julek1441 Re: Gdzie na weekend? 27.08.15, 14:32 Gość portalu: czarna_123 napisał(a): > Czy ktoś może polecić jakieś romantyczne miejsce na weekend? rzadko mamy > mozliwość wyjazdów bo zazwyczaj w weekendy pracujemy więc marzy mi się coś > niezywkłego:)dzieki Z żoną na rocznicę naszego małżeństwa wybraliśmy się do Hotelu Łysoń parkhotellyson.pl/, jest tam piękne SPA w którym zaznaliśmy niesamowitych masaży. W hotelu mają specjalnie skomponowane pakiety dla Par, więc organizacją nie musieliśmy się przejmować. Bardzo przyjemne miejsce, wypoczęliśmy, zregenerowaliśmy siły i spędziliśmy bardzo romantyczny weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
matheuz Re: Gdzie na weekend? 31.08.15, 00:06 Prowadzę bloga podróżniczego, gdzie udowadniam ludziom, że można bardzo tanio latać po Europie :) Może znajdziecie inspirację dla siebie :) Zapraszam: www.podrozemm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
0wlosiak Re: Gdzie na weekend? 03.09.15, 13:46 Bieszczady zawsze spoko! Zwłaszcza jak ktoś chce odpocząć od miasta, ludzi, hałasu itp :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamenka Re: Gdzie na weekend? IP: *.dynamic.mm.pl 09.09.15, 12:09 Jeśli macie blisko w góry proponuję wybrać się do Białki Tatrzańskiej. Raczej nie skłamię jeśli napisze,że jest to moja ulubiona miejscowość górska.Super klimat, przystepne ceny. Jest taniej jesli porówna się ją do Zakopanego. Poza tym znajdują sie tam fajne termy czyli bardzo duży kompleks basenów : www.termabialka.pl/ .Woda jest tam cieplutka bo jest wydobywana z głębi. Jakiś czas temu odwiedzilismy miejsce oraz nie mielismy najmniejszej ochoty stamtąd wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliabisko Re: Gdzie na weekend? IP: *.dynamic.mm.pl 09.09.15, 16:09 Polecam wam zachodnie wybrzeże Bałtyku. Miasteczka nadmorskie typu Międzyzdroje, Dziwnów, Dziwnówek, Niechorze itd. Teraz nie ma już takiego zgiełku jak wcześniej. Masowych turystów jest znacznie mniej. Ceny są średnio o połowę niższe niż w sezonie. My zwykle szukamy przez ten serwis. Wysyłamy wytyczne, a oni przygotowują i wysłają na maila oferty. Wśród kilku/kilkunastu propozycji zawsze można znaleźć coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyczna.... Re: Gdzie na weekend? IP: *.play-internet.pl 07.10.15, 09:40 My na romantyczny weekend wybraliśmy się w góry do Ustronia. W brew pozorom miejsce może nie turystyczne ale... zaraz Ci opowiem... staliśmy w Magnolii chodź nocleg to indywidualna sprawa byle właściciele nie byli upierdliwi; byliśmy samochodem :) na Równicy, teraz jest tam już restauracja u Skibów, gdzie można zjeść obiadek na tarasie lub wypić kawkę a parę kroków dalej jest restauracja w której sami możecie upiec kiełbaskę, w środku też jest bardzo klimatycznie. A wjazd na Czantorię, też uznaję za bardzo romantyczny :) piękne widoki, i we dwójkę. A po 9 miesiącach, była nas już 3 :) __________________________________________________________ Polecam Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpha Re: Gdzie na weekend? IP: *.play-internet.pl 06.10.15, 20:10 Kraków, ja tam się zawsze dobrze czuję i nie sposób się tam nudzić, a jak się będziecie wybierać do tego magicznego miasta polecam się zatrzymać w Hostelu Abel na Kazimierzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Gdzie na weekend IP: *.sh0t.org 07.10.15, 13:52 Szukając idealnego miejsca na weekend w Polsce , mogę polecić wyjazd do Jastrzębiej Góry do Primavera www.infoliniaturystyczna.pl/oferta,primavera-conference,cc9657884708170e160c8372d92f3535 . Spędziliśmy tam miły weekend od piątku wieczoru do niedzieli.Piątek spędziliśmy przy kolacji z winkiem, sobotę w spa, na basenie. W południe wybraliśmy do fokarium, Trójmiasta. Jak dla nas było cudownie, cena może troszkę przerażać, ale to miejsce jest tego warte Odpowiedz Link Zgłoś
h.okroy Re: Gdzie na weekend? 22.10.15, 12:16 Polecam pałacyk na Kaszubach - nemino.pl/index.html - byłam w te wakacje na weekend. Niezwykłe miejsce, ale też można ciekawie spędzić czas spacerując czy jeżdżąc konno Odpowiedz Link Zgłoś
dza_sti Re: Gdzie na weekend? 18.11.15, 15:34 My ostatnio wybraliśmy się do Krakowa z na weekend w babskim gronie :D Z polecenia nocowaliśmy w Schronisku Młodzieżowym i to była całkiem fajny wybór :D Odpowiedz Link Zgłoś
magda639 Re: Gdzie na weekend? 22.10.15, 13:44 Jeśli wyjazd romantyczny czy z dzieckiem to najlepiej proponuję jechać do : www.infoliniaturystyczna.pl/oferta,hotel-aquarius-spa,c1d0f19c3f827daf0edd3e69c3b195a9 byłam z mężem jakieś dwa tygodnie temu. Wybraliśmy to miejsce , gdyż zależało nam na wyjeździe nad morze i aby miejsce noclegowe posiadało atrakcje. Co prawda cena za nocleg nie jest mała, ale za takie atrakcje i wygody było warto zapłacić basen, sauna dla męża siłownia , a dla mnie centrum kosmetyczne. Widziałam dwie rodziny z małymi dziećmi i z tego co zaobserwowałam był brodzik dla dzieci i sala zabaw i z tego co słyszałam to nawet można wynająć osobistą opiekunkę do dzieci. Szczerze można tu spędzić naprawdę romantyczny weekend dodam tylko ,że my pojechaliśmy tam na rocznice ślubu winko, basen, spa... Poza tym polecam wyjazd nad morze , aby pospacerować i powdychać świeżego powietrza i jodu o tej porze nie ma tłoku turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.15, 11:12 Na Andrzejkowy weekend polecam OsadaWedrowca.pl jest to dworek położony w Mechelinkach nad morzem,w tym roku atrakcji na pewno nie zabraknie,a dodatkowo komfortowe pokoje,gdzie można naprawdę wypocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
tereskati65 Re: Gdzie na weekend? 20.11.15, 21:46 Niezwykłe miejsca... w sumie to masę takich jest pewnie 50km od Twojego miejca też się znajdą. Nie wiem w którym kierunku szukasz... ale proponuję Ci np. Hotel Neptun w Łebie nad morze - po sezonie mają niesamowite zniżki cenowe... właściwie z 300% niż w gorące lato... a gwarantowane :) dźwięk fal i szum morza z okna... ... posiłki z widokami... Po prostu czadowe miejsce - zamek na plaży :) Jeśli jednak nie podoba Ci się moja propozycja ... proponuje zapytać na ototurysta.pl - tam opracują Ci cały plan weekendu za niewielkie pieniądze uwzględnią budżet i takie tam... najpierw trzeba się zalogować...ale to moment.. Skorzystałam z planu weekendowego z dziećmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.15, 15:33 Na weekend polecam Zator oraz parki rozrywki,w zdjęcia można zobaczyć na Riverpark.com.pl byliśmy wraz z dziećmi nie żałujemy,wynajęliśmy cały domek tylko dla siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.15, 16:27 Akurat jeżeli chodzi o wyjazd z dziećmi na weekend,to bardzo fajną propozycją będzie Energylandia w Zatorze,na pewno słyszeliście o tym miejscu,naprawdę świetna zabawa gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
61martyna Re: Gdzie na weekend? 08.02.16, 12:27 Jak na weekend w Polskę to najlepiej do Wisły. Widziałam tam ostatnio ciekawy obiekt - Villę Rubinstein. Zaciekawił mnie tylko swoją estetyką (m.in. ciekawa gra kolorów), ale także tym, że odbywają się tam koncerty fortepianowe właśnie w weekendy. Ja akurat tego poszukuję :)A i mają też salę kinową (to zaraz po muzyce moja kolejna pasja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Gdzie na weekend? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.16, 16:53 Może tu www.hotelorle.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Gdzie na weekend? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.16, 12:40 Ja polecam Hotel Skansen w Sierpcu, tylko szukajcie ofert na grouponie, jest dużo taniej :) topolino.pl/hotel-skansen-w-sierpcu-recenzja/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermina39 Re: Gdzie na weekend? IP: *.amoureux.com 08.03.16, 12:50 A ja proponuje wybrać się do Sopotu. Wypoczywaliśmy tam całą rodziną w zeszłym roku na wakacjach i bardzo nam się tam podobało. Świetna miejscowość, wiele atrakcji oraz świetny klimat. Podobało mi się tam bardzie niż w mniejszych miejscowościach bo przynajmniej jest tam co robić wieczorami. Życie trwa tam o kazdej porze roku. Fajne apartamenty można zarezerwować sobie na stronie: www.baltica-apartments.pl/pl/apartamenty Już kilka razy rezerwowaliśmy przez nich mieszkanie na wakacje. Standard podobny do hotelu 4-5* a cena znacznie niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
hotel_klimek Re: Gdzie na weekend? 16.03.16, 09:39 Jednym z takich romantycznych miejsc dla dwojga jest Muszyna, urokliwa miejscowość w Beskidzie Sądeckim. A skoro marzysz o czymś niezwykłym, to polecamy dodatkowo nasz romantyczny pakiet dla dwojga: upperbooking.com/pl/booking/voucher/wrap/hotelklimekspa/11815 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka92 Re: Gdzie na weekend? IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.16, 18:19 Ja mogę wam polecić bardzo fajną miejscówkę,a mianowicie Gościniec na Rozdrożu, który mieści się w Libiążu w nie dalekiej odległości od Oświęcimia znajdującego się na pograniczu dwóch województw zarówno Małopolskiego jak i Śląskiego. narozdrozu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narina Re: Gdzie na weekend? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.16, 15:58 Niedoceniany a piękny zakątek Polski to Warmia i Żuławy. Połączenie gór (Wysoczyzna Elbląska) i depresji (najniższy punkt w Polsce w Raczkach Elbląskich). Tu znajdziesz jedyną atrakcję na świecie - rejsy Kanałem Elbląskim "statkiem po trawie", domy podcieniowe, cmentarze mennonickie, plaże nad Zalewem Wiślanym, piękny Elbląg, Frombork, Malbork, ... .................................................................................................... www.camping61.com.pl - Pokoje gościnne w Elblągu, blisko Starówki Odpowiedz Link Zgłoś
mirka377 Re: Gdzie na weekend? 28.04.16, 13:19 Ciechocinek jest fajnym miejscem na spędzenie romantycznego weekendu we dwoje,z noclegów mogę polecić Eden-Ciechocinek.eu mają wysoki komfort i rozsądne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazmudka Re: Gdzie na weekend? 16.05.16, 15:49 ja preferuję działkę :D i wtedy jadę na południe Warszawy, albo w drugim kierunku Jaworowy Dwór - gdzie też jest sielsko i anielsko. :) ech, czasami Mazury lub Jastarnia, chociaż tam ciągnie mnie brzydsza połówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna2016 Re: Gdzie na weekend? 04.05.16, 22:03 Dla mnie najromantyczniej jest nad morzem :) na pewno znajdziecie jakiś nocleg w romantycznym apartamencie nad morzem, a że teraz jeszcze przed sezonem to taniej będzie:) sprawdźcie na przykład tu: www.morzeweb.pl/wczasy/APARTAMENTY/2/ Odpowiedz Link Zgłoś
ananas0wa Re: Gdzie na weekend? 28.05.16, 14:29 Super miejscem na weekend we dwoje jest Zajazd Byczy Róg koło Międzylesia. Byłam tam na 3 dni z partnerem i mamy stamtąd cudowne wspomnienia :) Właściciele wspaniale nas ugościli, ogólnie cała obsułga bardzo na plus. W dzień zwiedzaliśmy śliczną, zieloną okolicę i jeździliśmy na quadach, natomiast wieczorem jadaliśmy romantyczne kolacje na tarasie. Pokoje też niczego sobie, także szczerze polecam ten zajazd - my na pewno wrócimy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wejherowo1 Re: Gdzie na weekend? 31.05.16, 15:24 Ja polecam Wejherowo. Cudowne miejsce, sam tam byłem z moją żoną. Wiele atrakcji i bardzo romantyczne miasto. Poczytajcie sami o atrakcjach www.turystyka.wejherowo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Gdzie na weekend? IP: *.153.251.25.rdns.micfo.com 21.06.16, 16:26 Ja sie zaczełam zastanawiać nad Rzymem po tym jak zobaczyłam że z Bydgoszczy można teraz polecieć właśnie do Rzymy już za 190 złoty z bagażem! Zawsze chciałam odwiedzić włochy albo grecje ale zracji braku funduszy nigdy nie pojechałam a tu widze że wcale nie trzeba miec walizki pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka0000 Re: Gdzie na weekend? 25.06.16, 11:46 Polecam Warszawę. Byliśmy tam ze znajomymi w zeszłym miesiącu. Wystarczy tylko wynająć jakiś dobry nocleg w centrum miasta. Polecam ten na Chmielnej - www.warsaw4you.com/warszawa-apartamenty/Apartamenty-Studio/Chmielna-3-7-1 Przez 2 dni niestety nie udało nam się zbyt dużo zwiedzić ale napewno jeszcze nie raz wybierzemy się do Warszawy Na pewno polecam Muzeum Powstania Warszawskiego, które mieści się w dawnej elektrowni tramwajowej na Woli. Powstało jako ?hołd warszawiaków, którzy przeżyli dla tych, którzy zginęli w powstaniu za wolną Polskę w 1944 r.? Multimedialne wystawy eksponują m.in. archiwalne fotografie, filmy i nagrania. Utworzono tu nawet fragment kanału, którym powstańcy przechodzili pod miastem. A dla małych i dużych Centrum Nauki Kopernik To pierwsze muzeum w Warszawie, które łączy cechy tradycyjnej wystawy muzealnej i laboratorium naukowego. Centrum Nauki Kopernik posiada ok. 10 ekspozycji, których zwiedzanie jest formą aktywnej zabawy. Dzieci mogą dotykać eksponatów i używać ich w formie narzędzi do eksperymentów. Częścią ?Kopernika? jest również Planetarium, na ekranie którego oprócz gwiazd można obejrzeć filmy w wersji 2 i 3D. Odpowiedz Link Zgłoś
rutkka Re: Gdzie na weekend? 27.06.16, 21:54 www.tatrytop.pl/dom-michalowka-widok-kominek-karpielowka-zakopane Odpowiedz Link Zgłoś
levaaa09 Re: Gdzie na weekend? 03.08.16, 13:01 na romantyczny weekend zapraszamy do Hoteliku Orański - pobyt z pewnością będzie przyjemny i niezapomniany! Hotelik Orański jest położony w górach, w malowniczej okolicy Kotliny Kłodzkiej. Oferujemy noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną, zdrową domową kuchnię. Do tego bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych. Jest to też idealna opcja na krótkie pobyty - 3,4 dni, weekendy - na pewno każdy znajdzie w tym miejscu coś dla siebie, zarówno dorośli, jak i dzieci. Kontakt:www.hotelikoranski.pl 793 665 806 Paulina Grzelaczyk Odpowiedz Link Zgłoś
malinkowa22 Re: Gdzie na weekend? 27.08.16, 12:03 Zależy gdzie mieszkacie, ale romantycznie może być wszędzie. Może spływ Krutynią albo weekend w Kazimierzu Dolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimra Re: Gdzie na weekend? IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 30.09.16, 11:40 Jesienią również jest przyjemnie nad polskim morzem. Po pierwsze jest o wiele mniej turystów , tak więc można spokojnie sobie wypocząć. Po drugie ceny noclegów spadają. Pogodę tej jesieni zapowiadają piękną ( co obserwuję juz od kilku dobrych lat - polska jesień jest długa i ciepła). Jeśli chcecie zwiedzać to proopnuję Trójmiasto. Zajrzyjcie sobie również na tą stronę: www.dhapartamenty.pl/ Mozna tutaj w dobrej cenie zabukować sobie na miejscu noclegi. Odpowiedz Link Zgłoś
janekfris Re: Gdzie na weekend? 22.02.17, 12:19 Kazimierz jak najbardziej tak, podobnie Nałęczów... polecam Łubinowe Wzgórze, chyba nie wszyscy o nim jeszcze słyszeli chociaz już z terminami u nich ciężko, niezle oblegane. Świetna okolica, bardzo dobra kuchnia, mają też naturalne spa. Resort nietypowy i bardzo klimatyczny, wystarczy zobaczyć ich strone lubinowe.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
darekdarski Re: Gdzie na weekend? 23.04.17, 22:45 Miejsc jest cała masa! Ja mogę polecić np. Czarny Dunajec. Moje okolicę, więc wiem co mówie. Zawsze polecam też rzucić okiem na strony w tym stylu:" www.infoturystyka.pl/noclegi,811,czarny-dunajec.html , zdecydowanie jest w czym wybierać. A i nie jest jakoś drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_d1986 Re: Gdzie na weekend? 23.05.17, 22:28 Jak szukasz odpowiedniego miejsca na weekend, to Folwark Walencja. Od dawna tam jeździmy ze znajomymi. Świetne apartamenty, do tego pyszne jedzonko. Nie ma problemu z zaparkowaniem, wifi w całym ośrodku. Polecamy jednak dokonać rezerwacji dużo wcześniej. Oczywiście mam na myśli Folwark Walencja w Kazimierzu Dolnym. Robię tam niebawem imprezę firmową dla moich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś