Gość: mm IP: 217.153.211.* 20.01.05, 17:31 działa? a maestro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: john Re: visa electron w australii? IP: 217.204.97.* 21.01.05, 11:38 Visa Electron to nie karta kredytowa i prawie nigdzie nie dziala. Nie chca ci dac prawdziwej karty kredytowej ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhutan Re: visa electron w australii? IP: *.aster.pl 21.01.05, 12:16 to ze nie kredytowa to znaczy ze nie dziala? przeciez to nie jest polski wynalazek, w calej europie dziala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: visa electron w australii? IP: 80.241.130.* 21.01.05, 13:29 nie takie to proste, w stanach działa bez zająknięcia, w kanadzie można nią skrobać szron z szyb (przynajmniej tak było blisko 3 lata temu) bo honorował ją jeden bankomat w nanaimo, jeden gdzieś na wschodzie, bodaj Quebec City i zero sklepów. w nowej zelandii moja visa elektron z mbanku była OK, z małymi wyjątkami, identyczna żonina visa electron z PKO BP była kompletnie nieprzydatna. jak wrócę z australii pod koniec marca, wszystko napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: visa electron w australii? IP: 217.153.211.* 21.01.05, 13:48 ok, ok. precyzuje. czy majac vise electron/maestro wybiore pieniążki ze ściany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: visa electron w australii? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:21 witaj... "nickowniczko" moja. Zdziwiłam sie ze pod moim mm jest jakiś wątek op australii... ale cóż. śpiesze donieść. Z electronem, jak również z maestro - czyli tzw. kartami debetowymi (płaskimi) jest tak, ze wiele sklepów za granicą ich nie akceptuje. Daleko nie trzeba szukać - w UK ciężko taką płaską zapłacić. Ale ze ściany bankomaty kasę wydają - bo to podstawowe karty bankomatowe. W stanach moze być inaczej, bo oni bazują na Amerikanie i w sklepach płaca AE lub dinnersami. Natomiast w innych krajach nie miałam (i nie słyszałam zeby ktoś miał) problemy z wyciąganiem kasy z bankomató tymi kartami. Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: visa electron w australii? 21.01.05, 16:40 > witaj... "nickowniczko" moja. Zdziwiłam sie ze pod moim mm jest jakiś wątek op > australii... ale cóż. Do nicka ma sie pelne prawo, jesli sie pod nim zarejestruje. Jesli nie, to coz... wolna amerykanka. mm znow takie oryginalne nie jest, prawda ? > bankomaty kasę wydają - bo to podstawowe karty bankomatowe. W stanach moze być > inaczej, bo oni bazują na Amerikanie i w sklepach płaca AE lub dinnersami. Skoro juz w temacie: Bankomaty Bank of America akceptuja karty maestro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: visa electron w australii? IP: 217.153.211.* 21.01.05, 16:42 super super, to wiem, ale jak jest w australii? ten kraj mnie w tym momencie interesuje, zaden inny dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: visa electron w australii? IP: 80.241.130.* 21.01.05, 16:53 jak bys przeczytała co piszę wyżej, już byś nie napisała "Natomiast w innych krajach nie miałam (i nie słyszałam zeby ktoś miał) problemy > > z wyciąganiem kasy z bankomató tymi kartami." piszę więc jeszcze raz, tym razem wolno: w Kanadzie visa electron nie nadaje się do niczego, a więc również do bankomatów. w nowej zelandii - wedle humoru i zależnie od banku który wydał kartę. a w wiedniu na lotnisku w wolnocłowym nie przyjmą electrona, tylko cię odeślą do stojącego 5 metrów dalej bankomatu, który chętnie wypłaci ale skasuje prowizję, ale poza tym wypłaca okrągłe kwoty, a rachunki w wolnocłowym nie chcą być okrągłe, więc na koniec dnia zostajesz z flakonem perfum i garscią eurobanknotów i euromonet. Odpowiedz Link Zgłoś