Dodaj do ulubionych

Rainbow Tours

30.05.05, 12:34
Jak najgorsze wrazenia, nigdy wiecej. Pnizej cytuje to co napisalem na innym
forum:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=24478766

Fotki z tego miejsca:
rainbowkant.blog.onet.pl/

Wyslalem im maila, ktory pozostaje bez odpowiedzi.

Bezczelnie, bez skrupulow oszukali kilkadziesiat osob. Za mniejsze pieniadze
moglismy byc na Sycylii z innymi biurami w naprawde fajnych miejscach w
poblizu. Nigdy wiecej.
Obserwuj wątek
    • bebijebi objazdówka po chorwacji 31.05.05, 16:38
      Niekompetentna pilotka.Problemy ze" szwedzkim stołem",który istniał li tylko w folderze reklamowym RT
      • elik72 Re: objazdówka po chorwacji 01.06.05, 12:05
        Czy to była wycieczka 10 dni Dalmatyńska eskapada? Jezeli możesz napisz coś
        bliżej o tej wycieczce, chciałam na nią pojechać w czerwcu.
        • aaki Re: objazdówka po chorwacji 02.06.05, 20:04
          objazdówka 7 dniowa.mankamenty jw plus spóznienie w dniu odjazdu z polski o 3 godziny.reszta ok
    • mirkaz Re: Rainbow Tours 02.06.05, 10:47
      Byłam na wycieczce w Pradze, autokarem.
      Szczęśliwie była to masakra cenowa - 350 zł za osobę. ("normalna cena" 660 zł
      chyba.
      Jak na jakość hotelu (2 noce) i czas przejazdu to i tak baaardzo drogo.
      Hotel jak ze snu komunisty, 24 piętrowy, obdrapany, straszne toalety.
      Oprócz tego dodatkowe (spore) pieniądze wydawane na posiłki.
      Po 2500 koron wyciągnięte z kieszeni większości uczestników przez pazenego
      pilota i czeską przewodniczkę o 2 w nocy w autokarze. Naciągacze.
      Rejs za 600 koron, gdy inne biura mają to samo za 250, przy rzece 200.
      Obiad za 400 (!) koron od osoby.
      Wiecznie spóźniona, brudna przewodniczka, zagubiony pilot.
      Stanowczo odradzam biuro.

(ktoś skasował mój poprzedni post?)
    • alibaba355 Rainbow Tours - polecam bo byłem 02.06.05, 13:26
      hmhmhm widze ze pan Andrzej szaleje...

Ja mam zupełnie inne doswiadczenia z wyjazdów z Rainbow Tours...

2003 - Rodos - miły hotel Montemar***+ w okolicach Lindos, doskonały rezydent
      pan Sebastian, ktory był pomocny ze wszystkim
      2004 - Egipt - Hurghada , hotel ***** Grand Azur - super wypoczynek, nurkowanie
      rezydentem dla odmiany był egipcjanin ktory troche kaleczył polski język, ale
      za to był wyjatkowo uprzejmy i pomocny
      2005 - wybieram sie ponownie z Rainbow Tours do egiptu do Sharm El Sheikh... bo
      znowu chce ponurkowac

a rada dla Andrzeja - niech napisze skarge do biura, zamiast bez sensu pisac w
      internecie...
      nie widze złych opinii na formu o Rainbow Tours - to zreszta był jeden z
      elementów poszukiwania dobrego touroperatora...
      pozostaje pytanie czy jad pana Andrzeja nie wynika z tego że zaplacił więcej
      niż osoby kupujace z oferty last minute ??

pozdrawiam
      Karol czyli alibaba355
      • andrzej_marina Re: Rainbow Tours - polecam bo byłem 06.06.05, 12:50
        "rada dla Andrzeja - niech napisze skarge do biura, zamiast bez sensu pisac w
        internecie..."
        Czy ten watek nazywa sie "Andrzej prosi o dobre rady?" Nie, wiec ....

"nie widze złych opinii na formu o Rainbow Tours" jasne, to jedz.
        Po powrocie zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=19&w=24478766
      • beatadobrowolska Re: Rainbow Tours - tragedia 05.07.05, 12:00
        Pilotka niekomeptentna, 'drażliwa' a na pytanie odpowiadala zawsze 'nie wiem'.
        Jak sie zapytalismy a kto ma wiedzieć odpowiadała, no przeciez nie ja, ja tu
        jestem tylko pracownikiem, zale do centrali........ach szkoda opisywać, bo
        chyab bylam jedyna osoba ktora sie z nia zaczeła kłocic, wiekszosc starsi
        ludzie, ktorzy czekali od 11 rano przed hotelem na autokar (oczywiscie zimą !)
        a autokar dojechal do nas o godzinie 22. zatem bez komentarza. Nie dosc ze
        większosc hoteli nie spełniala zadnej obiecanej normy (nasz na szczecscie byl
        ok, ale reszta np mieszkała np w bloku w jakims obskurnym mieszkaniu).
        Potem postoje 4-5 godzinne (czekanie na jakies przesiadki itd)
        Bylismy raz na wycieczce z nimi - wyjazd na narty i nigdy nigdy więcej!.
      • mirkaz Re: Rainbow Tours - polecam bo byłem 14.07.05, 07:13
        Ja napisałam skargę do biura i w odpowiedzi usłyszałam, że skoro ja nie
        zapłaciłam za jeden z nadpłaconych o 100% posiłków, za które pilot wraz z
        przewodniczką zainkasowali pieniądze od uczestników, to właściwie o co mi
        chodzi??
        To jest oczywisty dowód na to, jak biuro traktuje klientów i czym dla niego są.
        Łatwym łupem do oskubania.

Ja nigdy więcej nie pojadę z tym biurem nawet 10 metrów i odradzę ten
        idiotyczny pomysł każdej spotkanej osobie.

A pracownicy i piloci niech raczej zaczną się uczyć prawa, bo mogą w końcu
        słono zapłacić za swoje bezprawne działania.

Nie widziałeś Karolu złych opinii, to najwyraźniej przeoczyłes moją.
        A Twoje słownictwo i wypowiedź uderzająca wprost w Pana Andrzeja świadczą o
        tym, że jesteś po prostu pracownikiem tego biura.
      • rain_tours2005 alibaba355: polecam bo jestem pracownikiem...(?) 04.08.05, 14:38
        wydaje mi się że RT stosuje dosyć ciekawą technikę propagandową, poza swoim
        jakby oficjalnym nickiem (rainbowtours1) ma też parę innych: np., alibaba355,
        czy wiem_o_co chodzi, i chyba jeszcze parę innych.

Zauważcie że zawsze wiedzą wszystko najlepiej, dyskredytują piszących źle o RT,
        źle piszą o innych biurach, byli na większości wyjazdów RT i czasami udają
        zainteresowanych ofertą, czasami właśnie jadących, a czasami tych którzy
        właśnie wrócili.

pewnie w każdy chwyt jest dobry!
        • malgorzata.wt Re: alibaba355: polecam bo jestem pracownikiem... 30.08.05, 16:10
          Litosci, naprawde nie wszedzie trzeba wietrzyc spiskowa teorie dziejow...
          Stosujac Twoj sposob rozumowania musialabym napisac, ze na pewno pracujesz u
          konkurencji... Bylismy z malzowinkiem w ub.roku z RT w Hiszpanii (objazd +
          pobyt) - polecam, jedna wpadke zaliczyl hotel w Barcelonie (nie biuro!!!), poza
          tym: kompetentna pilotka (p. Joanna), sympatyczne osoby w biurze (p. Malgosia w
          Lodzi), sympatyczny nieduzy hotel na pobycie (***, p. Malgosia sama odradzila
          mi drozszy i polecila ten), niezly rezydent. Pod koniec objazdu pilotka
          rozliczyla sie z nami co do centa z zebranych wczesniej pieniedzy na wstepy i
          oddala nam po jakies kilkanascie euro. Reasumujac - jestem na tak :-). W
          przeciwienstwie do Neckermanna, ale to juz historia na inny watek.
          • rain_tours2005 Re: alibaba355: polecam bo jestem pracownikiem... 31.08.05, 15:47
            Nie twierdzę że od razu każdy piszący pozytywnie o RT jest ich pracownikiem,
            nie twierdzę że wszystkie ich wycieczki są fatalnie przygotowane ale...
            może od początku, wróciłem z wyjazdu do Bułgarii "średnio zadowolony" i
            przeglądając forum znalazłem że nie tylko my mieliśmy hotel z niższą kategorią.
            Będąc "trochę" zawiedziony i jednocześnie nie wierząc w możliwość skutecznej
            reklamacji zadałem tendencyjne pytanie na forum:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=27087341&a=27087639
            otrzymałem grzeczną aczkolwiek mijającą się z prawdą odpowiedź że tak to ujmę z
            oficjalnego nicka RT
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=27087341&a=27090804
            na co ja mniej grzecznie odpowiedziałem:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=27087341&a=27101087
            odpowiedzi na tą wypowiedź nie otrzymałem za to do dyskusji włącza się
            wiem_o_co_chodzi:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=27087341&a=27091756
            a ponieważ:

już w wątku o Chorwacji bardzo się udzielał chwaląc RT,

wydawało mi się że w innym wątku niepochlebnie się wyrażał o innym biurze,

napisał parę uwag "ad persona" ale nie potrafił nic konkretnego napisać
            kontrując moje argumenty (a przecież ponoć tam był),

i co najważniejsze znał pewien szczegół którym mogli się posłużyć tylko
            pracownicy RT (bo to nie tylko polska młodzież szalała, ale też i inni goście,
            ale tego w skardze/notatce służbowej od rezydenta nie było!),

więc zacząłem go podejrzewać że jest ich pracownikiem, dodatkowo mogłem
            sprawdzić i sprawdziłem gdzie się pojawia - na jakich forach i o czym pisze
            wniosek był jeden - nikt tak się bezinteresownie nie zachowuje!

prawda pewnie też jest taka- co już zresztą pisałem – że jak jest dobrze
            zorganizowany wyjazd to nikt nie zwraca uwagi na to jakiej klasy jest hotel no
            chyba że jest syf totalny!
            jeżeli jednak co chwila są jakieś „obsuwy” to człowiek zaczyna się zastanawiać
            za co zapłacił. klasa hotelu jest dosyć dobrze udokumentowana więc nie pisałem
            o czymś co może być moim subiektywnym odczuciem ale o tym na co mam dowody.
            Więc nie rozumiem tych osobistych wycieczek no chyba że nie ma się innych
            argumentów, np. w postaci Twojej opinii, a bardzo zależy mu na tym by RT miało
            dobrą renomę (ośmieszyć tych co krytykują to jest jedyna mozliwa obrona w
            takiej sytuacji)
    • ohkarol1 ale sie czepia 02.06.05, 18:08
      widze ze andrzej to stary dzialacz...

powtarza te swoje wypociny na kazdym forum...
      i znowu wystepuje w imieniu kilkudziesieciu osób... chos pewnie cały problem w
      tym ze zapłacil trochę wiecej niz ci co kupili w last minutach...
      stara spiewka...

dla andrzeja 6 pieniaczy w kategorii pieniactwo polskie pospolite (skala ma
      tylko 6 punktow)

pozdro dla normalsów
      • mirkaz Re: ale sie czepia 06.06.05, 18:08
        Nie wypociny, a dobre rady.
        Omijać to biuro szerokim łukiem.

Kwaśne pozdrowienia dla Pana nicniewiedzącego Tomasza i Pani niedomytej Wiery -
        pilota i przewodniczki z czeskiej wycieczki.
        • antidotumm Re: ale sie czepia 09.06.05, 13:14
          Bylam na Rodos
          EL Vita. Bardzo ladna okolica, luksusowe apartamenty. Polecam!
          (i jeszcze bylam na Thassos, ale daaawno temu, tez polecam).
        • aszka1999 Re: ale sie czepia 01.09.07, 20:54
          ...co do Wiery to rzeczywiście powinna częściej zmieniać ubrania.
          Pilotka z wycieczki do Pragi lekko zakręcona. Ale cała reszta może
          być. No za wyjątkiem mocno wstawionych Pań NAUCZYCIELEK i Pani
          Kameralnej, która nie toleruje śmiechu zato każdą wolną chwilę
          przeznacza na puszczanie dymka papierosowego - nawiasem pozdrawiam.
          W zeszłym roku byłam z RT na objazdówce Włochy Klasyczne bardzo
          udana wycieczka i to zapewne za sprawą ŚWIETNEJ PILOTKI PANI BEATY.
          Dobry pilot w takim wypadku to połowa sukcesu a druga połowa to
          ludzie..a Ci trafili się super.Życzę udanego wypoczynku z
          jakimkolwiek biurem.
    • kasandra1 Re: Rainbow Tours 29.06.05, 20:06
      Bylam z nimi kilka razy
      1. Maroko - agadir bylo super, swietny pilot Sebastian Zabczynski
      2. Chalkidiki - Hotel Chrousso Village - piekne wakacje poraz pierwszy z moja
      córeczka
      3. W tym roku bylam na Rodos w Hotelu Montemar Beach - pozdrowienia dla
      Sebastiana Rezydenta ktory sluzyl pomoca - tez wrocilam zadowolona.

Nie rozumiem Pana Andrzeja, ktory za wszelka cene probuje przekonac caly swiat
      ze Rainbow Tours to najgorsze biuro.
      Hm
      Ze jemu sie nie podobalo to juz jego problem.
      Ja zawsze bylam zadowolona i nigdy nie czulam sie oszukana.

A na rynku turystycznym podobno jest sporo naciagaczy ktorzy próbuja wyudzac
      pieniadze od biur - zakladaja ze bedzie zle juz od samego wyjazdu.

Bardzo szkoda mi takich ludzi.

Jeszcze raz polecam Rainbow Tours!!!
      • w10908 Re: Rainbow Tours 04.07.05, 12:37
        boze macie tam kogos od pr w tym rainbow, bo jak tak to moze niech powstrzyma
        pracownikow od wypowiadania sie w taki sposob! wystarczy to przeczytac i juz
        sie wie ze taka osobka ma cos wspolnego z biurem! nie bylem z rainbow i nie
        mowie ze nie pojade ale dla obserwatora z zewnatrz to az smierdzi! pozdro dla
        pani kasandry1.
        • mrowka69 Re: Rainbow Tours 06.07.05, 10:19
          popiram przedmówce, ja nie zamierzam po tym co przeczytalam korzystac z oferty
          rainbow'a. kiedys nawet chcialam sie czegos dowiedziec o jakiejs wycieczce i
          traf chcial ze bylam w 2 biurach tego BP i jak sie mozna domyslic uzyskalam 2
          zupelnie rozne odpowiedzi na dokladnie ten sam temat, a panie zarzekaly sie ze
          to jest prawda i ze tak jest na pewno...hmm, juz to mnie zastanowilo, takie
          sprzeczne info jeszcze przed wyjazdem, wiec co bedzie po tym? nie skorzystalam.
          ale widzac wypowiedzi forumowiczow juz wiem jak najprawdopodobniej wygladalaby
          moja podroz z RT.pzdr
        • kasandra1 Re: Rainbow Tours 08.07.05, 20:52
          Widze ze na tym forum to jak ktos coś dobrze napisze to od razu jest
          pracownikiem biura. Ludzie jestescie chorzy!!!
          Jak to wszystko czytam... wasza sprawa, ja bylam zadowolona i bede jezdzic z
          tym biurem, zreszta z innych tez bylam.

Pozdrawiam wszystkich !!!
          • sorro01 Rainbow Tours 23.02.10, 09:28
            Tak sobie czytam te wszystkie posty i naprawdę dla człowieka który
            jeszcze nigdzie nie był to masakra !

Jedni chwalą inni stanowczo odradzają :P i jak tu nie być pewnym :D

Mam zamiar wybrać się do Paryża w kwietniu i rozważam kilka biur w tym RT !

Tak poczytałem wszystkie opinie tu i niektóry są po prostu śmieszne !
            Komuś zdarzy się jakaś mała wpadka (i to zwykle jedna)i już zasypuje
            fora jaka to zła firma i niekompetentni pracownicy i w ogóle !
            A znając realia wiadomo że na ileś tam set wycieczek musi się przytrafić kilka
            wpadek i to nie koniecznie zależnych od samego biura !

Oczywiście mam nadzieje że nie przekonam się o tym na własnej skórze :/:/ ale
            jak wybrać biuro jak na każde jedno musi przypadać 2 opinie złe i 1 dobra ! Bo
            wiadomo że prędzej wypowiedzą się osoby którym coś nie pasuje niż Ci zadowoleni
            co znajomym opowiadają jak było fajnie :P

i ostatnia sprawa nie jestem pracownikiem biura a wypowiedz dotyczy wszystkich
            biur a w tym temacie bo akurat od nich jak na razie mam najciekawszą propozycję ;)
    • invenit1 Rumunia 10.07.05, 22:16
      Czy ktoś z forumowiczów był na wycieczce z Rainbow Tours do Rumunii? W tym lub
      poprzednim roku?
      Wybieram się w sierpniu, a sadząc po opiniach, które zbieram od różnych osób,
      oraz z treści tej strony, może być różnie ...
      Będę wdzęczny za wszelkie informacje.

Piotr
      • mirkaz Re: Rumunia 14.07.05, 07:16

Więc, jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, po prostu tego nie rób.
        Rumunia jest brudna, jak trafisz do hotelu, polecanego przez Rainbow, to możesz
        i żałować decyzji i wrócić z jakąś chorobą.
        • magnuna Paryz-10 dni 22.07.05, 14:10
          Bylam z siostra rok temu w Paryzu z nimi i bylysmy BARDZO zadowolone.Swietny
          przewodnik, bardzo dobra organizacja i sporo wolnego czasu - ale to byl sam
          Paryz i 10 dni.
    • nici1 Re: Rainbow Tours 04.08.05, 21:54
      no to super, sama nie wiem co teraz mam myslec o tym biurze...
      moj maz wykupil wlasnie wycieczke do hiszpanii wlasnie w tym biurze na 24.08 -
      teraz to ja jestem juz przerażona!!! chce mi sie wyć!
      ale teraz to juz raczej wyjscia nie mamy - ryzykujemy i jedziemy. napisze jak
      bylo naprawde jak wrócę.a na dzien dziejsiejszy bede jechała z dusza na
      ramieniu. a mialy to byc wakacje mojego życia.
      pozdrawiam
      • andrzej_marina Re: Rainbow Tours 08.08.05, 09:34
        Z gory nie nastawiaj sie negatywnie, jesli pozytywne opinie na forum sa w
        czesci prawdziwe to wyjazd jest loteria - moze bedzie dobrze moze beznadziejnie.
        Jesli jest tak jak niektorzy podejrzewaja, ze pozytywne opinie w calosci sa
        dzielem pracownikow biura RT to...

Gdy sie nad tym zastanawiam, to raczej z czysto psychologicznego punktu
        widzenia, wakacje sa fajne, udane, czlowiek wraca zadowolony i zapomina o
        sprawie, wciagaja go inne sprawy, nie ma czasu pisac na forach, ze wlasnie
        wrocil i bylo super. Moze w pierwszej chwili ma chec to zrobic, ale czejaja
        inne wazniejsze sprawy i najczesciej zapomina. Dopiero jak mu cos zalezie mocno
        za skore to zaczyna pisac. Taka jest ludzka natura :-)
        Zycze Ci zeby sie udalo (znowu ten element losowosci - "udalo sie". Powinno
        tego nie byc nawet w slowach, powinien byc pewniak, no ale niestety mowimy o
        Rainbow Tours).

Dobrym pomyslem jest zapbarnie ze soba oferty, umowy i foto dokumentracja
        razacych rozbieznosci. W sadzie robi wrazenie.
        • nici1 Re: Rainbow Tours 12.08.05, 12:29
          faktycznie pocieszyłeś mnie niesamowicie, mam jechać ze zdjęciami z katalogu i
          nastawić się "w razie czego " na mały szantaż. no to rzeczywiście wakacje to
          fajna sprawa zwłaszcza jak sie czyta takie posty ja Twoje.
          pozdrawiam
          Nici
    • wiem_o_co_chodzi andrzej_marina to manipulant pierwszej wody 09.08.05, 12:09
      pracuję w branzy z naszym andrzejem_mariną...
      to jego strona

www.andrzejbatko.pl/index/
      a w srodowisku az huczy od plotek do czego andrzej zmierza...
      ja stawiam że chodzi mu o kasę czyli chce wymusić odszkodowanie

ten co wie
    • turysta123 Re: Rainbow Tours 29.08.05, 15:24
      Kolejne oszustwo turystów tym razem na Kalabrii. Hotel *** okazał się być
      campingiem. Nie miał ani jednej gwiazdki. Zamieniono nam bufet na pizzę i
      makaron na zmianę, o czym dowiedzieliśmy się na miejscu. Śniadania dramatyczne.
      Warunki w pokojach okropne, smród, zaduch, robaki różnego rodzaju.
      Na plaży połamane leżaki i parasole.
      Wrażenia jak najgorsze. Nigdy więcej z nimi nie pojedziemy, jak pewnie
      większość turystów, która odwiedziła Kalabrię.
      • e.kos.05 Re: Rainbow Tours 29.08.05, 20:45
        Wróciłam w sierpniu z objazdówki po Egipcie z rejsem po Nilu.Było super-sprawna
        organizacja,dużo zwiedzania,ale i czs wolny,statek super.Nie narzekam.Do tych
        co mają obsesje-nie jestem pracownijiem biura,opisywałam wrażenia na forum
        Egipt.Nie wiem jak im wychodzi w Europie,ale Egipt polecam
        • nici1 Re: Rainbow Tours 07.09.05, 13:30
          no to wróciłam,z tej mojej wyprawy do hiszpanii, jechałam tam z dusza na
          ramieniu (po przeczytaniu jakie to Rainbow jest okropne), ale muszę
          stwierdzić , że Biuro spisało sie na piatkę, jedzenie super i dużo , pokoje
          czyste , pilot wucieczki (Rysiu) - rewelacujny - jak cała grupa autokarowa
          zreszą też - - powiem tylko jedno - BYŁO REWELACYJNIE!!!!! , ale w ten dzien
          kiedy zjeżdżałay inne wycieczki - min z Kalabri - to niestety słyszała, że
          jedzenie niezbyt i warunki mieszkalne tez pozostawiały wiele do życzenia -
          także zależy gdzie sie jedzie - Ja napewno nie pojade z RT do Włoch i Grecji -
          Warunki ogólnie sa niezbyt - opwiadali mi ludzie którzy już tam byli.
          pozdrawiam Saba
        • benibe Re: Rainbow Tours 11.03.06, 21:11
          Wybieram się na tą wycieczkę w sierpniu, bardzo mnie cieszy pozytywna opinia.
          Tylko nie wiem który hotel wybrać w czasie pobytu w Hurgadzie, do wyboru są
          trzy: Empire, Magawish i Sea Star, może ktoś mi coś doradzi.
          • jag_2002 Re: Rainbow Tours 08.08.06, 22:27
            Empire jest w srodku miasta, pelna egzotyka na wyciagniecie reki, do plazy
            niedaleko, Magawish na koncu swiata, za to plaza i jedzenie lepsze
    • kaclu Rainbow Tours - jestem zadowolony 14.09.05, 19:10
      Witam! To wszystko zależy jak się trafi. W opowieści Pana Andrzeja wierzę.
      Zdjęcia mówią same za siebie. Ja jednak miałem szczęście i wyjazd z Rainbow
      Tours na Majorkę miałem bardzo udany. Wszystko zgadzało sie z opisem. Byłem w
      miejscowości Arenal (dzielnica Playa de Palma). Miejscowość fajna, ładna plaża i
      promenada. Blisko do Palmy i miejscowości Soller i Valldemosa. Hotel Orient
      (grupotel Orient) z ładnym hallem, kawiarenką. Wg opisu miał ***+ ale w
      rzeczywistości na szyldzie hotelu było **. Może jakiś łobuz urwał jedną
      gwiazdkę. Pokoje dość obszerne z klimatyzacją i balkonem. Telewizor, telefon,
      sejf za 13 euro. Nasz pokój mial nawet widok na kawałek morza :) Morze znajduje
      się w odległości około 10 minut spaceru i tyle samo do centrum. Codziennie
      sprzątanie. Łazienka czyta i wystarczająco duża. Wspaniała stołówka: jedzenie do
      oporu i ogromna różnorodność. Było dużo dań lokalnych: wspaniałe gaspacho,
      tortille, inne wyszukane przysmaki: małże, krewetki, opiekane krążki z kalmarów,
      ran nawet królik. Dla tego, kto nie lubi takich przysmaków dania
      europejsko-niemieckie: bratwurst, frytki. Na śniadanie codziennie jajeczko
      sadzone z boczkiem oraz wiele innych dań do wyboru: dla każdego coś dobrego.
      Owoców full: melony, ananasy, winogrona, gruszki... Do obiadu na deser lody,
      cista. Ech, rozpisuję się, bo sniadanie i kolację jedliśmy chyba zawsze około
      1h. Jeszcze nigdy sie tak nie objadłem jak tam. Wiec generalnie te dwa posiłki
      dziennie wystarczyły nam zeby cały czas chodzić sytym. Co z drugiej strony
      sprawiło, że nie mieliśmy okazji zjeść niczego na mieście :). Na miejscu ładny
      basen z leżakami. W bezpośredniej okolicy hotelu trochę robót budowlanych.
      Wydaje mi się (nie widziałem tego), że pokoje z drugiej strony hotelu miały
      kiepski widok na jakąś budowę, czy coś w tym rodzaju. Rezydentka była sprawna i
      kompetentna. Przewóz na miejsce po przylocie sprawny. Ale powrót był tragiczny.
      Trochę to zepsuło całe wrażenie. Wyjazd z hotelu o godzinie 1.45 w nocy. Wylot o
      godzinie 3.30. Lecieliśmy do Wrocławia (nie było połączenia z Poznaniem) z
      międzylądowaniem w Krakowie. Strasznie nas ten powrót wymęczył. Pewnie wynikał z
      tego, że ktoś tam chciał na czymś zaoszczędzić, więc wywieźli nas w nocy,
      obcinając nam śniadanie ostatniego dnia (rezydentka mówiła, że śniadanie było
      przygotowane w nocy i mogliśmy je zjeść albo zrobić kanapki, ale nikt o tym nie
      wiedział). Znacznie lepiej byłoby gdybyśmy wylecieli rano po śniadaniu, no ale
      jak wspomniałem pewnie by to więcej kosztowało a biuro jakoś sobie chciało
      zaoszczędzić. Podsumowując: Rainbow Tours wywiązało się dobrze z organizacji,
      choć powrót nocny to nieporozumienie i więcej się na to nie zdecyduję. Przy czym
      od razu zaznaczam, że wiedziałem o tym, że powrót będzie w tych godzinach, więc
      nie narzekam na dezinformację. Pobyt nie był jednak tani, bo cena wynosiła
      2250,- od osoby za jeden tydzień. Ale cieszę się, że nie poskąpiłem tych 500,- i
      nie wziąłem tańszej oferty z Triady.
      • eporebska Re: Rainbow Tours - jestem zadowolony 10.01.06, 19:38
        Wybieram się do Kenii, rozważam wyjazd z RT..... ;/
        Czy ktoś już z nimi tam był??
        Czy znacie hotel Tiwi Baech??
        Proszę o informacje, a może możecie kogoś polecić??
        • ancia19 Re: Rainbow Tours - jestem zadowolony 13.01.06, 18:59
          Cześć,

