IP: *.p.pppool.de 01.04.06, 16:58
Bombowa ta strona paczkow.info ! Fotki sa swietne, a i opisy historyczne
rowniez. Napewno odwiedze to miasteczko w nastepne wakacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Paczków IP: *.p.pppool.de 01.04.06, 17:24
      Szanowny Panie Jakubie, nie potrafie znalesc tutaj kontaktu e-mailowego do
      Pana, wiec jestem zmuszony skorzystac z tej formy przekazania informacji :
      w roku 1997 ukazal sie tutaj artykol na temat sasiadujacego z Paczkowem
      miasteczka - Otmuchow. Wiele tam sie po 9 latach zmienilo, a przede wszystkim
      pod wzgledem atrakcji turystycznych. Polecam kontakt z autorem naprawde
      ciekawego serwisu informacyjnego miasteczka Otmuchow i adres www.otmuchow.info
      To ten sam czlowiek ktory zbudowal wizytowke turystyczna miasta Paczkow
      (www.paczkow.info). Kontakt do autora w.w. serwisu to serwis@otmuchow.info
      Wiem ze ten czlowiek calkiem prywatnie stara sie promowac turystycznie ten
      podupadly przemyslowo, z poteznym bezrobociem - region poludniowej czesci
      woj.opolskiego. Co roku tworzy nowy serwis informacyjny kolejnego miasteczka
      kotliny klodzkiej. Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za pozostawienie tej
      informacji w tym miejscu
      • Gość: J.Czupryński Re: Paczków IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 05.04.06, 18:25
        dziękuję Panie Wojtku za informację :)
        • Gość: Wojtek Re: Paczków IP: *.p.pppool.de 17.04.06, 12:43
          Jak mozna sie z Panem skontaktowc? Moze jakis e-mail? Mam ciekawe propozycje na
          nowe artykoly dot. zabytkow w woj. opolskim. Rowniez dokumentacje historyczna i
          fotograficzna.
    • Gość: Ryś Re: Paczków IP: *.zab.nat.hnet.pl 03.04.06, 23:53
      Opis piękny i zachęcający. Zabrakło mi jednak (chyba nie przeoczyłem)dorodnych
      i wiekowych platanów na plantach, od których to drzew nazwano Paczków "polskim
      Carcassone". Byłem a Paczkowie bardzo dawno temu - w 1964 r. chyba, jednak nie
      wierzę, by platany juz tam wyginęły.Pozdrawiam autorów znad polskiego morza. R.
    • Gość: grzesiek Re: Paczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:54
      paczków to ,zapomniane miasto wszysko sie tam prawie wali ,a miało być karkason
      cowy kpicie sobie !!!! o to miasto czeba dwać a nie zapominać !
      • Gość: harjer Re: Paczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:24
        Niestety to fakt te miasto przez ostatnie kilkanaście lat mocno
        podupadło.Piękne kamienice wokół rynku aż proszą się o remont.
        Władze miasta nawet nie potrafią zadbać o własną siedzibę.O to
        miasto trzba rzeczywiście dbać,bo w tym mieście są potężne
        możliwości.
    • Gość: Panna Nikt Paczków IP: *.146.230.1.ip.airbites.pl 16.02.08, 00:24
      Gdy miałam ok. 10 lat, wyjechaliśmy z klasą na 2 tygodnie do Paczkowa (tzw.
      "zielona szkoła), było do dla mnie niesamowite przeżycie, choć niestety niewiele
      pamiętam już z tej wycieczki. Ale nigdy nie zapomnę tych zabytkowych budowli,
      tych niesamowitych widoków. Jednak, nie wiem czemu do tej pory, gdy myślę o
      Paczkowie, to ogarnia mnie dziwne uczucie, bowiem mieszkaliśmy przez te 2
      tygodnie w takim ogromnym ośrodku, nauczyciele mówili nam, że to był dawny
      szpital. Działy się tam niesamowite rzeczy ( po prostu straszyło tam!!!). I z
      tegoż to powodu na pewno nie zapomnę tego miasta nigdy, do dzisiaj mam przed
      oczami dziwne sytuacje i przerażone miny kolegów, jednak zapewniam, to nie nasza
      wyobraźnia. Niestety nie pamiętam, jak ten ośrodek się nazywa, ani nawet gdzie
      dokładnie leży, pamiętam tylko, że niedaleko jest cmentarz, a do centrum szło
      się ok. 30 minut. Jednak, gdyby ktoś wiedział, to proszę o jakieś informacje.
      Chętnie pojechałabym do Paczkowa po raz kolejny, zobaczyć czy wiele się w nim
      zmieniło, lecz gdybym miała wybrać jakieś miejsce, w którym zamieszkać, to z
      pewnością wybrałabym inne. Jednak mam do tego miasta pewien sentyment, chyba
      dlatego, że wydaje mi się, iż skrywa w sobie tajemnice i budzi we mnie mały
      przestrach. Dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: Olcia Re: Paczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 14:08
        To miejsce noclegowe, to Prewentorium w Paczkowie. Już nie istnieje.
        Budynek stoi pusty i czeka na nowego właściciela, który zdecyduje
        sie go kupić, z tego, co się orientuję. Pozdrawiam! I zapraszam do
        Paczkowa ;)
        • Gość: Kasiaaa Re: Paczków IP: *.airmax.pl 04.03.16, 21:39
          Takk, prewentorium ! Byłam tam 4 razy, cudowne miejsce i cudowni ludzie <3
          Szkoda tylko że żadnych zdjęć z tamtego okresu :(
    • Gość: Marta Paczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:19
      Paczków to jest to !
      • Gość: Aneta Re: Paczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:26
        Paczków ma potencjał, lecz władze miasta wogóle się nim nie przejmują. Przepiękne parki paczkowa staja się coraz bardziej osowiałe, gdyż ścinają drzewa, mówiąc że są zagrorzeniem, ale żeby nowe posacić, to nie. Kamienice proszą się o remont, lecz odnowione zostały tylko te co widać z kamery do kablówki. Brak słów. Mimow wszystko dalej ma swój urok. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka