bany007 22.04.09, 22:24 Czy ktoś może zna fajne miejsce na Roztoczu, chodzi konkretnie o domek lub pensjonat. Może gdzieś w Krasnobrodzie lub w okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
820weronika Re: gdzie na Roztocze?? 23.04.09, 11:44 Temat był całkiem niedawno forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=192&w=93860017 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: gdzie na Roztocze?? IP: 77.255.242.* 23.04.09, 12:03 proponuję okolice Narola to bardzo fajne tereny np. na rower ja mieszkałem kilka lat temu w Starej Hucie to taka wioska z 4 mieszkańcami. Facet nazywał się Szeremeta. Warunki były dość spartańskie, ale to było 7 lat temu. Teraz pewnie się zmieniło. W zamian cisza i spokój w środku lasu 10 km do Narola www.panoramio.com/photo/19664489 to zdjęcie tego gospodarstwa zrobione w tamtych czasach. To bardzo dobre miejsce na wypady rowerowe po okolicy. Za lasem jest stadnina koni Polanka Horyniecka też mają pokoje. Zalecam wzięcie roweru bo okolice są super - warto kupić przewodnik z mapkami tras Warto pojechać na wielki dział - to taka ruska Linia Maginota zbudowana w 1940 r. z 80 bunkrów i rowy przeciwczołgowe (jak znajdziecie bunkier z rozwalonym przez pocisk działem to jesteście goście), do świętego źródełka, na Monastyrz gdzie była bitwa z UPA (do tej pory w rocznicę spotykają cie tam towarzysze broni" , w okolicy wiele cerkwi, piękne bukowe lasy, Horyniec Zdrój - zapomniany kurort taki jak Busko Zdrój, pojechać do Suśca zobaczyć "Szumy" www.panoramio.com/photo/19664507 etc. A i w okolicy jest SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
igor1993 Re: gdzie na Roztocze?? 23.04.09, 23:42 www.gilek.spanie.pl. Polecam Obrocz małą wioskę położoną nad Wieprzem nieopodal Zwierzyńca w sercu Roztoczańskiego Parku Narodowego. Jest to Roztocze Środkowe, a więc wspaniała baza wypadowa. Będac tam kilka lat temu na 3 dni udało mi się zwiedzić Zamość, Zwierzyniec (kościół na Wyspie), byłem na Bukowej Górze z której rozpościera się wspaniały widok na Roztocze. Odwiedziłem również Stawy Echo i hodowlę Konika Polskiego. Zaliczyłem również Lwów, jednodniowy wypad z biurem turystycznym Quand z Tomaszowa Lubelskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulm_tul Re: gdzie na Roztocze?? 24.07.15, 15:09 Sorry, że odgrzewam, ale planujemy wyjazd na Roztocze na początku sierpnia, możecie mi polecić jakiś nocleg dla 4 osób w okolicach Zwierzyńca lub Krasnobrodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk-grs Re: gdzie na Roztocze?? IP: *.dk 27.07.15, 16:24 Fajnym miejscem na kilkudniowy czy nawet dłuższy wypoczynek jest Majdan Sopocki, bo tam jest ładny zalew, krajobrazy, spokój cisza. Tylko woda trochę zimna. Nie wiem dlaczego :) Z noclegami też nie powinno być problemów, bo mają tam rozbudowaną bazę noclegową. My zwykle noclegów szukamy za pośrednictwem luz.ovh/i.php?i=49hsj1az. Tam należy podać termin wypoczynku, jaki obiekt Cię interesuje, ile osób jedzie i jeszcze kilka danych, po krótkim czasie otrzymasz na maila kilka propozycji. Nas jeszcze nie zawiedli, dlatego o tym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś