Gość: AGNIESZKA IP: *.zabludow.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 21:00 czesc jestem jednym z mieszkanców zabłudowa i informuje was ze zabludow jest najmilszym miastem w calej polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gepetto Re: Zabłudów IP: *.zabludow.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 22:53 Ja także jestem mieszkancem Zabłudowa, bardzo z tego powodu jestem dumny, a do tego uczestniczę w programie "Małe miasteczka", może we wrześniu już będzie można zobaczyć dokumenty oraz streszczenie historii, szukajcie na www.polska.pl, jestem za także, a nawet myślę, ża Zabłudów byłby lepszy a niżeli Białystok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Zabłudów IP: *.acn.pl 27.07.03, 20:01 A czy tam jeszcze taka pani lody fajne sprzedaje? /ma duzo pierscionkow na palcach swoich-a lody zawsze kupuje przejezdzajac przez wasza osade/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Zabłudów IP: *.160.101.16.cableonline.com.mx 05.08.06, 10:53 w Meksyku od czasow Apollo XI,do dzis ,najslawniejszy dziennikaz w TV,nazywa sie Jacobo Zabludovsky,przyjachal jako dziecko w latach 30.Jego brat Issac yest slawnym tu architektem,i syn Abraham po ojcu dziennikazem. Jestescie znani w Meksyku.Pozdrowienia z szacunkiem,moze bede mial okazje was odwiedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_dog Re: Zabłudów IP: *.crowley.pl 27.07.03, 21:59 Pozdrawiam zabłudowian. Przyjeżdżam co roku na konie w okolice Zabłudowa. Ma w "sobie coś".Ciekawa historia, piekne okolice.No i ten pyszny "Puchatkowy deser lodowy". Obowiązkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 439118732 Korona czy Litwa? IP: 62.29.253.* 01.08.03, 14:23 świetnie że napisali tu Zabłudowiacy. Parę miesięcy temu zapytałem na forum białostockim, czy po Unii Lubelskiej Zabłudów był w Koronie czy na Litwie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=4575028&a=4575028 Oczywiście nie doczekałem się odpowiedzi. Również tekst w Wyborczej nie podaje tej informacji. Czy ktoś może mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Korona czy Litwa? IP: *.waw 10.01.04, 12:19 i tu i tu. Troche sie to zmienialo z biegiem lat. Moze rzeczywiscie projekt "mista w dokumencie archiwalnym" w portalu ww.polska.pl cos wyjasni. Niestety Zabludowa jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gepetto Re: Korona czy Litwa? IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 14:00 Jednak Litwa, mam nadzieję, że trochę strona Ci wyjaśni, a proponuje zajrzeć do książki ks. dr Adam Szota, który napisał książkę o parafii Zabłudowskiej, warto przeczytać jest obiektywna. A niestety, artykuł w GW, jest lekko tendencyjny, nikt nie wspomniał w nim, że w Zabłudowie kościół katolicki funkcjonował już od 1550 r?, nie wspomniał też że cerkiew ufundowano dopiero 1567 r., bardzo żałuję też ze nie zamieszczona zdjęć kościoła, chyba dziennikarz, który redagował ten tekst powinien jednak ukazać pełen obraz Zabłudowa, a osobiste poglądy powinny zejść na plan dalszy, to wyznawcy katolicyzmu stanowią miażdżącą większość w mieście, a o tym autor już też nie wspomniał. ps. starałem się nie popełnić tego łędu, przy pracach nad projektem "miasta w dkumencje archiwalnym" Gepetto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matys Re: Zabłudów IP: proxy / 10.5.10.* 07.01.04, 18:36 Bylem mieszkancem Zabludowa przez 16 lat. Mile miasteczko.Dobre wspomnienia. POZDRO ZABLUDOW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymena Re: Zabłudów IP: 80.50.28.* 31.01.04, 16:45 Kocham to miasteczko mimo ,że nie mieszkam w nim od 12 lat.Kiedyś nie doceniałam wartości gniazda, w którym sie wychowałam, ale dziś tęsknię i wracam jak tylko moge najczęsciej i żal mi tych lat i tego ,że tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha dobre Zabłudów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:06 Jestem z Zabludowa dziura nic sie nie dzieje i bedzie tak dalej jak to wy sami zabludowianie nie wezmiecie sie do roboty,bo dla mnie tu dzieje sie duzo tylko trzeba otworzyc oczy..ha do roboty nieroby... Odpowiedz Link Zgłoś