ja bylam z Rainbow w Kenii na początku grudnia, ale w hotelu Travellers. Było
          extra. Spotkałam na safari ludzi z Tiwi i byli bardzo zadowoleni, mówili że
          hotel super, oni mieli tam All Incl. Polecam, ale trzeba się koniecznie wybrać
          na safari!!!!
          • eporebska Re: Rainbow Tours - jestem zadowolony 17.02.06, 22:42
            dzieki, dopiero teraz ponownie zajrzałam :) jedziemy jednak z RT 7 marca,
            wlasnie do Tiwi na wycieczkę Kenia, Kilimandżaro i Safari (16 dni, 6 6 dni
            safari) All Inc. Zdam relacje po powrocie ;)
    • ellam Re: Rainbow Tours 16.02.06, 17:36
      Rainbow Tours to biuro dla naiwniaków. Bardzo, ale to bardzo drogie i nic
      ciekawego nie oferujące.
    • gretka33 Re: Rainbow Tours -Calispera 06.06.06, 12:32
      Ja bylam z Rainbow Rours w tym roku w Kalabrii, hotel Calispera. Jeśli ktoś
      poszukuje wczasów odchudzających, to polecam jak najbardziej ;-) Sniadania
      skladaly sie z dwóch plasterków sera, miseczki dzemu na 6 osob i platkow z
      mlekiem i czerstwego pieczywa... . Jeśli ktoś chciał dostać np. 3 plasterki
      sera, to było to niestety niemożliwe. Jesli dzem lub chleb skonczyly sie (a
      bylo ich tyle, co kot naplakal), to trzeba bylo o nie ekstra prosic. Podczas
      obiadokolacji trzeba bylo sie doslownie rzucac na potrawy, bo jesli ktos zbyt
      wolno ruszyl "do ataku" to mogl uslyszec "finito". To byl po prostu skandal !!!
      A na deser jedno jablko, lub jedna pomarancza, lub tez wymiętolony i
      przezroczysty kawalek ciasta.... A wydawalo mi sie, ze na rynku biur podrozy,
      na ktorym jest tak duza konkurencja trzeba jednak dbac o klienta...
      Poza tym do najblizszego sklepu czy tez dworca bylo az 40 min., no ale to juz
      pikuś.
      Cale szczescie, ze hotel polozony w ladnym miejscu, to chyba jedyny plus...
      • ola-jagoda2 Re: Rainbow Tours -Calispera 29.09.06, 09:51
        Ja też byłam z RT w tym hotelu- wszystko jest tak jak opisane przez mego
        poprzednika. Prócz pięknych widoków- reszta do kitu, a podejście do uwag
        turystów przez rezydentkę- skandaliczne. Ale napisałam skarge , biuro mnie
        przeprosiło i dlatego postanowiłam dac im w b.r. drugą szansę. Tym razem w
        styczniu 2006 wraz ze znajomymi zarezerwowaliśmy wyjazd na chorwacką Korculę.
        Na 2 tygodnie przed imprezą zawiadomiono nas, że nie jedziemy na Korculę, lecz
        do Vodic. Szczęsciem Chorwaci tam pracujący byli przesympatyczni i życzliwi,
        czym w pewnym stopniu zrekompensowali nasze niespełnione marzenia o pobycie na
        wyspie.Nie było w tym jednak najmniejszej zasługi biura. Skandaliczny poziom
        prezentuja pracownicy RT- pilotka, kierowcy. Kompletny brak kultury i
        kompetencji,turyst,e traktują przedmiotowo. Tak było zarówno w ubiegłym, jak i
        w bieżącym roku. Ostrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług RT.To oszuści,
        w ostatniej chwili zmieniają warunki umów, skończą jak OPEN TRAVEL- tak sądzę!
    • siemag Re: Rainbow Tours 13.07.06, 11:20
      Nie należę do osób z byle powodu narzekających, ale chamstwa kierowców i
      pilotki nie zapomnę....to było jakis czas temu, na wycieczce autokarowej do
      Riminii...szkoda słów. Być może coś sie zmieniło, ale ja omijam to biuro z
      daleka. Dojazd był do Katowic i w powrotnej drodze spotkaliśmy się z ludźmi
      wracajacymi z Chorwacji i to co opowiadali potwierdziło moje zdanie.
      • izabelle4 Re: Rainbow Tours 16.08.06, 11:32
        Wprost przeciwnie ja wróciłam z objazdówki 07.08 WŁOCHY KLASYCZNE i jestem
        bardzo zadowolona jak i z pilotki MALWINKI[pozdrawiam ją gorąco]jak i z
        kierowców p.Władka i p.Kazika[dwóch wesołków]Spędziliśmy 10 dni w miłej
        atmosferze Organizacja biura mile mnie zaskoczyła.W
        Wenecji,Florencji,Rzymie,Pompejach,Neapolu no i na Capri mieliśmy przewodników
        licencjonowanych,od razu inaczej się zwiedza i więcej zobaczy.Chcecie więcej
        się dowiedzieć czekam na pytania POZDRAWIAM KASIĘ I ARTURA z Zielonej Góry i
        EWĘ I PIOTRA z Wejherowa NAPRAWDĘ POLECAM TO BIURO
        • danielka82 Re: Rainbow Tours 26.08.06, 16:35

hej Izabelle!!!

Ciesze, sie ze jestes zadowolona z wyjazdu, mam nadzieje, ze i ja
          bede:) jade we wrzesniu, chcialabym zebys napisala mi kilka
          informacji: o ktorej wstaje sie?? jakie sa warunki w hotelach? czy
          rzeczywiscie jest lazienka w pokoju? czy rozliczaja sie z biletow
          wstepu?jakie sa mniej wiecej ceny? np owocow? jakie jest tempo
          zwiedzania, czy osoba 60 letnia nadazy;)?pozdrawiam i czekam na
          szybka odpowiedz:)

z gory dziekuje:)
          Aneta
          • izabelle4 Re: Rainbow Tours 26.08.06, 19:06
            Czesc Danielka82...hotele w ktorych bylismy byly 3*** z lazienkami, z klima
            oprocz jednego w Fiuggi- ten byl bez klimy w Sorrento był najnaj...obsluga byla
            bardzo mila...wstaje sie przewaznie o godz. 7:00 albo i wczesniej...a
            przyjezdza sie ok 19:00...-bywa roznie...a propo biletow my zaplacilismy
            160euro i mogliśmy mieć do wglądu wydatki biletów każdego dnia .....owoce
            zalezy gdzie w słynnych miejscach np PLAC CUDOW W PIZIE winogrona 5 euro/kg ale
            mielismy mozliwość zakupów w marketach połowa ceny choć nie jest tanio.....co
            do zwiedzania możesz być spokojna u nas tez było sporo osób w tym wieku i
            bardzo dobrze sobie radzili moją małą opinię możesz zobaczyć w temacie WŁOCHY
            podtytuł OBJAZDÓWKA 29.07 pozdrawiam miłych wrażeń z SUPER WYCIECZKI [dobry
            wybór]
            • danielka82 Re: Rainbow Tours 26.08.06, 19:21
              slicznie dziekuje za odpowiedz:) klima nam juz nie jest az tak potrzebna:Dbo
              bedzie chlodniej:Dnajwazniejsza jest łazienka:)

pozdrowienia:)
    • ewa-patrycja Re: Rainbow Tours 29.08.06, 01:25
      Moje wrażenia z wyjazdu z Rainbowtours też są FATALNE!!!... Nie polecam
      nikomu!!!
      Ja właśnie wróciłam z Chalkidiki... Byliśmy tam w czasie pożaru, widzieliśmy
      jak paliło sie wszystko naokoło, w mieście nie było prądu, nad miastem łuna,
      kupa duszącego dymu i popiół spadający nam na głowy... Ewakuowalismy się na
      plażę sami, (bo przecież nikt z Rainbowtours po nas nie przyjechał, nie
      zadzwonił, nie zostawił info w hotelu co mamy robić, a biuro ich było
      zamknięte, dzwinym trafem inni turyści mieli opiekę zapewnioną przez swoich
      rezydentów, którzy zabierali ich z hoteli)... spędzilismy na plaży kilka godzin
      po ciemku, przestraszeni, beż żadnej informacji co się dzieje i co mamy
      robić... do RainbowTours oczywiście dodzwonić się na komórkę nie dało...wokół
      dymiło się cholernie, żar czuc było w powietrzu, koszmar, ....po północy
      podpłynęły kutry rybackie i zabrały nas w bezpieczne miejsce... a kiedy na
      następny dzień wróciliśmy do miasta.... hmmm to już zupełnie inna
      opowieść.......
      Rezydenci biura RainbowTours byli na nas prawie obrażeni, że oczekiwalismy od
      nich czegokolwiek, nakrzyczeli na nas, że wsiedliśmy do kutrów bez ich zgody...
      i generalnie byli potwornie niemili. Nie było mowy o zmianie hotelu czy
      powrocie do kraju... Nic nie chcieli załatwić, nic pomóc... wykupiłeś wczasy to
      siedź w śmierdzącym spalenizną mieście! a co ich to obchodzi? a kąp się w
      brudnym od popiołu morzu, a przeciez to nie ich sprawa! nie chce mi sie nawet
      opisywac jak bezczelne są te rezydentki... i w jakim tonie z nami rozmawiały...
      Naprawdę dużo podróżuję, ale czegoś takiego nigdy w życiu nie widziałam....
      Nawet na spotkania informacyjne musielismy biegac do ich w biura w mieście, bo
      nie chciało im sie do hotelu przyjść...
      Resztę wczasów spędziliśmy w brudnym od popiołu i pachnącym spalenizną hotelu
      Ammon, w którym nawet pokoi nam nie sprzątali, zasłonka od prysznica aż
      zapleśniała... no cóż... tylko dwa razy prosiłam o jej umycie bądź wymianę...
      Jedzenie też fatalne, śniadania niby do 10, ale juz o 9.30 brakowało połowy
      rzeczy i nic nie donosili, koleżanka raz poprosiła o dolanie kawy o 9.50 to
      pani z obsługi na nią nakrzyczała, że jak chcemy miec wszystko to mamy
      wcześniej wstawać...
      W pokoju miały być aneksy kuchenne, a były tylko małe stare lodówki w szafie
      (!?), a 70m do plaży było co najmniej 200m i tak dalej i tak dalej, aż nie chce
      mi sie nawet tego wszystkiego opisywać...
      Mogę tylko przestrzec wszystkich przez wczasami zakupionymi w RAINBOWTOURS.
      Nigdy więcej!!!!!!!

• piowen Re: Rainbow Tours 31.08.06, 00:59
      Czy jest jakaś antynagroda za amatorszczyznę , nierzetelność w turystyce?
      Jeżeli tak polecałbym ją wreczyć Rainbow Tours. Oferta hotelu Ammon nie zgadza
      się ze stanem faktycznym:
      ze stron RT czytam 1) "doskonale prowadzony przez grecką rodzinę hotel" - ta
      grecka rodzina jest wyłącznie sympatyczna wobec klientów zostawiających
      pieniądze w ich barze, dla pozostałych jest opryskliwa i nadąsana. Pokoje nie
      są sprzątane , toalety na "dzień dobry" z osadem, częste braki ciepłej wody.
      2) "z niewielkim aneksem kuchennym" - nazywanie aneksem kuchennym maleńkiej
      lodówki i czajnika w 70cm szafie jest sporym nadużyciem.
      3) " restauracja serwuje kuchnię grecką i europejską" - to raczej bar z
      frytkami i tego typu przekąskami
      4) "wyżywienie - śniadania kontynentalne wzmocnione - serek zółty , wyrób
      szynkopodobny, ciasto, sok z rocieńczonego obrzydliwego syropu, lurowata kawa,
      herbaty nie da się zaparzyć - w letniej wodzie - i tak identycznie 7 dni w
      tygodniu - podawane w przerobionym garażu - teoretycznie do 10.00 ale przed
      9.30 już wszystko sprzątają i jeszcze można się nasłuchać komentarzy
      sprzataczki. W zaistniałej sytuacji kryzysowej - tj pożaru rezydenci Rainbow-a -
      nie zainteresowali się nami , następnie kłamali w "Żywe oczy" , próbując
      manipulować faktami, nie okazali nam swojej pomocy tak jak to robili
      przedstawiciele innych biur. Rezydenci nie byli łaskawi przychodzić do hotelu -
      odnieślismy wrażenie że pracują dla kilku biur równocześnie. Nie kupujcie w
      Polsce doatakowych obiadokolacji z RT - w Polsce zapłacicie 9 EU - za to samo w
      Pefkochori 7 EU - przy czym menu jest bardzo ubogie - nie zgadza się z tym co
      podaje tamtejsze biuro i trzeba dopłacić za napoje. Od 8 do 10 EU w tej samej
      restauracji jest bogatszy wybór , więcej do zjedzenia i w tym jest alkohol do
      wyboru - słowem nie warto korzystać z pośredników.
      Nigdy więcej wakacji z Rainbow Tours!
    • oblozamaslana Re: Rainbow Tours 27.09.06, 18:00
      Jadę z RainbowTours 13 :-)))) października do Egiptu.
      Kończę z czytaniem tych wypocin na forum!!!
      Straszycie ludzi i tyle.
      Jestem optymistką!!!
      Będzie ok.
      Rainbow Tours to nie Alfa Star....mam nadzieję :-\
      • otoja-otoja Re: Rainbow Tours 21.02.07, 17:48
        I jak było w Egipcie??? Zawsze to samo - każdy zagląda a jak już pojedzie to
        nie wraca z komentarzem. Ja byłam z Rainbow w Hurghadzie w grudniu na rejsie
        wzdłuż Nilu i wszystko było ok - polecam wszystkim :-)
        • veronica3d Re: Rainbow Tours 22.02.07, 16:47
          ja bylam juz 2 razy z rainbowem i bylo super!!!2x na chalkidiki,a w maju
          wybieram sie z nimi na krete.dodam ze zawsze wybieram hotel min.4* i sprawdzam
          go najpierw na oficjalnych stronach danego panstwa.po za tym nie zaluje kasy na
          takie wyjazdy i dziwie sie tym ktorzy za jakies marne grosze oczekuja luksusu!!i
          nie ma znaczenia czy to rainbow czy inne biuro bo w kazdym jak zaplacisz 1000zl
          to nie spodziewaj sie zbyt wiele!
          • klawi1 Re: veronica3d 25.02.07, 01:28
            jak zapłacę 1000 zł to spodziewam się tego co jest w programie wycieczki/pobytu
            jeśli jakieś biuro za te pieniądze oferuje 2 tygodnie w 5* hotelu ? to tak ma
            być i nie przyjmuje tłumaczenia że za te pieniądze to niemożliwe jeśli biuro
            podpisało ze mną taką umowę to tak ma być
            • salmon Re: veronica3d 12.07.07, 15:44
              Witam!
              jade z RT na objazdówke po Balkanach - "Bałkańskie Skarby", wyjazd 4 sierpnia.
              czy ktos juz byl na tej wycieczce? przypuszczam, że te wycieczki są do siebie
              bardzo zblizone (te same hotele, podobne czasy przejazdów i zwiedzania, itp).

może ktoś powie jak było??

pzdr.
    • kii-kii Re: Rainbow Tours 05.09.07, 11:31
      Ja byłem Londynie i jestem zadowolony.Długo podróż autokarem ale pobyt na
      miejscu mi to wynagrodził.Tak wiec pewnie kwestia wyjazdu i jakiegos pecha.Ja
      polecam!!
    • bianca07 Re: Rainbow Tours 18.09.07, 22:40
      Byliśmy w lipcu 2007 na Krecie (Kato Stalos, hotel Creta Palm) i nie
      mamy zastrzeżeń, oferta zgodna z katalogiem, fajny hotel, blisko
      plaża.
      • moni1703 Rainbow Tours - rozgoryczona!!! 20.05.08, 15:18
        Wczoraj(czyli 19.05.08 r.)legły w gruzach moje plany wyjazdowe na
        Słowację, więc zaczęłam pilnie poszukiwać wyjazdu na 21.05.2008
        r.Znalazłam na stronie RT dwie oferty na ten termin to była Kreta
        Chania (h.Creta Palm, h.Chrispy World). Zadzwoniłam na infolinię do
        Rainbou Tours i potwierdzili mi,że maja tylko te oferty i miejsca
        są.Więc po pracy pojechałam do najbliższego biura podróży, które mi
        podano na infolinii i pani w biurze również nie znalazła innych
        propozycji na ten termin. Jak się okazało na drugi dzień, czyli dziś
        sprawdzam ofertę RT i ku mojemu zdziweniu na termin 21.05. pojawiło
        się 14 innych propozycji, których nie było wogóle dzień wcześniej.
        Nie chodzi mi tutaj absolutnie o cenę, ale o możliwość wyboru.
        Zastanawiam się czy, można to nazwać formą manipulacji? Może RT nie
        jest najgorzszą firmą jeśli chodzi o organizowanie wyjazdów (o czym
        przekonam się niebawem), ale chyba nienajuczciwsza względem
        klientów, a może mają poprostu nieodpowiedzialnych pracowników,
        którzy nie potrafią wklepać istotnych informacji na czas. Pomijają
        moje rozwarzania na dzień dzisiejszy czuję się oszukana przez
        Rainbow Tours, zanim skorzystałam z ich oferty.
        • jolka206 Nigdy więcej z Rainbow! 17.06.08, 18:11
          Ja miałam pecha, bo skorzystałam z ich oferty!Byłam z nimi na safari
          Kenia-Tanzania. Wycieczka droga, ale pomyślałam że warto, bo kraj piękny. Na
          miejscu - niespodzianka - dowiedziałam się, że wycieczka będzie kosztowała
          więcej, niż przewidywała umowa. Ceny wycieczek fakultatywnych podane przez
          pilota okazały się też o 50% (!) wyższe, niż podawane w katalogu biura (nie
          skorzystałam, nie lubię czuć się naciągana). Podstawione jeepy były w takim
          stanie technicznym, że ciągle się psuły - nasz złapał 5 razy gumę w czasie 2
          dni. Kiedy indziej staliśmy pół dnia przy drodze w palącym słońcu, bo wysiadła
          chłodnica. Przez to część programu została niezrealizowana, nie zobaczyliśmy np.
          jeziora Pie. Wizyta w wiosce Masajów, będąca w programie wycieczki okazała się
          dodatkowo płatna 25 USD/osoby (zaskoczyło to wszystkich, część ludzi nie miała
          już pieniędzy i zrezygnowali). Dużo podróżuję i nie jestem marudna, ale byłam
          tymi praktykami tak zbulwersowana, że pierwszy raz w życiu napisałam po
          wycieczce reklamację - odpowiedź to była zwykła kpina! I oczywiście zero zwrotu
          pieniędzy! Może kiedyś to było dobre biuro, ale teraz korzystanie z ich usług
          przypomina rosyjską ruletkę! Albo się trafi na dobrego pilota, albo taka
          masakra, że zmarnowany urlop!
    • lola-wawa Re: Rainbow Tours - GRECJA,OBJAZD 10.07.08, 21:47
      Niedawno wróciłam i muszę powiedzieć, że widać gołym okiem jak biuro
      zdziera na turystach... Słono zapłaciłam za wyjazd a tylko
      namęczyłam się, ponieważ:
      - słowa pani przewodnik, że jedzenie wszędzie gdzie mamy postoje
      jest bardzo smaczne i tanie - BZDURA! 7-10EURO obiad, kolacje
      dopiero około 20tej, za które wszyscy dopłacali przy wykupie
      wycieczki. Przez tydzień chodziłam głodna,bo jedzenie albo tłuste
      albo drogie albo ciągle karmiono nas arbuzami a na zakupy nie było
      albo czasu albo zatrzymywaliśmy się gdzie było tylko ARBUZY, które
      dostawaliśmy dzień w dzień, czasami tylko jakąś jedną morelkę!
      Sałatki pomidorowo-ogórkowe. Umówmy się, jakbym chciała ogórki to
      bym nie wyjeżdżała z Polski!! - jechaliśmy pół dnia w jedno miejsce
      żeby zobaczyć zaledwie np. Delfy i nic ponadto!! lub ostatniego dnia
      zaledwie jeden pomnik i to wszystko co zwiedziliśmy wciągu dnia
      - dopłaty do klimatyzacji w hotelach (po 5 EURO). Nie
      zapłacisz,GOTUJ SIĘ!
      - dlaczego singiel ma płacić tyle co para?? wyjazd wyniósł mnie 7dni
      4200zł!! a reklamy są "od 1200-1300zł. Czy to dyskryminacja i
      specjalne dobijanie osób, które same podróżują, ponieważ nie mają
      innej możliwości?
      • maxima.5 Re: Rainbow Tours - GRECJA,OBJAZD 16.01.09, 16:01
        Byłam na wycieczkach z Rainbow 4 razy i były to bardzo udane
        wyjazdy.Byłam także w Grecji na objazdówce i nie mogę złego słowa
        napisać.Lola-wawa żali się na ceny obiadów-7-10 euro.naprawdę zgroza!
        Smieszą mnie polscy turyści którzy za granicą liczą na charytatywną
        jadłodalnię.Zawsze z Rainbow jechałam sama i nigdy nie dopłacałam do
        pokoju 2-osobowego-proszę zawsze o dokwaterowanie
        kogoś.Obiadokolacje o 20-tej-naprawdę dziwne gdyby były serwowane w
        południe.Pretensje śmieszne-rada słoik ogórków i siedzenie w domu
      • agabzzagabzz Re: Rainbow Tours - GRECJA,OBJAZD 22.01.09, 17:01
        "zaledwie Delfy"...........boże, co za ignorancja!
        Ps. 7-10 euro za obiad, to na prawdę nie drogo. Nie wiem czy zdaje
        sobie sprawę, że ceny tam różnią się od polskich
        • angelica76 Re: Rainbow Tours - GRECJA,OBJAZD 30.01.09, 13:50
          Zaskoczona jestem zlymi opiniami na temat tego biura.Na poczatku roku 2009
          wrociłam z Kenii-wycieczka organizowana przez Rainbow.Wszysko przebieglo
          wspaniale-niesamowita przygoda!To co mialo byc było-hotele,safarii,wypoczynek...
    • iwona_wojda1 Re: Rainbow Tours 01.08.08, 07:28
      Właśnie wróciłam z wycieczki do Francji - Paryż i zamki nad Loarą.
      Było cudownie! Program zrealizowany w 100%, żadnych niemiłych
      niespodzianek. Duża w tym zasługa świetnego pilota (p. Mateusz) -
      ciekawie i zabawnie opowiadał o każdym z odwiedzanych przez nas
      miejsc, doradzał co i gdzie warto kupić i był cierpliwy (w końcu
      turyści też potrafią być wkurzający). Poza tym to czarujący i
      przemiły człowiek.
      Za rok też wybiorę ofertę tego biura, a najlepiej taką z p.
      Mateuszem w roli pilota.
      Przyznam, że kiedy przed wyjazdem przeczytałam wypowiedzi na tym
      forum, moja pierwsza reakcja była taka: "ja nigdzie nie jadę!". Ale
      doszłyśmy z koleżanką do wniosku, że niech się dzieje co chce. I nie
      żałuję! Rozumiem, że ktoś może mieć złe wrażenia z innych wycieczek -
      nie byłam na nich, nie mogę się wypowiedzieć. Jednak do wypowiedzi
      na forum trzeba odnosić się z dystansem.
      Dla jasności: ani ja ani nikt z mojej rodziny i znajomych nie
      pracuje w żadnym biurze podróży.
      Pozdrawiam :-)))
    • plawski Wenezuela - Margarita - hotel DUNES z RT - warto? 12.08.08, 09:56

• gkrupowski Rainbow Tours_Egipt_objazdówka 09.09.08, 23:05
      generalnie oki.
      Uwagi:
      Piatkowa zbiorka na lotnisku w pyrzowicach została przesunieta a lot jeszcze sie
      dodatkowo opóźnił, wiec na miejscu w hotelu w hurghadzie byliśmy o 6 rano w
      sobote (stracilismy wiec niemal jeden dzien pobytu).
      Hotel na początku tez nie był za rewelacyjny, co tlumaczono nam tym, ze zabraklo
      miejsca w głównym budynku i musieli nas ulokowac tymczasowo w gorszej czesci
      NIE POLECAM wycieczek fakultatywnych organizowanych przez rainbow – moim zdaniem
      nieciekawe a ceny wzięte z ksiezyca (co innego np nurkowanie czy kłady
      organizowane przez firmy miejscowe. Tutaj rainbow jako pośrednik nie mogl
      zedrzec za dużego haraczu:))
      Nie wiem jak to się stalo ale nadpalilo mi bagaż w autokarze(koszula do
      wyrzucenia i torba chyba tez)
      w kairze bylismy w wytworni perfum i papirusu i mam nieodparte wrazenie, ze
      rainbow ma tam jakis procent od ilosci kasiorki zostawionej przez turystow:)
      • mpolanis Re: Rainbow Tours 14.09.08, 13:33
        wyjeżdżałam na wakacje z tym biurem trzy razy, na Majorkę, Costa del
        Sol i na Malte, i ani razu nie spotkało mnie nic złego o co by można
        było obwiniać Rainbow, z każdego z tych wyjazdów byłam bardzo
        zadowolona, opisy wycieczek i hotelu zgadzały się z tym co zastałam
        na miejscu,rezydenci kompetentni,konkretni i dobrze zorganizowani
        (szczególnie Pani rezydentka na Majorce). Przy rezerwacji last
        minute rainbow ma naprawdę dobre ceny,ale oczywiście że wycieczek
        fakultatywnych nie opłaca się u nich wykupować ( jak w kazdym
        polskim biurze )
        myślę że są biurem godym zaufania i szczerze polecam Rainbow Tours
        • matanzas Re: Rainbow Tours 13.05.09, 21:29
          Polecam jak najbardziej byłem z nimi
          2.razy Dominikana
          1. Kuba
          3.Egipt
          4.Sri Lanka -objazd
          • stejszja Re: Rainbow Tours 19.07.09, 18:29
            Włochy - Rzym i Toskania - rewelacja! Od razu chciałabym podziękować naszemu
            pilotowi - p. Beacie (która była pilotem na tej objazdówce na zastępstwie):
            dziękuję bardzo za naprawdę rewelacyjną organizację! oraz panom kierowcom:
            dzięki wielkie za to, że zawsze zajechaliśmy na czas, a nawet przed czasem ;).
            Wszystko było świetnie zorganizowane! Hoteli, powiem szczerze, spodziewałam się
            dużo gorszych, a tymczasem były naprawdę OK. Prawie w każdym hotelu TV, czasem
            nawet basen. Wiadomo jak to na objazdówce - nie ma wiele czasu na zwiedzanie,
            ale i tak zobaczyliśmy bardzo, bardzo, bardzo dużo. Nasi przewodnicy też super -
            aż miło się z nimi chodziło w tym włoskim upale ;) Włochy - Rzym i Toskania z
            Rainbow Tours gorąco polecam!!! Warto!!! Coś czuję, że jeszcze nie raz wyjadę
            gdzieś z tym biurem, bo naprawdę wszystko świetnie zorganizowane!
            • dagutek2 Re: Rainbow Tours 29.08.09, 12:43
              Witam,

ja niedawno wrocilam z Wloch z rainbow tours, 7 plus 7, czyli Rzym i
              Toskania pierwszy tydzien, a potem wypoczynek na Calabrii, hotel
              Santa lucia. Jezlei chodzi o objazdowke, to mam jak najlepsze
              wspomnienia, nasza pilotka byla Ewa Sagala, i to chyba najepsza
              pilotka jaka mialam okazje poznac w moim zyciu. Co do hoteli na
              objazdowce, byly lepsze niz sie spodziewalam, ale wiadomo jest to
              ruletka. Mialam szczescia dostac niektore pokoje z balkonem niektore
              nie. Hotel excelsior gdzie nocowalismy po przylocie w Consenza jak i
              hotel w Lamezie di Terme, dzien przed koncem objazdowki, szczerze
              mowiac mialy lepszy standard niz St. Lucia na Kalabrii 4 gwiazdki.
              Natomiast hotel w Fuggi w okolicach Rzymu, no.. jakby to powiedziec
              troche mial zanizony standard ;-) Generalnie polecam wziac swoj
              szampon do wlosow, no i swoj zel pod prysznic, jezeli nie przepadasz
              za mydelkami. KOszt programu to 150 euro z znizkami dla
              niepelnoletnich mzesz dostac nawet jakis zwrot. Obiad w Traterri
              jest wliczony w koszt tych 150 euro. Ja mialam wykupione obiado
              kolacje wiec wiadomo, ze to obniza koszty.
              A, no i jescze wielkie brawa dla kierowcow za to, ze zawsze bylismy
              na czas lub nawet wczesniej. Jezeli chodzi o przewodnikow, to
              generalnie wszyscy byli spoko, Pani Loretta (Piza, San Gimigniano)
              wymaiatala, byla swietna!, natomiats Pan Janusz z Watykanu lekka
              masakra.
              Wydalam okolo 250 euro. pozdrawiam. Dagmara
          • kmaria007 Re: Czy ktoś był z nimi w Chinach? 12.08.09, 14:45
            Czy ktoś był z nimi w Chinach?Zastanawiam się nad wycieczką
            objazdową Chiny-w krainie złotego smoka,czy mógłby się ktoś
            wypowiedzieć jak było?Byłam z RT w Egipcie na objazdówce wzdłóż Nilu
            dla wygodnych i w Grecji-Dookoła Grecji z obu byłam bardzo
            zadowolona ale zastanawiam się jak oni radzą sobie na dalszych
            kierunkach,z góry dziękuję za wypowiedzi:)
            • anta-lyaa Re: Czy ktoś był z nimi w Chinach? 31.05.14, 23:17
              Czemu ten topik umarł? Również mam zapytanie odnośnie Chin bo także rozważam wycieczkę W krainie złotego smoka. Proszę o ocenę pilota, lotu (czy były opóźnienia itp.) i zmiany w programie. Do tej pory owszem, korzystałam i byłam bardzo zadowolona, ale z wczasów wypoczynkowych, a jak kmaria007 napisała, jednak objazdówka i to jeszcze tak daleka to jednak co innego.
    • fefafa Re: Rainbow Tours 30.06.14, 23:21
      Ile ludzi tyle opinii. Moim zdaniem jedno z bardziej godnych zaufania biur. Zwłaszcza, że część z opinii pisana jest przez pewien typ ludzi, których spotykam na wycieczkach, na które jeżdżę. A mianowicie - osoby, które jadą na wycieczkę, aby oglądać biedę, ale ze sterylnych pomieszczeń i zza szybki. Cała wycieczka może być wspaniała, ale jeśli pojawi się zaciek na płytkach w hotelu - już się skarżą. Maruderzy są wszędzie. Osobiście nie mogę się do niczego przywalić, wycieczki z tym biurem mi się podobają. A jak ktoś psioczy że drogo itd. to niech sobie spróbuje zorganizować na własną rękę taką wycieczkę w takich pieniądzach to zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka