Dodaj do ulubionych

ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZYĆ

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 12:47
Co warto zobaczyć, zwiedzić na tych terenach, Wasze ulubione miejsca. Może
znacie też jakieś ciekawe kwatery agroturystyczne, w których miło spędzi się
wakacje w tym regionie Polski. Czekam na emaile misia.m@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 21:20
      To znowu ja :) Byliśmy na Roztoczu latem i bylo pięknie. Warto na pewno:
      Zwierzyniec (kościół na wodzie mysi przepięknie wyglądać w sniegu). Warto
      oczywiście Zamośc i Krasnobród. Ale ja polecam wycieczkę do miejsc oddalonych
      troche bardziej na Wschód, z konkretnie zrobienie autem takiej pętli z
      przewodnika A. Pawłowskiego "Roztocze" przez Tyszowce, Hrubieszow, Horodło,
      Kryłów, Chłopiatyn i Myców z powrotem w kierunko Tomaszowa Lub.
      Zastanowiłabym się także nad jednodniową wycieczką do Lwowa, organizuje takie
      biuro Quandt z siedzibą w Tomaszowie i w zamościu, naprawdę warto, wycieczka
      jest dobrze zorganizowana, niedroga, a Lwów piękny!
      • Gość: MISIA Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 15:05
        A co warto jeszcze zobaczyć latem, może są jakieś bunkry lub miejsca magiczne?
        • Gość: turystka Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: 81.15.164.* 28.12.02, 15:12
          Gość portalu: MISIA napisał(a):

> A co warto jeszcze zobaczyć latem, może są jakieś bunkry lub miejsca magiczne?
          Ja znam okolice Zwierzyńca, Józefowa, Suśca i Tomaszowa. Moje prywatne
          doświadczenie podpowiada Puszczę Solską - chyba najpiękniejsze lasy w całej
          Polsce, a mój przewodnik (nazwy w tej chwili nie pamiętam, ale mogę sprawdzić)
          poleca grupy skalne owiane legendami, różnorakie kamieniołomy, zabytki
          zagubione w lasach i szlak bunkrami linii Mołotowa. Ew. mam również 2 ciekawe
          mety noclegowe (mogę podać namiary): jedna w Zwierzyńcu na kwaterze, a druga w
          Suścu w gospodarstwie agro. Sama je sprawidziłam i wiem, ze są super. Jeśli
          chce się zobaczyć jak najwięcej, a nie posiada się samochodu (jak ja) polecam
          znaleźć sobie jedną bazę w okolicach Zwierzyńca (dobry dojazd do Szczebrzyszyna
          i Zamościa) i Suśca (dojazd do Józefowa, Tomaszowa i Lwowa). Komunikacja na
          linii Zwierzyniec - józefów jest beznadziejna (1 autobus dziennie). Ew.
          słyszałam też o dobrej bazie we Lwowie, ale tam nie byłam. Pozdrawiam
          • Gość: MISIA Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 23:08
            Proszę podaj namiary na agroturystykę misia.m@poczta.fm
            • Gość: paweł Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: *.mst.gov.pl 10.01.03, 09:35
              Gość portalu: MISIA napisał(a):

> Proszę podaj namiary na agroturystykę misia.m@poczta.fm

Są dwie dobre strony w necie o Roztoczu - wpisz w wysz. Roztocze i czytaj.
              Jeśli chodzi o agro to polecam Susiec - do wypęku kwater.
              jeden namiar: skromnie ale klimatycznie Jan Skroban 84 6654901.
              Rower pamiętaj o tym!
              pzdr.
              • Gość: Paweł Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 17:16
                Ładne jest Rozocze Południowe jeszcze tak bardzo nie zatłoczone. Okolice
                Narola, Bełżca, Horyńca są warte odwiedzenia. Ukryte w lasach kapliczki,
                cerkwie i uroczyska można spotkać tam na każdym krok. Roztoczański park
                narodowy jest ciekawy, ale tam tłoczno w weekendy.
                • Gość: MISIA Re: ROZTOCZE I OKOLICE ZAMOŚCIA- CO WARTO ZOBACZY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 21:21
                  Widzę ,że dokonałam właściwego wyboru na wakacje.Dziękuję za opinie i rady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka