Dodaj do ulubionych

Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego miejsca!

• Gość: FlashMan Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 62.89.81.* 25.04.06, 14:55
      Neuschwanstein to bardzo piękne miejsce. Byłem tam kilka lat temu, ale nie
      zapomniałem z tego miejsca dosłownie NIC. To były bardzo piękne mile spędzone
      chwile. Chcąc sie oświadczyć w tym miejscu nie będziesz tej decyzji nigdy, ale
      to nigdy żałował. Gwarantuję Ci to. Aply, zamki, ogromna liczba uliczek w
      tamtejszych wioskach, spływ Dunajem. To chwile... Ahhh, szkoda, że to już było
      i minęło... Życzę powodzenia! :)
      • amha2 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 22:34
        Witaj. Dzięki serdeczne za utwierdzeniemnie mnie w tym przekonaniu. Znasz może
        jakieś dobre miejsce na nocleg? Pozdrawiam.
    • Gość: ekonom Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / *.pfeilheim.sth.ac.at 25.04.06, 15:00
      a ja oswiadczylem sie w rzymie na schodach hiszpanskich, wkoncu miejsce mocy wiecznego miasta:))) Bylo slicznie, potem knajpka i dobra kolacja....a niedlugo wesele:DD Co do neuschwainstein, zdeydowanie ladniej wyglada na zdjeciach, jezeli juz tam to nie w zamku tylko na mostku nad takim urwisiem z drugiej strony zamku, slicznie widac zamek i okolice!
      • Gość: FlashMan Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 62.89.81.* 25.04.06, 15:14
        Ekonomie, masz na myśli miejsce, z którego widać także ten żółty zamek?
        • Gość: KiTTy.DK Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 87.239.71.* 25.04.06, 15:29
          W samolocie! :)))
        • Gość: yyyyy Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 193.0.78.* 25.04.06, 15:38
          A moj mi sie wcale nie oswiadczyl, slub byl dla nas oczywisty i jakos tak..
          wszystko szybko, oplata w USC, potem wyjechalismy za granice, a potem przed
          slubem tylko raz bylismy w Polsce i trzeba bylo rodzicom powiedziec. Ale jak
          bez pierscionka? Przez tygodnie serce mi sie sciskalo, wiem, ze z niego zaden
          romantyk, ale kocha mocno i jest nam bardzo dobrze razem. Ale... tak bez
          pierscionka..? :( I w koncu dzien przed obiadkiem rodzinnym poszlismy do
          sklepu, bal sie, ze sam zle wybierze, wiec wybralam przy nim, i potem mialam
          czekac. Ale jak tu czekac jak rodzenstwo male placze, za chwile obiad, nie ma
          na nic czasu, nastepnego dnia wylot, wiec obiadu sie nie przesunie? I dostalam
          pierscionek przy zmywaniu, wiedzialam jak wyglada, wiedzialam, ze zaraz go
          dostane... Kocham mojego meza bardzo. Ale wchodze w takie forum i czytam sobie
          o tym jak to inne mialy. No po co? ;)
        • Gość: ekonom Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / 193.170.52.* 25.04.06, 19:46
          nie wiem czy to zamek, ale widac z gory taka kopule. a oswiadczalem sie na gorze tych schodkow kolo kosciolka!
    • Gość: podpowiedz Może dworzec centralny w Warszawie? Przy barze z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:57
      chińskim żarciem?
    • Gość: Ciekawski Fajne miejsce ? Obodz sie czlowieku IP: *.dyn.optonline.net 25.04.06, 18:28
      To juz nie masz wlasnej wyobrazni?
      I ty chcesz sie oswiadczac ?
      A moze mamy ci powiedziec - Panowie, jak to sie robi?
      Bo nigdy nie spales z kobita ?
      • amha2 Re: Fajne miejsce ? Obodz sie czlowieku 25.04.06, 22:57
        Dziękuje kolego za odpowiedź na mojego posta, ale nie chodziło mi oto jak
        postrzegasz moją osobę w tym zamiarze, nie wiem czy dobrze się wczytałeś. Bo ja
        tam podaję swój pomysł na miejsce. Lecz jako człowiek mocno zaabsorbowany
        czynnościami wykonywanej pracy, mogę nieznać lepszych miejsc, które są bardziej
        godne polecenia. Jeśli chodzi chodzi o pewność swojej decyzji, to tak, chcę się
        oświadczyć. Natomiast nie wiem czym kierowałeś się w swoim dalszym monologu.
        Myśle że zawarte w nim "wartości" są wynikiem zakompleksienia Twojej osoby, lub
        zazdrości możliwości oświadczenia się kobiecie i próbujesz ulżyć swojej mocno
        obciążonej psychice. Czy przez takie wypowiedzi czujesz się kimś lepszym,
        ważniejszym? Współczuje Ci serdecznie.
    • Gość: samotna! To nie jest ważne!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:53
      Ważne jest, że macie siebie i to że się jej oświadczysz na szczycie jakiejś
      wielkiej góry-fakt efektowne...ale równie efektowne jest "działanie z
      zaskoczenia", przy takim wyjeździe kobitki się domyślają że to może być ten
      dzień i ta chwila...także sama wolałabym, żeby np. chłapak mnie zabrał do
      wesołego miasteczka i oświadczył sie na samej górze młyna (oczywiście-musiało
      by to być trochę ukartowane, żebyśmy byli maxymalnie na górze i nie pozwolić
      obsłudze ruszyć młynem póki nie usłyszysz TAK, TAK, TAK). Powodzenia!

P.S. Ja czekałam na ten moment ponad 2 lata...już nie czekam...ale ponoć czas
      leczy rany ;-).
    • Gość: psycho Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.chello.pl 25.04.06, 19:37
      A mój mąż ofiarował mi pierścionek na urodziny. Wiedziałam, że coś się szykuje,
      ale nie myślałam, że akurat ten dzień wybierze. Spaliśmy na działce, w altanie,
      raniutko ptaki cudownie śpiewały i jak tylko otworzyłam oczy, to dostałam
      pierścionek i zapytanie, a potem życzenia. To było bardzo piękne, chociaż
      czasem się śmieję, że był skąpy i zrobił "dwa w jednym".
    • Gość: Anna Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.advanta.com 25.04.06, 20:17
      Prosto i pieknie - moj maz oswiadczyl mi sie w parku, dokladnie w miejscu,
      gdzie po raz pierwszy mnie pocalowal. Jestesmy juz razem osiem lat i kocham go
      kazdego dnia mocniej. Mamy dwie cudowne coreczki i jestesmy szczesliwi. Po
      prostu.
      • Gość: powodzenia życzę Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.06, 20:53
        Mój małżon oświadczył mi się na szczycie (nie dosłownie) wieży Eiffla. Byliśmy
        akurat w odwiedzinach u koleżanki paryżanki, niczego się nie spodziewałam i z
        wrażenia sobie usiadłam i zaniemówiłam. Jedyne co mi wtedy przeszkadzało to
        flesze japońskich turystów, ale zapamiętam to do koća życia:))
    • kisielki Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 20:51
      Mój mąż oswiadczył się cztery lata temu w ostatni dzien lutego, dwa tygodnie po
      naszej rocznicy (notabene w Walentynki:), i wtedy właśnie czekałam na
      pierścionek), w środę, w domu! Zaraz po pracy jechałam na egzamin , wróciłąm do
      domu późno, zmęczona...a tu wysprzatane, pięknie nakryty stół, pyszna kolacja,
      dobre wino...A najważniejsze było i tak jak wtedy na mnie patrzył, bo nawet
      szczerze mówiac nie pamiętam co mówił, oprócz tego że mnie kocha i że chce ze
      mną spędzic reszte życia:)Teraz may juz cudowne bliźniaki i jesteśmy po prostu
      szczęśliwi:) Jeżeli Twoja wybranka jest normalna i kochajaca Cię kobietą , to
      nie martw sie , na pewno doceni Twój wysiłek , nawet jeśli nie bedzie to jakiesś
      super wypasione miejsce:) Pozdrowienia! I powodzenia.
      • a-l-u-z-j-a Wieczne Miasto 25.04.06, 21:04
        Kochanie...
        jeśli mnie czytasz...
        bardzo chciałabym, żebyś oświadczył mi sie w Wiecznym Mieście...

