z Tobą zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok .......Czy wysokość i 'powaga' gór jest wprost.... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 09.09.06, 18:09 ...proporcjonalna dla głebokości uczucia i powagi chwili? Jeśli tak to tylko HIMALAJE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok .....Eeee-tam..Trochę oryginalności.!.!.!.!.!.!.!. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.09.06, 00:03 ...Oczywiście najlepiej nad Najświętszą rzeką świata!! Nawet jeśli kiedyś nic z tych zaręczyn nie będzie to nigdy żaden poprzedni i następny konkurent do jej ręki Ci nie podskoczy do pasa lub nawet pięt!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zaręczyny w górach? IP: *.broker.com.pl 23.08.06, 20:51 Ja oswiadczylem sie na Trzech Koronach. Tyle ze to bylo bardzo wczesnie rano i nie bylo ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 00:14 a moze wieczorem nas morskim okiem, kiedy nie bedzie juz tlomow?to miejsce w ciszy jesturocze. nie musicie wracac di zakopanego , bo mozna przenocowac w schronisku.warunki sa naprawde bardzo dobre, niczym nie odbiegaja od kwater...a zasnac i obudzic sie w takim miejscu -niezapomniane! Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Zaręczyny w górach? 24.08.06, 09:03 Wiktorówki - tylko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaręczyny w górach? IP: *.chello.pl 24.08.06, 18:12 Staw Smreczyński? Urocze miejsce, jeszcze żeby nikogo nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAŁ Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:11 ZARĘCZYŁEM SIĘ W ZESZŁYM ROKU W SIERPNIU... NA GRZESIU. BYŁO... MIŁO I CUDOWNIE... NIEPOWTARZALNIE. GÓRY TO PIĘKNE MIEJSCE NA ZARĘCZYNY... NIE JESTEŚMY JUŻ RAZEM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: negra111 Re: Zaręczyny w górach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 13:21 Ja właśnie tydzień temu dostałam pierścionek zaręczynowy od mojego M w Tatrach:)) Mhmmm wspaniale, tym bardziej, że oboje kochamy góry.A było to dla mnie totalnym zakoczeniem, a On planował to od 2 tygodni:) poprosił mnie o rękę w Dol. Kościeliskiej przy potoku w strugach deszczu;)choć tego dnia (nasza kolejna rocznica "bycia razem") celem była Orla Perć ale pogoda pokrzyżowała nam plany co może i na dobre wyszło bo z wrażenia spadłabym z łańcucha albo chciałabym latać ze szczęścia. Ale było cudownie. Mój M oprócz pierścionka z plecaka wydobył nawet szampana! :)) Więc uważam, że jeśli kochacie góry to jakiekolwiek miejsce czy wysoko czy też niżej bedzie wspaniałe. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Zaręczyny w górach? IP: *.chello.pl 09.09.06, 00:06 Jeśli Waszym celem była Orla Perć, to jakim cudem znaleźliście się w Kościeliskiej ? Przyznaj, Negra, że tę butelkę szampana to już czekając na mikrobus w Zakopcu osuszyliście... ;) Szczęścia życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest Re: Zaręczyny w górach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:42 tak się obmacywali, że nie popatrzyli na mapę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Zaręczyny w górach? IP: 217.153.161.* 09.09.06, 11:51 Też jestem za Stawem Smreczynskim! ;) miejsce dla zakochanych jak nikogo nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachim Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:00 Ja zaręczyłem się ze swoją żonką w Wielką Sobotę w Gorcach pod Turbaczem na Bene - super bacówce przy świetle świec i lamp naftowych bo elektryki tam brak. Mimo, że była połowa kwietnia i na nizinach rozkwitały już pąki i była zielonkawa trawa to tam śniegu po pas, a później szliśmy ze święconką na Turbacz na rezurekcję choć aura była bardziej na Boże Narodzenie super sprawa - a jedyny towarzysz zaręczyn to kot, bo chatar wybył na święta do cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Zaręczyny w górach? 07.09.06, 14:31 Świetny pomysł!!! :))) a miejsce??? jakie chcecie! każde jest piękne oby ludzi nie było... Tylko Wy i Góry... bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Zaręczyny w górach? 08.09.06, 23:21 Bylem swiadkiem pod koniec sierpnia tego roku jak panna mloda w sukini slubnej z panem mlodym szli do Murowanca!Bylo chyba juz po zaslubinach!Nie mialem okazji sie zapytac- moze na tym forum sie czegos o tym wydarzeniu dowiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evolve Kasprowy wierch... IP: *.ds5.agh.edu.pl 08.09.06, 23:52 (mozna dojechac kolejka) i nocleg na murowancu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Kasprowy wierch... IP: *.aster.pl 09.09.06, 00:06 Łopienka w Bieszczadach lub Bieliczna w Beskidzie Niskim. Murowaniec to taka Marszałkowska, polecam Wam miejsca ciekawe i tajemnicze, gdzie nikt masowo nie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlenek_wegla raczej nad morzem :) IP: *.brutele.be 09.09.06, 00:04 Polecam Carska plaze na krymie... W moim przypadku zadzialalo i jestem zareczonym narzeczonkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:33 Weź sobie przewodnik po karkonoszach i sprawdź... ja byłam w tych górach z NAJUKOCHAńSZYM i powiem że tam bym chciała żeby mi sie oświadczył :-) A więc: Słonecznik i Pielgrzymy są ekstra ale zwykle jest tam sporo osób na śnieżce też ale po drodze jest wiele takich leśnych uroczych zakątków multum Sowia dolina idąc na przełęcz Okraj - to jest dopiero ciche przepiekne miejsce, nawet wysiadają komórki, bo zasieg jest "połowiczny" - granica z czechami, nikogo tam nie spotkaliśmy ale ejst tam ejszcze jedno miejsce które moze wam przyniesie szczęscie a raczej 'pobłogosławi' - kapliczkaśw. Anny jest tam źródełko Dobra Woda (trzeba poczytać na ten temat) którego należy nabrać w usta i okrązyć okrągłą kapliczkę 7 razy :-) wypowiadając życzenie (chodzi o szczescie w miłości) Jest tam najstarszy i najgrubszy jawor w karkonoszach, moze pod nim, no i widok na góry... Choc wszelkie inne lesne ostępy karknoskie - będą cudowne. Na rozdrożach szlaków jest zwykle sporo ludzi, ale wystarczy troche przejś ć i rzadko sie kogoś spotyka... Zreszta jak ją przegonisz pod górę to na samym szczycie i tak Ci padnie ze zmeczenia w ramiona i masz połowę stresu z głowy :-) Tylko karkonosze, dla mnie jest najcudowniejsze meijsce na ziemi No i Karpacz... jego okolice... ach, serce mi łka... Ale ejdno musisz wziać pod uwagę Dziewczyny lubią wiązać uczucia z pewnymi miejscami, wiec jeżeli jest jakieś miejsce w górach które jest jej szczególnie bliskie - to zrób to, zabierz ją tam wlasnie. Niech to się wiąże z czyms co kocha i tak, co się dla niej wiąże z Tobą. Ja np. kocham tez hel i całą końcówkę cypla, z białym piaskiem, wydmami w ktorych mozna leżeć całutki dzień i nie ma tłumow, nikt ci nie wlazi na głowe. Ale góry to są góry... J apolecam karkonosze dysponuje też adresem fajnego pensjonatu. Z widokiem na całe pasmo, na Śnieżkę, niedaleko jest Ksieża Góra. jak chcesz to podam adres. i miejsca do ktorych warto isc. na helu także. ja byłam tam bardzo szczęsliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:48 Może Wysoki Kamień o zachodzie słońca - ludzi wtedy nie ma, a widoki przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tofik Re: Zaręczyny w górach? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.06, 13:22 Popieram i rowniez polecam :) KARKONOSZE TO JEST TO :) wybierzcie sie na spacer po nich i gdzies po drodze spotkacie własnie to miejsce :) Lub polecam mniejsze góry, ale również z pięknymi zakątkami - Rudawy Janowickie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Zaręczyny w górach? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.06, 01:38 Przyjedż do Niemojowa Kotlina Kłodzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ważne kto Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 09:22 Oswiadczylem sie mojej ukochanej u stop Sniezki w sierpniu tego roku :) Super sprawa, takie oswiadczyny w pieknych okolicznosciach przyrody :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zaręczyny w górach? IP: *.chello.pl 09.09.06, 12:36 Zaręczyłam sie w sierpniu na Słowacji w prześlicznej Małej Fatrze, na szlaku Horne Diery, który prowadził wąwozami i wodospadami, właśnie pod jednym z nich usłyszałam nagle: jak tu pięknie i baach jest pierścionek:). Fajna sprawa, warto było poczekać do tego wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zaręczyny w górach? IP: *.aster.pl 09.09.06, 12:46 Proponuję ci park krajobrazowy Mała Fatra na Słowacji a szczególnie trasę Horne Diery- to bardzo urokliwe wąwozy z licznymi podejściami po stalowych kładkach i drabinkach..okazyjnie łańcuch-miejsce strasznie urokliwe jak z resztą całe pogórze Mała Fatra. Wąwozy sa przepiękne a płynące strumyki tworzą wspaniały klimat- trasa hmm zależy od umiejętności i kondycji raczej maksymalnie można ją podciągnąc pod średnio trudną.Polecam to miejsce z autopsji:):):) kochajcie góry Odpowiedz Link Zgłoś
qdlaticus Re: Zaręczyny w górach? 09.09.06, 17:20 Kiedyś podczas festiwalu Bieszczadzkie Anioły (w Bieszczadach, pod Połoniną Wetlińską) poprosili na scenę 2, niby losowo wybrane, numery biletów. Niby wylosowali jakąś nagrodę. Na scenę wchodzi chłopak z dziewczyną i zamiast odebrać nagrodę chłopak klęka przed dziewczyną, wyciąga pierścionek i oświadcza się jej przed 11 tysiącami ludzi. Nie dość, że w górach, to jeszcze w taki sposób. Nie mogła odmówić :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychy Re: Zaręczyny w górach? IP: *.plus.com 09.09.06, 18:07 Ja sie mojej kobiecie oswiadczylem na szczycie Sniezki (pod obserwatorium). Bylo to w czasie snieznej zawieruchy, a pozniej grzane winko w schronisku... Powodzenia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamo1 Re: Zaręczyny w górach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:13 Rysy chłopie.Brałem tam ślub i było kapitalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V aka A Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:47 O kurcze! Zazdroszcze.. Jak Ty to zorganizowałeś wszystko? No marzenie mojego zycia normalnie! Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Zaręczyny w górach? IP: *.rajskanet.pl 09.09.06, 20:01 Mój juz obecny teraz maz oswiadczył sie w padajacym sniegu na stoku narciarskim. Fajowo K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Re: Zaręczyny w górach? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.09.06, 20:04 Bieszczady, Tarnawa Niżna - koniec świata, komórki poza zasięgiem. Ja z moją żoną spędziłem tam szóstą rocznicę słubu. No i mamy pamiątkę, śliczną córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Zaręczyny w górach? 09.09.06, 20:26 łojezuniu,ale romantycznie a ja prostak, tej mojej francy,że tak powiem oswiadczyłem sie normalnie w domu. nie pamietam w moim czy jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: Zaręczyny w górach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:32 jak zareczyny to tylko na Babiej Gorze-wieje..wiec przytuleni..na krolowej beskidow...piekne krajoobrazy..niezapomniana chwila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skupiona Re: Zaręczyny w górach? IP: *.org.pl 09.09.06, 21:39 Moje zaręczyny odbyły się nad brzegiem naszego Bałtyku, a właściwie w porcie w Gdyni. Miałam wtedy 25 lat i po raz pierwszy zobaczyłam morze!!!(Tak, można żyć nigdy niebędąc nad morzem. Moi Rodzice w każde wakacje zabierali mnie w góry. Kiedy sama zaczęłam planować wakacje najdalej dojechałam na mazurskie jeziora;) Nie miałam pojęcia, że ma zamiar się oświadczyć. Zupełnie nieoczekiwanie "zaprosił mnie nad morze", mieszkaliśmy wtedy we Wrocławiu. Pojechaliśmy wieczorem i rano następnego dnia byliśmy w Gdyni. W porcie było pusto zaczynał się piękny wrześniowy dzień, kiedy...Zobaczyłam morze i mój Narzeczony ukląkł i zapytał, wyjmując pierścionek, czy zostanę jego Żoną? Oczywiście zgodziłam się:)To były nasze zaręczyny z morzem.Potem cały dzień spędiliśmy w Trójmieście chodząc pijani ze szczęścia, trochę jak zakochani nastolatkowie. Nagle spłynęło na nas coś zupełnie nieoczekwanego. Trzymaliśmy się za ręce roześmiani, bardzo szczęśliwi, jakbyśmy się dopiero zakochali:) ps. W czerwcu obchodziliśmy naszą pierwszą rocznicę ślubu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Maria Re: Zaręczyny w górach? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.09.06, 21:25 Mój Andrzej oświadczył mi się na Gęsiej Szyi, po całodziennej wędrówce. Tą wyprawę będę pamiętać do końca życia. Oświadczyny w górach, to świetny pomysł. Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok .....Eeee-tam..Trochę oryginalności.!.!.!.!.!.!.! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.09.06, 00:05 ...Oczywiście najlepiej nad Najświętszą rzeką świata!! Nawet jeśli kiedyś nic z tych zaręczyn nie będzie to nigdy żaden poprzedni i następny konkurent do jej ręki Ci nie podskoczy do pasa lub nawet pięt!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Zaręczyny w górach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 12:31 a ja oswiadczyłem się na Rysach, po słowackiej stronie, dwa lata temu, od ponad roku jesteśmy małzeństwem:-))) jestem szczęśliwy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotti Re: Zaręczyny w górach? IP: *.legionowo.eu.org 10.09.06, 13:45 nieważne gdzie, ważne - komu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Zaręczyny w górach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:45 Śnieżka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś