Gość: Turysta IP: *.p.pppool.de 01.04.06, 16:58 Bombowa ta strona paczkow.info ! Fotki sa swietne, a i opisy historyczne rowniez. Napewno odwiedze to miasteczko w nastepne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Paczków IP: *.p.pppool.de 01.04.06, 17:24 Szanowny Panie Jakubie, nie potrafie znalesc tutaj kontaktu e-mailowego do Pana, wiec jestem zmuszony skorzystac z tej formy przekazania informacji : w roku 1997 ukazal sie tutaj artykol na temat sasiadujacego z Paczkowem miasteczka - Otmuchow. Wiele tam sie po 9 latach zmienilo, a przede wszystkim pod wzgledem atrakcji turystycznych. Polecam kontakt z autorem naprawde ciekawego serwisu informacyjnego miasteczka Otmuchow i adres www.otmuchow.info To ten sam czlowiek ktory zbudowal wizytowke turystyczna miasta Paczkow (www.paczkow.info). Kontakt do autora w.w. serwisu to serwis@otmuchow.info Wiem ze ten czlowiek calkiem prywatnie stara sie promowac turystycznie ten podupadly przemyslowo, z poteznym bezrobociem - region poludniowej czesci woj.opolskiego. Co roku tworzy nowy serwis informacyjny kolejnego miasteczka kotliny klodzkiej. Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za pozostawienie tej informacji w tym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Czupryński Re: Paczków IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 05.04.06, 18:25 dziękuję Panie Wojtku za informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Paczków IP: *.p.pppool.de 17.04.06, 12:43 Jak mozna sie z Panem skontaktowc? Moze jakis e-mail? Mam ciekawe propozycje na nowe artykoly dot. zabytkow w woj. opolskim. Rowniez dokumentacje historyczna i fotograficzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryś Re: Paczków IP: *.zab.nat.hnet.pl 03.04.06, 23:53 Opis piękny i zachęcający. Zabrakło mi jednak (chyba nie przeoczyłem)dorodnych i wiekowych platanów na plantach, od których to drzew nazwano Paczków "polskim Carcassone". Byłem a Paczkowie bardzo dawno temu - w 1964 r. chyba, jednak nie wierzę, by platany juz tam wyginęły.Pozdrawiam autorów znad polskiego morza. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Paczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:54 paczków to ,zapomniane miasto wszysko sie tam prawie wali ,a miało być karkason cowy kpicie sobie !!!! o to miasto czeba dwać a nie zapominać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harjer Re: Paczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:24 Niestety to fakt te miasto przez ostatnie kilkanaście lat mocno podupadło.Piękne kamienice wokół rynku aż proszą się o remont. Władze miasta nawet nie potrafią zadbać o własną siedzibę.O to miasto trzba rzeczywiście dbać,bo w tym mieście są potężne możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Nikt Paczków IP: *.146.230.1.ip.airbites.pl 16.02.08, 00:24 Gdy miałam ok. 10 lat, wyjechaliśmy z klasą na 2 tygodnie do Paczkowa (tzw. "zielona szkoła), było do dla mnie niesamowite przeżycie, choć niestety niewiele pamiętam już z tej wycieczki. Ale nigdy nie zapomnę tych zabytkowych budowli, tych niesamowitych widoków. Jednak, nie wiem czemu do tej pory, gdy myślę o Paczkowie, to ogarnia mnie dziwne uczucie, bowiem mieszkaliśmy przez te 2 tygodnie w takim ogromnym ośrodku, nauczyciele mówili nam, że to był dawny szpital. Działy się tam niesamowite rzeczy ( po prostu straszyło tam!!!). I z tegoż to powodu na pewno nie zapomnę tego miasta nigdy, do dzisiaj mam przed oczami dziwne sytuacje i przerażone miny kolegów, jednak zapewniam, to nie nasza wyobraźnia. Niestety nie pamiętam, jak ten ośrodek się nazywa, ani nawet gdzie dokładnie leży, pamiętam tylko, że niedaleko jest cmentarz, a do centrum szło się ok. 30 minut. Jednak, gdyby ktoś wiedział, to proszę o jakieś informacje. Chętnie pojechałabym do Paczkowa po raz kolejny, zobaczyć czy wiele się w nim zmieniło, lecz gdybym miała wybrać jakieś miejsce, w którym zamieszkać, to z pewnością wybrałabym inne. Jednak mam do tego miasta pewien sentyment, chyba dlatego, że wydaje mi się, iż skrywa w sobie tajemnice i budzi we mnie mały przestrach. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia Re: Paczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 14:08 To miejsce noclegowe, to Prewentorium w Paczkowie. Już nie istnieje. Budynek stoi pusty i czeka na nowego właściciela, który zdecyduje sie go kupić, z tego, co się orientuję. Pozdrawiam! I zapraszam do Paczkowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiaaa Re: Paczków IP: *.airmax.pl 04.03.16, 21:39 Takk, prewentorium ! Byłam tam 4 razy, cudowne miejsce i cudowni ludzie <3 Szkoda tylko że żadnych zdjęć z tamtego okresu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Paczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:19 Paczków to jest to ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Paczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:26 Paczków ma potencjał, lecz władze miasta wogóle się nim nie przejmują. Przepiękne parki paczkowa staja się coraz bardziej osowiałe, gdyż ścinają drzewa, mówiąc że są zagrorzeniem, ale żeby nowe posacić, to nie. Kamienice proszą się o remont, lecz odnowione zostały tylko te co widać z kamery do kablówki. Brak słów. Mimow wszystko dalej ma swój urok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś