Dodaj do ulubionych

ROZTOCZE-kąpieliska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 11:16
Gdzie warto wypocząć nad wodą na polskim Roztoczu,interesują mnie
miejscowości:Zwierzyniec, Krasnobród,Józefów ,Susiec,
Szczebrzeszyn,Biłgoraj,Narol.Czy można wypożyczyć rowery wodne i jakie
jeszcze są tam atrakcje dla wodniaków?.Proszę o wasze opinie.
Pozdrawiam
misia.m@poczta.fm
Obserwuj wątek
    • otka7 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 14.07.03, 08:10
      Wiem, że w Suścu jest zalew z plażą, w Zwierzyńcu też i chyba najbardziej
      oblegane w Krasnobrodzie.
      • Gość: juzeff Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.ernet.net.pl 16.07.03, 02:27
        W Zwierzyńcu są 2. Stawy Echo - ladne, bez infrastruktury (plaża jednak
        strzeżona) i zalew Rudak - zimna woda i kajaki itp. W zeszłym roku ten drugi
        nie był dopuszcozny do kąpieli
        • Gość: MISIA Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 20:26
          Dziękuję:)
          • czuk1 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 16.07.03, 22:11
            Gość portalu: MISIA napisał(a):

> Dziękuję:)
            Tak to jest. "Mamy świetną informację i promocję regionu". Nie ma ani jednej
            wiarygodnej osoby badż instytucji która by BARDZO MIŁEJ I PRZYCHYLNEJ
            ZAMOJSZCZYŻNIE - Misi /ale przecież przy okazji tysiącom potencjalnych turystów
            wybierającym się na wypoczynek/ udzielić szybko odpowiedzi. Odpowiedzi - ale
            jednocześnie bezołatnej i powszechnej promocji miejsc wypoczynku na Roztoczu.
            Jest mi wstyd. Miałem już telefonować do burmistrzów i wójtów - pytać ... i
            odpowiedzieć sympatecznej Misi /miłemu Misiowi/ - na co może u nas liczyć.
            Może do końca lata ktoś /np.z Sanepidu/ odezwie.

pzdr Mariusz
            • czuk1 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 18.07.03, 23:08
              Może niewiele się pomylę.
              Otwarte są kąpieliskaw Krasnobodzie, Zwierzyńcu /Echo i Rudka/, w Majdanie
              Sopockim, w Zamościu, w Żółkiewce. Zamnknięte chyba w Biłgoraju, Józefowie,
              Krynicach i Nieliszu - tam raczej /z wyj.Biłgoraja/ łowimy sobie rybki.
              pzdr Mariusz
              • Gość: MISIA Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.03, 11:33
                Dziękuję,dzisiaj tam jadę , właśnie się pakuję,sprawdzę:)!Życzę wszystkim
                ciekawych i udanych wypraw po Polsce!
                • Gość: ef-ka Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.dtvk.tpnet.pl 20.07.03, 01:17
                  ja tez sie wybieram na Roztocze w tym roku i nie moge sobie poradzic ze
                  znalezieniem jakiegokolwiek przewodnika po tej czesci Polski, mam
                  tylko "Polske egzotyczna", ale to juz calkowite pogranicze, a okolice Zamoscia
                  czyzby nie bylo nic na ten temat?moze cos znacie?e.
                  • czuk1 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 20.07.03, 22:47
                    Gość portalu: ef-ka napisał(a):

> ja tez sie wybieram na Roztocze w tym roku i nie moge sobie poradzic ze
                    > znalezieniem jakiegokolwiek przewodnika po tej czesci Polski, mam
                    > tylko "Polske egzotyczna", ale to juz calkowite pogranicze, a okolice
                    Zamoscia
                    > czyzby nie bylo nic na ten temat?moze cos znacie?e.
                    Jest duzo przewodników ale juz na miejscu , po przyjeżdie np, w Centrum
                    Turystyki na Rynku w Zamościu.
                    Ale na wyjazd można swietnie przygotować sie poprzez internet. Korzystajac z
                    haseł: Roztocze, Zamość, Zwierzyniec ,,, i miejscowości z mapy Roztocza, jest
                    tez mapa Roztocza, dalej hasla...Trasy rowerowe na Roztoczu, Quand ,....
                    Są również adresy kwater i hoteli. A przedewszystkim jest PIĘKNA ZAMOJSZCZYZNA.
                    Zapraszamy.
                    pzdr Mariusz
                    • Gość: ef-ka Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.dtvk.tpnet.pl 21.07.03, 23:26
                      dzieki za (p)odpowiedz,
                      w internecie rzeczywiscie jest duzo, ale brak drukarki troche utrudnia
                      zapoznawanie sie, bo nie lubie czytania bezposrednio z monitora...
                      swoja droga to dziwne, ze Pascal nie wzial sie jeszcze za Roztocze i okolice;
                      ale na pewno sie tam wybieram i wierze, ze bedzie przynajmniej tak samo
                      ciekawie,jak na Podlasiu, gdzie bylam w tamtym roku;
                      pozdrowienia z Wroclawia,e.
                  • czuk1 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 24.07.03, 21:02
                    Gość portalu: ef-ka napisał(a):

> ja tez sie wybieram na Roztocze w tym roku i nie moge sobie poradzic ze
                    > znalezieniem jakiegokolwiek przewodnika po tej czesci Polski, mam
                    > tylko "Polske egzotyczna", ale to juz calkowite pogranicze, a okolice
                    Zamoscia
                    > czyzby nie bylo nic na ten temat?moze cos znacie?e.
                    Jest ogrom atrakcji. Zamość - Stare Miasto zabytek na liście UNESCO.
                    Zwierzyniec -Roztoczański Park Narodowy, punktowe atrakcje przyrodnicze,piękne
                    pejzaże, zakup wartościowych obrazów, rezerwaty. trasy rowerowe, stacja naukowa,
                    wąwozy, jagody, grzyby, maliny.....setki atrakcji + mikroklimat i mili ludzie,
                    tanie kwatery.
                    To samo w Suścu, Guciowie, Bondyrzu i Józefowie.
                    pzdr Mariusz
    • Gość: zuzia Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: 213.76.128.* 24.07.03, 08:31
      Byłam w Krasnobrodzie i było - TRAGICZNIE
      • czuk1 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 24.07.03, 20:53
        Gość portalu: zuzia napisał(a):

> Byłam w Krasnobrodzie i było - TRAGICZNIE
        Proponuję kwatery w Zwierzyńcu - stolicy Roztocza - będzie okey.
        pzdr Mariusz
        • Gość: ef-ka Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.03, 22:46
          dlaczego tragicznie???
          ja sie wlasnie tam mam zamiar zakwaterowac (osrodek Jodla);
          tragicznie z powodu warunkow, ze sie tak wyraze,bytowych, czy w ogole?e.
          • ada1 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 08.08.03, 14:38
            Byłam w tym roku na Roztoczu. Mieszkaliśmy w Krosnobrodzie i zwiedziliśmy
            wszystko co było wokół do zobaczenia. Roztocze jest faktycznie piękne, dzika
            przyroda potrafi urzekać!... Jednak jeśli ktoś się nastawia na plażowanie i
            moczenie w wodzie, to będzie niemile rozczarowany... zalew w Majdanie Sopockim-
            brudny, woda chyba dziesiątej klasy czystości, ten w Krasnobrodzie - to
            właściwie większa kałuża dla dzieci, jednyne fajne miejsce to Stawy Echo w
            Zwierzyńcu. Aha, agroturystyka też dopiero "raczkuje", obejrzeliśmy kilka
            kwater i niestety poziom był b. kiepski (np. stare, rozpadające się meble,
            łazienka na dworze, dziurawa pościel itd.), być może mieliśmy pecha, ale pani
            która oprowadzała nas po Krasnobrodzie twierdziła, że to jedne z najlepszych
            kwater w tym mieście. Ale pomimo tych wszystkich minusów to Roztocze polecam
            wszystkim, naprawdę warto!!!
            • Gość: MISIA Re: ROZTOCZE-kąpieliska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.03, 14:54
              Hmmmm......Tak sobie czytam i czytam i muszę Wam powiedzieć,że oprócz czasami
              tragicznego oznakowania szlaków i stanu mostków w rezerwatach na Roztoczu nie
              znalazłam innych minusów.Co do Krasnobrodu....,myślę ,że są ciekawsze miejsca
              na nocleg i cichsze na Roztoczu.Na Majdanie Sopockim podobało nam się , co do
              czystości wody to brudniejsza jest na zalewie w Józefowie.Tak wogóle to w
              Majdanie jest najładniejszy zalew , drzewka, piasek i duże rozproszenie
              plażowiczów.Roztocze mnie oczarowało,nikt tu nie wspomniał o kamieniołomach, w
              których można wyłupać muszle sprzed wielu milionów lat,czy też o bunkrach ,
              których jest mnóstwo w południowej części Roztocza.W skali od 1 do 10 za
              różnorodność atrakcji turystycznych przyznałabym tej krainie 8 punktów.Gdyby
              były tam góry to dałabym 10 punktów.Ogólnie kraina dla tych co lubią łazić i
              zwiedzać.Jeżeli chodzi o dobry przewodnik to polecam najdokładniejszy
              istniejący przewodnik po Polsce wydawnictwa Sport i Turystyka :MAŁOPOLSKA
              PÓŁNOCNO-WSCHODNIA.Dokładnie opisane Roztocze i sąsiednie krainy.
              misia.m@poczta.fm
    • stach40 Re: ROZTOCZE-kąpieliska 10.08.03, 11:14
      Gość portalu: MISIA napisał(a):

> Gdzie warto wypocząć nad wodą na polskim Roztoczu,interesują mnie
      > miejscowości:Zwierzyniec, Krasnobród,Józefów ,Susiec,
      > Szczebrzeszyn,Biłgoraj,Narol.Czy można wypożyczyć rowery wodne i jakie
      > jeszcze są tam atrakcje dla wodniaków?.Proszę o wasze opinie.
      > Pozdrawiam
      > misia.m@poczta.fm
      Założone jest ROZTOCZE pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka