ejmarkow 10.12.06, 23:10 img214.imageshack.us/my.php?image=postcard2fv8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Siemiechów, Polska 11.12.06, 08:49 Kiedyś kwaterowałam niedaleko, bo w Gromniku. Okolicę złaziłam na wszystkie strony, jest bardzo piękna. W samym Siemiechowie zachwyciły mnie drewniane domy z nietypowymi gankami - nie przybudówki na zewnątrz, tylko wgłębione. Coś jak loggia zamiast balkonu. W niedalekich Lusławicach jest słynna posiadłość Pendereckiego, który osobiście zajmował się urządzaniem ogrodu, a właściwie parku. A w ogóle okolice bardzo ciekawe. Tereny pofalowane, piękne widoki. Sporo lasów. Mnóstwo zabytkowych cmentarzy z I wojny, niedaleko zamki w Dębnie i Wiśniczu, rezerwaty skalne. Dla niezmotoryzowanych linia kolejowa Tarnów - Nowy Sącz i gęsta sieć linii autobusowych, PKS i prywatnych. Aha, dobre okolice dla nadciśnieniowców, którzy lubią góry, a nie mogą ze względów zdrowotnych. Bo w okolicach Siemiechowa są naprawdę niewielkie wysokości n.p.m. Odpowiedz Link Zgłoś