Jeśli miłość ma być Wieczna, niech i miejsce będzie wyjątkowe...
    • earlyyears Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 20:56
      za duza wage do tego przywiazujesz. ch.. bedzie z tego malzenstwa.
    • b-beagle Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 25.04.06, 21:17
      każde miejsce jest dobre
    • noteb ____ na tylnym siedzeniu Twojego Merca 500 SL ;-) 25.04.06, 21:20
      • amha2 Re: ____ na tylnym siedzeniu Twojego Merca 500 SL 25.04.06, 23:05
        Cholera, odpada. Mam VW Passata.Dzięki serdeczne. Pozdrawiam.
        • onion11 Hotel Neptun w Lebie. 26.04.06, 10:09
          Przecudowne miejsce, romantyczne, nad samym morzem, hotel wspanialy, wspaniala
          obsluga, basen, restauracja serwuje same dziela sztuki kulinarnej, hotel
          wyglada jak zamek, wejdz na ich strone www.neptunhotel.pl. Co prawda moj maz
          oswiadczyl sie w zupelnie innym miejscu, ale spedzilismy w Neptunie wiele
          romantycznych dlugich weekendow - i zawsze bylo fantastycznie. Polecam z calego
          serca, pozdrawiam.
          • jureek Re: Hotel Neptun w Lebie. 26.04.06, 13:04
            Drogi ten hotel, niestety. No i bardzo nieprofesjonalna strona internetowa. Bez
            flasha nic się na obejrzeć. Tak się nie robi.
            Jura
    • Gość: romantyczna Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.adsl.univie.ac.at 25.04.06, 21:29
      a ja (choc w zasadzie dosc romantyczna kobieta) nie pamietam gdzie to bylo,
      slowo honoru. Wydaje mi sie ze albo w Tatrach (na Nosalu), albo w Pieninach na
      Trzech Koronach, bez tlumu - po sezonie. Pierscionek byl bez brylantu (;-), moze
      wiec dlatego nie tak wiele pamietam :-))))
      Pamietam glownie jego treme (moja tez), w koncu to pierwsze i jedyne oswiadczyny
      w zyciu. Co nie zmienia faktu, ze nie pamietam miejsca, za to glownie jego oczy.
      W ciagu kolejnych 10 lat zycia wspolnego wlezlismy na wiele gorek, zwiedzilismy
      wspolnie wiele krajow, wciaz ciesze sie na te miejsca, ktore razem zobaczymy,
      wciaz ciesze sie na przyszlosc, nawet na przyszlosc codziennosci ale z nim.
      romantyczna
      P.S
      A pierscionek byl swoja droga nie w moim guscie i w ogole go nie nosze wiec moze
      to faktycznie te brylanty brakujace :-)))
    • Gość: marysia Kilimanjaro? IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 25.04.06, 22:31
      z dwoch powodow:
      - najpierw bedziesz sie cieszyc ze to przezylas
      - potem bedziesz zalowac ze to przezylas (inaczej maialabys juz spokoj)
    • Gość: ania Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 38.195.34.* 25.04.06, 23:36
      Znajomy mojego meza zamowil odpowiednio wczesniej w chinskiej knajpce
      ciasteczka z wrozba, z tym, ze zamiast wrozby bylo pytanie "czy wyjdziesz za
      mnie?" Panna niczego sie nie spodziewajac, po kolacji, przelamala ciasteczko
      i... Ciag dalszy wiadomy.

Mysle, ze to jeden z oryginalniejszych pomyslow o jakich slyszalam. Ale tak
      naprawde te wszystkie "gdzie" i "jak" nie maja takiego znaczenia. Jasne, ze
      efekt zaskoczenia jest wazny, ale wydaje mi sie, ze jesli zrobisz to, bo tak Ci
      dyktuje serce, to Ona to doceni bez wzgledu na to, czy w tle bedzie Paryz,
      zamek, czy polna laka.

(A moj facet oswiadczyl mi sie przed polnoca, nad brzegiem Michiganu, z
      zapierajacym dech w piersiach widokiem na Chicago. Pamietal (choc pamiec ma
      straszna), ze kiedys mu wspomnialam, ze uwielbiam ten widok.)

Powodzenia!
    • Gość: madziag Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 64.192.63.* 25.04.06, 23:46
      Moj chlopak oswiadczyl mi sie w restauracji do ktorej poszlismy na pierwsza
      randke i gdzie przegadalismy pol nocy!!!!!!!!!!!W dodatku byla to nasza
      rocznica i o polnocy niespodziewanie uklekl, kelner przyniosl kwiaty a moje
      kochanie POPROSILO MNIE O REKE!!Wszyscy bili nam brawa!! Kelner zobowiazal sie
      nas obslugiwac na weselu, tylko nas i naszych rodzicow:))))To bylo niesamowite
      wrazenie i nie wyobrazam sobie bardziej wyjatkowych oswiadczyn, tu nie chodzi o
      jakies egzotyczne czy bajkowe miejsce,chodzi o to zeby to bylo miejsce ktore
      dobrze wam obojgu sie kojarzy lub przezyliscie tam niesamowite chwile.Jesli
      dziewczyna zobaczy te oczy pelne niepokoju i niepewnosci i ten drzacy glos,
      pomysli o wysilku jaki kochany zrobil, to juz otoczenie jest zupelnie nie
      wazne...

Rozpisalam sie przepraszam, ale troche sie rozmarzylam w przeszlosci:)))

w kazdym razie POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Margo Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.chello.pl 26.04.06, 00:15
      Mój mąż oświadczył mi się w ciemnym lesie, w ruinach zamku, na wieży zamkowej.
      Wziął mnie z zaskoczenia :-)
    • Gość: na na Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: 195.205.136.* 26.04.06, 12:56
      moje aj low ju średnio mnie zaskoczylo tego dnia ale było całkowiie "po
      naszemu" nie o tym chciałam znajowy przepięknie oświadczył sie nie wychodząc z
      domu a mianowicie usłał swojej wybrance rózami drogę do mieszkanie przez
      wszystkie piętra klatki schodowej i on czekał na końcu tej ukladanki pięknie nie
      • Gość: literka_m Neuschwanstein? - slabe miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:36
        zamek Neuschwanstein? Zapomnij.
        po pierwsze, zamek jest pokazywany na zdjeciach z perspektywy jakiej z jakiej
        Ty nie zobaczysz go nigdy: www.neuschwanstein.de
        w miejscu z jakiego zrobione zostalo zdjecie sa pola uprawne + jeziora duzo
        nizej polozeone niz sam zamek. aby otrzymac ten kadr uzyto zapewne helikoptera.
        W praktyce zamek widzisz z drugiej strony, cyli na tle pol uprawnych (zapomnij
        o widoku osniezonych alp). Mozna jednak pojsc troche wyzej od zamku, na most
        Maryii (Marienbrucke) i wtedu mniej wiecej zobaczysz to :
        www.neuschwanstein.de/deutsch/schloss/umgebung/index.htm

A po gorach ani sladu :). Zeby wejsc na zamek musisz miec bilet. Bilet mozna
        kupic, ale czas oczekiwania (bylem w niedziele pod koniec lipca) wynosil 6
        godzin. ja sobie darowalem.

• blask2 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 26.04.06, 13:37
        No i co wybrałeś?
        A może sie rozmyśliłeś?
        :)
      • fajnae Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 26.04.06, 13:37
        fantastycznie, ze są jeszcze romantyczni mężczyźni.
        Jeśli Twoja ukochana mieszka na dość niskim piętrze, to możesz jej zaśpiewać
        serenadę z dołu ;-))))
    • Gość: mik007 Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:49
      Ja rok temu temu oświadczyłem się na ławce z widokiem na Budapeszt na górze
      Gellerta, a potem kolacja w węgierskiej restauracji :)
    • free-mind Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 26.04.06, 16:46
      amha2 napisał:

> Poszukuje szczególnego miejsca, bo chwila będzie szczególna

Tylko nie program Kuby Wojewódzkiego (ostatnio tam jeden koleś oświadczał się
      dziewczynie). Totalna żenada :)
    • Gość: żona Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.kopernik.silesianet.pl 26.04.06, 21:16
      a mnie mój Mąż oświadczył się w Grecji na zamku [właściwie jego ruinach;)] w
      Platamonie; ruiny usytuowane są nad brzegiem morza, więc widoki są
      interesujące;)
      • Gość: @ Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.04.06, 07:59
        Fajny pomyysł na oswiadczyny widziałm w moim miescie. chopak zrobił duży baner
        z napisem wyjdz za mnie i zlecił powieszenie go na trasie gdzie jesgo dziwczyna
        wracała z pracy. super.
    • Gość: agni Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie IP: *.tdi.tktelekom.pl 27.04.06, 18:18
      ale jestes kochany ze przede wszystkim poswiecasz temu tyle uwagi, to
      wspaniale! gratuluje Ci dojrzalej milosi i zaangazowania! a jesli chodzi o
      pytanie to pomysl moze czy macie jakies miejsca "sentymentalne" z przeszlosci?
      zeby do nich wrocic i tam wystartowac "na nowo"? mam na mysli cos takiego bo ja
      ze swoim chlopakiem poznalam sie na Krymie i do dzis pamietam jeden z naszych
      spacerow na Twiedzy genuenskiej podczas zachodu slonca. gdyby ktoregos dnia
      oswiadczylby mi sie wlasnie tam, bylabym zachwycona. pozrtawiam!
    • mismon Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 28.04.06, 13:33
      Mój obecny mąż oświadczył mi się w ruinach zamku w Kazimierzu Dolnym nad
      Wisłą :-)
      • mismon Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 28.04.06, 13:37
        Dodam jeszcze, że to nie było chyba za bardzo planowane. Były wakacje, a my
        zwiedzaliśmy okolice Lublina jeżdżąc autostopem. Wpadliśmy do Kazimierza,
        poszliśmy sobie na zamek i tu BACH! W każdym razie ja byłam zaskoczona :-)
        • sanha Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 29.04.06, 01:11
          Bylam kiedys w dlugi weekend na kajakach na Mazurach i widzialam maly samolocik
          latajacy dosc nisko nad okolica , ciagnal za soba napis: "Wyjdz za mnie Kasiu".
          Nawet podejrzewalismy kolege siedzacego obok nas , ze to on tak do swojej
          Kasi ...
    • napolnoc na srodku jeziora 29.04.06, 01:00
      Wypozyczyl lodke,zawozl mnie na srodek,i w takiej chybocacej sie lupince kleknal i powiedzial ze
      kocha.A ja plakalam jak glupia bo pieknie i romantycznie i niebezpiecznie.Dzialo sie zeszlego lata kolo
      Iasi/Rumunia.A potem urzadzilismy zareczynowe wielkie BBQ dla przyjaciol.I na potrzeby zdjec
      odtworzylismy moment na stalym ladzie.I najwazniejsze by zrobic to z uczuciem.A miejsce i tak sie
      bedzie pamietac bo to przeciez rzecz niezwykla.Powodzenia.
    • nasseceron Na łączce przy... 29.04.06, 02:41
      rzeczce pod kwitnącą jabłonią ;)
    • agnessob Re: Miejsce na oświadczyny. Poszukuje fajnego mie 01.05.06, 23:09
      Dla mnie to Wenecja . Na gondoli i bukiet czerwonych róż. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka